Şimdi Ara

Fotoğraflarla İran'dan Singapur.. (8 ülke) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
6
Favori
22.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam seyahati kendi arabanızlamı yaptınız yoksa otobüs tren vs mi?Bende böle bir gezi düşünüyorum
  • Hepinize teşekkür ederim. DH olarakda beraber Bosna gezisi falan yapabiliriz

@istanbulli İranda polis ve asker cekmemeye dikkat etmek lazim.. Bunun yaninda eğer bir bayan benim fotoğrafimi cekti diye polise sikayet ederse polis makinani aliyormus ,fakat galiba biraz hikaye uygulanmayan bir kanun.
    Elbette kendimi güvende hissetmediği birçok an oldu. Soyulan bircok gezginde duydum buralarda. Cok sukur bana birşey olmadi. Fakat en riskli yer İran-Pakistan sinirinin oralar. Mesela Pakistan'da ilk gittiğimiz şehir Talibanin lojistik merkeziymiş :) Ben Van ucağına binerken televizyonda orada 2 Türk kaçirildiği haberi vardi.Moraller biraz bozuldu tabi

@Zaba üstteki fotoğraflarin benzin istasyonu gibi 3 veya 4 tanesinde crop yapmiştim. Ufuk cizgisi yamuk olanlarida sonradan düzelttim.
    Ekipman olarak da Pentax K110D ,18-55 ,50-200 kullandim.

@Katze Avrupa'da da 11 ülke gezmiştim.Avrupa ile Asya ,Uzak doğuyu karşilaştirinca Avrupa cok sıkıcı geliyor. Asya'da ,Uzakdoğuda herşey bi enteresan insani daha sıcak. Devamli bir kültür şoku içinde oluyorsun

@bipekkan
    tabi bipekkan hocam olur,bendede aynisi oluyor ,ne yapsam diye düşünüyordum

@emrcan
    İstanbul Van arasi ucak, İran hep otobus ,Pakistan ve Hindistan tren ve otobus ,Nepal otobus ,Nepal Tayland ucak. Daha sonra Malezya içi 1 sefer ucak geri kalan otobus. Arada adalar için tekne.
    Kendi arabanla cok zahmetli olur bence. Sonucta İran'dan sonra Tayland'a kadar oyle otoban falan yok benim gorebildiğim kadariyla ,hep dandik gidiş-gelis yollar ve cılgın bir trafik arabana yazik olur

• mboyaci ellerin dert görmesin , bu resimler ve anlatımlarınla gitmiş görmüş kadar olduk. Teşekkür ederim kendi adıma, böyle bir olayı bizimle paylaştığın için.
  • mboyaci; Ellerine, gözüne, herbişeyine sağlık =)
    Daha önce Avrupadan fotoğraflarını zevkle izlemiştim ama bunları daha çok beğendim özellikle sanırım trende çekilmiş bir teyze fotoğrafın var ki muhteşem olmuş bence.
  • Birçok kişinin yapmak istediğini yapıp bunu da paylaşmışsınız tebrik ve teşekkür ederim.
  • Belgesel gibi bir yazı maşallah, çok güzel bir çalışma olmuş darısı bizim gibilerin başına.
    Tebrik ederim
  • Beğendiğiniz için ben teşekkür ederim.

@sokak_papagani o tren benim için tam bir işkeceydi ya Nepal'de bungee jumpingte tarttiyorlar herkezi .Oraya kadar toplam 6 kilo vermiştim.Bunun herhalde 2-3 kilosu bu trende gitmiştir Bu tren yolculugunda trenin durdugu yerlerde doğru düzgün hiç birşey yiyemedik. Felaket sıcak ve kalabalikti ,devamli su ve birkaç kötü bisküvi ve meyve ile geçirdik.26 saat boyunca hiç uzanmadim. Trende ekonomi sınıfı oldugu için yerlerde bile insanlar uyuyordu. Bizim Nilufer Seyahat gibi firmalarin otobusleri ucak gibi o trenin yaninda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 15 Kasım 2008; 14:47:48 >

• mboyaci çok güzel bir paylaşım olmuş.
    Avrupa da pek bir yer gezmedim ama Asya insanı hakkında dediklerini katılıyorum işim gereği Kore'de yaşıyorum gezdiğin ülkelerden Singapur ve Tayland ı görme fırsatım oldu. Özellikle Tayland insanını her ne kadar turist kazıklamaya çok çalışsalarda çok sevdim çok sıcakkanlılar ve sürekli gülümsüyorlar.Kore insanı zaten malum sen de tanışmışsın bir çoğu ile.
    Singapur ve Tayland fotoğraflarını anılarımı tazelemek için sabırsızlıkla bekliyorum.
  • @parantezz Tayland insani Hintliler yaninda melek gibi kaliyor Hintlilerin hersoylediği lafi 2-3 kere düşünceksin ,cünki genelde yalan soyluyorlar. Taylandlilar gerçekten devali gülümsüyen bir millet ,mesela adres soruyorum yolda birisine bana gülümseyerek yes yes diyor halbuki 1 kelime bile anlamadiğindan eminim

Koreliler ise benim favori milletim oldu.Cok fazla içki tüketselerde (adamlar felaket içiyor ,her akşam fiks elde şişe) cok iyi insanlar.Nasip olursa Kore'ye gelirsem misafir edersin artik

• Bilmem mi Hintlilerle Singapur da yeterince haşır neşir oldum
    Koreliler acayip içki tüketiyor gerçekten de komadan ölenleri duyuyorum herşey için "good for your health(sağlıklı)" deyip yeselerde içki alışkanlıklarını bırakamıyorlar. Bir de Kore Savaşından dolayı Türkleri de seviyorlar özellikle Seul'de bir sarayda karşılaştığımız Kore gazisi bir amcanın Türküler söylemesi bizi çok duygulandırmıştı.Elini çabuk tutarsan seve seve misafir ederim, sanırım ocak sonunda döneceğim memlekete.Ama özleyeceğim Koreyi ve Korelileri.
  • Paylaştığın için çok teşekkürler @mboyacı, gerçekten güzel bir sunum olmuş.
  • Son 2 hafta ıcıne en cok zevk alarak okudugum topıc.
    Guzel kareler yakalamıssın. Bu arada bu gezı ne kadara mal oldu?Kac kuruş tuttu. Ben acıkca uzakdoguya gıtmek ıstıyorum.Super olsa gerek. Yenı yenı yerlerı gormek,yenı yenı kulturlerı tanımak.

Ellerıne saglık......
  • Teşekkür ederim Spyda ve coxackie..

Spyda benim gezi herşey dahil 3000$'a bitti.63 gün sürdü. Bunu 2500$'a kadar çekebilirsin..
  • @mboyaci

ellerine sağlık, enfes kareler.

bu arada halimize şükretmek lazım fakir ülkeleri bir kez daha gördüm içim cız etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 15 Kasım 2008; 19:10:31 >
  • dgnzcn teşekkür ederim.Gerçekten çok fakir ülkeler. Türkiye'ye her zaman 3.dünya ülkesi falan derler.Bu ülkeleri görünce ve Türkiye'yi Avrupa'yla kıyaslayinca anladimki değil 3.dünya ülkesi ,biz 1.dünya ülkeleri arasina girmeye oynuyoruz.

Bu arada 2.Kısım: (Malezya ,Tayland ,Singapur ve Kamboçya)
    http://forum.donanimhaber.com/m_27823908/tm.htm
  • @mboyaci

İnanılmaz bir paylaşım.

Yalnız haddimi aşarak bir noktayı düzeltmek isterim.
    İran'ın İsfahan şehrindeki köprüyü anlatırken, 'Sie So Pol Köprüsü' demişsiniz.
    Ama 'pol' sözcüğü zaten 'köprü' anlamına geliyor bildiğim kadarıyla. Yani 'Sie so köprüsü köprüsü' gibi bir anlam çıkıyor

Tekrar teşekkürler böylesi muhteşem resimleri ve anıları paylaştığınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazat -- 15 Kasım 2008; 20:59:55 >
  • Çok güzel koonu olmuş, çok güzelde gezmişsiniz, tebrikler ve teşekkürler
  • sight ve Yazat ben teşekkür ederim.

Yazat olabilir ,acıkcasi kelime manalarini bilmiyorum. Biz ordayken bize Sie So Pol demişlerdi.Dediğim gibi kelima manalari hakkinda bir bilgim yok.
    Fakat köprü Siraz'da değil.İsfehan şehrinde.
  • @mboyaci

Bir anlık dalgınlıkla yapmışım hatayı
    Uyardığınız için teşekkürler, düzelttim. Doğrusunu yani İsfahan'ı yazdım.
  • çok süper konu olmuş tebrikler yeni ülkeleride bekliyoruz(gitmediğin)

kore japonya çine gitmeyi düşünüyormusun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dx -- 15 Kasım 2008; 21:18:00 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.