Şimdi Ara

Fotoğraflarla İran'dan Singapur.. (8 ülke) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
6
Favori
22.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hem cesaretine hem fotoğraflarındaki güzelliğe
    her fotoğrafçının hatta her insanın yapmak için can atacağı bir gezi olmuş

• Serkan Abi ve anlergl teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 31 Temmuz 2009; 12:08:28 >
  • mboyacı teşekkürler paylaşımların fikirlerin ve fotografların için. ben en geç şubata kadar iran seyahati yapmayı düşünüyorum, tabii yanıma benim gibi birini bulabilirsem yalnız bikaç sorum olacak irana 10 günlük gezi düşünüyorum, ankarada oturuyorum trenle irana gideceğim, hem ucuz tren hemde tren yolculugunu çok seviyorum. malum baba demiryolcu olunca böle oluyo. internette araştırma yaptım fakat kendime tam anlamıyla rota çizemedim hala. aslında pm den sorayım dedim ama burdan yazdım:) tahran. tebriz, isfehan, şiraz, meşhed ve daha bikaç yer daha gezmeyi düşünüyorum. iranda elimde dolarla girdiğimde nasıl bozdurayım nerde bozdurayım, tahranda ve diğer şehirlerde nerde ne kadara kalınır? bide uçak çok ucuz diyorlar, malum hiç uçağa binmemiş biri olarak uçakla iller arası yada sınırdan sonra tahrana kadar seyahat edilirmi? hocam bu sorularımı (ahiret sorusu gibi oldu ama:)) cvplamanız mümkünmüdür. tşk. Rahmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reis_06 -- 23 Kasım 2008; 12:49:01 >

• Rahmi İran içinde uçaklar ucuzmuş fakat ben gece otobus yolculuklarini tercih ettim. Zaten yanliş hatirlamiyorsam şehirlerin arasida çok uzak değildi. Dolari ayakli döviz bürolarinda bozdurabilirsin ,genelde banka ve normal döviz bürolarindan daha iyi bozuyorlardi Fakat visa sistemi İran'da yok.
    Benim İran rotam şu şekildeydi:
    Van'dan Urmiye'ye geçtik.Daha sonra Tebriz ,Tahran ,İsfehan ,Shiraz (Persepolis) ,Kerman ,Zahedan.. Fakat ülkenin kuzey doğusu yani Hazar Denizinin alt taraflarida çok güzelmiş.
    Fakat İran'a kışın gitmeni tavsiye etmem.Felaket kar oluyormuş duyduğum kadariyla ,ama emin değilim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

Rahmi İran içinde uçaklar ucuzmuş fakat ben gece otobus yolculuklarini tercih ettim. Zaten yanliş hatirlamiyorsam şehirlerin arasida çok uzak değildi. Dolari ayakli döviz bürolarinda bozdurabilirsin ,genelde banka ve normal döviz bürolarindan daha iyi bozuyorlardi Fakat visa sistemi İran'da yok.
    Benim İran rotam şu şekildeydi:
    Van'dan Urmiye'ye geçtik.Daha sonra Tebriz ,Tahran ,İsfehan ,Shiraz (Persepolis) ,Kerman ,Zahedan.. Fakat ülkenin kuzey doğusu yani Hazar Denizinin alt taraflarida çok güzelmiş.
    Fakat İran'a kışın gitmeni tavsiye etmem.Felaket kar oluyormuş duyduğum kadariyla ,ama emin değilim.

teşekkürler cvp için Mahmut bey. peki tahranda ve diğer şehirlerde otel fiyatları ne kadardır? hangi şehire gidersem gideyim oteller ortalama ne kadardır? bide dolar olarak fiyatını biliyormusunuz? 1 günlük şehirde gezmek yemek içmek konaklamak bana ortalama kaça malolur? konaklama problemi oraya gittiğimde olmasın istiyorumda. ilk defa yurtdışına çıkıyorum çünkü. hüsran olmaması için iyice araştırıyorum biraz araştırdım, iranda 300 dolarla 10 gün rahat rahat gezilirmiş, bunu öğrendim. bu doğrumudur sizce? birde: 1 dolar kaç riyal? tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reis_06 -- 23 Kasım 2008; 13:48:05 >

• Kurlari açıkçasi hatirlamiyorum.Fakat 1oootümen :1$ civariydi. İran'da Halk riyal kullanmiyor.Yani devletin resmi para birimi Riyal,fakat halk bu paradan kafasinda bir sıfır atmiş ,ismini Tümen koymuş.Yani 10.000riyal : 1.000tümen. Herkez tümen diyor.
    300$a cok rahat 10 gün gezilir.Yanliş hatirlamiyorsam hoteller 5-6$ civariydi.Mesela Chello kebap 2,5$ civari.Yani günlük 10$ yeterliydi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

Kurlari açıkçasi hatirlamiyorum.Fakat 1oootümen :1$ civariydi. İran'da Halk riyal kullanmiyor.Yani devletin resmi para birimi Riyal,fakat halk bu paradan kafasinda bir sıfır atmiş ,ismini Tümen koymuş.Yani 10.000riyal : 1.000tümen. Herkez tümen diyor.
    300$a cok rahat 10 gün gezilir.Yanliş hatirlamiyorsam hoteller 5-6$ civariydi.Mesela Chello kebap 2,5$ civari.Yani günlük 10$ yeterliydi..

çok teşekkür ederim mahmut hocam ilginize. işallah daha fazla ülke gezmek size nasip olur, bizede onların fotolarını görmek, tabii sizin paylaşımınızla. saygılar.
  • harika bir paylaşım diyeceğim ama basit kalacak. fotoğraflar harika, fotoğrafları anlatım uslubunsa daha harika. bizler bir tarafımızı kaldırıp, ülkemizi bile dolaşamıyorken sen koca bir kıtayı keşfe çıkmışsın. takdire şayan bir durum...

senden güney amerika gezisi de bekliyoruz.
  • arkadaşım fotoğrafların ve açıklamaların mükemmel hem bilgilendirdin hem de gözlerimize ziyafet çektin. kelimeler kifayetsiz kaldı. teşekkür ederim...
  • gerçekten emeğine sağlık çok güzel olmuş böyle bir gezi yapmak çok az kişiye nasip olurAma o hindistan pakistan falan ne öyle ülkemin ve ATATÜRK ün değerini bir kez daha fazlasıyla anladım yani
  • inanılmaz güzel fotoğraflar. tebrikler, nice seyahatlare...
  • diyecek laf bulamıyorum tek kelimeyle harika
    bakalım ben ne zaman gezeceğim böyle
  • reis_06 ,muratt45,tapdk ,Acemi_Uyducu ,miraculous teşekkür ederim.Beğenmenize sevindim.
  • Hindistan İran ve Pakistan'a gore felaket pis bir ülke ,burasi bir restoranın mutfağı (Yoksa burda yemek yedinizmi)
    Seyyarda cd ,dvdye alişigizda ,bunlarda satilirmi hemde boyle pis bir ülkede (Hindistan sevenler alinmasin ,20 ülke gezdim bu kadar pis bir ülke görmedim) (Dişe ihtiyacın varsa gel)
    Trenler.. Pakistan ve Hindistan'da bu trenler ömrümü yediler Ayrica bu Hintli arkadaşlar turistleri saatlerce gözlerini dikip izliyorlar. Bazen el salliyorum ,sırıtıyorlar.En başta masum bir merak gibi gelsede tren beklerken veya biryerde beklerken birkaç saat sizi araliksiz izlediklerinde rahatsiz oluyorsunuz. Bu arkadasda beni 3-4 saat film izler gibi izledi

Fotoğraflar gerçekten muhteşem kusursuz emeğine sağlık.Cesaretinede hayran kaldım.Ancak benim hindistanlı bi arkadaşım var yazdıklarına baya bozulcak sanırım

• mboyaci Avrupaya'da gitmişsiniz yeni fark ettim şaşkınlığım 10 kat daha arttı.Gerçekten tebrikler.Avrupa'mı daha güzeldi yoksa bu gezinizmi?Birdahaki gezinizde arkadaşa ihtiyacınız olursa bende varım öyle yoldanda geri dönmem sonuna kadar gelirim.

• Mustafa evet ordan yemek yedim,hemde 2 oğün ama genede dikkat etmeye çaliştim edebildiğim kadar

Hindistan'lı arkadaşin alinmasin ,elbette cok iyi Hintlilerde vardir.Benim kendi şahsi gözlemlerim ,görememiş olabilirim iyilerini

Avrupa ile kıyaslayinca bana bu taraf daha enteresan ,eğlenceli ,garip geldi..Bize göre oyle cok farkli bir yer değil Avrupa. Ama bu tarafta insan hep bir kültür şoku içinde oluyor.. Teşekkür ederim yorumlarin için.

• Mahmut hocam eline, ayağına ve diline sağlık. Bu güzel paylaşımın için teşekkür ediyorum. Fotoğraflar da çok çok güzel. En azından gitmeyi düşünenler bu ülkeler hakkında fikir sahibi olmuştur...

Sitene de göz gezdirdim. Basit ama kullanışlı...
  • Fotoğraflar süper yavaş yavaş dünyayı geziyorsunuz valla

Umarım daha birçok yer görürsünüz çok maceraperest bir insansınız anlaşılan sıradaki gezi hedefiniz varsa nedir acaba merak ettim
  • harika bir gezi olmuş tebrikler

daha önce avrupa için bu tarz bir gezi de bulunmuştum ama sizinki destinasyon itibarı ile çok daha heycan verici
  • Hocam akşam tüm seyahat konularını okuyacağım, anlaşılan mistik ülkeleri seviyorsun inan benim için konuların adeta mihmandar niteliğinde...

Dünya kitabını okumanda daha nice sayfalar dilerim :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.