Şimdi Ara

Fotografta kırmızı piksel?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Samsung ES75 aldım çekimi vs güzel fakat fotograflarda ve video çekiminde kırmızı nokta var bir yerde. Renk koyulaştıkça belirginleşiyor, bazen hiç olmuyor ama ısınma ile alakası yok. Red pixel, hot pixel denilen olay.
    Değişim oluyor mu bu problemde onu Samsung servise telefon edip soracağım yarın ama, değiştiremezsem ileride artar mı bu sayı yoksa böyle kalır mı?

Samsung ES75 'ten iki tanede örnek koyayım :)
    4320x3240 ta belli oluyor kırmızı pikseller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkantr -- 13 Ocak 2011; 0:11:10 >

• bağzen hiç olmuyorsa sıcak pixeldir yani sıcaklıkla alakası vardır.
    nerdeyse her fotoğraf makinesinde olur. sizi çok rahatsız ediyorsa servis ile temasa geçin belki yaparlar.
    fotoğraflarda hiç bir şey gözükmemekte.
  • Teşekkürler cevaba. Ama ısınma ile ilgili değil mesela dün geceden beri şimdi açtım hemen belirdi. Birde mavi gibi bir nokta daha var, demin çıktı. Servisi aradım söylediğim gibi ise fw güncellemesi ile düzelmez ise değişime göndereceklerini söylediler. Fotograflarda gözükmemesinin nedeni bir pikselde net ve çevresindeki piksellerde şeffaf kırmızılık. Ama videoda rahatsız edici bir nokta oluşuyor.

Aslında Pentax h90 alacaktım ama video çekimi çok kötüydü bu sınıfın. Eski makinem Pentax ondaki tatlı renk değeri bunda yok :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.