Şimdi Ara

[b]FOTOĞRAFTAKİ SİYAH BANT[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kafa takıldı çözemiyorum. Elimde bir fotoğraf var. Fotoğrafın bir bölümü siyah bir bantla kapatılmış. Yani resmi tıklayıp açınca o bölüm siyah bantla kapatılmış görünüyor.

Ancak resmin olduğu klasörün içinde iken sağ taraftaki ayrıntılar bölümü açıkken resmin üzerini gelince yandaki küçük resimde siyah bantla kapatılan alan açıkça görülebiliyor.

Bu durum nedir bilen varsa açıklayabilir mi acaba ?

• Bir bölümünden kastınız resmin bir yerinden itibaren sonuna kadarki kısmı mı? Şunu şöyle açıklayabilirim, resim bir fotoğraf makinasından alınma olmalı. Fotoğraf makinaları, JPEG resmin büyük hali haricinde kendi işleri için bir de thumbnail'lerini oluşturup aynı dosyaya yazarlar. Windows, dosyalarda thumbnail bilgisi varsa oradan okur hız kazanır, yoksa kendisi oluşturur. Sizdeki resimde thumbnail bilgisi var, ve ufak resim düzgün gözüküyor. Anlattığım gibi bir siyahlık sözkonusu ise foto. makinasının karta yazarken karşılaştığı bir hatadan kaynaklanıyor genellikle. Veya resim kaydolurken pilin bitmesi gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Bir bölümünden kastınız resmin bir yerinden itibaren sonuna kadarki kısmı mı? Şunu şöyle açıklayabilirim, resim bir fotoğraf makinasından alınma olmalı. Fotoğraf makinaları, JPEG resmin büyük hali haricinde kendi işleri için bir de thumbnail'lerini oluşturup aynı dosyaya yazarlar. Windows, dosyalarda thumbnail bilgisi varsa oradan okur hız kazanır, yoksa kendisi oluşturur. Sizdeki resimde thumbnail bilgisi var, ve ufak resim düzgün gözüküyor. Anlattığım gibi bir siyahlık sözkonusu ise foto. makinasının karta yazarken karşılaştığı bir hatadan kaynaklanıyor genellikle. Veya resim kaydolurken pilin bitmesi gibi.

Detaylı cevap için sağol ama soruyu biraz daha açık sorayım.

Bahsettiğim resim bir insan resmi ve yüz kısmı bilinçli olarak yani tanınmamak için siyah bantla kapatılmış ama ben dosyanın içinde ayrıntılar bölümünü açınca yüzü açıkça görebiliyorum. Ama büyük halinde göremiyorum.

• O zaman thumbnail'leri güncellemeyen bir resim programıyla insan yüzüne bant çekilmiş. Bu yüzden fotoğraf makinasının yazdığı orjinal thumbnailden resmi görebiliyorsun. Ama büyük hali düzenlenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 24 Aralık 2006; 0:25:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.