Şimdi Ara

FPS sorunu yaşıyorum yardım lutfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

"Ekran kartım Sapphire RX480 Nitro+ 8GB 256Bit"
    Oynadığım oyunda 3 gün öncesine kadar 1920 1080 high grafik kalitesinde 60 Fps alıyordum. Oyunun yoğun bölgeleri ya da boss kesilen mekanlar gibi kalabalık alanlarda maksimum 50 55 FPS lere kadar düşüyordu. 4 gün önce oyundan ya da sistemimden kaynaklanan bir sorundan oyuna giremeyince pc ye format attım dün. Bu gün oyuna giriş yapabiliyorum ancak 60 FPS gösteriyorken hiç birşey yapmadığım halde boş bir alanda anında sıfır veya 5 fps lere inip oyunu 4 5 saniye kadar donduruyor.

Bunun güncellemelerden kaynaklı olabilecğeini düşünerek Aygıt yöneticimden defalarca tek tek sürücü güncellemesi olup olmadığını kontrol ettiğimde herşey güncel göründü ancak tam anlamıyla güvenemediğim Advanced system care isimli programla arattığımda 7 güncelleme buluyor. Daha önce sorun çıktığında yine bu program ile sürücü güncellemesi yapmıştım ve aynı gün yukarıda anlattığım gibi oyuna giriş yapamamıştım.

Konuyu nereye açacağımı bilemedim en uygun yerin donanım bölümü olacağını düşünerek buraya açtım. Yanlışsa bilgilendirin lütfen.

Yardımcı olabilrseniz çok sevinirim. 4 gündür yapmadığım, denemediğim şey kalmadı.

Şimdiden çok teşekkürler.

• Display Driver Uninstaller (DDU) ile driverı kaldırıp kendiniz siteden 1-2 önceki driverı indirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASP

Display Driver Uninstaller (DDU) ile driverı kaldırıp kendiniz siteden 1-2 önceki driverı indirin.

Driverları formattan sonra zaten kendim yükledim. Program ile yüklediğimde sanırım sorun bundan kaynaklanıyor diye format atmıştım. Yalnız Directx 12 nasıl güncellenir onu araştırıyorum şuan. Orjinal win 10 satın almıştım. ekran kartı ile birlikte güncellenen birşey değilmiydi Directx ?

Biraz önce aklıma gelen olası bir hata var aslında. Ben formatı atarken SSD yi böldüm. 250 GB ssd var onun 50 sini ayırdım büyük olan bölümede win 10 kurdum. Sorun acaba SSD bölmemle alakalı olabilir mi?
  • SSD değildir. Son sürümden önceki sürümü de deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Sobotka

SSD değildir. Son sürümden önceki sürümü de deneyin.

Sorun tekrar format attıktan sonra kendiliğinden düzeldi. Sanıyorum driver problemiydi. İlginiz için teşekkürler. İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.