Şimdi Ara

FRANCHİSİNG ( BAYİLİK ) ÖNERİLERİ BEKLİYORUM !!! (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
13
Favori
71.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Starbucks franchising vermiyor arkadaslar zaten vermez de hicbir zaman. Kendileri stratejilerine uygun olarak YAYA TRAFIGININ EN CON OLDUGU yerlere sube aciyorlar. Boyle bir marka Turk'lerin elinde rezil kepaze olur.

Franchising armut pis agzima dus olayidir. 500.000 lirayi sirf bir markaya yatirmak akilli insanin yapacagi sey degildir.

Turkiye neden boyle, neden girisimci yok onu irdelemek lazim. Inovasyon konusunda Dunya sonuncusuyuz, tembeliz, yatirim yok, yenilik yok, girisim yok, girisimci yok. Marka yaratip da onu Dunya'ya pazarlayamiyoruz.

Birisi demis isi bilmene gerek yok ac dukkan para yapar. Piyasada cok var lahmacuncu, kebapci, market vsvs. Kaci markalasmis ? Kaci Dunya capinda un yapmis ? Ancak degirmen donsun yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Starbucks franchising vermiyor arkadaslar zaten vermez de hicbir zaman. Kendileri stratejilerine uygun olarak YAYA TRAFIGININ EN CON OLDUGU yerlere sube aciyorlar. Boyle bir marka Turk'lerin elinde rezil kepaze olur.

Franchising armut pis agzima dus olayidir. 500.000 lirayi sirf bir markaya yatirmak akilli insanin yapacagi sey degildir.

Turkiye neden boyle, neden girisimci yok onu irdelemek lazim. Inovasyon konusunda Dunya sonuncusuyuz, tembeliz, yatirim yok, yenilik yok, girisim yok, girisimci yok. Marka yaratip da onu Dunya'ya pazarlayamiyoruz.

Birisi demis isi bilmene gerek yok ac dukkan para yapar. Piyasada cok var lahmacuncu, kebapci, market vsvs. Kaci markalasmis ? Kaci Dunya capinda un yapmis ? Ancak degirmen donsun yeter.

artı 12
  • quote:

Starbucks franchising vermiyor arkadaslar zaten vermez de hicbir zaman. Kendileri stratejilerine uygun olarak YAYA TRAFIGININ EN CON OLDUGU yerlere sube aciyorlar. Boyle bir marka Turk'lerin elinde rezil kepaze olur.

Starbucks bayilik vermiyor,LCW de öyle ancak bu firmalardan bayilik almış olanlar var.Mesela Ankara Bahçeli 3.caddedeki Starbucks,Liva ve Mokako cafelerin üçüde Liva'ya ait.Güçlü bağlantıların yada çok iyi bir dükkanın varsa,bu dükkana girebilmek adına sana bayilik veriyorlar.Ama meblağ olarak ciddi miktarlar istiyorlar bu gibi firmalar,girmek her babayiğidin harcı değil.

Burger King ve McDonald's 600.000 dolardan başlıyor ama bununla bitmiyor,sözleşme şartları çok ağır.Sadece bu firmaların değil franchising firmalarının genelde şartları ağır.O kadar para veriyorsun ve senin patronun oluyorlar.Özellikle cirodan aldıkları belli paylar var,sen zarar et kar et firma yüzdesini alıp çekiliyor.Benim franchising bayiliği almaktan vazgeçmemin en büyük nedeni aldıkları bu %5-%8 paylardı.

Bunun yanında bütçe dışında 6 ay geçiminizi sağlayacağınız bir miktarı da kenara ayırmanızı istiyorlar,çünkü franchising bayiliklerinin büyük çoğunluğu ilk 6 ay ya zarar ediyor yada anca kendini çeviriyor.Sürekli konsept değişimi için işyerine harcadığınız masraflar da cabası..

Benim kendi görüşüm o bütçeyle minimum 250.000 liraya kurulan bu tür işletmelere girmemek,eğer 250.000 liranız varsa kuracağınız iş 150.000-175.000 liralık bir iş olmalı.Herşeyi geçtim işi kurup dükkana oturduğunuzda kasanızda mal alımı,kira,maaş gibi durumlar için para bulunsun.

Çok zor bir durum Allah kolaylık versin,firmada karar kılsanız bile yer bulma,analiz yapma,kurma açma işlemleri oldukça zaman alan bir süreç..

• sonuç ne oldu merak ettim bende bayilik arıyor ne açabilirim diye bakarken senin konuna denk geldim
  • Donas ısparta full dolu eve servis falan hiç bahsetmiyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

quote:

Orijinalden alıntı: giveup!
    adıyaman çiğköftecisi

:) hocam ben urfaliyim.. Çigköfte urfanin ve malesef millet gercek çigköfte yemediginden bu tur magazalarda satilan bulgur pilavlarini Ç.kofte die afiyetle yemektedir.. Halbuki uzakdan yakindan alakasi yokdur köfteyle :)

valla canım cekti ha ıgdırlı bi hocam yapmıstı cig köfte hayatımda yemedim öle bi köfte muhtesemdi resmen ama dediginiz gibi bayilerde satılan köfteler resmen bulgur pilavı Acarsanız Haberim olsun İlk Müsteriniz Olabilirm :) Ayrıca Etsiz ve Acısız çiğköftemi olur yaa :):)

Acacaksanız Simit Sarayı veya Dominos pizza olabilir. Simit sarayı işinizi iyi yapar ve bulundugunuz mekanda isim yaparsanız paranın belini kırarsınız.

Mesela benim bulundugum yerde İstanbul simit Sarayı diye bi Pastane var adam resmen para basıyor. ben herzmn alısverisimi orda yaparım poça börek pasta kurabiye tatlı aklına ne elirse ordan alırım ve bazen kahvaltı ve öglen yemeklerimi orada yemişligim coktur. ve cok memnunum ve sahibide laz trabzonlumu rizelimi neydi. orada böle yerler cok oldugu icin gelmiş böle seylerin pek olmadıgı yere acarsan kazanırsın hocam..

Dominos pizza sevdigimden dedim fiyatları ne kadardır bilemem :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lTUBORGl -- 9 Eylül 2013; 16:21:09 >

• Franchise seçimini yapmadan önce, royalty bedelleri, franchise bedeli, minimum ve maximum istedikleri nelerdir hepsini araştırmanız lazım.Ben Franchise Yönetim Uzmanı olarak çalışığım şirkette (gayrimenkul Franchise Şirketi) kendi markanı yaratmaya çalışmakla direk bir marka bayiliği veya franchise'ı almanın arasındaki farkı çok iyi analiz ettim.Kendi yeriniz varsa bulunduğunuz bölgede uzun sürede marka olmak yalnızca para kazanmak istiyor ve büyüme hedefiniz yoksa kendiniz yapabilirsiniz.Çevrede tanınmakla zaman kaybetmek istemiyor doğru lokasyonda iyi bir franchise aldıysanız çok daha fazla para kazanır kurumsallaşma, markalaşma, know-how, eğitim ve personel bulma ve çalıştırmada çok daha başarılı olursunuz.Dikkat etmeniz gereken en önemli şey sizin hangi bölgede ne yapmak istediğiniz ve bu kararınınızın istatiksel verilere dayanmasıdır.
    Kimsenin söylediğiyle girişimci olunmuyor maalesef.Daha fazla bilgi almak istiyorsanız yardımcı olmaktan zevk duyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iboofe -- 9 Eylül 2013; 21:27:17 >

• quote:

işlere çok yabancı olduğun belli

birincisi starbucks franchise verdiğinde de kendi açtığında da rezil kepaze falan olmaz, mc donalds kepaze mi oldu türklerin elinde

franchise hazır marka hazır müşteri potansiyeli demek, 50 yıllık tutulan bir marka varken onu almak elbette akıllıca olur, para kaybı değildir, iş ki alabilmekte, çünkü her parası olana da vermiyorlar

iş bilmene gerek yok diyen benim, iş bilmek gerekseydi sanatçılar futbolcular ve sair zenginler patır patır hiç alakası olmayan restoran spor salonu turizm acentası gibi işlere girişemezdi, sabancı koç her şeye parmağını sokamazdı, artık işler profesyonel ekiple yürüyor, başına iyi işletmeci koyup takibini yaptığında en kral yerleri açar işletirsin, ben piyasanın içindeyim gel osmanbeyde kumaştan anlamadığı halde 3. cü dükkanını açan adamlar göstereyim sana

• arkadaşlar konu güncellensin lütfen.
    ay'dan ay'a sabit maaşla bir ömür geçmez.
    var mı cafe, büfe, restorant önerisi olanlar?
  • Yeme içme dışında bir sektör düşünenlere tavsiyem; bebek mağazası açmak. Temiz ve karlı bir iş. Fuarda Activ Baby Store ların franchise uzmanıyla görüşmüştüm. Çok sermaye de istenmiyor. Ben işlerimi bırakıp girememiştim. Bir kaç ay içinde anahtar teslim mağazayı açıyorlar. Ayrıca ürünlerin internetten satmanıza da izin veriyorlar. Franchise veren bebek firmalarından en iyisi diyebilirim. Zaten e-bebek, joker ler franchise vermiyor, verse onlar daha iyi tabi ama çok daha fazla yatırım bedeli istenir.
  • Arkadaşlar bence de en mantıklısı franchising. Ama iş--- bütçe+iyi konum+iyi işi-- bir araya getirmekte.
  • buraya yorum yapanların çoğu daha franchisingin ne olduğunu bile bilmiyor.

bim vs. bu tarz zincirler franchise vermiyor bir kere. sadece dükkanını kiralıyorlar. böyle bir girişime giremezsin.

burgerking kfc falan diyenler benim gözümde çoluk çocuk. cebinde minimum 2000000 lira olması lazım bu işler için.

senin 250.000 liran varsa franchise için max. 150.000 lira ayırmalısın çünkü dükkan tutana kadar kira vs. ekstra masraflar çıkacak. batmamak için cepte para lazım.

bu paraya franchise zor. yapılabilecek şey ise, çalışan bir işletmeyi devren almak yada kendi konseptini oluşturmak.
  • Arkadaşlar
    Kahve Diyarı, Kahve Deryası, Gönül kahvesi .........bu bayilikler ile ilgili tecrübesi ve bilgisi olanların düşüncelerini almak istiyorum. Bayi destekleri nasıldır ? Finansal yaptırmaları hangisinin iyidir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusuf Miroğlu kullanıcısına yanıt
    http://www.lmk.com.tr/?page_id=1427 hocam konuyu okurken merak ettim baktım da link e bakın

edit: konu hortlamış tarihlere bakmadan yazıyorum bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhakkik -- 22 Temmuz 2015; 0:54:29 >
  • http://www.bayiliklistesi.com/turkiyede-hizli-yukselecek-12-bayilik-konsepti

Hocam belki lazım olur Türkiye'de gelişecek 12 adet bayilik
    Bence Yemek üzeri veya popcorn v.s olur maaliyeti ucuz mazemelerinin belirtmek isterim
  • Bence bu kadar çok marka takıntısı olan başka bir millet olmadığı için franchise mantıklı olabilir. Kendin bir şeyleri toparlayıp yapıp edip markalaştırman yerine, mesela ben hala inanamıyorum yıl olmuş 2015 megamac menü mc de nasıl 18.75 ekstra soslarla bilmem nesiyle ? 14 liradan aşağı menü yok... Grand burger dışında neyse çok reklam yapmayayım ama insanımız çok seviyor gereksiz paraları harcamayı, verene saygım var ama lütfen biri bana çıkıp da kaliteden vb bahsetmesin lütfen 20 liraya menü falan olmaz kardeşim. Tabi öfkem sadece bu markalara değil ki zaten dışarda herhangi bir restoranda yeseniz iki katını rahat ödeyeceksiniz... Kebabçıyla dürümcüyle de olmaz gibime geliyor çünkü çok az markalaşan adı duyurulan marka var kebab ya da dürüm ile ilgili sektörde, iyice en ufak detayı dahi değerlendirip iş yapmak gerekiyor tabiki de sonuçta o kadar birikimi parayı yapıp yanlış yönde bir tercih yapmak insana koyar.

• Selamlar,

Dönerstop da franchise vermeye başladığını paylaşmış bugün.

https://www.facebook.com/DonerYineGelirsin/photos/a.327896927360784.1073741828.308536329296844/531210293696112/?type=3&theater

Kurucusu, Şevket Sabancı ailesinden Can Köseoğlu imiş.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26796666.asp

• 10 sene kadar önce Ayvalık'ta pizza yapan yer aramış ve bulamamıştık. Her yer Ayvalık tostu yapıyor ve sayıca da çok fazlalar. Hala öyle mi bilemem ama kışın öğrenci, yazın ise turist doluluğu bulunan bir yerdir ve biz de bir pizzacı açmanın mantıklı bir yatırım olacağını düşünmüştük ama maddi işleri ayarlayamadığımız için sadece fikir olarak kaldı. Bir süre sonra da pizza markalarının oraya el attığını ve güzel iş yaptıklarını duyduk. Girişeceğin işin o yerdeki pozisyonunu da hesaba katmalısın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusuf Miroğlu kullanıcısına yanıt
    hocam franchais alınca içine neler dahil oluyor gerçekten merak ediyorum, ben de ilerde böyle bir şey yapmak isterdim. Allah yolunuzu açık eder inşallah.

Neler yapabilirsin konusuna gelince ;

-Amerikan kültür derneği
    -Tömer
    -Geothe

bu gibi dil kursları da olabilir şartlarını bilmiyorum.
    bir de francheis getirileri ve götürüleri nelerdir genel olarak. Konuyu saptırmış gibi olmayayım, ben de bilgi sahibi olmak istedim :)
  • Boyle bır konunun oldugunu bılmıyordum..bakalım bır ara

Bılmıyorum bayılık alınınca onumuzu gorebılır mıyız ? Iyıce arastırmek lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.