Şimdi Ara

Fransa Vizesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

25.09.18 itibariyle Fransa vize başvurumu yapmış bulunmaktayım.Daha önce burada bir konu açmıştım,italya'ya gitmek istiyorum vs. diye.O plan iptal oldu Son aldığım karar neticesinde Paris tatiline karar verdim ve dün VFS Global aracılığıyla vize evraklarımı teslim ettim.Artık bundan sonrası geri sayı başladı ve bende heyecan tavanda şu anda.

Bu benim ilk yurt dışı gezim olacak,eğer kısmet olursa.O yüzden red yeme endişesi taşıyorum Umarım öyle bir şey olmaz

Bu konuda tecrübeli arkadaşlar, 11 bin TL hesapta para gösterdim. 1 yıldır düzenli maaşımın yattığı banka hesabım var (bu işten önce 4 ay işsiz gezmiştim ama onun öncesinde aralıksız 6.5 yıl çalıştım) Çalıştığım iş yerinin izin dilekçesi,istenen belgelerin tamamı eksiksiz oluşturuldu.

10.11.18-13.11.18 tarih aralığında pariste tatil yapmak istediğimi belirttim,otel ve uçak rezervasyonlarımı sundum.

Tamam konsoloslugun sağı solu belli olmuyor,her an aksi karar verebiliyorlar. Yinede bu konuda tecrübesi olan arkadaşlara sormak istiyorum,ne dersiniz vize alabilirmiyim? 3 günlük tatil için hesabımdaki para vs. yeterlimidir konsolosluk için?

Not: bu arada vfs globale gittiğimde içerisi bomboştu ve orada bi tur şirketi yetkilisiyle konuştum. Ülkemizdeki ekonomik durumdan dolayı ve mevsim dolayısıyla giden sayısı çok az dedi.Bu sebeple konsolosluk uğraştırmaz vizeyi rahat verir dedi.Bilmiyorum ne derece doğru.

• Söylediğin koşullar gayet olumlu. vizeyi alırsın diye tahmin ediyorum. ama yinede dediğin gibi sağ olu belli olmuyor konsololuğun..

gelişmelerden haberdar edersin bizi artık
  • Vizeyi alırsınız. Şimdiden iyi tatiller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 28 Eylül 2018; 0:25:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuni.

Söylediğin koşullar gayet olumlu. vizeyi alırsın diye tahmin ediyorum. ama yinede dediğin gibi sağ olu belli olmuyor konsololuğun..

gelişmelerden haberdar edersin bizi artık
    Bugün bildi geldi,pasaportunuzu gelip teslim alabilirsiniz diye.Ben vize için aracı kurumla çalıştığım için,onlar pasaportumu alıp bana göndericekler.Akşam 5 gibi sonuç belli olacak. Umarım okey vermişlerdir vizeye,aşırı derecede heyecanlıyım

Gelişmelere göre tekrar bilgi vericem hocam

Yanlız çok çabuk halloldu herşey.4 gün içerisinde hallettiler. Bu kadar erken olmasından kıllanmıyorumda değil yani. Yoksa direk red'mi verdiler naptılar

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

Vizeyi alırsınız. Şimdiden iyi tatiller
    Hocam insallah ya,kötü düşünmek istemiyorum ama sanki red verdiler gibime geliyor. 4 gün içerisinde hallolması pek hayra alamet değil sanki

Teşekkür ederim bu arada,sagol dostum
  • Sonunda istediğim bilgiyi aldım çok şükür 3 aylık multi vize vermiş aslan parçaları çok girişli 3 aylık süpperrr.

Tüm konsolosluk çalışanlarına sevgiler saygılar
  • Kill-For-You kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam iyi gezmeler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexanderjahovic

Hayırlı olsun hocam iyi gezmeler :)
    Teşekkür ederim Hocam çok sağol
  • Hayırlı olsun. fransa konsolouğu çok hızlı vize veriyor. almanya gibi haftalarca bekletmiyor.
  • quote:

Hayırlı olsun. fransa konsolouğu çok hızlı vize veriyor. almanya gibi haftalarca bekletmiyor.
    Teşekkür ederim hocam cok sagol. Bir sorum daha var,bununla alakalı konu açtım gerçi ama oradan cevap alamadım henüz.Hazır seni yakalamışken sorayım :)

Şimdi ben tatil planında değişikliğe gitmeyi düşünüyorum.Tatile eşimi ve oğlumuda götüreyim diyorum. Acaba bana çıkan vize, eşimle oğluma vize başvurumda bir etkiye sahip olurmu? yani bir kolaylık sunarmı bu durum yoksa muamma durummudur ustadım.
  • Kill-For-You kullanıcısına yanıt
    yani çok etkili olmaz. kişisel verileri daha etkili olur. ama genel olarak evet olumlu olur. dilekçende bunu belirtir eşin zaten. eşimşe çocuğumla gidecem falan diye. senin pasaportun fotokopisini vize fotokopisini dosyaya koyman ekstra olumlu olur.
  • quote:

yani çok etkili olmaz. kişisel verileri daha etkili olur. ama genel olarak evet olumlu olur. dilekçende bunu belirtir eşin zaten. eşimşe çocuğumla gidecem falan diye. senin pasaportun fotokopisini vize fotokopisini dosyaya koyman ekstra olumlu olur.
    Tamamdır, teşekkürler bilgi için ustadım.
  • Merhabalar. İlk defa ailecek yurt dışına çıkacağız. Haziran için Paris'e bilet aldık.
    Pasaportlarımızı da Aralık'ta alacağız.

Fransa Vizesi hakkında çok karışık bilgiler var. En iyisi buraya danışmak diye düşündüm.

Aşağıdaki noktalarda yardımcı olabilecek birileri varsa, çok sevinirim. Sorular çok acemice gelebilir, ilk defa gidecek biri olarak hoş görmenizi rica edeceğim. :)

1- Vize ücreti ne kadar? Konsolosluk sitesinde 60 Avro yazıyor, ama çoğu yerde de 120 Avro yazılmış. Nedir doğrusu, ve vize ücreti bankaya mı nereye yatırılıyor?
    2- Başvuruyu vfs üzerinden yapmak zorunluluk mu? Yoksa kendimiz gidip konsolosluktan başvura biliyor muyuz?
    3- Vfs ile başvurmak zorunluluk ise hizmet bedeli olarak ne alıyorlar? (Eskiden sitelerinde yazıyormuş, şimdi ücret bilgisi yok)
    4- Biletler Haziran ayına alındı. Vize işlemlerine ne zaman başlamak uygun olur?
    5- Vizenin kabul edilmesi için dikkat etmemiz gereken bir nokta var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Discotronic

Merhabalar. İlk defa ailecek yurt dışına çıkacağız. Haziran için Paris'e bilet aldık.

Fransa Vizesi hakkında çok karışık bilgiler var. En iyisi buraya danışmak diye düşündüm.

Aşağıdaki noktalarda yardımcı olabilecek birileri varsa, çok sevinirim. Sorular çok acemice gelebilir, ilk defa gidecek biri olarak hoş görmenizi rica edeceğim. :)

1- Vize ücreti ne kadar? Konsolosluk sitesinde 60 Avro yazıyor, ama çoğu yerde de 120 Avro yazılmış. Nedir doğrusu, ve vize ücreti bankaya mı nereye yatırılıyor?
    2- Başvuruyu vfs üzerinden yapmak zorunluluk mu? Yoksa kendimiz gidip konsolosluktan başvura biliyor muyuz?
    3- Vfs ile başvurmak zorunluluk ise hizmet bedeli olarak ne alıyorlar? (Eskiden sitelerinde yazıyormuş, şimdi ücret bilgisi yok)
    4- Biletler Haziran ayına alındı. Vize işlemlerine ne zaman başlamak uygun olur?
    www.vfsglobal.com adresine gidip Türkiye'den olduğunu ve Fransa'ya gitmek istediğini işaretlediğinde yukarda sorduğun bir çok sorunun cevabını bulacaksın. O web sitelerini bu tip soruları sormayın diye yapıyorlar siz okumayıp gelip forumlarda sorup yalan yanlış şeyler öğreniyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Discotronic

Merhabalar. İlk defa ailecek yurt dışına çıkacağız. Haziran için Paris'e bilet aldık.

1. vize ücreti 60 avro. ama direk konsolsoluğa başvurrusan sadece 60 avro ödersen. ama tabi o eskidendi. artık RESİ aracı vize başvuru merkezleri var. Fransa için VFS, almanya İdata, yunanistan kosmos ve vfs, ispanya bls, macaristan portesiz as visa gibi resmia racı kuruluşlar var. her ülkenin aracı kuruluş hizmet bedeli farklı. bazıları 20 avro bazıları 30 avro alıyor. 120 avro gördüğün şeyler turizm acenteleri. bi halta yaramayıp paranı alırlar sadece. o yüzden fransa ya başvuracaksan
    www.vfsglobal.com
    France Visa Information In Turkey - Home Page
    https://www.vfsglobal.com/France/Turkey/index.html
    adresine girip bakabilirsin ne istiyorlar ne gerekiyor diye. eğer kafana takılan bişey olursa adamlara mail at. 1 gün içinde cevap geliyor. yada en kötü telefon et vfs globale.
    2. bazı ülkeler direk konsolsoluğa vize başvuruyu kabul ediyor. bazıları kabul etmediklerin söylüyor ama direk konsolosluğa başvurabilrisin.
    mesala italya için ben kendim başvurdum direk konsolsoluğa. ama randevulu çalışıyorlar ve sadece 2 gün 4 vize başvurusnu kabul ettikleri için hemen doluyor. randevuyu bile aylar öncesinden almak zorunda kalmıştım.
    3. vfs nin sitesinde yazıyor. hizmet bedeli 26 euro dur diye. demek ki pek sitelerine göz atmamışın.
    4. seyahat tarihinden 90 gün öncesine başvuru yapabilirisn en erken. (ideali 2 ay kala yapman bence)
    5. bu soru çok zor. ama kabaca. istenen tüm belgeleri harfiyen eksiksiz hazırlaman. maddi durumun nispeten iyi olması. banka hesabının aktif olması ve başvurudan önce 10 bin tl bi giriş eğil de son 3 aydır aktif olarka kullandığın maaşının yattığı içinde 1-2 aydır en azından 10 bin tl olması lazım.
    dilekçe yazacaktın

• quote:

1. vize ücreti 60 avro. ama direk konsolsoluğa başvurrusan sadece 60 avro ödersen. ama tabi o eskidendi. artık RESİ aracı vize başvuru merkezleri var. Fransa için VFS, almanya İdata, yunanistan kosmos ve vfs, ispanya bls, macaristan portesiz as visa gibi resmia racı kuruluşlar var. her ülkenin aracı kuruluş hizmet bedeli farklı. bazıları 20 avro bazıları 30 avro alıyor. 120 avro gördüğün şeyler turizm acenteleri. bi halta yaramayıp paranı alırlar sadece. o yüzden fransa ya başvuracaksanhttps://www.vfsglobal.com/France/Turkey/index.html adresine girip bakabilirsin ne istiyorlar ne gerekiyor diye. eğer kafana takılan bişey olursa adamlara mail at. 1 gün içinde cevap geliyor. yada en kötü telefon et vfs globale.
    2. bazı ülkeler direk konsolsoluğa vize başvuruyu kabul ediyor. bazıları kabul etmediklerin söylüyor ama direk konsolosluğa başvurabilrisin.
    mesala italya için ben kendim başvurdum direk konsolsoluğa. ama randevulu çalışıyorlar ve sadece 2 gün 4 vize başvurusnu kabul ettikleri için hemen doluyor. randevuyu bile aylar öncesinden almak zorunda kalmıştım.
    3. vfs nin sitesinde yazıyor. hizmet bedeli 26 euro dur diye. demek ki pek sitelerine göz atmamışın.
    4. seyahat tarihinden 90 gün öncesine başvuru yapabilirisn en erken. (ideali 2 ay kala yapman bence)
    5. bu soru çok zor. ama kabaca. istenen tüm belgeleri harfiyen eksiksiz hazırlaman. maddi durumun nispeten iyi olması. banka hesabının aktif olması ve başvurudan önce 10 bin tl bi giriş eğil de son 3 aydır aktif olarka kullandığın maaşının yattığı içinde 1-2 aydır en azından 10 bin tl olması lazım.
    dilekçe yazacaktın

Alıntıları Göster
    Bilgiler için çok teşekkürler. Aslında vfs'nin sitesini de çok kurcaladım ama bazı bilgileri görememişim demek ki.
    Sağ olun tekrar.

• Merhaba aracı olmadan başvuru yapabiliyor muyuz? Yapsak ne kadar mal olur. Kısa süreli turistik vize için.
  • Fransa bence Türkiye'deki en rahat ve en eli açık konsolosluk. Hem vize başvuruları 3-5 günde sonuçlanıyor hem de olabildiğince uzun vize veriyor. Konsolosluk müracaatına pek sıcak bakan konsolosluklardan değil ama yine de VFS çağrı merkezini arayarak güncel durumu sorgulayın derim.
    Ancak ilk vize başvurularında dikkat etmekte fayda var. Konsolosluk yeni online forma geçti. cheklistin çıktısını almayı unutmayın. Fransa vizesi hakkında yeni bilgileri aşağıdaki kaynakta bulabilirsiniz.
    https://www.saltvisa.org/fransa-vizesi/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.