kafamı oldukça karıştıran konulardan bir tanesidir. şöyle ki başından beri fransızca okumak istemişimdir. lakin lys için fransızca bölümü olan bir dersane yok. onu geçtim kitap bile bulamadım. sonraları dersane hocalarından ve forumlardan edindiğim bilgilere göre, ingilizceden girdiğimde de fransızca seçebileceğimi öğrendim. bu niyetle koyuldum yola. dersaneye yazıldım. kendime hedef üniversiteler seçtim. ilk başta istanbul üniversitesi fransız dili ve edebiyatı istiyordum. sonraları öğretmenlik olarak fikrim değişti. istanbul üniversitesinin fransızca öğretmenlik puanı çok düşüktü. bu beni şüphelendirdi. imkanı yoktu bu kadar düşük olmasının. bu şüpheyle yaşarken bir taraftan da "neyse fazla değilmiş bari alırım" diyordum. bugün işin gerçek yüzü ortaya çıktı ve dünyam başıma yıkılı yıkılı verdi meğer istanbul üniversitesi ve bunun yanında sair, başka birkaç üniversite, ingilizceden almıyorlarmış. bunu da bugün ingilizce öğretmenimle konuşurken öğrendim. e be baştan söylesenize buşuna o kadar umutlandık, hayal kurduk ettik, ona göre hazırladık kendimizi! şimdi fena bir bocalama içindeyim. ne yapacağımı şaşırdım. bana rehberlik edecek, öneriler sunacak bir şahıs arıyorum. ne yapsam? bu kadar ingilizce hazırlanmışken, fransızcadan mı girsem? ki sınava girecek düzeyde bilmiyorum! sadece puanı az, az yapsam tutar diye düşünüyorum. doğru mu düşünüyorum?
quote:
Orijinalden alıntı: özgür41
Geçen yıl kaç puanla almış istediğiniz bölüm diyelimki kazandınız. Peki nasıl okucaksınız bilginiz yokken zorlanmaz mısınız ?
az çok bilgim var fransızcaya dair. zaten olmasa hiç cesaret etmezdim. sorun şu ki istediğim üniversitedeki fransızca öğretmenlik bölümü lys sınavına fransızcadan girme zorunluluğu koymuş durumda. oysa ben ingilizce de giriliyor diye biliyordum. lakin o üni.ye girilmiyormuş. taban puanı oldukça düşük. dersane hocamla hesaplamalarımıza göre ygs puan yüzdesi, diploma notu ve devletten gelecek olan 100 puan toplamı 270 yapıyor. yani daha lys sınavını katmadan 270 yapıyor. oysa ki istanbul üniversitesi fransızca öğretmenlik puanı 225 :/ 0 net olsa lys, yine girebiliyorum?? o zaman fransızcadan mı giriş yapsam? madem fransızca zorunluluğu varmış.. ya da hem fransızcaya hem ingilizceye girme şansım yok mu ki ????