Şimdi Ara

Fren hidroliği ile boya sökme ...Yardım Lazım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ahşap üzerindeki boyayı boya sökücü yerine fren hidroliği ile sökebilir miyiz? Araba boyasının anasını belliyor. Araba boyası da selülozik olduğuna göre ahşaptaki eski boya ve cilayı sökebilir miyim bunla?

Boya sökücü:
    1-Pahalı
    2-Çok zehirli hatta 18yaş altına satılmıyor, evde kullanayım dedim doğal gaz alarmını öttürdü, o kadar berbat yani.
    3-Pelte kıvamında olduğu için kullanması zor, hidrolik sıvı, sürmesi kolay.

Bunu eski bir oymalı koltuk iskeletinde uygulamayı düşünüyorum. hiç kimyasal kullanmadan zımpara ile işi bitirme şansım yok, oymalar izin vermiyor. Üstüne boya atamıyorum, ahşabın dokusunun görünmesini istiyorum. Sıkıştım kaldım.

Birde; diyelim ki oldu, ancak bir miktar hidroliği ahşap bünyesine çekecek, sonra boyandığında sorun olur (mu) ?????

Ben çıkamadım bu işin içinden

Fikri olan var mı.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fren Hidroliği ile Boya Sökme

Fren hidroliği, hidrolik fren sistemlerinde kullanılan bir sıvıdır. Boyaların çıkarılmasında da kullanıldığı bilinmektedir. Ancak fren hidroliğinin boya sökme özelliği konusunda dikkatli olunmalıdır.

Fren Hidroliği Boya Söker mi?

Evet, fren hidroliği çoğu boya türünü sökebilir. Ancak tüm boyalara eşit derecede etkili olmadığını unutmamak gerekir. Bazı boyalar, örneğin epoksi bazlı boyalar, fren hidroliğine karşı dayanıklıdır.

Hidrolik Yağı Boya Söker mi?

Hidrolik yağlar, genellikle hidrolik sistemlerde kullanılan sıvılardır. Fren hidroliğine benzer şekilde, hidrolik yağlar da bazı boya türlerini sökebilir. Ancak, fren hidroliği kadar etkili değildirler.

Fren Hidroliği Araba Boyasına Zarar Verir mi?

Evet, fren hidroliği araba boyasına zarar verebilir. Fren hidroliği, boyadaki pigmentleri ve koruyucu kaplamaları çözebilir, bu da solmaya, soyulmaya ve hatta boya hasarına neden olabilir.

Fren Hidroliği Boyaya Nasıl Uygulanır?

Fren hidroliğini boyaya uygulamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Boyanın çıkarılacağı alanı temizle ve kurula.
    2. Bir parça bezi veya süngeri fren hidroliği ile nemlendir.
    3. Nemli bezi veya süngeri boyanın üzerine hafifçe sür.
    4. Boyanın yumuşamasını bekle. Süre, boyanın türüne ve kalınlığına bağlı olarak değişir.
    5. Yumuşamış boyayı plastik bir sıyırıcı veya sert kıllı bir fırça ile çıkar.
    6. Alanı su ve sabunla temizle ve iyice durula.

Önemli Uyarılar:

• Fren hidroliğini asla cildine veya gözlerine temas ettirme.
    • Fren hidroliğini çocukların erişemeyeceği yerlerde sakla.
    • Fren hidroliği ile çalışırken lastik eldiven ve gözlük kullan.
    • Fren hidroliğini sadece havalandırılmış alanlarda kullan.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tiner kullansana ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisede din hocasinin arabasinin uzerine hidrolik dokturmustum. Adam benim oturdugum muhitte oturuyordu, mahallenin itlerine 1 karton marlboro karsiliginda yaptirmistim. Yazarken bile yuzumde o gunku tebessmu birakti
  • tiner kemikleşmiş boyayı sökmüyor. Selülozik tiner kullansam boya sökücüden pahalıya gelecek. :(((

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.