Şimdi Ara

Fren Pedalında Boşluk Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
7.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araçta sağ arka frene hidrolik gitmeme sorunu vardı abs beyninden kaynaklanıyormuş abs beyni tamir edildi, fren hidroliği değişti fren havaları alındı her tekerden ayrı ayrı. Artık her tekere fren hidroliği geliyor.

Ancak aracın fren pedalı eskiye göre çok yumuşak. Frene hafifçe dokunulduğunda (fren lambası yanıyor) hiç tepki vermiyor fren , pedala 3-4 cm basınca hafiften tutmaya başlıyor. Eskiden pedalın sertliği normaldi hafifçe dokunulduğunda fren hemen tepki veriyordu.

Havaları başka yerde tekrar aldılar ama sorun aynı.

Absyi tamir eden usta biz modülatörün içini boş gönderiyoruz bir süre absyi sık sık devreye sok hava tekerlere iyice gitsin gibi bir şeyler söyledi.

Araç honda civic 2007 model

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fren Pedalında Boşluk Var: Nedenleri ve Çözümleri

Fren pedalında boşluk olması, araç kullanırken güvenliği tehlikeye atan yaygın bir sorundur. Bu sorunu gidermek için nedenini belirlemeli ve uygun çözümleri uygulamalısınız.

Fren Pedalında Neden Boşluk Olur?

Fren pedalındaki boşluğun nedenleri şunlar olabilir:

• Hava Kabarcığı: Fren hidrolik sisteminde hava kabarcıkları oluştuğunda, bu durum pedalda boşluğa neden olabilir.
    • Sızıntı: Hidrolik sistemde bir sızıntı varsa, sıvı kaybı pedalda boşluğa yol açabilir.
    • Aşınmış Fren Balataları: Aşınmış fren balataları, boşluğu artırarak pedalın daha aşağı inmesine neden olabilir.
    • Arızalı Fren Ana Silindiri: Arızalı bir fren ana silindiri, pedalda his kaybına ve boşluğa yol açabilir.

Fren Pedalındaki Boşluk Nasıl Alınır?

Fren pedalındaki boşluğu gidermek için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Hava Kabarcıklarını Temizleme: Fren hidrolik sisteminden hava kabarcıklarını temizlemek için frenleri havalandırmalısınız.
    • Sızıntıları Onarma: Hidrolik sistemdeki sızıntıları tespit edin ve onarın.
    • Fren Balatalarını Değiştirme: Aşınmış fren balatalarını yenileriyle değiştirin.
    • Fren Ana Silindirini Değiştirme: Arızalı bir fren ana silindiri onarılamaz, bu nedenle değiştirilmesi gerekir.

Profesyonel Yardım Alın:

Fren pedalındaki boşluk sorununu kendi başınıza çözemediyseniz, güvenilir bir otomobil tamircisinden profesyonel yardım almalısınız. Bu sorun, özellikle yüksek hızlı sürüşler sırasında ciddi güvenlik risklerine neden olabileceğinden, derhal giderilmesi önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benim arabada aynı şekilde boşluk var. çok eski araç gerçi normal mi bilmiyorum. yeni model araba kullanınca dokunduğun an duruyor. alışmak zaman alıyor =) takipteyim konuyu

• Sistemde hava boşluğu olabilir işin ehli bir frencide ayarı vs yapılınca kendine gelir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fren merkezi ile alakalı bir şey olabilir mi?

• fren sisteminizde hava var. sanayi ustaları fren sıvı işinden anlamaz sorunu benim gibi kendiniz çözmelisiniz.

öncelikle 30-40cm akvaryum hava hortumu
    7veya 8 anahtar
    ve dot 4 tercihen dot 5.1 (dot 5 değil 5.1) sıvı temini yapın

daha sonra bi lastikçide 4 tekeri söktürüp, akvaryum hortumunu hava tapasına bağlayıp motor açık iken freni pompalayın, içindeki sıvı değişip ne zaman hava kabarcıkları gelmezse o zaman vidayı sıkın.

bu işlemi fren merkezine en uzak olandan en yakın olana doğru yapın yani sağ arka, sol arka, sağ ön, sol ön. yarım litre sıvı yeterli, sıvı bitene kadar tüm tekerlerden alabilirsiniz.

ek: fren sıvı haznesi min çizgisinin altına düşmesin

• metinTasci M kullanıcısına yanıt

Hocam bu işlem iki kez farklı yerlerde yapıldı ama sonuç aynı

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkmavy

Hocam bu işlem iki kez farklı yerlerde yapıldı ama sonuç aynı

Sisteminizde kaçak olabilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hafif Virajda Fren Sorunu ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam ya sistemde hava var ki defalarca alındı diyorsunuz yada sıvı kaçıran bir nokta var. Anormal yumuşama varsa fren sistemindeki bir parçadan kaçak olabilir araca binerken ve kullandıktan sonra sıvının eksilip eksilmediğinin takibini yapmanız faydalı olabilir.

• Abs beyni içerisinde hava boşluğu olabilir. Biraz abs 'yi devreye sokun. Bu sürede fren hidrolik haznesinin minimum çizgiden aşağı düşmemesi gerekmekte.

• Fren sıvısı eksilmiyor hocam ama sıvının olduğu deponun kapağının oralarda terleme var önceden olmuyordu?

• -ForeverY- kullanıcısına yanıt

Absyi devreye sokuyorum ancak sorun devam efiyor hocam abs beyni içindeki hava varsa nasıl alınacak?

• Hangi ustaya gitsem, pedalda boşluk var ortalarda fren tepki veriyor ve pedal çok yumuşak diyorum adamlar biniyo araca pedalı sonuna kadar kökleyip bu tutuyo birader normal diyorlar. Bunlar nasıl usta(!) Dükkanlarının tabelasına aracın markasının adını ve koskoca amblemini koymuşlar ama her şeye "normal" diyorlar. Çoğu böyle. Marka nasıl izin veriyor?

• Muhtemelen probleminiz westinghouse dan kaynaklı. Tüpü değişmeyi deneyin.

Sertlik ve yumuşaklık hatası tüpten kaynaklanır.

• Belkide normali budur ? Kendi aracımdan örnek vereyim fren pedalım sert ve dokunduğunda algılıyordu. Bi ara motor indi ve fren hidroliği tamamladılar doğal olarak, frenleri test ettiğimde yumuşamış ve biraz ortada kavradığını fark ettim. Sonra usta(sözde) arabayı kaldırdı bana freni pompalattı pompala bırak falan yaptı 3-4 kere. Değişen bişey olmadı ve hiç memnun değildim

Tuttum yetkili servise gitmek yerine bosch car service e götürdüm sonuçta yetkili servis kadar işlerinin en ehilleri bunlar dedim adam akıllı muamele görmek lazım.

Arabayı lifte kaldırdılar öncelikle fren hidrolik haznemin kapağını açıp "tıpçıların kalp atışımızı ve nefesimizi kontrol edip dinledikleri o dinleme aletinin bize dokundurdukları kısıma benzeyen" bişey taktılar oda tüp gibi bişeye bağlıydı. Yaklaşık 1 saat veya 1 saatten fazla öyle durdu. bu süre zarfındada 4 lastik çıkarıldı 4 fren hortumundanda pıt pıt pıt fren hidroliği damladı 2-3 kez. Sonrasında işlem tamamdı teste çıktık.

önceki sözde ustanın yaptığı işlem yerine profesyonelce bi işlem yapıldığı ortada. Fakat teste çıktıktan sonra hissiyatın çok değişmediğini gördüm değişti ama atsan ürküttüğün kuşa değer mi değmez mi o derece bi hissiyat değişikliği. Sonra dedim normali bu herhalde öyle devam ettim.

Siz bendende öte herşeyi yaptırmışsınız ona rağmen geçmemiş belkide normali buydu. Çok kafaya takmayın frenlemeyi güvenli yapıyor ve titreme vs yapmıyorsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    düzgün yapıldığında emin olun fren pedalı taş gibi oluyor. pedal ayağın altında ezilip gitmiyor yani ben buradayım diyor.

bende bu sorunla çok uğraştım en son kendim değiştirince düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

Sisteminizde kaçak olabilir mi?

Alıntıları Göster

Bence yanlış yağ koymuş ayçiçek yağı koysaydı sorun olmazdı  

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

düzgün yapıldığında emin olun fren pedalı taş gibi oluyor. pedal ayağın altında ezilip gitmiyor yani ben buradayım diyor.

bende bu sorunla çok uğraştım en son kendim değiştirince düzeldi.
    Siz kendiniz mi havasını aldınız ne yaptınız neyle çözdünüz

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=y3NtpjBkwo0&feature=youtu.be

+ aracınız dot 5 istemiyorsa motul 5.1 kullanabilirsiniz. daha gelişmiş bi sıvı, geriye dönük uyumlu (dot 3-4)
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

https://www.youtube.com/watch?v=y3NtpjBkwo0&feature=youtu.be

+ aracınız dot 5 istemiyorsa motul 5.1 kullanabilirsiniz. daha gelişmiş bi sıvı, geriye dönük uyumlu (dot 3-4)
    Aracım dot 4 istiyor. Ayrıca dot 4 e dot 5.1 koymak oluyormuş evet. Ama brembonun fren hidroliği var bilir misiniz dot 4 ve dot 4 lv olarak. Lv demek low viscosity demek ve dot 4 lv fren hidrolikleri iddaa ettiklerine göre esp, ebd gibi sistemleri barındıran araçlar için çok daha keskin bi dönüş veriyormuş. Yani low vizkozite olduğundan dolayı sıvı sistemde daha hızlı dönüyormuş sanırım.

Motulde kullandığınız 5.1 nedir ? Rbf olan serilerden mi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.