Şimdi Ara

Fren ve direksiyon hidroliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fren ve direksiyon hidroliği değişimini ustaya mı yaptırsam yoksa önemli oldu için servise mi yaptırsam araç 2000 symbol direksiyonu sert ve frenler çok zor tutuyor teşekkürler acaba kendimiz yapabilirmiyiz hidroliği alıp teşekkürler.

• Kendin hiç bulaşma.

Sonuçta hidrolkik bu en garanti neresi ise oraya yaptır.
    Ama benim tavsiyem götür servise,biraz fazla para ver ama için rahat etsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverDrıve

Kendin hiç bulaşma.

Sonuçta hidrolkik bu en garanti neresi ise oraya yaptır.
    Ama benim tavsiyem götür servise,biraz fazla para ver ama için rahat etsin
    teşekkür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sambut

teşekkür

Alıntıları Göster
    fren hidroliğinin vakumlu bir makinası var...
    ustalar hortumların uçlarını açıp damlamasını bekliyor sonra yenisini doldurup frene basarak yeniden damlayıncaya kadar pompalıyor...
    bu işlemde hava falan kalıyor sistemde...fren merkezinde....

hatta bazen merkezin içindeki lastikler kaçırıyor falan....
    makinayla yapılması çok daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

ustalar hortumların uçlarını açıp damlamasını bekliyor sonra yenisini doldurup frene basarak yeniden damlayıncaya kadar pompalıyor...

Alıntıları Göster
    Çevrende tavsiye edilmiş herhangi bir fren ustasına yaptırabilirsin.Servislik birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Çevrende tavsiye edilmiş herhangi bir fren ustasına yaptırabilirsin.Servislik birşey yok.

Alıntıları Göster
    Direksiyonu bılmem ama fren hidroligi konusunda bır tecrubem olmustu. Marketlerde aracına uygun olan fren hıdrolıgı satılıyor zaten ama amannnn numarasına dıkkat et ısını bılmeyen istasyon gorevlılerı 3 yerıne 4 verıyor buda olur dıyor ama bu çok tehlıkelı!!!! Uygun numaranın ne oldugundan emın olduktan sonra kendınde alıp ılavesını yapabılırsın işlemi basittir. Ayrıca istersen bir hortum uclarınıda kontrol et belki kaçak vardır o yuzden sertlesme yasıyorsundur ona uygun kelepce takıp bu işide çözebiliyorlar.

Saygılarımla,

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

Doğru söylüyorsunuz ama yetkili servis de olsa nasıl yaptıklarının garantisi yok ki artık sokaktaki ustaya yetkili servisten daha fazla güveniyorum. Hele referansı da varsa tamamdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

Doğru söylüyorsunuz ama yetkili servis de olsa nasıl yaptıklarının garantisi yok ki artık sokaktaki ustaya yetkili servisten daha fazla güveniyorum. Hele referansı da varsa tamamdır.

Alıntıları Göster
    fren hidroliği değiştirme işi için minimum 2 kişi gereklidir.Bu durumu göz önüne almak lazım.

Fren hidroliğini değiştirmek için güvendiğiniz ustaya gitmek daha uygu bir harekettir. Usta usta sistemin komple hidroliğini atmasını ve yenisi ile değiştirmesini söyleyiniz , hatta katalogta ne yazıyorsa onu satın alınız marka öenmli değildir tanınmış marka olsun yeter. DOT 3 veya DOT4 olması gibi hussular tavsiye ile karar veilmeyecek ciddi konulardır.Katalogta mutlaka hangi hidrolik sınıfı uygundur yazar.Bu mevcut değilse hidrolik kapağının üstünde veya plastik kutusunda belirmesi gerekir.
    DOT 3 or DOT4 şeklinde yazı varsa DOT 4 tercih ediniz .Kaynama noktası daha yüksektir.
    ''or '' kelimesi veya demektir .her ikiside uyar anlamında kullnıla da güvenlik açısından DOT4 daha iyi olur.

Ama sadece bir numara yazıyorsa illa ki bu numara hidrolik konulması gerekir.

Önemli bir nokta da ağzı açık hidrolikleri asla racınıza koydurmayınız . Nemin hidrolikten uzak tutulması esastır.Kış aylarında ustaların souk tamirhanelerinde nem oranı yükselir ve açıkta kalan kutu ortamın nemini içine alır bu durumda ölçüm yapılması gerekir ki uzun işler. garanti olsun diye sıfır açılmamaış ambalaj alırsınız altı üstü 10-20 liradır .garanti olur.

Dikkat eidlmesi gerekenm nokta yeni hidrolik konulurken sistemdeki havanın tam alınmasıdır. Bu konuda güveneceğiniz bir usta bulmanız esastır.kaptan pilot olarak da kendiniz şöför koltuğunda çıraklar yerine fren pompalama işlevini yaparsanız fren serliklerive inceliklerini öğrenmiş olursunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

fren hidroliği değiştirme işi için minimum 2 kişi gereklidir.Bu durumu göz önüne almak lazım.

Fren hidroliğini değiştirmek için güvendiğiniz ustaya gitmek daha uygu bir harekettir. Usta usta sistemin komple hidroliğini atmasını ve yenisi ile değiştirmesini söyleyiniz , hatta katalogta ne yazıyorsa onu satın alınız marka öenmli değildir tanınmış marka olsun yeter. DOT 3 veya DOT4 olması gibi hussular tavsiye ile karar veilmeyecek ciddi konulardır.Katalogta mutlaka hangi hidrolik sınıfı uygundur yazar.Bu mevcut değilse hidrolik kapağının üstünde veya plastik kutusunda belirmesi gerekir.
    DOT 3 or DOT4 şeklinde yazı varsa DOT 4 tercih ediniz .Kaynama noktası daha yüksektir.
    ''or '' kelimesi veya demektir .her ikiside uyar anlamında kullnıla da güvenlik açısından DOT4 daha iyi olur.

Ama sadece bir numara yazıyorsa illa ki bu numara hidrolik konulması gerekir.

Önemli bir nokta da ağzı açık hidrolikleri asla racınıza koydurmayınız . Nemin hidrolikten uzak tutulması esastır.Kış aylarında ustaların souk tamirhanelerinde nem oranı yükselir ve açıkta kalan kutu ortamın nemini içine alır bu durumda ölçüm yapılması gerekir ki uzun işler. garanti olsun diye sıfır açılmamaış ambalaj alırsınız altı üstü 10-20 liradır .garanti olur.

Dikkat eidlmesi gerekenm nokta yeni hidrolik konulurken sistemdeki havanın tam alınmasıdır. Bu konuda güveneceğiniz bir usta bulmanız esastır.kaptan pilot olarak da kendiniz şöför koltuğunda çıraklar yerine fren pompalama işlevini yaparsanız fren serliklerive inceliklerini öğrenmiş olursunuz

Alıntıları Göster
    3 liraya alıp ustaya koydurdum tşkler + işçilik tabi

• servise bedavadan fazla para vermeye gerek yok.
    tanıdık olan özel servis adı altında sağlam bir ustaya yaptırdığınız zaman aracınız size daha güvenli gelecektir.
    psikolojikte olsa

Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadirgurece -- 30 Ocak 2009; 0:05:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadirgurece

servise bedavadan fazla para vermeye gerek yok.
    tanıdık olan özel servis adı altında sağlam bir ustaya yaptırdığınız zaman aracınız size daha güvenli gelecektir.
    psikolojikte olsa

Ekleme.
    quote:

Orjinalden alıntı: nadirgurece

psikolojikte olsa

Ekleme.

en güzeli bıu gerçekten, yetkili servisten ayrılıp özel servis açan ustalar iyi oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orjinalden alıntı: nadirgurece

psikolojikte olsa

Ekleme.

en güzeli bıu gerçekten, yetkili servisten ayrılıp özel servis açan ustalar iyi oluyor

Alıntıları Göster
    Fren ve hidrolik yağları eksilmediyse en az 10 yıl değiştirilmez. Kendinize durup durup masaf sanayideki üçkağıtçılarada fırsat yaratmayın lütfen.....
    ve bir düşünün acaba kaç araç fren hidrolik yağı eskimiş olduğu için kaza yapmış????.

• quote:

Orijinalden alıntı: fiat2001brava

Fren ve hidrolik yağları eksilmediyse en az 10 yıl değiştirilmez. Kendinize durup durup masaf sanayideki üçkağıtçılarada fırsat yaratmayın lütfen.....
    ve bir düşünün acaba kaç araç fren hidrolik yağı eskimiş olduğu için kaza yapmış????.

Alıntıları Göster
    Yıllardır bu işleri yapan sağlam ustalar var sanayide,1-2 tanesini tanıyorum.Onlara yaptırırım,sonuçta önemli bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Yıllardır bu işleri yapan sağlam ustalar var sanayide,1-2 tanesini tanıyorum.Onlara yaptırırım,sonuçta önemli bir şey.

Alıntıları Göster
    bende bugun değiştirttim fren hidroliğini, pompalayacaz diye imanım gevredi vallahi fren eskisine göre aşağıda tutmaya başladı ya hayırlısı bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

bende bugun değiştirttim fren hidroliğini, pompalayacaz diye imanım gevredi vallahi fren eskisine göre aşağıda tutmaya başladı ya hayırlısı bakalım

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: suicide

öyle birşey olmamalı hava kalmış olabilir sistemde....

bende aracı aldığımda bilmiyorum tabi içindeki hidrolik en son ne zaman değişti hemen bir heves değiştirttim...
    her zaman işine işçiliğine güvendiğim ustamla (hatta 3 usta vardı aracın başında)....
    ATE markda DOT4 hidroliği aldım....önce bütün hidrolik hortum başlarını çıkararak uzun süre bekledik iyice süzüldü bütün hidrolik çıktı araçtan....
    sonra yenisini koyduk yeniden açık olan yerlerden damlayana kadar bekledik...pompaladık herşey güzel oldu....

Ancak ertesi gün fren biraz az tutuyor gibi geldi bariz daha aşşağıda tutmaya başladı ve birden duruyordu zor duruyordu.......hemen gittim tekrar söktük baktık arka tarafa düzgün hidrolik gitiyor...meğer fren merkezi içinde hava kalmış merkezin içindeki havayıda güzelce çıkardıktan sonra bir daha problem olmadı...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: suicide

öyle birşey olmamalı hava kalmış olabilir sistemde....

bende aracı aldığımda bilmiyorum tabi içindeki hidrolik en son ne zaman değişti hemen bir heves değiştirttim...
    her zaman işine işçiliğine güvendiğim ustamla (hatta 3 usta vardı aracın başında)....
    ATE markda DOT4 hidroliği aldım....önce bütün hidrolik hortum başlarını çıkararak uzun süre bekledik iyice süzüldü bütün hidrolik çıktı araçtan....
    sonra yenisini koyduk yeniden açık olan yerlerden damlayana kadar bekledik...pompaladık herşey güzel oldu....

Ancak ertesi gün fren biraz az tutuyor gibi geldi bariz daha aşşağıda tutmaya başladı ve birden duruyordu zor duruyordu.......hemen gittim tekrar söktük baktık arka tarafa düzgün hidrolik gitiyor...meğer fren merkezi içinde hava kalmış merkezin içindeki havayıda güzelce çıkardıktan sonra bir daha problem olmadı...

Alıntıları Göster
    quote:

değiştirme işi sonrasında en önemli konu sistemde hava kalmamış olmasıdır.Bundan emin olmadıkça sürat yapılmaması gereklidir.Çünkü ani verende bir tarafa çekerek yandaki araca veya yol kenarındaki kaldırıma vurmanız gibi istenmeyen olaylar olabilmektedir.hele sopl şeritte sıkışık trafikte başınıza gelebilir. Bu nedenle değişim sonrası sanayi içinde fren gaz deneme yaparak durumdan emin olmadan trafiğe çıkmayınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: fiat2001brava

Alıntıları Göster
    Bu konuda daha önceden yaı yazmıştım bulabilirsem yine link veririm. aNCAK ŞUNDAN EMİN OLUNUZ Kİ 3 yıl içinde değiştirilmeyen hidroliklerin içindeki su miktarı artarak ciddi riskleri beraberinde getirmektedir.Kaynama noktası çok dik biçimde düşerek hidrolik istenen görevini yapamaz hale gelmektedir.Bilginiz olsun.

quote:

Orjinalden alıntı: fiat2001brava

• quote:

Bu konuda daha önceden yaı yazmıştım bulabilirsem yine link veririm. aNCAK ŞUNDAN EMİN OLUNUZ Kİ 3 yıl içinde değiştirilmeyen hidroliklerin içindeki su miktarı artarak ciddi riskleri beraberinde getirmektedir.Kaynama noktası çok dik biçimde düşerek hidrolik istenen görevini yapamaz hale gelmektedir.Bilginiz olsun.

quote:

Alıntıları Göster
    yazıyı buldum,

http://www.aa1car.com/library/bfluid.htm

önceki forum da ekte okumayanlar için tekrar veriyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_28001841/mpage_1/tm.htm#28046570

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 2 Şubat 2009; 14:10:54 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    vezir hocam özellikle size bir sorum olacak umarım başlığa tekrar bakarsınız
    3-4 gün kadar önce genel bi bakımdan geçti aracım o sırada sağ arka fren hortumunun tıkalı olduğu farkedildi ve arkadaki ikisi birden(sağlı sollu -çift değişiyorlarmış) doğal olarak bu işlem sırasında hidrolikte boşaldı vs. neyse yenisi koyuldu, 4 tekerinde teker teker havası alındı, usta çıktı biraz sanayide biraz dışarıda turladı falan... benimde frenin tutmasından dolayı bir şikayetim yok şuan fakat eskiden frenin etkili olması için daha az bir baskı yapmam yeterli olurken şimdi frenim biraz daha aşağıda işlevini yerine getirmeye başladı. bunun sebebi tıkalı hortumun değişmesinden dolayı rahatlayıp normale dönen sistem midir acaba? uzun oldu kusura bakmayın

• quote:

quote:

değiştirme işi sonrasında en önemli konu sistemde hava kalmamış olmasıdır.Bundan emin olmadıkça sürat yapılmaması gereklidir.Çünkü ani verende bir tarafa çekerek yandaki araca veya yol kenarındaki kaldırıma vurmanız gibi istenmeyen olaylar olabilmektedir.hele sopl şeritte sıkışık trafikte başınıza gelebilir. Bu nedenle değişim sonrası sanayi içinde fren gaz deneme yaparak durumdan emin olmadan trafiğe çıkmayınız.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: vezir

quote:

ilginç yanı oydu vezir hocam...resmen cayır cayır denedik sanayide..
    ertesi gün babannemlere gittik ailecek giderken hiç bir problem yok...dönerken de başta yoktu..mavi bir 307 önümde frene basmış duruyor bende yavaşça basıp durayım dedim ama araç benle aynı şeyi düşünmedi anca pedalın sonlarına doğru durdu araba....sadece önler tutuyormuş o sırada sonradan fark ettim....bundan sonra değiştirirsem fren merkezinin hortumlarındanda hava aldırıcam ne olursa olsun garanti olsun diye....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.