< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Frene Basamayan Kadın Şoför (2. sayfa)
-
-
Burada da polis olanı var, hem de ehliyetsiz
x (formerly twitter)Neden TT oldu? (@nedenttoldu) on Xhttps://x.com/nedenttoldu/status/1833615925506978211 -
Citroen ami şehir içinde kullanılmak için üretildi sanırım. otoyolda veya otoyala çıkan yollarda kullanmak tehlikelidir tabii ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok ama çok üzücü bir olay. Bu arada Bisiklette çocuğun değilmiş. Emanet almış arkadaşından bir tur atayım gibisinden.
( Belki annesi babası şehir içinde bisiklet olmaz diye korkudan almıyordu bisiklet ama arkadaşının bisikleti ile ana yolda ön kaldırırken böyle feci bir kaza ile can ver gerçekten üzücü. )
Not: Bu arada sürücü kadın mı erkek mi hiç bir yerde bilgi yok ama abicim ses geliyor bir şeye çarptın üstüne araba havaya kalkıyor bir şeyin üstünden 2 tekerlede geçiyorsun flan hiç mi frene basmaz insan. Bu nasıl acemiliktir. Üstelik ezdikten sonrada basmıyor dahada hızlanıyor sanki. Çaprtıktan sonra ön teker üstünde geçiyor ya o sırada bile bassa frene bu çocuk kurtulurdu bence. Ama arka teker bile üstünden geçiyor halen fren yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 11 Eylül 2024; 1:14:25 > -
Kadınların çoğunda pratiklik yok.Ben kız arkadaşıma ve kuzenlerime sınavdan önce araba sürmeyi öğretene kadar canım çıktı.3 şeritli otobanda araba sürünce kendilerini şoför sanıyorlar.Aynı anda 2-3 farklı şeye odaklanamıyorlar odak noktaları tek bir yere topluyorlar koltuğu dikeltip direksiyona kadar çeker sadece önlerine bakarlar.Kriz anında düşünemez sağa sola bakmaz 2 şeritli yolda şeritlerin tam ortasından gider trafiği felç eder.
2 arabanın arasına park edebilen kadın sayısı 100 kişide 1 dir.
Ben 2013'te aldım ehliyeti ani fren testi yoktu o zamanlar. Bu insanlar eğitilmez zaten. Trafikte her gün yüzlercesi var.
-
quote:
Daha 2 hafta önce mi ne, hükümetten birinin kızı bi kavşağa kontrolsüz girdi de bi motorcuyu öldürdü ya.
Ben de merak ettim, kız hapiste mi diye Kaliforniya ya yerleşmiş diyor haberde:
İstanbul’un Beykoz ilçesinde 9 Temmuz 2024’te kullandığı otomobiliyle bir sokaktan ana caddeye çıkan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir, bir motosiklete çarparak 17 yaşında Batın Barlasçeki’nin ölümüne neden oldu. Kazada iki kişinin de yaralanmasına sebep olan Kınık Demir, bilirkişi tarafından yüzde 100 kusurlu bulundu. Kınık’ın kızı hakkında tutuksuz yargılama kararı verildi.
Tutuksuz yargılanan Kınık Demir’e kazanın ardından “yurtdışı yasağı” konulmadığı ve ABD’nin Kaliforniya eyaletine yerleştiği öne sürüldü.
https://medyascope.tv/2024/08/07/kazadan-sonra-kaliforniyaya-gittigi-one-surulen-kerem-kinikin-kizi-bilirkisi-raporuna-gore-yuzde-100-kusurlu-bulundu/
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bence şehiriçi bile tehlikeli onun için.
Büyük fabrikalar ile sanayi içi daha münasip onun için.
Ama devlet bunu arabadan sayıp bir de plâka vermiş normal arabaymış gibi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen kardeşim. Ben bunu trafikte sürekli görüyorum işte. Dediğin gibi (at gözlüğü takmış gibi) sadece önlerine bakarlar. Aynaya bakan çok çok az malesef.
Öndekini geçtim. Arkasındakine korna çalan duydunuz mu hiç? Ben bunu yapmak zorunda bile kalıyorum işte.
Sonrasında bakmadım.
Yandaş olup da hapis yatanı geçtik; ceza alan kaldı mı Allah aşkına isminde adalet olan partinin ülkesinde?
Çocuğa çarpıp hiç hız kesmeden kafasının üstünden geçti galiba? Çocuk ölmüş mü?
-
Ehliyeti olmayan polis olabiliyor muymuş? Olabiliyorsa masa başı görevinden başka bir iş verilmemesi lazım; silah da verilmemesi lazım.
-
Konudaki aracı kadın değil erkek kullanıyormuş ve engelli aracıymış. Bir twitter kullanıcısı kişiyi tanıdığını ve engelli aracı olduğunu yazmış.
Kadınların düzgün araç kullanmadığını konusunda ben de hemfikirim.
-
Bu işin kadını erkeği yok. İstatiksel olarak trafik kazalarına en fazla sebebiyet verenler ve trafik kazalarındaki ölüm oranları incelendiğinde Erkek sürücüler açık ara öndedir.
Özetle erkek kadın fark etmez bir çok kişinin hali hazırda ehliyetleri iptal edilmeli. ve belli sürelerde bunlar incelenip yenilenmeli diyeceğim ama memleketin hali ortada...
-
Kadınların bir çoğu araba kullanırken telefon kullanıyorlar. Yani yola ve etrafına bakmak yerine telefona bakıyorlar. O yüzden kazaların çoğu bu sebepten oluyor.
Hepsi feminizmin topluma olan etkileri işte. Feminizm topluma kesinlikle zararlıdır. Kesinlikle eşitliğe inanan ve destekleyen biriyim. Erkeklerin her yaptığı şeyi kadınlarda yapabilir diye diye her işe burunlarını sokmadan rahat edemiyorlar. Erkeklerin her yaptığı şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Arabada kullanmayıverin arkadaş ya. Sizin refleksleriniz yapınız buna uygun değil panik oluyorsunuz trafikte.
-
Allah rahmet eylesin.
Otomatik vites arabalar çok tehlikeli. Gaza basılmasa dahi ilerliyor otomatik vitesli arabalar. Manuel viteste gaza basılmayınca rölantide kendi kendine ilerlese de hafif bir engelde yada bayırda ya motor durur yada vites değişimi ister o anda refleks olarak debriyaja basarsın araba ileri dümdüz gitmeye çalışmaz otomatik vitesli arabalar gibi. Dolayısıyla manuel vitesli araba kazaları da önler yapısı itibariyle. Ayrıca manuel vites yola ve etrafa olan dikkati/farkındalığı da arttırır.
Hızlı bile değil fren yapsa hiç bir şey olmazdı çok kötü oldum izlerken çocuğun ailesini düşünemiyorum bile,
-
Erkekler de kullanıyor da bir elinde poğaça bir elinde kocaman kahve kupası olup da bilekleriyle direksiyon simidini tutan kadın "şoför" gördü bu gözler. Gerçi tek eliyle gayet iştahlı bir şekilde açmayı kafasını çevirmek suretiyle ısırarak yiyen, önümüzden kırmızı ışıkta dümdüz geçen erkek şoför de gördüm. Önceki gün de minibüs kullanan 14 yaşındaki oğlanın babası gelip "arabayı ehliyet mi sürüyor?" diye polislere kızıyordu. Kısacası bu ülkedeki ehliyet sahiplerinin %90'ı bir batı ülkesinde araç kullanamaz; zihniyet değişikliği lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Eylül 2024; 13:18:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X