Şimdi Ara

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.421
Cevap
17
Favori
39.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    7590 modelinede yüklenemiyor hocam henüz desteklenmeyen grx550 işlemciye sahip. Dsl chipset tarafı 7530 ile aynı ama işlemci yüzünden yakın gelecekte openwrt desteğinin gelmesi zor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Hiç o paraları vermeye değmez o zaman hocam 7590 a. Zaten Bizim sıkıntımız Türkiye'de vdsl hatlar ve hız problemleri. Kendi stock yazılımı ile de bu snr olayı istediğimiz nitelikte yapılamadığına göre 7530 en iyi seçenek gibi duruyor.

• basarbulut kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam 7590 almaktansa 7530 almak çok daha mantıklı. Dediğiniz gibi asıl önemli olan dsl tarafı ve bu chipset ikisinde de aynı. Openwrt ile 7530 çok daha değerli hale geliyor.

• basarbulut kullanıcısına yanıt
    Openwrt özelinde katılıyorum sizlere.
    Sabit hat desteği
    Wifi hızı (4×4) mu-mimo
    VPN gibi konularda 7590 açık ara tercih ediliyor. VPNi neden hızlı bilmiyorum

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

• alibaba A kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam yazdığım üzere sıkıntımız vdsl tarafında. Genel özellikleri olarak baktığınızda zaten bir fark olmasa kimse satın almazdı.

• 7530 AX için 7.56 firmware verildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkürler. Harika bir haber verdin. İyi ki varsın.Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 4 Temmuz 2023; 21:13:5 >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Şu VPN i bir deneyin arkadaşlar. AVM, Public IP ya da IPV6 olmadan yani CGN arkasında çalışmaz diyor. Mevzu ilk çıktığında bir arkadaş çalıştırdım demişti. Ben çalıştıramadım. IPV6 ya geçecektim, müşteri hizmetleri IPV6da da CGN var dedi. O zaman kalsın dedim. Sonra bir arkadaş IPV6 da CGN olmaz dedi vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 5 Temmuz 2023; 15:43:12 >

Hocam ben Wireguard VPN yi kurdum, çalıştırdım. IP v4 kullanıyorum. Çalışıp çalışmadığını nasıl test edeyim?

Ekleme: Hız testinde yarı yarıya düşüklük oldu. Fakat IP v4 numarası hala Türkiye' ye ait görünüyor.

Wireguard VPN yi kapattığımda internet numaramın sadece son 2 hanesi değişti.

***.***.**.140 VPN açık, bölge TR

***.***.**.89 VPN kapalı, bölge TR

yıldızlı rakamlar aynı.

Kisisel tahminim Turknet IP v4 te CGN sebebiyle WireGuard VPN bir işe yaramıyor gibi Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 5 Temmuz 2023; 19:1:11 >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Şöyle test edebiliriz: cep telefonuna myfritz uygulamasını kuruyoruz VPN ayarlarını yaptıktan sonra telefonun wi-fi sini kapatıp LTE üzerinden MyFritz uygulamasından modemin arayüzüne girmeye çalışıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 5 Temmuz 2023; 19:37:49 >
  • dream_04 D kullanıcısına yanıt
    Buradaki durum enteresan

CGNAT ve ipv6 ? Kim demişse halt etmiş. ipv6’da cgnat olmaz yapısına aykırı. Mevcut dünyayı yüz trilyon nüfus yapsanızda ipv6 bitemez, imkanı yok. Ancak şöyle bir saçmalık var. O kadar düzeltin dediğimiz halde Turk.Net hala /64 prefix veriyor ve çoğu modem bunu dağıtamıyor 😂 Ama Fritzbox kusursuz çalışıyor 👍 Ancak unutmayın ! Kaynak çıkışınızda ipv6 desteği olmalı. Yoksa TR’de ipv4’ten v6’ya nat yapılamıyor maalesef. Mesela ben illa ipv6 kullanacaksam 1.1.1.1 app ile bağlanıp sonra hedefe gidiyorum. Çünkü gsm şebekelerinde halen ipv6 yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 6 Temmuz 2023; 14:15:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FRITZ!Repeater 1200 AX / FRITZ!OS 7.56 yazılım güncellemesi çıkmış.

Pek kullanıcısı yok fakat bilgilendirme olsun

• Arkadaşlar konu dışı ama şöyle bir problem yaşadım.Yardım istiyorum.

1,5 yıl sorunsuz kullandığım Google Chromecast 4K TV android cihazım aniden açılış ekranında kaldı.

Tamiri ve çözümü için araştırma yaparken sarı sitede İstanbulda bir arkadaş denk geldi durumu anlattım;

Arkadaş ....cihaz kendini brick duruma getirmiş yani koruma moduna geçiyor,bu durumda hiç bir komutu kabul etmez.

Xioami lerde de aynı Chromecastlarda aynı emmc entegresi brick duruma gelmiş anlattığınız kadarıyla

Box cihazı ile programlanıyor pc dahil bu şekilde cihazı görmüyor.

Entegre değişimi veya sadece programlama düzeltirlebilir diyor.

Yaptırdıktan sonra ne kadar kullanabilir, tekrarlarmı dedim belli olmaz diyor.

Güvenilir yapacak birini bulamadım yaparım diyen alıp oynuyor lehim vs yapıyor,cihaz tümden çöp oluyor

Yabancı forumlara ve youtubede araştırma yaptım. Aşağıdaki videoda çözümü anlatılıyor.Video yabancı dil olduğu için elimden geldiğince anladığım kadarı ile defalarca yaptım.Ama recovery moduna alamadım.

https://www.youtube.com/watch?v=OaU1UfWrDN0

How to factory reset a Chromecast stuck in a boot loop or on the "no command" screen

Güvenilir bunu çözebilecek bir yer biliyormusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 13 Temmuz 2023; 23:13:0 >

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

açıklamayı okumuşsundur sanıyorum.

"Unutmayın, bu işlem anlık değildi: Ben Android Recovery ekranına gelene kadar işlemi birkaç kez tekrarlamam gerekti. Bu işlem 2 el gerektirir" yani iki kişiden bahsediyor. Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü  gerisini okumadım. galiba biri butona basarken diğeri de adaptörü takacak veya çıkaracak.. bence tekrar denemelisin.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Epey android,lınux cihaz kullandım.Yazılım atma vs konularında bilgim fena değil. Çöken cihazlarıda kurtardığım yeniden yazılım atmışlığım var.Ama bu cihazla ilgili fabrika yazılımı vs bulamadım.Epey kaynakta araştırdım.

Açıklamayı okudum.Tekrar tekrar deniyorum.

.....Cihazdaki düğmeyi klik sesi gelene kadar basılı tutun ve basılı tutmaya devam edin. 

Düğmeye ilk bastığında klik sesi zaten hemen geliyor.Benim anladığım basılı tutarken fişi takıyoruz ve 2.ci 1 klik sesi gelmesi gerekiyor.Basılı tutarken fişe takıyorum. Bekliyorum ama bir türlü o klik sesi gelmiyor.

Bu videoda da kısa sürede basitce recovery yapıyor.How to Factory Reset w/ 'Button' on Chromecast with Google TV https://www.youtube.com/watch?v=PrkwEMiDGhk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 14 Temmuz 2023; 7:51:57 >

ikinci verdiğin videoda da prosedür aynı görünüyor ama onda kendi otomatik resetliyor. düşünüyorum, ortada tek bir buton olduğuna göre bu buton üzerinden hangi varyasyonlar yapılabilir ise hepsini denemnek lazım. mesela c,haz kapalı iken butona basılı tutup cihazı açmak ve bırakmak, veya basılı tutmaya devam etmek. aynı şekilde açıkken basılı tutmak ve kapatıldıktan sonra butonu bırakmak veya basılı tutmaya devam etmek. renk değişimlerini dikkate alarak bu denemeleri tekrar denemek.. yani hepsi olasılık dahilinde. bence en güzeli, bir mail atarak donanımın bilgilerini paylaşmak ve kurtarma işlemi için yardım istemek. bu talebine cevap verirler sanırım.

Her türlü varyasyonu denedim.Çözüm yok.

Yurtiçinde rastlamadım.Ama yurtdışında arama yapınca benim gibi aynı sorunu yaşayan epey kişiye rastladım.Firma garanti kapsamındakileri yeni cihaz değişmiş.Garantisi bitenler öylece kalmış.Firmaya mail ilk başta aklıma geldi.Ama mail adresini bulamadım.Biliyorsanız yardımcı olursanız atayım.

kaçıncı nesil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 14 Temmuz 2023; 17:13:43 >

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.