< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (51. sayfa)
-
-
Ben Manisa'da ikamet ediyorum.
Turknet 100 Mibt VDSL hat kullanıyorum. Saha dolabı Boardcom ve dolaba kadar fiber geliyor. Dolaptan sonra bakır kablo ile VDSL dağılıyor.
Yani ben olsam Telekom ile görüşürken, "elimdeki modem sadece fiber ve VDSL hatlara uyumlu. Sorunsuz çalıştırabilmek için ne yapmalıyım?" diye sorabilirsiniz. Belki çözüm önerileri vardır. Portunuzu falan değiştirebilirler.
Tülbentsiz Türk evi dolayısıyla elektronik aleti olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 16 Temmuz 2023; 13:55:5 >
-
Arıza kaydı bıraktım, yardımlarınız için çok teşekkür ederim, gelişmelerden sizleri de haberdar edeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsongul -- 16 Temmuz 2023; 15:4:48 > -
Arıza kaydı bıraktım, yardımlarınız için teşekkür ederim. Gelişmelerden sizleri de haberdar edeceğim.
-
Hayırlısı olsun. İnşallah en kısa sürede çözülür.
-
Teşekkür ederim. Galiba çözüm kısa sürede olmayacak Turktelekom alt yapısı bizim civarda iyi değil, iki sokak alt ta bizden iyi. Bizim sokak her nasılsa 35 hatta 60 kadar destek var dediler ama ANNEX A ile çalışıyor.
Elden fazla birşey gelmiyor. Her şey için sizlere tekrar teşekkür ederim
-
Bu fırsat bir daha gelmez saldırın Amazon Almanya garantili gümrükle falan uğraşma derdi de yok
https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B07GX5SWV3/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3O5TP4R0OZYXZ&psc=1
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
valla param olsa bunu alana kadar, üstüne bir beşyüz daha koyar ve asus dsl-82u tercih ederdim. bunu da sadece merakımı gidermek için yapardım. yoksa bunların hepsi aynı be ya.. ax ini unutmuşuz. ax82u
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 20 Temmuz 2023; 3:51:42 > -
Bütçemi aşıyor.Param olsa bile o kadar üst modele ihtiyacım yok.Alt yapı 55 mbps vdsl. Benim hatta snr yüksek ve saha dolabına 319 mt uzaklıktayım.Bu nedenle hat zayıflamamda fazla. Hattımla ilgili benim çok da yapabileceğim bir şey yok. Şu ana kadar kullandığım modemlerden hattımla en uyumlu olanı zyxell P2812 oldu.Oda çok eski bir modem.50 mbps den sonra zorlandığı söyleniyor.Yanına openwrtli xiamio giga router aldım.Köprü modu ile gayet iyi sonuçlar aldım. Ama cihaz kalabalığını sevmiyorum. Onları satacağım. Tekrar Türk Telekom Zyxel Premium Modem 11ax Broadcom Dx3200 Wifi 6 Destekli aldım.Oda gayet iyi.Meraktan ve kalitesine güvendiğim için fritzbox 7530 alana kadar bununla idare edeceğim.
Zyxell dx3200 hat değerlerim,
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 9 hours: 23 minutes
============================================================================
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 12.495 Mbps 41.277 Mbps
Actual Net Data Rate: 12.286 Mbps 41.212 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 14.2 dB 14.8 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 9.1 dBm 13.4 dBm
Receive Power: -5.0 dBm -1.8 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 14.1 dB 15.4 dB
Attainable Net Data Rate: 20.268 Mbps 56.817 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 0.5 22.3 45.9 N/A 13.9 34.0 51.3
Signal Attenuation(dB): 0.3 22.2 45.2 N/A 13.8 33.2 51.0
SNR Margin(dB): 16.4 14.0 14.2 N/A 14.8 14.8 14.8
Transmit Power(dBm):- 5.1 5.8 6.1 N/A 11.9 7.6 1.1
VDSL Counters
Downstream Upstream
Since Link time = 23 min 1 sec
FEC: 26 60
CRC: 1 16
ES: 1 14
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Retr: 0
FailedRetr: 0
FailedFastRetr: 0
Latest 15 minutes time = 8 min 32 sec
FEC: 0 0
CRC: 0 0
ES: 0 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
Retr: N/A
HostInitRetr: N/A
FailedRetr: N/A
Latest 1 day time = 9 hours 23 min 32 sec
UAS: 29 29
Previous 1 day time = 0 sec
Total time = 9 hours 23 min 32 sec
UAS: 29 29
-
Bilgilendirme için çok teşekkürler.
7530 AX kullanıyorum, olmasaydı kesin alırdım. OpenWrt kurulumuyla beraber tadından yenmez bu cihaz.
Hocam 4880TL - 160€ ucuz değil bence. Pandemi öncesi 115€ idi.
O paralara bir sürü 7590 var şu an sahibinden.com da.
Sadece Openwrt için bence pahalı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Paranız olsa bile Asus’tan uzak durun 👍 Mesela ben uzun zamandır uzak duruyorum. Çünkü donanım’da aaaa çip bu tamam diyenlerden değilim 😊 Bir çok komponent ve özellikle yazılım bir bütünü oluşturur. Yani Asus ise geçiniz ✌️
Bende sizinle aynı görüşteyim.Bir kaç kez Asus almayı düşündüm.Forumda olumsuz kullanıcı yorunlarını okuyunca her defasında vazgeçtim.Bendeki türk telekomun zyxell dx3200 modemininde chipseti ve donanımı iyi ama yazılımı bir garip.İnternet geliyor ama Qos vs bir özelliği deniyorsunuz, çalışıyormu çalışmıyormu belli değil.Zyxell 3625 de de bir yazılımda çalışan özellik diğer yazılımda çalışmıyor.Chipset ,donanım önemli ama tek başına yeterli gelmiyor.Onu tamamlayan iyi bir yazılım ekibi olması lazım.5 ghz li Fritzbox alana kadar idareten kullanıyorum.
-
Hocam router konusunda haklısınız fakat modem konusunda size katılmıyorum
DSL teknolojisine yatırm biittiği için güncel modemlerde çeşitlilik yok tek tük modeller var yani alternatif yok ya asus ya fritz!box. E haliyle fritz!box ülkemizde ulaşması çok zor ve pahalı olduğu için geriye bir tek ASUS kalıyor.
Ben adamlarla iş yaptığım için şahsi düşüncemi yazdım. Hala yazılım ekibinin sancıları devam ediyor. Siz tabi ki alabilirsiniz 👍
Keşke başka alternatif olsaydı da alsaydım etrafıma bakıyorum bir tek bu modem var ben de bu durumdan memnun değilim tabii ki rekabet yok
-
Alman versiyonu almak isteyen arkadaşlar dikkatli olsun eğer DSLAM dağıtıcıları IKNOS version 1.1 ve ANNEX A ile bağlanmaları gerekiyor ise maalesef alman versiyonu çalışmıyor. TURKTELEKOM maalesef alt yapı için çözüm bulamadı, konuyu da sinyal yok olarak değiştirip, alt yapı müsait değil olarak maalesef kapatmaya çalıştılar.
Bende 7490 ANNEX A ile internet bağlantısı var. ANNEX B yapınca DSL sinyali gidiyor. (Not bağlantı hızı 50Mbps, Connection type: VDSL2 17a (ITU G.993.2) )
Bende çalışmayan 7530 AX Alman versiyonlu cihazı sadece yan sokakta oturan kardeşimde deneyince direkt çalıştı, onda DSLAM Boardcom 177.161 olarak görünüyor.
75XX alman versiyonlu cihaz alacak arkadaşlar DSLAM sorgulaması ve iyice araştırdıktan sonrası almasını tavsiye ederim.
Eğer DSLAM sorununu TURKTELEKOM ile çözebilen arkadaş var yol yordam konusunda yardımcı olursa sevinirim.
-
Hocam alman versiyon değil sanırım konu. 7530AX ve DSL- AX82 de kullanılan chipset ADSL desteklemiyor. Bu nedenle Annex seçeneği de yok modemlerde.
Sorun bu modemlerin chipsetinin Ikonos Dslam ile çalışmıyor olması gibi.
Bu iki model dışında başka bir broadcom chipsetli modem bulup deneseniz acaba yine annex A B seçecek mi gerçekten merak ediyorum. Bu işi Altuntepe2 üstad çözerse çözer 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Üstlerde yazmıştım AX olanlarda ADSL yok diye 👍
Selam, şu an 7490 modelini kullanıyorum, ANNEX A ile çalışıyor, ANNEX B ile çalışmıyor. "Dual-core PSB 80920 EL chipset"
Kusura bakmayın bilgim olmadığı için soracağım: 50Mbps hız ADSL2 alt yapısı ile elde edilebilir mi.
Üstad2 de bu konuda var mıdır, nasıl ulaşabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsongul -- 24 Temmuz 2023; 8:56:20 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X