< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 8 Ağustos 2023; 10:51:41 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (53. sayfa)
-
-
ben almanya versiyonunu almisim. Yukarda gordügünüz Alman versiyonlu Fritzbox 7590 AX DSL Standart Protokolü.
Alman versiyonu türkiyede calisirmi.
Hizli cevap veririseniz cok iyi olur
-
Çalışır rahat olun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bozuk internet altyapım sebebiyle bir sene boşu boşuna çile çekmişim. Keenetic Hero ile her gün kopan internet, Fritzbox ile bir gün kopmaz mı arkadaş?
Şu sıralar SNR 8, yeri geliyor 4 lere düşüyor. Tık yok.
Ne koyuyorsunuz bu cihazın içine?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nazar değecek yahu 😂 Fanatik asusçular filan basacaklar buraları 😆
-
Hocam ben 3625 de yakaladığım wifi performanısını dx3200 de yakalayamadım. 3625 tek başına yetiyordu.Sattım.Dx3200 donanım olarak daha güçlü kullanayım dedim.Biraz ısınıyor.Bir arkadaş resimdeki yere aliminyum soğutucu takmış faydası oluyorsa bende takacağım. Köşe odalar için salona kablosuz xiamio 4a giga router koydum öyle çözebildim. Fritzbox ile daha önceki kullandığınız modemlerinizin wifi çekim gücü arasında fark varmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 9 Ağustos 2023; 16:41:4 > -
Ben FB 7590 AX alman versiyonu satın aldım fakat FB 7590 da olan (ADSL nach ITU G.992.1 / G.dmt (Annex A und Annex B) protokolü
FB 7590 AX de yok.
Şuan Keenetic kullanıyorum ve protokol olarak VDSL gözüküyor.
FB 7590 AX türkiyede çalışırmı sizce?
Yoksa Sade 7590 mı alayım.
Bilgi: Fiber kapının önünde büyük ihtimalle eve dağıtılacak. Bence 7590 AX daha iyidir
Yardımınız için bekliyorum:
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Her ikisi de VDSL de sorunsuz çalışır, birkaç mesaj önce bir arkadaş daha sormuştu.
Fiberde durum biraz farklı. Firmalar bir ONT bir de modem getiriyorlar ve kendi modeminiz olsa da sizden bunların kirasını alıyorlar. ( 20-25 TL/ay gibi ). Turk Telekom altyapısı varsa şifreyi alıp kendi modeminizi kullanabiliyorsunuz. Superonline şifreyi de vermiyor ama almanın bir yolu var sanırım.
En azından VDSL alt yapınız olduğuna göre kesinlikle AX li versiyonu kullanmanızı tavsiye ederim.
Ben 7530 AX kullanıyorum
3625 bende de 8 ay sorunsuz çalıştı. Birazda can sıkıntısı sebebiyle satmıştım. Keenetic reklamlarına özenmiştim yine o dönemde.
Cihaza zarar vermeden yapılacak soğutma işlemlerinin faydası olur. Fakat sizdeki problem modem ile saha dolabının uyuşmazlık sorunları olabilir.
Çekim yönünden sıralayacak olursam;
Keenetic Hero > FritzBox 7530AX = Zyxel 3625
tabi büyüktür derken bu üç modemde tek başına 130 m evde 5 Ghz i sağlıklı dağıtamadı. Üçünde de menzil genişletici kullanmak zorunda kaldım.
2,4 Ghz de hepsi yeterliydi.
Arayışa devam...Bende de can sıkıntısı olunca yeni bir modem çare olurmu diye alıyorum test ediyorum.Yeni aldığım dx3200 de yakın mesafede 2,4 ve 5 gh wifi de çekiminde sorun yok. Köşe odaya gelince wifi dalgalanıyor.Modemde donanımsal sorun olsa yakın mesafede de sorun olur değilmi?Modemin garantisi olabilir ama yedek modemim yok servise git gel 1 ay sürer.Birde sorun yok diye de geri gelebilir.Bir önceki soğutucu takılı olan dx3200 kullandığımda böyle bir sorun yaşamadım.Wifi fullden 1-2 çentik az çekiyor ve sabitti.Modem ile köşe odalar arasında vestiyer ve bir kaç duvar var. Çözümü benim içinde 2.ci menzil genişletici olacak gibi.
Şimdilik araya kablosuz olarak giga routeri koyunca köşe odalarda 2,4 de 5 ghz de ful çekiyor.
-
Sizce 7590 AX iyj nir model mi ?
Çünkü 7590 Ax satın aldımda
Kesinlikle çok güzel bir tercih olur. DSL özelliği olan modeller içinde amiral gemisi.
En azından FritzBox 5690 Pro çıkana kadar bu konuda lider. 5690 Pro wifi 7 özellikli olacak tabi fiyatıda baya yüksek olacağını tahmin edebiliriz. Bence şu an için 7590 AX gayet yeterli gelir.
-
Hocam aslında Fritzbox modem ve buna bağlı mesh menzil genişletici ballı börek olur fakat. Fakat bu sistemde sorunsuz kullanım sebebiyle aşırı stabiliteden canını sıkılabilir, hislerim o yönde
Aynı iki modemin farklı wifi performansı vermesi ilginç. Sebebi sadece tahmin olur. Bir şey diyemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 9 Ağustos 2023; 22:41:10 > -
Hocam yurtdışından gelirken hayırsever bir arkadaş 2 tane getirirse ballı böreğin tadına bakacağız Canım sıkılmaz android cihaz vs uğraşacak bir oyuncak bulurum.
Banada ilginç geldi.Modemin konsol üzerindeki yerini değiştirdim.Ama pek farketmedi.Arada duvar ve kallavi bir vestiver var.Onlarmı engel oluyor.usb den vs güçlendirici anten takılabilse iyi olurdu.Eğer evde wifi sinyalini etkileyen başka bir şey yoksa soğutucu takınca belli olacak.Ondan sonrada düzelmezse donanımsal sorun olabilir.Garantiden şansımı deneyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 9 Ağustos 2023; 22:57:39 >
7590 AX ben bu modemi bizim dsl prize (rj11) nasıl bağlayacam yani ev telefonu da var
-
Basit bir splitter ile bağlarsınız. Ama telefon hattını modem yönetsin derseniz çağrıları rehberi vs göreyim, dect telefonumu modemle eşleştireyim derseniz, 8 pinli RJ45 DSL girişinin 4 ucunu kullanmanız lazım. Splitterden çıkan iki kabloyu RJ45 de birleştirmek lazım. Zor değil.
Siz gelince mevcut telefonmprizi nasıl bir fotoları paylaşın, çözeriz.
7590 AX in V2 olanları sabit telefon desteği var mı acaba emin değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 10 Ağustos 2023; 0:41:56 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X