< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (56. sayfa)
-
-
Modem seçerken daha yenisi daha iyidir daha güçlüdür diye bir modem almayınız. Bahsettiğiniz "7590 AX" modelini tavsiye etmem. Nedenlerine gelecek olursam ilk olarak fiyat, ikinci olarak openwrt desteklememesi, üçüncü olarak wifi çiplerinin intel oluşu.
Modemi köprü olarak kullanacaklar için pahalı.
Openwrt için kullacak olanlar için desteklenmiyor.
Tek cihaz kullanayım stok yazılım kullanayım diyenler için wifi çiplerinin intel oluşu sıkıntı. (Wifi Qualcomm tercih edin)
Kısacası AX modelini almaktansa düz 7590 modelini alın. Cebinizden daha az para çıkar, wifi çipleri qualcomm'un en üst düzey AC çipleridir. (QCA9984 ve QCA9985)
Openwrt desteklesin, daha ucuz olsun, dsl çipi 7590 ile aynı olsun, hatta işlemcisi ARM tabanlı Qualcomm olsun isterseniz tek seçeneğiniz 7520,7530 modelleri.
Yerinizde olsam 7520, 7530 alırdım. Hemde fazla alır türkiye'de satardım. Alıcısı çok ilana koyduğunuz gibi satılır. Çok daha mantıklı bir tercih yapmış olursunuz. Karar sizin.
-
-
Kampanyalı alınca zaten düz 7590 dan daha ucuza gelmiş. Kullanıcıların %99 unun stok yazılım kullandığını düşünürsek, ileriye yönelik ikinci el satışını da düşünürseniz yeni model daha mantıklı olabilir. Tabii altuntepe dostumuz bu işin uzmanı tavsiyelerini de kulak ardı etmemek lazım.
İade edersen düz 7530 al her türlü işin görülür istersen yanına bir de repeater alabilirsin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilmiyorum da 7590 zaten kullanıyorum çok memnunum bir de AX versiyonunu denemek istiyorum ve tüm ürün karşılaştırma sitelerine baktım hepsi AX daha iyi diyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben 7590 AX kalmayı düşünüyorum da ama yine bir 7530 alacam.
Düz 7530 mu yoksa AX olanı mı alayım
Düz 7520 ve 7530 olanlarını alın hocam. AX olanı ve 7520 Type B olanını almayın.
hocam Belkin RT3200 router için görüşleriniz nedir 100 megabit vdsl hatta bağlarsam köprü modunda nasıl sonuç verir sizce tabii openwrt kurulacak ve sqm ile bufferbloat çözülecek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 5690 proyu beklemek mantıklı?
Birde openwrt a gerek varmıdır ben FB 7590 AX normal vdsl modem olarak kullanacam da bir de mesh sistemi kuracam
Rt3200 ilk ax olup openwrt destekli router, mediatek normalde tercih etmesemde çok iyileştirmeler yapıldı. 100 mbps için zaten fazlasıyla yeterli olur ama menzil başarımı ve stabilite, cihaz seçip seçmeme gibi durumlarını kullanmadığım için ne desem yalan olur. Ben genelde işlemciyi meditek kabul etsem bile wifi tarafında hep qualcommdan yanayım. Dediğim gibi ama 100 mbps bu yeni cihazlar için hiç sorun değil üstesinden gelirler.
Openwrt'nin ne olduğunu hiç araştırmadıysanız zaten sizin için önemsizdir hocam. Herkes için kolay kullanılır değildir. Anladığım kadarıyla siz sadece dsl ve wifi tarafına bakıyorsunuz, tekrar edeyim şu an için dsl tarafında 7520-30 da kullanılan dsl çipi mükemmeldir. Sonraki çıkan vrx6 serisinde sorunlar olduğu söyleniyor. Gerçi firmware ile çözüldü diyenler var ama macera aramaya gerek yok. Vrx5 serisi 300 mbps vdsl destekliyor ve zaten türkiyede bu hizmet sunulmuyor bile. Wifi tarafında ise qualcomm olmayan modemleri önermem. Sırf AX var diye modem alınmaz. Boxmatrix sitesinden inceleyin hangi donanımlar varmış içinde.
Sağolasın ben bi inceleyeyim
Hocam güzel açıklamalarınız zevkle takip ediyorum.Uzun süre vdsl kullanacak gibiyim.Hat zayıflalam fazla ama hangi modemi kullanırsam kullanayım şu an internette kopma, dalgalanma yaşamıyorum. Saha dolabım lantiq ve alt yapı 55 mbps,şu anki ıss paketim 35 mbps(40/12 mbps)uzaklığım 319 mt. Evim 125 m2 dsl ve router yönetimini 2 sini bir arada yapacak donanımı,wifi çekimi iyi, openwrt desteğide olursa çok iyi olacak bir modem arıyorum.Fritzbox alana kadar yurtiçi ulaşabildiği modemleri alıp deniyorum.
Fritzbox 7520,7530 modem benim için yeterli olurmu?
Zyxel 11AX Broadcom DX3200 de donanım olarak güçlü bunun özelliklerine ise
WIFI:
2.4 GHz: BCM43227 802.11 b/g/n 2.4 GHz, 300 Mbps
5 GHz: BCM63178 802.11 a/n/ac/ax 5 GHz, 1500 Mbps
yazıyor.
Önceki aldığımın dx3200 modemin wifi çekimi daha iyi ve stabildi.Dx3200 broadcom işmecili ve 3625 göre daha çok ısınıyor. Yeni aldığımda wifi uzak mesafelerde stabil değil.Eğer modemde donanımsal sorun yoksa aralarındaki tek fark öncekine aldığım arkadaşın resimdeki yere(wifi çipi sanırım)soğutucu blok takmış olması.Wifi çekimini etklilermi?
Modemde 2,4 ve 5 ghz yi ayrı isimlerde ve aynı şifrede kullanıyorum.Modeme yakın odalarda sorun yok.Uzak odalarda telefonda wifi geçişinde bazen anlık kopma ve bağlanma oluyor.Birde kablosuz ağ adını aynı yapıp deneyeceğim.
ZyXEL VMG3625-T50B in wifi çipi nedir?En iyi ve stabil wifi çekimi bunda olduğu için satmıştım tekrar aldım.
Boxmatrix sitesini pc de açamadım.Bütün modemlerin wifi çiplerini nerden görebilirim?
Sırf denemek için geçen gün xiaomi ax3200 1500 tl satılıyordu az daha alacaktım.Bana artısı ne olacak karar veremedim.Almadım.
Şu an elimde dx3200,3625 ve xiamio giga router var.
Kullandıklarımdan daha iyi yurt içinde alabileceğim, önerebileceğiniz marka/model modem varsa alıp denemek isterim.
Amazon gibi satın alabileceğimiz bir yer olsa yurtdışından fritzbox 7520,7530 alacağım.
İnşallah yurtdışından gelen bir arkadaş yanında fazladan fritzbox 7520,7530 getirir satarda alırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 12 Ağustos 2023; 13:11:47 >
-
Fikir vermesi açısından CLP Tutorials kanalı güzel testler yapıyor. Bu linkte de tam olarak üzerinde tartıştığımız modellerin testi var.
CLP TutorialsyoutubeFRITZ!Box 7530, 7590, 7530 AX und 7590 AX im WLAN Vergleichhttps://www.youtube.com/watch?v=d5B9PFggy3w&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
7590 AX çıktığından beri kullanıyorum. Hatta Türkiye’de Fritzbox nedir kimsenin haberi yokken ne modeller kullandık 😊 Kullanıcıların %90’ı openwrt nedir bilmez bile. Evimde anlık olarak 40 civarı (20-25’i kablosuz) cihaz bağlıdır. VDSL ve Fiber 2 ayrı hattım var içeride Mesh bağlantılı bir 7590 AX bir 7530 var. Sıkıntının S’sini yaşamadım. Kaldı ki benim işim zaten stream üzerine.
Çipiyle vs kafa bozmaya gerek yok, alın takın kullanın. Sonuçta dandik bir asus vs değil bunlar. Daha önce de yazdım her şey çip değil. Unutmadan kimseye cevap diye yazmadım 👍 Benim de tecrübelerim ve gerçek kullanımlarım sonucu yazdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Almanya bayrağı zannettim 😀
👏 doğru. Soldaki splitterin modem soketine, sağdaki Telefon soketine takılacak. Bir tane bizdeki splitterlerden buldun mu tamamdır.
Tamamdır gerisini ben hallederim sağolasın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X