< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (58. sayfa)
-
-
-
Modemlerin anası diyebilir miyiz?
-
Hevesinizi kırmak istemem ama ben bu fiyata bu cihazı almazdım hocam. Nedenlerine gelecek olursam;
DSL kullananlar için 7520/7530 'dan daha iyi değil. G-Fast zaten ölü teknoloji, Vdsl 35b ise zaten 7520/7530'da da var.
Fiber SFP portu zaten kullanılamıyor illaki servis sağlayıcının verdiği cihazı kullanma zorunluluğu var belki gelecekte çözülür ama şu ana kadar bir çözüm çıkmadı.
2.5 Gbps portu ise sadece bir tane.
Buna verilecek paraya dört portu da 2.5 Gbps olan fansız Mini PC alınır. Hatta üste para bile kalır.
-
Yok be hocam yeni çıkan ürüne kimse atlamaz bence şu an. Zaten bir Docsis eklemedikleri kalmış. Bu kadar çok özelliğin bir arada olması sıkıntı olabilir. Fiberde sorun olmaz bence, şifre öğrenilebiliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fiberde sorun şifre veya mac adresi değil hocam bunlar kolay zaten. Mesele fiberde sfp'nin uyumu. Ve ayrıca servis sağlayıcıların buna izin vermesi. Kendi sfp modüllerini kullanmak isteyenler oldu fakat başarabilen henüz duymadım görmedim. Metro ethernette belki bir ihtimal kullanılabilme ihtimali olabilir ama standart kullanıcılarda zor.
Bir link paylaşayım okuyun isterseniz mesajları:
https://forum.turk.net/t/fiber-altyapida-ont-olmadan-sfp-modul-kullanmak/14800
Bu arada sfp modül dediğimiz şey aslında bir router. Evet bildiğimiz işlemcisi, ram'i, depolaması var ufacık parmak kadar şeyin içinde. Modülü cihaza taktığımızda kendi başına çalışıyor. Taktığımız alet modülü standart lan portuymuş gibi görüyor. Bende Sophos XG 125 var oradan biliyorum. Hatta SFP DSL modülü bile var. Bildiğin koca dsl modemi parmak kadar şeyin içine sığdırmışlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 30 Ağustos 2023; 22:54:8 >
-
Hiç bilmediğim konular teşekkürler, müsait bir zamanda okuyayım. Bildiğim kısaltmalar AON , GPON, ONT sadece : )
Benimde bilgim kısıtlı hocam, sadece Van Tech corner kanalında Nokia SFP G-010S-A modelinin Openwrt çalıştırdığını gördüğümde şaşırmıştım. Araştırdığımda meğerse SFP'lerin kendi başına bir cihaz olduklarını öğrendim. Halbuki ufacık şeyler olduğu için hiç beklemiyordum.
https://www.youtube.com/watch?v=3g6mRDfUppQ
Videoyu izleyin mutlaka.
Nokia SFP G-010S-A Donanım özellikleri:
CPU: Lantiq PEB98035 (400MHz MIPS 34Kc)
FLASH: 16 MB
RAM: 64 MB
-
Türkiyede 5491 ya da 5590/5530 kullanan var mı acaba
5590 da kutudan iki tane spf çıkıyor galiba
https://trendblog.euronics.de/smart-home/avm-fritzbox-5590-fiber-im-test-das-nonplusultra-fuer-glasfaser-anschluesse-117577/amp/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 30 Ağustos 2023; 23:0:45 >
Fibere geçersek SNR yerine bunları konuşacağız demek ki 😄
Sanmıyorum kullanan olduğunu hocam, paylaştığınız linki inceledim normalde sfp vermezler ama fritzbox ilginç bir şekilde modemle birlikte sfp modülüde veriyormuş gerçekten.
Linkteki makaleyi okurken şu satırlar dikkatimi çekti:
"Birçok kullanıcının bilmediği şey: Sağlayıcınızın fiber optik modemini kullanmak istemiyorsanız, bunu İnternet sağlayıcınıza bildirmeniz ve deyim yerindeyse Fritzbox 5590 Fiber'i kaydettirmeniz gerekir. Ne yazık ki bu oldukça karmaşık."
Gelecekte bir babayiğit çıkıp servis sağlayıcıların bu kısıtlamalarını aşacak bir yöntem bulmazsa maalesef fiber gelse bile yine onların verdiği modemlerine güçlü routerlar'ı bağlayıp kullanmak zorunda kalacağız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 30 Ağustos 2023; 23:7:11 > -
Çıkar çıkmaz alacağım 👍 Aynı iPhone 15 Pro Max’i alacağım gibi. Yahu parası olan alır kullanır 😂 Ben anlamıyorum bazen şu özellik yaramaz, şu sorun olur vs yazılarını. Duyan bunları üretenler forumda yazıyor sanacak 😆 Kullanıcıların %95’inin umurunda olmaz qso, sqm veya diğer şeyler. Stres yapmasın kimse alabilen alsın kullansın sorunsuzca 👍 Aynı mevzu iphone vs alanında pil paranoyakları içinde var. Adam almış 70 bin liralık telefon 100 tane şeyi kapatmış eee 2 gün gidiyor 😂 Kimse bilmezken kullanıyordum hala da kullanıyorum Fritzbox’ı. En ufak bir sorunum olmadığı gibi çok ta memnunum. Dediğim gibi imkanı olan alsın kullansın. O kadar parayı çatır çatır verip alacağım 🤣
Bu arada Fritzbox’ın SPF” dahil etme nedeni tamamen enerji ve tasarruf 👍
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 31 Ağustos 2023; 18:10:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet, ayrı ONT kullanmak ile tümleşik arasında enerji tasarrufu ile ilgili bir hesaplama da yapmışlardı. Birkaç yüz mesaj önce paylaşmıştım.
Şimdi bu 5690 Pro hem Fiber hem DSL girişi olan ilk cihaz olsa gerek. USB den LTE modem de takılabilir.
Daha önce de 6890 modeli vardı bu şekilde combo özellikli: DSL+entegre LTE sim kart takılan.
AVM seviyor böyle işleri.
5690 Proda Analog Landline var, Dect var, ev otımasyonu için ilave Zegbee var, Wifi 7 var.
Paralı son kullanıcı için güzel ürünler.
Ama 25 € luk bir cihazla 300€ luk cihazın performansını almak, hatta daha fazlasını yapabilmek ayrı bir zevk.
AVM bu açıdan da cihazlarını bikerek biraz modlanabilir yapıyor gibi
25€’luk cihaz hangisi acep 😂 Mesela benim vanalardaki fritzbox aparatları kontrol edebilir mi ki ? Veya kusursuz bir radar detection yapabilir mi wifi’yi kesintiye uğratmadan ? Neyse üstad sonu yok bunun. Dediğim gibi alabilen alsın kullansın 👍
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fritzbox konu başlığı olduğu için bilgi verelim.
7530, 7530 AX, 7590, 7590 AX ürünlerine 7.57 firmware yayınlandı 👍
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X