Zyxel dx3200 modemde elle modem dns girince bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Fritz!Box kullanan arkadaşlar müsait olduğunuzda fritz!Box modemin dns kısmına elle adguard veya next dns noları girince çalışıyormu, bağlı cihazlarda reklam çıkmasını engelliyormu deneyebilirmisiniz? Birde fritz!Box normal yazılımında Qos varmı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 16 Ekim 2023; 11:9:19 > |
Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (61. sayfa)
-
-
-
Kullanan veya deneyenler varsa FRITZ!Box 7590 AX ve 7530 AX için lab versiyonları verildi 👍
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Menü resimleri için teşekkürler.Menüsü biraz farklı.Qos diye bir bölüm veya download/uploadı düşürebileceğiniz yer varmı?
FB de bunun dışında ayar yok bildiğim kadarıyla
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fritzbox’ta QOS yok çünkü genel anlamda buna ihtiyaç duymayan bir ülke için üretiliyor. Ancak öncelik verme var yani üstte yazılan prioritization. Onun haricinde bufferbloat’ı en aza indirmek için hızı limitin altında tuta bilirisiniz. Account menüsünde, bu bendeki ayar mesela ??
Teşekkürler.Qos olmayan ama bu menü olan bir modemde benzeri bir menü vardı ama çalışmıyordu.Size zahmet ayar yapıp önce ve sonra bufferbloat testi yaparak deneyebilirmisiniz?
Ne sorduğunuzu tam anlamadım? Testi benim yapmamın amacı ne ? Benim evimde içeride dağılım zaten mikrotik routerlarla.yapılıyor ve zaten bufferbloat sorunum yok. Üstte verdiğim limitlemelerde gayet normal çalışıyor uzun süredir. Deneyebilirsiniz 👍
Ben zyxell dx3200 modemde hızı düşürünce bufferbloat B den A çıkıyor.Evde internet kullanımı kablosuz ,bağlı cihazlarda video izleme, durdurma, kaydırmada daha hızlı ve stabil oluyor.Aynı anda internet kullanımında da birbirlerinide olumsuz etkilemiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 17 Ekim 2023; 16:17:0 >
Bilgilendirme için çok teşekkürler. Modem o kadar stabil çalışıyor ki, yüklemeye çekiniyorum
Normal zaten bunun olması. Atanan hızın altında hızla bufferbloat olmaz.
Bu güncellemeler ONT yani fiber ile kullanlar için bazı özellikler içeriyormuş. Yedek alıp denenebilir, her zaman geri dönüş imkanı var 👍
Anladım, ben zaten VDSL hat ile kullanıyorum. O zaman hiç yüklemeyeyim. Teşekkürler.
-
Çok ilginç, Turknet upload hızımı 20 Mbit yapmış.
-
Normal, çünkü upload hızları belli oranlarda artıyor.
Upload artışınız hayırlı olsun güle güle kullanın.
-
Millenicom da bir hareket yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Umarım sizinde en kısa sürede artar.
Turknet bu gibi durumlarda en ufak mesaj atmıyor. Fatura bilgilendirmesi ve yıllık fiyat artışı. Başkada muhatap olmuyor müşteriyle.
Ara yüze girip bakmasam haberim olmayacak.
Bir süredir Voip günlerinden tecrübe ettiğim Draytek marka modemlere göz atıyorum. Türkiyede yıllardır iyi bir distribütörüde var. Piyasada oldukça yaygın kullanılıyor ve ikinci eli de hızlı. Bunun en büyük nedeni cihazların hızlı açılması bir yana VPN ve Firewall yetenekleri gibi geldi bana.
Fritzbox (özellikle 7590 serisi) ve yeni üst seriler bu VPN konusunda oldukça başarılı aslında. Ama bu yönleri pek bilinmiyor.
Bu konularda tecrübeli arkadaşlar belki bizi aydınlatır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X