Şimdi Ara

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.405
Cevap
18
Favori
38.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Draytek modem var elimde hocam, draytekin yüksek fiyata satılma sebebi:

1. Donanım kalitesi çok üst düzey (sadece kullanılan çipset değil anakart üzerindeki tüm bileşenler dahil. Soğutucu blok, kullanılan kapasitörler ve bunların yüksek kaliteli lehimlenmesi)
    2. Sadece kendi donanımlarında kullandıkları DrayOS yazılımı, çok sade, çok hızlı, uzun süre güncelleme desteği, aşırı stabil sorun yaşanma olasılığı çok düşük. Görsel olarak biraz eski ama zaten sürekli arayüze girmek gerekmiyor kuracaksın ve unutacaksın.

Fritzbox 7530 kullanıyorum ama draytek 2765'e openwrt kurulabilseydi onu kullanırdım. 7530 anakartında soğutucu blok bile koymamışlar mesela kendim yapıştırdım.. Madem drayOs bu kadar güzel neden openwrt kullanıyorsun diye soracak olursanız eğer, açık kaynak özgürlüğünü seviyorum. Güncel kernel kullanmak, aşırı ince detayları kurcalamak isteyenler için openwrt rakipsiz.

• alibaba A kullanıcısına yanıt

VPN özelliğini Keenetic modem kullanırken denmiştim. İnterneti inanılmaz kastıran bir teknoloji. Bilmiyorum belki ben ayar yapamadım fakat internetim kağnı arabası hızına düşmüştü.

Samsung Smart TV yazılımı, internetten film sitelerine izin vermiyordu, uğraştım onda da bir sonuç alamamıştım.

VPN kurup tek cihaza yönlendirme vb. gibi ayarlar ile belki hız sorunu aşılabilirdi, bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

VPN tamamen işlemci gücü isteyen bir uygulama hocam, mips mimarisine sahip modemlerdeki VPN'ler max 50-100 mbps hızda çalışabiliyor. Wireguard protokolünü kullanmıyorlar bunu kullansalar bir nebze daha hızlı olabilir. En mantıklısı x86 işlemcili routearlarda VPN kullanmak. Güncel ARM işlemciler bile zorlanabiliyor..

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Fritzboxlar artık Wireguard destekli, menüde direkt özel sayfası var. OS 7.5x de bununla lanse edildi, VPN hızı IPSec e göre 4 kart arttı diye.

Ama girilemeyen sitelere girmek için kullanılan vpn hikayesi bir yana daha çok işyerleri iki ve daha fazla şube arası tek network gibi çalışabilmek için kullanıyorlar sanırım. Bir de şöyle duymuştum: Birinci kişi Ankarada ikinci kişi İstanbulda online oyunu vpn bağlantısı ile oynuyorlarmış.

Daha önce paylaşmıştım ekli fotoyu Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 24 Ekim 2023; 23:25:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Aslında VPN hakkında merak ettiğim konu: Bu güncellemeden sonra bir arkadaş CGN arkasında IPV4 kullanırken VPN i aktif ettiğini ve cep telefonu LTE den internete bağlı iken modemin arayüzüne telefondan girebildiğini yazmıştı. Public IP kullandığımız yıllarda, myfritze modemi kaydedince bu mümkün oluyordu. Ama CGN den sonra bu iş bitti. Nasıl yaptı anlayamadık. Bu konuda yukarlarda bir yerde yazmıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 24 Ekim 2023; 22:33:13 >

Vay be hocam, o zaman bu işin kralı x86 işlemcili routerlar. Tüm klasik modemler gözümden düştü. Teşekkürler bilgilendirme için.

Alttaki incelemeniz çok güzel olmuş. Sakin kafayla okuyup bir şeyler anlamak isterim.

https://forum.donanimhaber.com/hystou-p09-fansiz-mini-pc-router-incelemesi--147816798

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 24 Ekim 2023; 23:16:19 >
  • menüde dns over tls (DoT) seçeneği var, bu nedir, ne işe yarar, nasıl kullnaılır.

DNS over TLS (DoT)

Encrypted name resolution in the internet (DNS over TLS)

Force a certificate check for encrypted name resolution in the internet

Only allow servers that are fully validated.

This setting should be disabled only if the identity of the server is known.

Allow fallback to non-encrypted name resolution in the internet

Allow a fallback to non-encrypted DNS traffic if all encrypted servers fail.

Attention: If this setting is disabled, a complete DNS failure can result.

Resolved Names of the DNS Servers to Be Used

Enter the resolved name (Fully Qualified Domain Name) of your desired DNS server here.

Note:

Be sure to receive the resolved name directly from the server operator and enter it correctly. It is not necessary to change the IP addresses of the DNSv4 and DNSv6 servers.

Resolved Names of the DNS Server

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream_04 -- 25 Ekim 2023; 20:55:30 >

Banana Pi tecrübeniz oldu mu hocam? Yakında R4 modeli çıkacak WiFi 7, 10 gigabit sfp ve daha güçlü bir işlemci ile. Ama fiyatlara bakınca R3 modeli bile N100 işlemcili bir X86 mini PC yanında mantıksız görünüyor. Var mıdır bir artısı?

• Halacoglu kullanıcısına yanıt

Evet Banana PI R2 modelini almıştım zamanında hocam, cihaza resmi openwrt desteğinin çıkması iki yıl sürdü. Çıktığında bazı düzeltmelerinde yapılması gerekiyordu daha fazla beklemeye sabredemediğim için satmıştım hocam. Şu anda stabildir muhtemel openwrt ama işte x86 da böyle bir derdiniz yok alır almaz kurarsınız keyfinize bakarsınız. Üstelik performans derdiniz falan hiç olmaz. Fiyat kısmı zaten ortada.

Wifi tarafını tavsiyem POE access point ile halletmenizden yana. POE ile sadece tek ethernet kablosundan veri ve güç alır cihaz, istediğiniz konuma montaj yapmanız hem wifi dağılımı açısından hemde kablo kirliliği olmaması açısından avantaj. Ben bu şekilde donattım evimi memnunum.

Hocam ekran görüntüsündeki hızlar alınırken işlemci kullanımını hiç göstermemiş muhtemelen %100 işlemci kullanıyordur VPN ile o esnada. Açıkcası tekrar söyleyeyim ben VPN işini sadece x86 cihazlarda öneririm. ARM cihazların da sadece güncel güçlü yeni nesil olanlarında. Modem sadece modemliğini yapsın geri kalan ıvır zıvırlar için ayrıca bir cihaz kullanın.

Teşekkür ederim yanıtınız için. Diğer konuda imrenerek bakmıştım setup'ınıza Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

• BUFFERBLOAT OYUNLARDA GECİKME PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN YÖNTEM;

Modem ara yüzüne girip, "Help and Info" menüsüne giriyoruz. Sağ tarafta sayfanın altında "FritzBox! Support" a tıklıyoruz. Bu kısımda modem için yapılabilecek ince ayarlar var. Hatta modemin "Dark Web" ayarları açılıyor desek yeridir.

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

Aşağıda resimdeki sayfada "Ingress shaping enable" kutucuğunu işaretleyip, "Apply Setting" tıklıyoruz. (Bu arada hemen üzerindeki "Packet Acceleration" ayarları beni benden aldıFritz!Box Kullanıcılar Kulübü )

Yine aynı sayfada "DSL Line Speed" kısmında "Enable manual connection rate" kutucuğunu işaretliyoruz. Bu kısımda ben 20000 kBit/s olan upload hızımı 16000 kBit/s e, 78000 kBit/s download hızımı 68000 kBit/s e düşürüp "Apply Setting" tıkladım.

Bufferbloat testinden "A+" alana kadar upload ve download değerlerinizi kademeli olarak değiştirip denemeler yapabilirsiniz.

Modemi açıp kapatmanıza gerek yok.

7530 ve 7530 AX te bu ayarlar var. Diğer Fritzlerde var mı bilmiyorum.

Ve sonuç Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 16 Kasım 2023; 10:4:58 >

Mükemmel bir detay hocam, bir çok kullanıcı sırf bu ayarlar için openwrt kullanmak istiyor fazlasında gözü yok. Meğerse zaten stok yazılımda da varmış öyleyse. Sonuç çok iyi Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

Bravo hocam derinlere dalmışsınız. Bu ayarlar eskiden beri vardı. AX olmayanlarda (ya da Lantiq chipsetlilerde) DSL Line Setting diye bir bölüm var, orada max performance ya da max stability arasında birkaç kademe ayar var. Stabilite tarafına çekince de hız düşüyor.

Ama Bufferbloata etkisi varmış onu öğrendiğimiz iyi oldu.

Ingress shaping enable ne işe yarıyor acaba?

Hocam network konusunda sizden övgü alabilmek büyük bir onur. Teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim hocam.

"Ingress shaping enable" seçilmediği zaman "Enable manual connection rate" kısmında yapılan hız değişiklikleri bir işe yaramıyor. En azından bende yaramadığını gözlemledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 16 Kasım 2023; 13:0:32 >
  • arkadaslar frıtzwlan repeater 310 bır turlu kuramıyorum yardımcı olacak varsa cok mutlu olacagım saygılar

• skafkas66 S kullanıcısına yanıt

Hocam hangi modeme bağlayacaksınız?

Bilgisayardan bağlanmak için wifi ağınızda FRITZWLAN Repeater 310 seçiyorsunuz. Sonra bağlan deyip cihazınızın altındaki etikette yazan WLAN key giriyorsunuz.

Ağa bağlandıktan sonra tarayıcınıza http://fritz.repeater yazıp Enter basıyorsunuz.

Kurulum ekranı geliyor.

Kurulum ekranı gelmezse cihazı fabrika ayarlarına döndürmek için WPS düğmesine 15 saniye basılı tutup, yukarıdaki işlemleri tekrar deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 19 Kasım 2023; 20:16:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cok tesekkurler kardesim

bu soyledıklerını yapıyorum 310 cıhazımı arayuzden resetlemek suretıyle yapılandırıp ekrandan basarılı dıe cıkıs yapıyorum wı fı lıstesınde goremıyorum sadece kurulumda gorunuyor resetlemeye musade ediyor sınırlı yazıyor sonra tekrar kayboluyor kurulumda modem sıfresı gırıyorum hersey tamam dıyor 5 led ful cekıyor ama lıstede gorunmuyor ben bır yerde hatamı yapıyorum ıstanbul avcılar dan yazıyoru sevgıler

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.