Şimdi Ara

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın) (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.397
Cevap
11
Favori
106.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NakkaSss

Çok basit bi soru. Görevleri tamamlıyorum fakat kademeli gazı bulamadım pır pır uçakla uçuyorum mesela inişe geçtiğimde 55knots a düşür diyo hızını ben f4 tuşu ile ya tam gaz f1 tuşu ile yada rolantıye alıyorum o 55knots da tutmak için bi f4 bi f1 yapıyorum manuel ayarlamaya çalışıyorum bu gazı kademeli kısan bi tuş yokmudur?

F2 throttle decrease, F3 throttle increase vazifesi görür ama basılı tutmayın azar azar bas çek yapın. Bunun dışında bir joystick almanızı tavsiye ederim, çoğunda gaz çubuğu da var.
  • Teşekkür ederim controls bölümünden baktığımda bende f2 ve f3 ü gördüm ama bastığımda bi tepki göremeyince sorayım dedim :) Demekki biraz geç tepki veriyormuş :) Joystick alıcam bugun peki bu joystick lerden hangisini önerirsiniz. ?

http://www.gold.com.tr/U150938/Saitek-Ps40-Aviator-Joystick

http://www.gold.com.tr/U111883/Logitech-Attack-3-Pc-942-000001-Joystick

http://www.vatanbilgisayar.com/Oyun%20Kollar%C4%B1%20ve%20Direksiyonlar/logitech-942-000005-extreme-3d-pro-pc-joystick/productdetails.aspx?I_ID=40651

Saitek gözüme iyi gibi gözüktü?

• saitek iyidir.
  • Merhaba Arkadaslar,

737-800'de ILS ile ortalama tamam. zaten sinyali duyunca AP yi açıyorum yalnız Altitude Holder de o sırada açık oluyo.. AH yi kapatsam uçak yukselıyor. açık kalsa bazen otomatik alçalıyor bazen hiç alçalmıyor. Göstergedeki deltoid bazen yukarda kalıyo hatta ust kısımde BELOW G/S bazen yanıyor.. bunların anlamları nedir inerken nasıl ILS ile otomatik alçalmayı daima yakalarım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolies_5

Merhaba Arkadaslar,

737-800'de ILS ile ortalama tamam. zaten sinyali duyunca AP yi açıyorum yalnız Altitude Holder de o sırada açık oluyo.. AH yi kapatsam uçak yukselıyor. açık kalsa bazen otomatik alçalıyor bazen hiç alçalmıyor. Göstergedeki deltoid bazen yukarda kalıyo hatta ust kısımde BELOW G/S bazen yanıyor.. bunların anlamları nedir inerken nasıl ILS ile otomatik alçalmayı daima yakalarım?

O deltoid aşağıya inmmeye başladığında alt hold da açıkken ( default uçaklar için ) app düğmesine basılır ve uçak absürt alçalma ya da yükselme yapmıyorsa alt otomatik kapanır ve yaklaşma moduna geçilir. Sinyali duyar duymaz basman sıkıntı yaratabilir 20 nm civarı sinyal gelir ve yerden takribi 5000-6000 ft yüksekliğinde pembe deltoid aşağıya usul usul inmeye başlar tam ortaya gelmeden app düğmesine basarsın.Bu arada sinyal geldikten sonra nav'da olmayı da unutma. Umarım bu bilgiler şimdilik işini görür

• serdarr kardeş allah senden razı olsun :)
    bi sorum daha olcak; forumda da yer yer gördüm "nm" uzaklık birimini..
    internetten gördüğüm kadarı ile anlamı
    nM=nauical miles deniz mili 1nM=1800 metre

Peki bu değeri nerden göruyoruz yani uçuş esnasında varış noktasına kaç Nm uzaklıkta olduğumu 737-800lerde nerden göruyorum? GPS cihazından mı?
  • Sevgili arkadaşlar uçış simulasyonlarından Flightgearı takip ediyorum. Biraz kendimi geliştirdim. Ama gerek secene ve gerek liveriesler çok gerçekçi değil. Ama gördüğüm kadarıyla Microsoftun flight simulator serisi bu konuda bayağı bir iddalı. Flightgearı oynarken bir yerden bir yere uçuş icra ederken illaki oranın scenery bölümünü indirmek gerekir. Şimdi sizlere soracağım sorulara cevap verirseniz çok sevinirim.

Microsoft flight simulatorün hangi ürününü almalıyım. En günceli nedir. Bir sürü modeli var kafam karıştı. FS 2004 var FSX var FSX deluxe edition var, FSX gold edition var, FSX acceleration pack var. GErçek bir uçuş simulasyonu için hangini almalıyım.

Bana yukarıda saydıklarımdan birini tavsiye etmeniz halinde bunların içinde tüm dünya sahnei detaylı bir biçimde mevcutmu. Mesela adnan menderes LTBJ kule havalimanı binları varmı yani flightgearda sadece havalimanı var düz bir pist başkada bir şey yok gerçekçilik yok uçak yok binalar jetwayler yok pekala flightsimulatorde bu üründe olacakmı. Yani ayretten internetten scenery uçak indirmeme gerek kalacakmı.

En gelişmiş simulasyon microsoft serilerimi. Bir sürü simulastonlar var kafam karıştı en gerçekçisi hangisidir.

• *fsx + acceleration = deluxe oluyor. yani ya ayrı ayrı ya da deluxe olarak almalısınız.
    *bütün dünya mevcut ama default hali çok gerçekçi ve estetik değil. kaplamalar ve su, bulut vs için, google'a fsx ile birlikte tek tek "gex, rex, utx, orbx " olarak arattırıp üretici sitelerini ziyaret edin
    *hava alanları için, aerosoft, fsdt sitelerini ziyaret edin
    *uçaklar için pmdg, carenado, accusim, captain sim gibi siteleri ziyaret edin.
    *ingilizceniz varsa avsim forum sitesinde fsx ve screen shots kısımlarında uzun zaman geçirin
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

*fsx + acceleration = deluxe oluyor. yani ya ayrı ayrı ya da deluxe olarak almalısınız.
    *bütün dünya mevcut ama default hali çok gerçekçi ve estetik değil. kaplamalar ve su, bulut vs için, google'a fsx ile birlikte tek tek "gex, rex, utx, orbx " olarak arattırıp üretici sitelerini ziyaret edin
    *hava alanları için, aerosoft, fsdt sitelerini ziyaret edin
    *uçaklar için pmdg, carenado, accusim, captain sim gibi siteleri ziyaret edin.
    *ingilizceniz varsa avsim forum sitesinde fsx ve screen shots kısımlarında uzun zaman geçirin

Yani şimdi gold editiona o kadar para verip alıcam birde bu sitelere ayrı ayrı girip burlardan indirme yapıp fsx e mi eklemem gerekecek. Bir 737-800 indirmek 45 dolar. Fsx içinde bu uçaklar zaten güzel değilmi. Hava limanları fsx içinde ayrıntılı değilmi yani ayrıntılı dediğim terminal binaları yokmu. X traffic diye birpack var o gerekli bir pack mi. Yni kısacası bana sadece fsx gold edition başlı başına yetermi.

• ne beklediğine bağlı. para verip vermemek de sana bağlı. hepsini satın alsak para yetişmez bu sime
    default 737 ile pmdg 737 karşılaştırılamaz bile. aynı şekilde default hava alanları ile fsdt tarzı hava alaları
  • Beyler merhaba sistemim;

E5200 3.3 GHZ OC

HD 6570 1 GB MSI TF II

2 GB RAM 800 MHZ

pmgd 737 ve ifly 737de kokpit içinde çok düşük fps alıyorum cfg fixini denedim patch kurdum olmadı sadece kokpit icinde max 15 fps alıyorum varmıdır bir çözümü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcuzbad

Beyler merhaba sistemim;

E5200 3.3 GHZ OC

HD 6570 1 GB MSI TF II

2 GB RAM 800 MHZ

pmgd 737 ve ifly 737de kokpit içinde çok düşük fps alıyorum cfg fixini denedim patch kurdum olmadı sadece kokpit icinde max 15 fps alıyorum varmıdır bir çözümü?

var: i7
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahfuzalbayrak

quote:

Beyler merhaba sistemim;

E5200 3.3 GHZ OC

HD 6570 1 GB MSI TF II

2 GB RAM 800 MHZ

var: i7

http://www.youtube.com/watch?v=VqvYi2O7NdM

şu videoya bi bakarmısın description'da adamın sistemi var benimkinden daha düşük ama video çekerken 6 fps almıs sence video kapatınca çok fazla cıkıyormudur o fps ? yoksa cidden bir i7 şartmı ? ayrıca ram hakkında ne söyleyebilirsin?

• quote:

Beyler merhaba sistemim;

E5200 3.3 GHZ OC

HD 6570 1 GB MSI TF II

2 GB RAM 800 MHZ

fsx için sisteminiz pek yeterli değil.
  • quote:

quote:

Beyler merhaba sistemim;

E5200 3.3 GHZ OC

HD 6570 1 GB MSI TF II

2 GB RAM 800 MHZ

fsx için sisteminiz pek yeterli değil.

hocam fsx'de su anda

GEX

REX

UTX (su an iniyo)

FSPassengers

iFly 737 & PMDG 737

Accu Feel

eklentileri var ve oyunun normal ucakları ile çok rahatlıkla min 20 fps ile oynuyorum ortalama 30-40 arası fps alıyorum ama bu 2 eklentide (pmdg, ifly 737) sadece kokpit icinde sorun yasıyorum..neyse artık zaten farkındayım bilgisayarımın artık değişme vaktinin geldiğini.

Konu açılmışken birde bi istekte bulunayım, FSX'de yeniyiyim 5 aylık Falcon BMS tecrübem var, navigasyon hakkında bir döküman varmı acaba? Vor to Vor uçuş hakkında bilgi verebilirmisiniz? Teşekkürler

• açıkçası vor to vor eğitimi pek yok piyasada. tek bildiğim (o da eksik ve yanlış olma ihtimali çok yüksek) vor istasyonlarının geçerli course değerini course kısmına, vor frekansını da nav1 radyoya girip, oto pilotu aktif hale getirip, nav olarak çalıştırmak gerekiyor. bu da falcondaki tacan gibi belli bir mesafeden bu frekansları alıyor. pek fazla vfr kullanmıyorum, kullandığımda da hdg hold ile kullanıyorum gps yardımıyla. youtube da vor to vor diye aratırsanız bazı eğitim videoları var.

sistem kısmına gelince, ben 4.4ghz 4 çekirdek işlemci + 8gb ram + gtx660ti ile bile zorluk yaşıyorum zaman zaman. fsx için yeterli sistem diye birşey yok sanırım.
  • quote:

... Vor to Vor ...

fsx'in kendi içindeki uçuş derslerine bak.
  • quote:

ne beklediğine bağlı. para verip vermemek de sana bağlı. hepsini satın alsak para yetişmez bu sime
    default 737 ile pmdg 737 karşılaştırılamaz bile. aynı şekilde default hava alanları ile fsdt tarzı hava alaları

Sevgili Guerra aynen haklısın para tuzağından başka birşey değil. Mesela nette gezinirken baktım x traffic diye bir eklenti paketi var 40 dolar:)) örnek sadece. Ben gold edition versiyonunu alayım diyorum. Yanında sanırım acceleration eki ve deluxe edition var. Sanırım deluxe edition standart editiondan daha gelişmiş. Doğru değilmi. Birde Microsoft flight diye bir yeni simulaston çıkacakmış bilen varmı acaba onumu beklesem almadan gold editionu?

• En azından merak ettiğim şu fsx in içindeki scenelerde türkiye içindeki tüm havalimanları sadece pisttenmi ibret yoksa havaalanı terminal binaları v.s araçlar jetway ler varmı. Kalkış yaparken uçak direk pisttenmi başlıyor yoksa jetway den mi başlıyor. Sevgili arkadaşlar bilmediğim için bu kadar soru soruyorum bana hiçbirşey bilmiyorum gibi izah ederseniz çok sevinirim bilgili arkadaşlardan ricam bu. Tşk ederim.
  • *Şunu net olarak söyleyim, fsx için hiç eklenti çıkmasa ve sade haliyle kullanmak zorunda kalsak, bir hafta ilgilenip silerdim. üstteki mesajlarda belirttiğim eklentiler olmazsa olmaz. ama ben açıkçası bunların hemen hiçbirine ücret ödemedim. korsanlığı teşvik etmek gibi algılanmasın ama fiyatlar çok çılgın , yapacak birşey yok

*Microsoft flight çıktı ama sadece hawai adası var ve destek ve geliştirilmesi durudurldu. hiçbir işe yaramaz bir oyun , zaman bile harcamayın

*Eklenti yüklemeden de tüm pistler, binalar ve jetwayler mevcut, siz nereden isterseniz oradan başlar, ister körükten, ister park alanından, ister pist başından.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.