Şimdi Ara

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın) (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.397
Cevap
11
Favori
106.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fsx 64bit diye birşey yok bildiğim kadarıyla. zaten çıktığında win7 de yoktu.
  • Arkadaşlar sistemim fazlasıyla yettiği halde pmdg 737 ngx te 10 fps alıyorum havaalanlarında.bu da sinir bozuyor tabi.bütün tweak ayarlarını yaptım.her şeyi yaptım değişmiyor .
    Sistemim
    Intel core i7 3610qm 3.3 ghz
    750 gb hdd
    Nvidia gtx660m 2 gb
    8gb ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxtor55 -- 19 Mart 2013; 11:46:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende pmdg 737 ngx ve diğer kaliteli uçaklarda hafıza yetersiz uyarısı alıyorum
    Ekran kartım n9500gt
    Ram gskill ddr3 1333mhz 4gb
    İşlemci intel core2duo e4500 2.2 (2.6oc)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTIMATE93 -- 19 Mart 2013; 11:21:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeyjey11

Sorunum bu :
     FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın)
    göreve başlıyorum 5 dk geçiyo bu hatayı veriyor.Sistemim: 8600GT NVİDİA, 3.0 ghz, 2 gb ram çözene helal olsun valla bu googleda arattımda yabancı siteler çıktı sadece

Sorun ramlerle ilgili . Ekranda çıkan hatanın Türkçe manası , Ramler okunamadı . Ama senin anlaman gereken Ram kapasiten ve ram hızın yetersiz olduğu. 2 gb ramla FSX oynanmaz zaten . En az 4 gb çakacaksın pc ye . 2 gb ram le oynanmaz mı , oynanır ama bütün grafik ayarlarını kısman lazım ki ramlere yüklenmesin simulasyon . Sevgi ve Saygılarımla ...

• quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

Arkadaşlar sistemim fazlasıyla yettiği halde pmdg 737 ngx te 10 fps alıyorum havaalanlarında.bu da sinir bozuyor tabi.bütün tweak ayarlarını yaptım.her şeyi yaptım değişmiyor .
    Sistemim
    Intel core i7 3610qm 3.3 ghz
    750 gb hdd
    Nvidia gtx660m 2 gb
    8gb ram

FSX de sistemim yeterli diye birşey yok hocam . Performans canavarıdır bu simulasyon . Önüne ne atarsan yer . Overclock yapıyordum bir dönem pc ye ve bütün benchmark proğramlarında saatlerce test ediyodum , stabil kalıyordu ama oturup yarım saat uçuş yapınca mavi ekran görüyordum :) Kısacası i7 2600K + 8 gb ddr3 1900 ram ve asus hd 6970 li sistem İstanbul Atatürk te üst düzey FSX ayarlarıyla standart FSX jetleriyle 20 civarında fps yi zar zor sağlıyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: d.eray

32 bitten 64 bitten geçtim FSX 64 bit olarak mı indirecem REX v.b. eklentilerin 64 bitleri bulmak kolay mı? Kafam çok karışık bir yardım edin benim bu okuna hakkında.

Zaten FSX temelde 64 bit üzerinde çalışan bir proğramdır . Bütün eklentileride sorunsuz çalışır 64 bitte . Ayrıca oyun performansın da artar 32 bite göre . Hiç bekleme hemen 64 bite geç . FSX de tek versiyondur . 32 si 64 ü yoktur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezgin bey

Sevgili arkadaşlar gold edition olanını 53 tl ye aldım kargo ile birliktebimeksden hafta içi gelir sanırım. Ama fiyatlara baktım gold editiona 120 tl diyende var. Farklımı ki. Birde deluxe edition 77 tl iken benim aldığım gold edition 53 tl neden deluxe daha pahalı. Sonuçta bende accelaration pack var.

Sevgili arkadaşlar ben şimdi bunu pc ye kurunca dünyanın istediğim hava limanlarına uçabileceğim sanırım türkiye felan yurt dışı dubai amerika v.s. Ama anlamadığım konu mesela scenery yani ltba ltbj sahneleri çöl şeklindemi yoksa yeşillikbinalar felan varmı. Eğer çöl şeklindeyse nasıl oraları scenery ulup gerçeğine daha yakın bir hale getiririm. Birde bütün uçaklar olucak diye bekliyordum ama ok sanırım. Mesela bir 777-300ER Aribus serisi uçaklar yok. Bunları ücretsiz Pmdf ifly gibi ücretli yerlerden değilde flightsim gibi hangi sitelerden indirebiliriz. Detaylı bir uçak modelini. Sorularıma detaylı yanıtlar veririseniz çok ama çok sevinirim. Hayırlı akşamlar.

1-Accelaration paketi varsa gerisi hikaye hocam . FSX in standartta sunduğu tüm uçak , scenery ve senaryoların hepsi mevcut orda . Deluxe ve goldda tefferuatta bir iki fark var . Yanlış hatırlamıyorsam gold da FSX in yanısıra FS2004 te hediye ediliyordu .
    2- FSX in scenery yani zemin temaları genelde tırıvırıdır . Yeni başlayınca bir hevesle uçarsınız ama sonra sarmaz insanı . Mesela İzmir Adnan Menderes'e bir yaklaşma yaparsınız , sanırsınız ki havalanı çölün ortasında boş beleş duruyor . Bunun içinde nette çoğu simulasyon forum sitesinde bedava dağıtılan havalanı sceneryleri ve şehir scenerylerini indirir kurarsınız FSX e . Uçuşlarınız keyifli hala gelir . Hele de paraya kıyarım derseniz , paralı versiyonları daha tatmin edicidir . Örneğin Aerosoft firmasının yaptığı Antalya havaalanını kurarsanız gerçeğiyle birebir aynı olduğunu görürsünüz . Bütün bunlara rağmen Türkiye'ye ait doğru düzgün şehir scenery si olmaması nedeniyle şehirler yine de tatmin edici olmaz . Yanlış hatırlamıyorsam Trabzon havaalanı scenery si şehiride kaplıyordu ve çok keyifli inişler ve yaklaşmalar yapılıyor oraya . Bedavadır Trabzon scenery si .
    3- FSX uçaklardan sadece bazılarını standart olarak verir . Onlarında kokpitleri otobüsten farksızdır . Paraya kıyıp sıfırlarını kuracaksın simulasyona . Yada korsan yöntemle yapacaksın ( Korsana karşıyız bu arada :) ) .
    4- Flightsim ve avsim de scenery , havalanı ve uçak kaplaması ( boyama- firma isimleri ), bedava uçaklar ve uçak kokpit tasarımları vs paylaşılır . Uçak satın almak için pmdg , aerosoft , ifly vs gibi uçak tasarımı yapan firmalardan satın almanız gerekir .
    5- Simulasyonla uğraşacaksanız eğer yerli bazı simulasyon sitelerinden birine üye olmanız size büyük fayda sağlar . Bu işe yıllarını vermiş üstatlar her konuda yardımcı olurlar . Bizde bunları onların yanında öğrendik .

Umarım faydası olmuştur bu bilgilerin . Saygı ve Sevgilerimle ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanVecihi -- 20 Mart 2013; 15:04:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sezgin bey

En azından merak ettiğim şu fsx in içindeki scenelerde türkiye içindeki tüm havalimanları sadece pisttenmi ibret yoksa havaalanı terminal binaları v.s araçlar jetway ler varmı. Kalkış yaparken uçak direk pisttenmi başlıyor yoksa jetway den mi başlıyor. Sevgili arkadaşlar bilmediğim için bu kadar soru soruyorum bana hiçbirşey bilmiyorum gibi izah ederseniz çok sevinirim bilgili arkadaşlardan ricam bu. Tşk ederim.

Birebir havaalanı şekilnde tasarlanmıştır . Kalkışının körük dibinden başlar , taxiway ve ardından pist başı yaparsınız . Hele birde özel yapılmış scenery kurarsanız simulasyona neredeyse söz konusu havalimanını orjinalinden ayırt edemezsiniz .
  • hocam tweak ayarlarından autogen miktarını düşürdüm.pmdg 737 ngx te 11 fps ile 23 fps arasında alıyorum genelde 16-17 fps ye çıktı.daha bunu nasıl yükseltebilirim.tam akıcı kullanabilmek için.youtubedeki videolardan bakıyorum adam aynı sistem veya dahada düşük sistemlerde benden akıcı kullanıyor.ve bütün eklentileride yüklemişler.işlemci hızıda benimkiyle aynı.
  • Kardeş bilgisayarının özellikleri tam olarak bir yazarmısın ? Bir de FSX in tweak grafik ayarlarının bir ss ini buraya koyarmısın ?
  • bilgisayarım laptop.tweak ayarlarınıda denilenlere göre yaptım.bilgisayarın özellikleri;
    İntel core i7 3610qm 3.3 ghz
    gtx660m 2 gb ekran kartı
    750 gb harddisk.
    8 gb ram
    fsx işlemciye yükleniyor diyorlar.işlemci hızından dolayı normal mi bu değerler.ayrıca ai trafik yükledim woai programından.rex 2 overdrivede yüklü.birde fspassengers yüklü.başka addon yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxtor55 -- 21 Mart 2013; 17:52:40 >
  • S.a

Ben Fsx yüklüyorum şu anda

1- Rex in kurulumunu resimli olursa iyi olur (fsx ilaçlı)

2- Flight plan diye birşey var mesela ordan yalova-atatürk arası seçiyorum atatürk pistine yaklaşırken "Caution Pull Up" diyoe. Normalde "Four Hundred" felan demesi gerekmiyormu?

3-Uçakları yükleyemiyorum. Herşey tamam airplanes klasörüne attım ordan notepad den falan değiştirdim fakat kaydet diyorum hata veriyor.
  • arkadaşlar bir sorum olacak.pmdg 737 ngx te uçağı uçuşu hazır hale getirirken uçağı apudan mı elektrik almasını sağlamalıyız yoksa pushback yapana kadar grounddan mı elektrik alması lazım.pushback sırasında apuya geçileceğini biliyorum ama pushbacten öncesini bilmiyorum.gerçekte nasıl yapılıyor.
  • beyler joystick almayı dusunuyorum bu oyunlar için hangi markaları ve modelleri onerirsiniz maks 100 liraya kadar? Logitech yada Saitek dusunuyorum ama modeller hakkında fikrim yok yardım ederseniz sevinirim.
  • saitek aviator, ya da thrustmaster alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

saitek aviator, ya da thrustmaster alabilirsin

peki kardesim logitech extreme 3d diye bi model var o mu saitek aviator mu?
  • arkadaşlar lütfen yardım edin. artık kafayı yeme noktasına geldim. uçuş yapıyorum ama 10 dakikada bir donuyor ve ses geliyor ama hareket yok. 10 dakika sonra kendisine geliyor oyun ve hiç birşey olmamış gibi devam ama tekrar donuyor bir süre sonra. bu böyle silsile halinde oluyor. görev yöneticisinde oyun donduğu zaman "yanıt vermiyor" olarak gözüküyor. Ama 5-10-15 dk sonra oyun kendisine gelipo tekrar devam etme olanağı buluyorum.

Yaşayıpta sorunu çözen var mı? eklenti olarak pmdg 737 ngx var ama onunla bir alakası yok. onu yüklemedende bu sorun vardı. SP2 pack yüklü. Ayrıca default uçak sürüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencerbice

quote:

pc goldda saitek x-52 vardı 150 tl ye . ben onu kullanıyorum, diğer ikisinden de kat kat iyidir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sencerbice

quote:

pc goldda saitek x-52 vardı 150 tl ye . ben onu kullanıyorum, diğer ikisinden de kat kat iyidir.

150liraya harbi çok iyiymiş bu ya
    ben 75e saitek wireless evo almıştım ikinci el onun yerine buna mı geçsem bilemedim şimdi :)
    isteyen varsa satabilirim benimkini
    siteye baktım şimdi 300e yakın hocam fiyatı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enreka_tr -- 29 Mart 2013; 15:08:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• demekki kısa süreli kampanyaymış. bir iki hafta önce x-52 150 tl, x-52 pro 249tl idi. şimdi zamlanmış.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.