Şimdi Ara

FTP Server için birkaç soru ! =)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    -Max. 150 kişinin bağlanıp serverdan istediği dosyayı çekebilmesi için bir ftp server kurmayı düşünüyorum.
    Yani bir paylaşım serverı olacak kısacası ama ;
    -Max. 150 kişilik,
    -Bu 150 kişiye mümkün olduğu kadar hızlı bir bağlantı sağlanmalı ve kişilerin download hızı düşmemesi kuracağım server için çok önemlidir.(Bunun kişilerin ve serverın internet bağlantı hızıyla alakalı olduğunu bilmekteyim.Fakat 150 kişi aynı anda serverdan dosya çektiği için donanımsal olarak yavaşlama olacaktır diye düşünüyorum. Bu şartı bu sebeple ekledim.)
    -Aynı zamanda FTP makinayı web server olarakta kullanacağım.

Bu şartları karşılayabilecek bir server makineyi ve gerekli donanımı tahminen ne kadara mal ederim ?
    Cevaplarınızı Bekliyorum
    Saygılar , Sevgiler...

• tek soru !

nete neyle bağlanıyorsun upload hızın ne?

bu sorunun cevabı mantıklı olursa eminim bir sürü kişi yardım eder
  • Bu sistemi sadece kurmayı düşünüyorum eğer sizlerden olumlu cevap gelirse gireceğim bu işe;
    Şuanki bağlantım üzerine kumayacağım zaten tamamen 0 dan kuracağım;
    bunun için gereken minmum download upload hızları ne olabilir ???
  • 150 kişi diyorsunuz, kişi başına ortalama veri akış hızı olarak ne düşünüyorsunuz?
  • Download hızlarının 100kb/sn altına inmesini istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: haggar78
    Download hızlarının 100kb/sn altına inmesini istemiyorum

150mbit upload hizi saglam rakam :)
    Herhalde aylik 15.000 / 20.000 TL butceniz var..
  • O kadar olduğuna eminmisiniz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: haggar78
    O kadar olduğuna eminmisiniz ?

Ara$tirip bulabilirsin, ogrenebilirsin..
  • Uzun süredir araştırıyorum fakat bulabilmiş değilim. Yardımcı olabilirmisiniz ?
  • Hocam istediğiniz şey Türkiye şartlarında çok zor.

Evet şaka değil 150Mbit uploadı olan bir serveriniz olmalı ve bu denli yüksek hızda upload kapasitesine sahip bir hat çok pahalı.

Zaten evinize veya ufak tefek bir işyerine böyle bir hat sağlayacaklarını sanmıyorum.

Herhangi bir datacenterdan 150MBit hat için fiyat alın bence, görün acı gerçeği.

http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/KurumsalUrun/Buyuk-Isletmeler-ve-Kamu/Data-ve-Genis-Bant-Hizmetleri/Noktadan-Noktaya-Erisim-Hizmetleri/Metro-Ethernet/tarife

Metro Ethernet 10-15 milyar teyyyy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 18 Kasım 2009; 4:22:35 >

• Türkiye şartların pek zor olduğunu sanmıyorum :S DiabloXT sanırım seni depodepo dan tanıyorum sende oranın vip üyelerindensin sanırım.
    Peki bu adamlar bu işi nasıl yapıyor ? Ben üye sayısını 150 kişi ile sınırlamışken adamlar istedikleri kadar vip üye alıp yüksek hızlarda dosya paylaşımı sunuyorlar. Bu kadar parayı veriyolarmı sizce ?
  • Yurtdışında server kiraları + hat daha ucuz bildiğim kadarıyla.

Bu tip veri depolama gibi yüksek bandwidth isteyen durumlarda yurtdışından server kiralanabilir. Çok daha ucuza gelir sanırım. TTNET Yurtdışı çıkışlar felan göçmediği sürece de pek bi sıkıntı yaşatmaz.

Yalnız yine de ucuza mal etmeyi unutun bu işi. 150Mbit hız + sürekli kullandığınızı düşünürsek bu hattı, aylık 40TB trafik yapıyor, ki bu da çok uçuk bi rakam.
  • O derece umutsuz yani
  • peki bu sayıyı 10 kişi ile tuttuk diyelim ve aynı anda 10 kişi aktif olmayacak nasıl bir sistem kurmalıyız? programlar donanımlar?

ewimde 24 saat çalışan ve güvenlik kaydımı ağ kontrolümü yapan dosyalarımın bulunduğu bir pc çalışıyor özellikleri amd 3600, 2 gb ddr2 ram 500 gb hdd 1000/100 mbps ethernek msi anakart ve ati x1550 ekran kartı war bu makine ile bu şekilde birşey yapabilirmiyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msty19

peki bu sayıyı 10 kişi ile tuttuk diyelim ve aynı anda 10 kişi aktif olmayacak nasıl bir sistem kurmalıyız? programlar donanımlar?

ewimde 24 saat çalışan ve güvenlik kaydımı ağ kontrolümü yapan dosyalarımın bulunduğu bir pc çalışıyor özellikleri amd 3600, 2 gb ddr2 ram 500 gb hdd 1000/100 mbps ethernek msi anakart ve ati x1550 ekran kartı war bu makine ile bu şekilde birşey yapabilirmiyim ?

Donanımsal olarak evet ancak internet bağlantın olarak hayır. Sunucularda uplink daha önemlidir. -ki senin evinde en fazla 1-2 mbps arası uploadın vardır. Böyle çok zor anlayacağın. Ancak yurtdışından 200-300tl arası bir fiyata(aylık) sunucu kiralayarak bu dediğin herşeyi yapabilirsin

• 150 kişinin birden 100kb/sn hızda bir dosya indirdiğini düşünürsek bu iş sadece internet ücreti ile kalmayacaktır.Server'ın soğutma sistemi,kabini,masrafı derken uzayıp gider.
  • Valla 1o0kb/sn de bu kadar paralar konuşluyorsa biz Türkiye olarak ADSL NET olayında dünyanın en düşük seviye kullanıcıları arasındayız demektir. e ondan bizde neden bir youtube mucidi neden bir firefox mucidi çıkmadığı çok açık ve net. Yani arkadaş 150 kişiden bahsediyor.. yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birol Çakır -- 15 Aralık 2010; 15:41:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.