Şimdi Ara

FTR - Hukuk |||

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok saçma bi ikilem ama sizce ftr mi hukuk mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• FTR iş garantisi, dolgun maaş.
  • Ben de öyle düşünüyorum ama saygınlık kısmı da var

• Dqukan7 D kullanıcısına yanıt
    fizyoterapist de saygin geliyor kulağa, sağlikçinin toplum da her türlü sayginliği vardir.
  • Haklısın aslında, şimdi şöyle bi durum da var hangi meslek olursa olsun kişinin kendini geliştirmesi daha önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: masteropxxx

FTR iş garantisi, dolgun maaş.

sabaha kadar dolgun olsa nolcak, elin yaşlısıyla,engellisiyle uğraşmak ilgi ister,sabır ister,sevgi ister, bu arada sabahtan akşama kadar yaşlı,engellilerle takılmanın neresi saygı değer acaba merak ettim, doktorluk tamam da fzt hiç saygın bi meslek değil puanına göre, bildiğin hemşire muamelesi görüyorlar
  • GangsterParty kullanıcısına yanıt
    Adliye köşelerinde sürtüp dilekçe doldurmanin neresi sayginlik diyelim o zaman, bir mesleğin sayginliği direkt olarak ne yaptiğiyla ilgili değil, sayginlik açisindan farkli parametreler var.

misal dediğin gibi yaşliya, sakata yardimci olmak sevgi göstermek her ne kadar maaş için de olsa benim gözümde saygindir,

meslek zordur ona bir şey diyemem bilmediğim bir konu

sirf daha saygin diye meslek seçmek de bana saçma geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ktü Tıp
    3 yıl önce açıldı
    Ftr - matematik ogretmenligi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Adliye köşelerinde sürtüp dilekçe doldurmanin neresi sayginlik diyelim o zaman, bir mesleğin sayginliği direkt olarak ne yaptiğiyla ilgili değil, sayginlik açisindan farkli parametreler var.

misal dediğin gibi yaşliya, sakata yardimci olmak sevgi göstermek her ne kadar maaş için de olsa benim gözümde saygindir,

illa adliye köşelerinde sürtmek gerekmiyor, hukuk o yüzden çok geniş alanlı bi meslek zaten, ister bi firmaya girer hukuk danışmanı olur ingilizcesi sağlamsa, isterse gider hakimlik-noterlik falan düşünür, isterse gider A kademe memurluklara girer, ama ftrde tek seçeneği kalıyo o yüzden hukukla boy ölçüşemicek bi meslek ya saçmalamayın

• quote:

hayatın boyunca birlikte olacağın bir mesleğin saygın olmasını istemek... dostum bunu neresi saçma.çok orijinal meslek istiyorsan git bi su ürünleri,hungaroloji,ne biliyim hidrojeoloji felan oku da görelim o zaman.bırak kardeşim bu idealist ayaklarını.

• Hukukda kontenjan 15000 oldu ama

• flyhezarfençelebi kullanıcısına yanıt
    yazdiklarimin neresi idealist, tam tersine gayet pragmatist argümanlar getirmişim, para odakli öneri de bulunmuşum okuduğunu anla önce.
  • quote:

yazdiklarimin neresi idealist, tam tersine gayet pragmatist argümanlar getirmişim, para odakli öneri de bulunmuşum okuduğunu anla önce.

saygınlığın pragmatizmle ilgisi
  • GangsterParty kullanıcısına yanıt
    istemekle hakim olunuyor istemekle hukuk danişmani olunuyor he canim he, son 5 senede kontenjani 3'e katlanmiş bölümden bahsediyoruz yahu senede 15 bin daha da artacak seneye yeni açilacak hukuk fakültesi haberleri şimdiden haber sitelerine düşmeye başladi bile,

Alani geniş olsa ne yazar bu kadar mezun olunca benim ftr önerme sebebim kolay iş bulunabilmesi maaşinin görece iyi olmasindan sayginlik dediğin zamanla değişen bir olgu zaten

bir zamanlar mühendislik de saygindi şimdi diplomali amele gözüyle bakiyor millet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masteropxxx -- 16 Temmuz 2013; 1:01:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GangsterParty

quote:

sabaha kadar dolgun olsa nolcak, elin yaşlısıyla,engellisiyle uğraşmak ilgi ister,sabır ister,sevgi ister, bu arada sabahtan akşama kadar yaşlı,engellilerle takılmanın neresi saygı değer acaba merak ettim, doktorluk tamam da fzt hiç saygın bi meslek değil puanına göre, bildiğin hemşire muamelesi görüyorlar

Bu konuda katılmıyorum yaşlı engelli diye ayrım yapmak yanlış bir şey. Doktor olsan kimlerin nereleriyle uğraşacaksın belli değil diş okusan milletin ağız kokusunu çekeceksin, konuya o boyuttan bakmamak gerek her mesleğin kendi zorluğu ayrı

• 15bin hukuk kontenjanının 10bini niteliksiz okumak için okuyup büro açıp oturuyorlar aşağı bardağın biraz da dolu tarafından bakmak lazım kendini geliştirirsen istersen 15bin olsun pek etkilemez, kişiye bağlı

• quote:

quote:

Ayıptır be.Akşama kadar yaşlı,engellilerle takılmak olarak mı görüyosun ftr'yi.Cidden ayıp.Akşamın sonunda onların mutluluğunu görmek beni saygın yapcak inanıyorum.Saygınlık önemli değil ayrıca.Evet FTR okuyacam pişman değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeşimizdeBiriVar

quote:

quote:

Ayıptır be.Akşama kadar yaşlı,engellilerle takılmak olarak mı görüyosun ftr'yi.Cidden ayıp.Akşamın sonunda onların mutluluğunu görmek beni saygın yapcak inanıyorum.Saygınlık önemli değil ayrıca.Evet FTR okuyacam pişman değilim

kolay gelsin dostum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PeşimizdeBiriVar

quote:

quote:

kolay gelsin dostum

Alıntıları Göster
    Hukuk da ekmek aslanın ağzında. Babam avukat ordan biliyorum.

Müşteriler çok şerefsiz, azıcık para karşılığında avukat köpek gibi koştursun istiyorlar.

Bir avukata illa ki bir araba lazım. Çünkü mahkemelere gitmesi gerekiyor. bazen arabayı koyacak yer olmuyor mecbur taksiyle gideceksin, o da cepten, müşteri masrafları karşılamaz.

Bir de rekabet var. Adam 1 milyarlık bir iş varsa bunu atıyorum 500'e yapmak zorunda kalıyor. Çünkü bir sürü hukuk bürosu var. Müşteri kaçabilir.

Kısacası şunu kabul ediyorum, eğer tutturabilirsen, ayda 3-4 milyar kazanabiliyorsan avukatlık Ftr den daha prestijlidir. Ama tutturma olayı var.

Şu son 10 yılda üniversite sayısı iki katına çıktı ve bütün meslekler çöküşte. Hükümetin üniversite mezunu sayısını arttırma politikası yüzünden her türlü meslek kan kaybediyor.

O eski prestij hikayelerini unutun. Eskiden bir elin parmakları kadar avukat mühendis vardı. Aranıyordu piyasada. Şimdi zibil gibi.

Tıbbın bile eski havası yok. 8 yılda 3 katına çıkarttılar tıbbın kontenjanlarını bile.

Bence prestij şudur. Sen ayda 3-4 milyar cebe atıyorson işte budur prestij. İster bakkal aç ister avukat ol, kimse sallamaz, herkes paraya bakar.

70'lerde 80'lerde veya 90'larda değiliz artık, üniversite kazanmak ve okumak çok kolay. Öyle olunca kıymeti de azalıyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 16 Temmuz 2013; 9:47:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Hukuk da ekmek aslanın ağzında. Babam avukat ordan biliyorum.

Müşteriler çok şerefsiz, azıcık para karşılığında avukat köpek gibi koştursun istiyorlar.

Bir avukata illa ki bir araba lazım. Çünkü mahkemelere gitmesi gerekiyor. bazen arabayı koyacak yer olmuyor mecbur taksiyle gideceksin, o da cepten, müşteri masrafları karşılamaz.

Bir de rekabet var. Adam 1 milyarlık bir iş varsa bunu atıyorum 500'e yapmak zorunda kalıyor. Çünkü bir sürü hukuk bürosu var. Müşteri kaçabilir.

Kısacası şunu kabul ediyorum, eğer tutturabilirsen, ayda 3-4 milyar kazanabiliyorsan avukatlık Ftr den daha prestijlidir. Ama tutturma olayı var.

Şu son 10 yılda üniversite sayısı iki katına çıktı ve bütün meslekler çöküşte. Hükümetin üniversite mezunu sayısını arttırma politikası yüzünden her türlü meslek kan kaybediyor.

O eski prestij hikayelerini unutun. Eskiden bir elin parmakları kadar avukat mühendis vardı. Aranıyordu piyasada. Şimdi zibil gibi.

Tıbbın bile eski havası yok. 8 yılda 3 katına çıkarttılar tıbbın kontenjanlarını bile.

Bence prestij şudur. Sen ayda 3-4 milyar cebe atıyorson işte budur prestij. İster bakkal aç ister avukat ol, kimse sallamaz, herkes paraya bakar.

70'lerde 80'lerde veya 90'larda değiliz artık, üniversite kazanmak ve okumak çok kolay. Öyle olunca kıymeti de azalıyor tabi.

Alıntıları Göster
    hocam ftr tabii ki yaa. manyak para kaldırırsın. yok yok kaldıramazsın. o kadar çok kazanırsın ki kaldıramazsın. ne işin var hukukta yaa. böyle ikilem mi olur allasen. ftr tabii ki. hasta mutluluğu falan önemli değil demiyorum ki önemli tabi ama deli para var işte. çok iyi karar verdin ftr ile

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Hukukda kontenjan 15000 oldu ama

Hocam hukuğa sınav getirildi.artık avukatlık ünvanını herkes alamayacak.o niteliksiz tabela üniversite mezunlarının diplomaları kağıt parçası olarak kalacak.bu ülkede tıp ve hukuk ölmez kolay kolay. Dalgalanmalar vs olur ama standartın altına düşmez ikisi de.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.