Şimdi Ara

FTTH vs FTTB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yeni taşındığım sitede hiç internet altyapısı olmadığından 1 sene önce süperbox almıştım. Ancak bu sürede siteye internet altyapısı geldi ve süperboxtan memnun olmadığım için fiber veya vdsl bir aboneliğe geçmeyi düşünüyorum. Fiber konusunda pek bilgim olmadığı için biraz araştırma yaptım. Anladığım kadarıyla iki tür fiber var birisi daireye kadar (FTTH), diğeri binaya kadar (FTTB). Şimdi sorgulattığımda türknetin bizim sitede fiber altyapısı var görünüyor. Ancak ben daireye kadar fiber çektirmek istemiyorum. Elimde eski aboneliğimden kalma fiber ve vdsl destekli modem var. Ben bu modemi kullanmak istiyorum ancak anladığım kadarıyla FTTH aboneliklerde sağlayıcının modemini kiralamak zorunlu. İnternette baya bilgi kirliliği var ve biraz kafam karıştı. Nerde okudum şu an tam hatırlamıyorum ama FTTH olmayınca aslında gerçek fiber olmadığı vdsl bağlantı olduğu gibi bir şeyler söyleyenler de olmuş ama bunlar doğru mu tam bilemedim.

Ben daireye kadar hat çektirmeden kendi modemimi kullanarak turknet fiber abonesi olabilir miyim? Yoksa vdsl bir abonelik mi seçmem gerekli? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erayoo -- 7 Eylül 2020; 10:28:27 >

• Daireye kadar kablo çekmekteki çekinceniz nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    ev sahibi kaynaklı. diyaloğa tamamen kapalı birisi. ben de eğer hat çekmeden de fiber olabiliyorsa uğraşmayayım diyorum. zaten seneye buradan taşınacağım. eğer hat çekmek zorunluysa vdsl abonelik alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erayoo -- 7 Eylül 2020; 13:17:11 >
  • erayoo kullanıcısına yanıt
    Belki dairenizde çekili vaziyettedir ilgili kablolar.

• Merhaba, detaylı adres bilginizi PM üzerinden paylaşır mısınız? Kontrol ederek yardımcı olmak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Belki dairenizde çekili vaziyettedir ilgili kablolar.
    onu nasıl anlayabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, detaylı adres bilginizi PM üzerinden paylaşır mısınız? Kontrol ederek yardımcı olmak isterim.
    pm den adresi gönderdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FTTB sistemi FTTH ye çevirdik.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    İki yolu var.

Bina girişindeki telekom kutularını incelemeniz. ( bina girişinde değilse elektrik odasındadır)

Diğer yolu ise işletmecilerin sorgulama sayfaları aracılığı ile kontrol etmeniz. Fiber diyorsa, ilgili işletmeciye sorun belki daireye kadar kablolar döşelidir.

Bir de şu var. Evde telefon prizi var ise onu söküp arkasına bakın muhtemelen normal telefon kablosu şeklindedir ama vardır diye düşünüyorum. Onunla hizmet alabilmek için binada adsl,vdsl olması gerekir.

Adresinizde fiber altyapımız bulunmuyor. 35 Mbps' te kadar VDSL paketimizi kullanabilirsiniz. Altyapınız müsait olduğu için abone olduktan sonra Online İşlemler veya Mobil Uygulama üzerinden 10 TL fark ile Özgür iletişim Ekstra 75 tarifesine geçiş yapabilirsiniz.
  • TTFiber altyapıdaki tüm sağlayıcılarda modem seri numarası da kaydediliyor. Başka modem kullanamıyorsunuz. FFTB de aynı FTTH'de.

Zaten ikisinin farkı totalde 20 metre CAT6- Fiber kablo.

SOL altyapıda SOL başka modeme izin vermiyor.

Bunları MAC klonlama ile aşmak mümkün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.