Şimdi Ara

fuji finepix f30 Hakkında Bilgisi olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arakadaşlar öncelikle merhaba forumda yazılanları okuduktan sonra ve gene forumdaki arkadaşların tavsiyeleri üzerine CANON IXUS 800 IS almaya karar vermiştim ama bugün fuji finepix f30 modeline rastladım internette gezerken daha Türkiye'ye gelmemiş ama 2006 yılının en iyi kompakt makinası ödülünü aldığı söyleniyor bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim ixus 800'mü alayım yoksa fuji finepix f30'u bekleyeyimmi?

• iki makinanında birbirlerine göre avantajları var...
    zor bi soru ...

ne gibi mekanlarda .. nasıl çekimler yapmayı düşünüyosun ?
  • amatör bi kullanıcı olarak öncelikle sürekli yanımda taşıyabileceğim bir makina olmasını istiyorum arkadaş, aile, tatil, manzara resimleri çekicem genelde canon ixus 800 ve fuji finepix f10'la çekilen resimlere baktım fujininkiler daha canlı duruyolar ve göze daha hoş gözüküyor bide şu iso olayı var onu tam bilmiyorum yani canon'da iso 800'ken fuji'de 3200'kadar çıkıyor iso değerinin yüksek olması ne gibi avantajlar sağlar acaba bide fuji'de optik vizör yok sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpay.06

amatör bi kullanıcı olarak öncelikle sürekli yanımda taşıyabileceğim bir makina olmasını istiyorum arkadaş, aile, tatil, manzara resimleri çekicem genelde canon ixus 800 ve fuji finepix f10'la çekilen resimlere baktım fujininkiler daha canlı duruyolar ve göze daha hoş gözüküyor bide şu iso olayı var onu tam bilmiyorum yani canon'da iso 800'ken fuji'de 3200'kadar çıkıyor iso değerinin yüksek olması ne gibi avantajlar sağlar acaba bide fuji'de optik vizör yok sanırım?
    Optik vizör tamamen kullanıcıya kalmış bi şey, yani kimi için olması iyidir, kimi için farketmez. ISO değerinin yüksek olması karanlık ortamlarda işe yarar. Yüksek ISO da fotoğraf makinası daha çok ışığa duyarlıdır, karanlık resimlerin iyi çıkmasını sağlar. Ama çoğu makinede yüksek ISO değerlerinde yapılan çekimlerde noise (görüntü kirliliği) olabiliyor. IXUS 800 ün ISO 800 de yapılan çekimlerinde belirgin biçimde noise var. Benim bildiğim ve internette yabancı sitelerden gördüğüm kadarıyla F30 bu konuda en başarılı kompakt makinelerden biri hatta belki de en iyisi. Yani gece çekimleri yapacaksan F30 IXUS a göre daha avantajlı kesinlikle. Aşağıdaki linkde iki makineyle ISO 800 de yapılan çekimleri karşılaştırabilirsin. Buna karşın IXUS 800 de IS (Image Stabilization) varki bence önemli bir özellik. Küçük makinalarda titreşim olabiliyor. Gördüğüm yorumlarda F30 da IS (titreşim önleyici) olmaması bei dezavantaj olarak görülüyordu, hatta herkes aynı özelliklerde IS i olan bir makina çıkarmasını bekliyor Fujiden. F30'un bir dezavantajı da Türkiye'de henüz olmaması Ne zaman gelir bilinmez.... Bu işte bekle bekle hiçbirşey alamıyorsun, devamlı yenisi çıkıyor Sen bilirsin ama IXUS senin işini görür gibi geliyor bana fazla gece çekimi yapmayacaksan... Fiyatı da yeni modeli çıktığı için (IXUS 850 IS) düşüyor, garantili 800 - 850 ye bulabilirsin.

F30 - IXUS 800 ISO 800 karşılaştırması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianca -- 10 Ekim 2006; 22:52:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bianca

Optik vizör tamamen kullanıcıya kalmış bi şey, yani kimi için olması iyidir, kimi için farketmez. ISO değerinin yüksek olması karanlık ortamlarda işe yarar. Yüksek ISO da fotoğraf makinası daha çok ışığa duyarlıdır, karanlık resimlerin iyi çıkmasını sağlar. Ama çoğu makinede yüksek ISO değerlerinde yapılan çekimlerde noise (görüntü kirliliği) olabiliyor. IXUS 800 ün ISO 800 de yapılan çekimlerinde belirgin biçimde noise var. Benim bildiğim ve internette yabancı sitelerden gördüğüm kadarıyla F30 bu konuda en başarılı kompakt makinelerden biri hatta belki de en iyisi. Yani gece çekimleri yapacaksan F30 IXUS a göre daha avantajlı kesinlikle. Aşağıdaki linkde iki makineyle ISO 800 de yapılan çekimleri karşılaştırabilirsin. Buna karşın IXUS 800 de IS (Image Stabilization) varki bence önemli bir özellik. Küçük makinalarda titreşim olabiliyor. Gördüğüm yorumlarda F30 da IS (titreşim önleyici) olmaması bei dezavantaj olarak görülüyordu, hatta herkes aynı özelliklerde IS i olan bir makina çıkarmasını bekliyor Fujiden. F30'un bir dezavantajı da Türkiye'de henüz olmaması Ne zaman gelir bilinmez.... Bu işte bekle bekle hiçbirşey alamıyorsun, devamlı yenisi çıkıyor Sen bilirsin ama IXUS senin işini görür gibi geliyor bana fazla gece çekimi yapmayacaksan... Fiyatı da yeni modeli çıktığı için (IXUS 850 IS) düşüyor, garantili 800 - 850 ye bulabilirsin.

Alıntıları Göster
    ben bi arkadaş getirdim geçen hafta çocuk öve öve bitiremeditipi bişeye benzemiyor ama gece çekimlerinin dslr kadar iyi olduğunu idda etti evet 2 tane ödülü var bu makinanın benim için göze çarpan şeyse iso değeri oldu iso 3200
    aşağıda kutusundan ve içeriğinden 2 resim ekledim bilgi mahiyetinde ha bu arada isteyen olursa 650 ytl dir

• quote:

Orijinalden alıntı: bianca

Alıntıları Göster
    evet ikiside iso 800le çekilmiş fotoğrafların gerçekten çok farkediyor demek canon'la fujide. Birde gündüz cekimlerinde IS yani titreşim önleyici çok farkedermi bildiğim kadarıyla karanlık yada loş ışıklı ortamlarda titreme daha fazla oluyor yani gündüz cekimlerinde fazla zoom yapılmadığı sürece fazla titreme olmaz heralde gece çekimlerindede herkesin birleştiği nokta fuji yanlışmı düşünüyorum acaba bu konularda fazla bilgim yok ama forumdan okuduğum kadarıyla biliyorum tecrübeli arkadaşlar bu konuda beni bilgilendirebilirlese sevinirim.

• quote:

evet ikiside iso 800le çekilmiş fotoğrafların gerçekten çok farkediyor demek canon'la fujide. Birde gündüz cekimlerinde IS yani titreşim önleyici çok farkedermi bildiğim kadarıyla karanlık yada loş ışıklı ortamlarda titreme daha fazla oluyor yani gündüz cekimlerinde fazla zoom yapılmadığı sürece fazla titreme olmaz heralde gece çekimlerindede herkesin birleştiği nokta fuji yanlışmı düşünüyorum acaba bu konularda fazla bilgim yok ama forumdan okuduğum kadarıyla biliyorum tecrübeli arkadaşlar bu konuda beni bilgilendirebilirlese sevinirim.

Alıntıları Göster
    yukarıdaki f30 resimleride ixus800 le çekilmiştir kısmete bak:)

• quote:

Orijinalden alıntı: u7110

ben bi arkadaş getirdim geçen hafta çocuk öve öve bitiremeditipi bişeye benzemiyor ama gece çekimlerinin dslr kadar iyi olduğunu idda etti evet 2 tane ödülü var bu makinanın benim için göze çarpan şeyse iso değeri oldu iso 3200
    aşağıda kutusundan ve içeriğinden 2 resim ekledim bilgi mahiyetinde ha bu arada isteyen olursa 650 ytl dir

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: u7110

ixus 800'ün 950 ytl olduğunu düşünürsek arada 300 ytl fark var o parayada hafıza kartı ve çanta alabiliriz demektir. peki kullanma fırsatın oldumu sence nasıl yani kullanmış biri olarak hangi makinayı tavsiye edersin? ha bu arada almak istersek nerden alabiliriz? ve son olarak kendi çektiğin resimlerden varsa ekleyebilirmisin görmemiz için.

• quote:

quote:

ixus 800'ün 950 ytl olduğunu düşünürsek arada 300 ytl fark var o parayada hafıza kartı ve çanta alabiliriz demektir. peki kullanma fırsatın oldumu sence nasıl yani kullanmış biri olarak hangi makinayı tavsiye edersin? ha bu arada almak istersek nerden alabiliriz? ve son olarak kendi çektiğin resimlerden varsa ekleyebilirmisin görmemiz için.

Alıntıları Göster
    cidden ixus 800lemi çekildi

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ben aslında resimlere baktıysan sadece resimlerini çektim çünkü ben bu işi yaptığımdan pek fazla kurcalayamıyorum müşterinin ürününü ama dediğim gibi eleman çok övdü aleti ve en az 4 adet daha sipariş edecekmiş aslında bakardımda naylonla kaplıydı açmak istemedim yoksa çok daha yakın resimlerini çekerdim ayrıca elimde sıfır ixus800 var kit halinde fiyatıda 750 ytl makina +orjinal 1gb sandisk ve caselogic çanta ile resmini ekliyim hemen

• quote:

Alıntıları Göster
    yüksek iso degerleri aslında (bence, benim ihtiyacım olan koşullar) gece çekimlerinden öte loş ortamlarda daha önemli oluyor.. öyleki flash patlatmak istemiyosunuz... ama enstantanede sizi titreşim alanaına sokuyor.. .. bu sefer iso yu arttırıyosunuz.. ama makinaya baglı bi gürültü gelior fotoya...

bu konuda fuji f30 dslr makinalardan sonra (hatta giriş seviyesinde bazılarına denk oldugu bile söyleniyo) en başarılı cihaz..
    fakat işin birde şu boyutu var... ki gözden kaçırılmaması gereken bi nokta.. .. canonda is var... bu ne demek .. ne işe yarar diye düşünüebilirsin.. bu şu işede yarar .. loş bir ortamdasın ... flash kullanmak istemiosun .. ve tripod kullanmadan cekim yapıosun ... enstantaneyi uzattın .... fakat makinayı titretme olasılıgın yükseldi (mesela 1/40 ve daha uzun enstananeler .. zaten 1/20 den sonra elle cekim yapmak, is olmadan bence cok zor) bu durumda is i devreye sokarsın .. enstantaneyi uzatır, iso ya yüklenmeden, is nin yardımıyla net fotograf cekersin .. bu sayede 1/10 da bile net fotograf cekilebildigini (tripod suz) okudum ... ki bu iyi bi deger

neticede... dedigim gibi zor bi karar.. fuji iso duyarlılıgı konusunda canon a göre ezici bi üstünülügü var.. canon ise is ile bunu bi nebze bence telafi edebilir... gündüz çekim lerinde ise ibre canondan yana...

• quote:

ben aslında resimlere baktıysan sadece resimlerini çektim çünkü ben bu işi yaptığımdan pek fazla kurcalayamıyorum müşterinin ürününü ama dediğim gibi eleman çok övdü aleti ve en az 4 adet daha sipariş edecekmiş aslında bakardımda naylonla kaplıydı açmak istemedim yoksa çok daha yakın resimlerini çekerdim ayrıca elimde sıfır ixus800 var kit halinde fiyatıda 750 ytl makina +orjinal 1gb sandisk ve caselogic çanta ile resmini ekliyim hemen

Alıntıları Göster
    valla bi karar verebilsem hangisini alacağıma

• quote:

valla bi karar verebilsem hangisini alacağıma

Alıntıları Göster
    keşke kullanan bir arkadaş olsada fuji ile çkilmiş resimleri yollasa bize
  • quote:

keşke kullanan bir arkadaş olsada fuji ile çkilmiş resimleri yollasa bize

Alıntıları Göster
    ben sattığım kişiyi arıyımda göndersin bak iyi fikir valla yarın hemen arıycam ne çalışma yaptıysa göndersin gelirse hemen eklerim
  • quote:

ben sattığım kişiyi arıyımda göndersin bak iyi fikir valla yarın hemen arıycam ne çalışma yaptıysa göndersin gelirse hemen eklerim

Alıntıları Göster
    valla çok iyi olur hem baska ilgilenen arkadaşlar varsa onlarda görmüş olurlar
  • quote:

valla çok iyi olur hem baska ilgilenen arkadaşlar varsa onlarda görmüş olurlar

Alıntıları Göster
    şimdi sms attım elemana bakalım gönderecekmi heralde yarın gönderir
  • quote:

şimdi sms attım elemana bakalım gönderecekmi heralde yarın gönderir

Alıntıları Göster
    http://search.pbase.com/search?q=fuji+f30&c=sp

yukarıdaki linke bir bakın bakalım yığınla faotğraf var f30 la ilgili sattığım eleman verdi

• quote:

http://search.pbase.com/search?q=fuji+f30&c=sp

yukarıdaki linke bir bakın bakalım yığınla faotğraf var f30 la ilgili sattığım eleman verdi

Alıntıları Göster
    evet baktım gerçekten güzel resimler ama gördümki zoom yaparken fuji pek etkili görünmüyo buda IS özelliğinin olmamasından kaynaklanıyor heralde ama onun dşındaki resimler gayet güzel ve renkler çok canlı ve tabi gece çekimleride canon'dan daha iyi gözüküyor.

• quote:

evet baktım gerçekten güzel resimler ama gördümki zoom yaparken fuji pek etkili görünmüyo buda IS özelliğinin olmamasından kaynaklanıyor heralde ama onun dşındaki resimler gayet güzel ve renkler çok canlı ve tabi gece çekimleride canon'dan daha iyi gözüküyor.

Alıntıları Göster
    orda fincanlı siyahbeyaz bi resim vardı onda sanki biraz noise var gibiydi ama genelde resimler gerçekten iyi birde makinayı elinize alıp baksanız şaşırırsınız tip falan sıfır estetik hiç bir yanı yok demekki dış görünüşe aldanmamak lazımmış

• quote:

Alıntıları Göster
    Bir de IXUS 800 de 4x optik zum var, F30 da 3x. Bu da karar verirken gözönünde bulundurulabilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.