Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanan arkadaşlar sözüm size.Aletin her şey tamam da buyukluğu napcam?Tasıma olayı nasıl?ayrıca bi ortamda filan bu aletle resim çekmek zor mu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf_MV

Kullanan arkadaşlar sözüm size.Aletin her şey tamam da buyukluğu napcam?Tasıma olayı nasıl?ayrıca bi ortamda filan bu aletle resim çekmek zor mu??

boyutları sana göre değilse almazsın,çantasına koyup taşıyacaksın,herhangi bir ortamda da çıkartıp çekeceksin

Soru garip mi?yoksa ben fazla mı agresif davrandım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^Biotech^

quote:

Orijinalden alıntı: Emphire

http://forum.donanimhaber.com/m_37721685/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37721685

Satıyorum Hemen Teslim Elimde 1 Adet Var.

sahibindenden daha iyi fiyat vermissin burada. ebay de yanindaki hediyelerle daha ucuza satan yerler var ama hemen teslim degil elbette.

Evet.Orada Komisyon Var. Pazarlık Payıda Azda Olsa Var.Bende Daha Uygun Fiyata Vermek istiyodum Ama Vergiler Yüzünden Ancak Böyle Olabildi.

• Dün mediamarkt-teknosa-vatan-bimeks gezdim ne istediğim gibi bi çanta nede uv filtre bulamadım.
    Önüme baka baka eve dönerken bir fotoğrafçıya girdim loewpro bi çantayı 24,90'a aldım makine içine cuk oturdu. Çok şık duruyor. Uv filtre de buldum orada Cokin marka Ø67'lik 39 lira dedi 35'e sayarım dedi netten bakmıştım daha önce 20 lira idi teknosada almadan çıktım.
    Biraz daha bekleyeceğiz anlaşılan
  • çantan hayırlı olsun,modeli nedir?Merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhns

çantan hayırlı olsun,modeli nedir?Merak ettim

SAolasın..Akşama çekerim fotoğraflarını yollarım.
  • http://www.macrofoto.com.tr/detay.asp?id=1504

KENKO 67 MM UV 19.43TL +KDV

Alınır bi marka mı?
  • evet, japon malidir, bende ebay uzerinden ismarladim.
  • hocam çok ucuz ve malzemesi kötü polarize filtre kaynıyor piyasa....aman derim....sonra pişman olmayın...
    ucuz etin yahnisi hikayesini unutmayın derim
    hama, haze kullandım birde cokin ile B&W...kesinlikle cokin ile B+W ayrı şartlarda belirgin şekilde daha başarılı
    b+w, kenko, cokin, hoya, sigma v.b. gibi kalitesi ile tanınımış markalardan seçim yapın....
    ve AutoFocus AF makinalar için "circular polarize filtre" kullanmak gerekir

polarize filtre ile ilgili genel bir bilgi, faydalı olacaktır....
    http://www.teknopedi.com/sayfalar/fotovideo/polarizefiltre.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 12 Şubat 2010; 14:42:57 >

• KENKO uv alacam şimdilik
  • quote:

Orijinalden alıntı: R`meRt
    KENKO uv alacam şimdilik

polarize filtre olarak kenko'da alabilirsiniz...bana hoya pro1d önerilmişti zamanında ama 55mm ini bulamamıştım...
    sonuçta; b+w, kenko, cokin, hoya v.b. gibi kaliteli markalara yönelin....en azından diğer ucuz olanlar gibi camları plastik değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 12 Şubat 2010; 14:42:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGate

quote:

KENKO uv alacam şimdilik

polarize filtre olarak kenko'da alabilirsiniz...onun pro1d si önerilmişti zamanında ama bulamamıştım...
    sonuçta; b&w, kenko, cokin, hoya, hmc gibi kaliteli markalara yönelin....en azından diğer ucuz olanlar gibi camları plastik değildir

Bilmiyoruz işte saolun yardım ediyorsunuz :) uv alacağıma direk polarizemi alsam diyorum. Polarizenin uv gibi bir fonksiyonu da varmı?
  • quote:

Bilmiyoruz işte saolun yardım ediyorsunuz :) uv alacağıma direk polarizemi alsam diyorum. Polarizenin uv gibi bir fonksiyonu da varmı?

hocam bu da başka bir faydalı yazı....
    http://www.fotoritim.com/yazi/baybars-saglamtimur-teknik-inceleme--koruyucu-objektif-filtreleri

UV'yi hep takılı dolaşabilirsiniz, polarize kadar fotoğrafa etkisi yoktur, bir yerde lensi korumak adına faydalıdır...
    zaten çoğu fotoğrafçıda koruyucu olarak takılı filtre UV olur, ama yansıma olan yerlerde polarize illaki...

UV filtre vizörden bakan gözü ve sensörü bol güneşli ortamlardaki ultraviyole ışıktan korur...UV dalga boyunu göremeyiz ama bize de zarar verir, sensöre daha doğrusu çektiğimiz fotoğrafa etkisi sisli gibi görüntü verir, UV filtre de bunu engeller....ayrıca lensin ön merceğini de toz, kir, su, çamur, parmak izi vs'den korur (zaten ağırlıkla bu iş için alınır) .......pozlama süresine etki etmez, sürekli lense takılı kalabilir.....yapısı, üzerine bir filtre daha (örn. polarize) takmaya uygundur. Ancak bu durumda geniş açılı lenslerde vignetting denen köşelerde kararma yaşanabilir......yazılımla düzeltilebilen bir şeydir.....UV ile aynı amaca hizmet eden skylight filtreler de vardır........hafif pembemsi renkleri ile fotoğrafın renklerini değiştirmez ama çok tatlı bir hava verir, beğenirseniz...

polarize filtre ise cam, su gibi yüzeylerden ışığın yansımasını ortadan kaldırabileceğin bir filtredir, aynı zamanda bu tür yansımaların kalktığı tüm nesnelerin yüzeylerinde daha net ve doygun renk alabilirsin.....elle çevirilerek kullanılır ve pozlamayı 1-2 stop etkileyebilir, sadece gerektiği durumlarda kullanılması önerilir....UV gibi her zaman takılması önerilmez.....

son olarak bildiğim bir de ND filtreler var.....+2, +3 gibi pozlama süresini uzatır, fazla ışıklı günde havadaki helikopterin pervanesini hareketli çekebilirsin, akan şelaleyi tül perde gibi gösterebilirsin vs......

İlave: Hem UV hemde polarizeyi aynı anda kullanabiliyorsunuz, UV altta kalıyor (ilk lense o takılıyor yani) polarize üstte kalıyor ve UV'ye takılıyor....iki filtre bir arada kullanacaksanız bunların kalitesi çok önemli olmaya başlıyor, mutlaka kaliteli filtre almanız lazım, kalitesiz filtrelerde olumsuz etkiler çarpan şeklinde değil üssü biçiminde acaip büyüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 11 Şubat 2010; 17:35:17 >

• quote:

quote:

hocam bu da başka bir faydalı yazı....
    http://www.fotoritim.com/yazi/baybars-saglamtimur-teknik-inceleme--koruyucu-objektif-filtreleri

UV'yi hep takılı dolaşabilirsiniz, polarize kadar fotoğrafa etkisi yoktur, bir yerde lensi korumak adına faydalıdır...
    zaten çoğu fotoğrafçıda koruyucu olarak takılı filtre UV olur, ama yansıma olan yerlerde polarize illaki...

İlave: Hem UV hemde polarizeyi aynı anda kullanabiliyorsunuz, UV altta kalıyor (ilk lense o takılıyor yani) polarize üstte kalıyor ve UV'ye takılıyor....iki filtre bir arada kullanacaksanız bunların kalitesi çok önemli olmaya başlıyor, mutlaka kaliteli filtre almanız lazım, kalitesiz filtrelerde olumsuz etkiler çarpan şeklinde değil üssü biçiminde acaip büyüyor..

İkiside şart diyosun yani

• quote:

mesajımı daha iyi anlaşılsın diye düzelttim
    evet ikiside bence gerekli...UV zaten kesin şart....makinayı aldığın dakika takacaksın ve hep kalacak, çıkmayacak
    UV üstüne polarize takabilirsin, polarize takacağım diye UV çıkarmana gerek yok, AMAA filtreler kaliteli ise tabiii (filtrene güveniyorsan)
    filtresine güvenmeyen fotoğrafçılar bazen çıkarıp sadece birini kullanır, duruma göre....
    ama kalitesiz filtre kullanan iyi bir fotoğrafçı varmıdır desen, bence kesinlikle yok

Bir ilave daha : filtreler ile birlikte gözlük camı silmek için kullanılan antistatik ve kaliteli bezlerden almayı unutmayın derim.....gözlük takıyorsanız zaten sorun yok demektir bez ne işe yarıyor? acaip ve çok işe yarıyor, bol bol filtre siliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 11 Şubat 2010; 17:26:50 >

• quote:

quote:

mesajımı daha iyi anlaşılsın diye düzelttim
    evet ikiside bence gerekli...UV zaten kesin şart....makinayı aldığın dakika takacaksın ve hep kalacak, çıkmayacak
    UV üstüne polarize takabilirsin, polarize takacağım diye UV çıkarmana gerek yok, AMAA filtreler kaliteli ise tabiii (filtrene güveniyorsan)
    filtresine güvenmeyen fotoğrafçılar bazen çıkarıp sadece birini kullanır, duruma göre....
    ama kalitesiz filtre kullanan iyi bir fotoğrafçı varmıdır desen, bence kesinlikle yok

Bir ilave daha : filtreler ile birlikte gözlük camı silmek için kullanılan antistatik ve kaliteli bezlerden almayı unutmayın derim.....gözlük takıyorsanız zaten sorun yok demektir bez ne işe yarıyor? acaip ve çok işe yarıyor, bol bol filtre siliyorsunuz

Şu ay geçsin öyle alayım diyorum ama aciliyeti yüksek sanırım

• quote:

Şu ay geçsin öyle alayım diyorum ama aciliyeti yüksek sanırım

UV'yi hemen alın takın....lensin sağlığı açısından....
    polarize sonrada olabilir....zaten UV polarize kadar pahallı değildir
  • quote:

http://www.sahibinden.com/67mm_cpl_filtre_-_c_polarize_filtre_-_kargo_kampanyali-03WQQaXQQ16680371WQQpXQQdisplayitem

Şunu alsam mı diyorum fiyatıda uygun

bu tur noname urunlerden uzak dur derim ben de

• Benim de uv filtre ve çanta almam lazım. Gerçi her gittiğim yerde çanta bakıyorum ama bulamadım güzel birşey tavsiye edebileceğiniz bir çanta var mı?
    Bir de şu linkteki ünün nasıldır kalite açısından tabsiye eder misiniz?
    http://cgi.ebay.com/Filter-Kit-UV-CPL-ND4-for-Fuji-Finepix-S200EXR-S200_W0QQitemZ110488638691QQcmdZViewItemQQptZCamera_Filters?hash=item19b9a2d4e3
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.