Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yimust

S200EXR almak kısmer olmadı. Gittik Canon EOS1000D aldık. Bana yetipte artacak bir makine. S200EXR bu modelide inceledim doğubankta zemin katta 1,200 YTL ye Fuji resmi garantisi ile satıyorlar bilginize.(Dükkanın adını tam hatırlamıyorum ama işbankası tarafından girip aşağıya inin sola dönün karşıda yukarı çıkan merdivenin solunda LCD ve ses sistemleri satan bi dükkan zaten kirişte vitrinde duruyo ) tarif biraz tuhaf olfu ama idare edelim

Bende tesadufen gordum vitrine bi baktım S200 hemen sordum dedinizi dedi.Beyaz eşya fln da satıoduu...:D
  • İlgilenen varsa uygun bir ilan buldum.

http://urun.gittigidiyor.com/FUJIFILM-FINEPIX-S200EXR-PIL-PARASOLEY-S-200-EXR_W0QQidZZ23157132

785TL ama %5 indirimle 745 TL gibi bir fiyata denk geliyor.
    Cazip gelen yanı parasoley ve ilave yedek batarya da veriliyor. Aslında parasoleyin sabit olması lazım ama bir çok satıcıya sordum kutuda yok diyorlar.Yurt dışı video görüntülerinde parasoley de kutudan çıkıyordu. Standart kutu içeriğini dışında bunlar da eklenmiş ilana , ne dersiniz bana uygun geldi. Yenilenmiş ürün olmadığının teyidini de aldım. Şu an alamam ama yakında alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: öSCi

İlgilenen varsa uygun bir ilan buldum.

http://urun.gittigidiyor.com/FUJIFILM-FINEPIX-S200EXR-PIL-PARASOLEY-S-200-EXR_W0QQidZZ23157132

Cazip gelen yanı parasoley ve ilave yedek batarya da veriliyor. Aslında parasoleyin sabit olması lazım ama bir çok satıcıya sordum kutuda yok diyorlar.Yurt dışı video görüntülerinde parasoley de kutudan çıkıyordu. Standart kutu içeriğini dışında bunlar da eklenmiş ilana , ne dersiniz bana uygun geldi. Yenilenmiş ürün olmadığının teyidini de aldım. Şu an alamam ama yakında alabilirim.

Ben s200exr aldım kutu içinde parasoley yok. Dışardan alabilirsiniz. Tavsiyen bide uv filtre alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

quote:

Ben s200exr aldım kutu içinde parasoley yok. Dışardan alabilirsiniz. Tavsiyen bide uv filtre alın.

hocam bende dusunuyorum almayı ama tek kafamı karıstıran biraz buyuk olusu.foto kalıtesi fln süperdir galiba.yorumlarınız nelerdir caba tesekkurlerr...

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf_MV

quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

quote:

hocam bende dusunuyorum almayı ama tek kafamı karıstıran biraz buyuk olusu.foto kalıtesi fln süperdir galiba.yorumlarınız nelerdir caba tesekkurlerr...

Belki çektiğim fotoğraflar sizi aydınlatır.http://www.fotokritik.com/kullanici/onur_erozkan/portfolyo/ Boyut olarak dslr kadar, performans olarak da dslr gibi. Almak isteyen herkese tavsiye ederim.

• benden de merak edenlere makro örneği;böcek;yaklaşık 1 cm. var yada yok,yeşil kelebek gibi birşey :)
    fotoyu mb. olarak boyutunu düşürerek veriyorum,yine de 5.7mb dan 2.5 e düşürdüm,biraz yüklemesi uzun sürebilir,ama merakları giderecektir,macro modda flashla çekildi.

FUJİ  S200EXR (ana başlık)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhns

benden de merak edenlere makro örneği;böcek;yaklaşık 1 cm. var yada yok,yeşil kelebek gibi birşey :)
    fotoyu mb. olarak boyutunu düşürerek veriyorum,yine de 5.7mb dan 2.5 e düşürdüm,biraz yüklemesi uzun sürebilir,ama merakları giderecektir,macro modda flashla çekildi.

12 mp cekmişssin sanırım..sahsi görüşüm son derce gereksiz... 6 mp cek.. yine sn modda cekrsen daha iyi olur..fotoraf fazla bulanık geldi bana..sanırım yüksek iso ve kalitesiz boyut düşürme işleminden dolayı..sn modda cekersen cok daha güzel kareler olur bence.. zira iso 1600 ü bile kullanılabilir bir makine tutuyorsun elinde..

• sn mod dediğinin ne olduğunu anlamadım ama bu makinelerde alınacak netlik bu malesef,diğer örnek fotoğraflara bakarsan aynı olduğunu görürsün,yani şöyle de söyleyebilirim,hangi makineyle çekersen çek 12 mp tam boyutta baktığında bulanıklık olacaktır,bu fotoğrafı 6mp. boyuta programla düşürsem yine daha net bir görüntü olacaktır,ama benim buradaki amacım zaten güzel kare yakalamak değil makinenin sonuçlarıydı,iso 100 1/250sn. flashla makro modda çektim,bu da yine aynı programla fotoğrafın küçültülmüş hali
    burda da diğer örnek fotoğraflar
    http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/fujifilm/finepix-s200exr/sample-photos-22.html

burda da önceden kullandığım s9600 ve raynoxlu bir makro çekim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhns -- 7 Ocak 2010; 18:55:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhns

sn mod dediğinin ne olduğunu anlamadım ama bu makinelerde alınacak netlik bu malesef,diğer örnek fotoğraflara bakarsan aynı olduğunu görürsün,yani şöyle de söyleyebilirim,hangi makineyle çekersen çek 12 mp tam boyutta baktığında bulanıklık olacaktır,bu fotoğrafı 6mp. boyuta programla düşürsem yine daha net bir görüntü olacaktır,ama benim buradaki amacım zaten güzel kare yakalamak değil makinenin sonuçlarıydı,iso 100 1/250sn. flashla macro modda çektim,bu da yine aynı programla fotoğrafın küçültülmüş hali
    burda da diğer örnek fotoğraflar
    http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/fujifilm/finepix-s200exr/sample-photos-22.html

şöyle bir durum var..makina 12 mp seceneği dısında eexr özzelliğinde (ZAten makinanın özelliğide isminde var) secenekler var.. bunlardan biri dn mod... dinamik alanın fazla olduğu..yani cekim ortamının gölgelere boğulduğu durumlarda kullanılan mod..diğeri ise sn mod denilen düşük ışıkta yada çekim hızında daha kaliteli sonuclar almak için düşün kumlanma oranlı ama yüksek iso seviyeli ayardır..
    bu iki modda makina otomatikmen 6 mp ceker..ama kalitesi zaten bu seceneklerdedir.. o yüzden ayarlarını kurcala sn mod da cekim..o modayken iso 1600 ile bile kaliteli sonuclar alınabiliyor..

• ben otomatik yada exr mod kullanmadığım için bakmamıştım hiç,dediğini denerim,zaten kendi macrosu benim istediğim gibi sonuçlar vermiyor,benim için raynox yada makro tube kullanmak şart sanırım
  • f200'le ilgili bilgiler belki işinize yarayabilir.
    f200exr değerlendirmesi

1) herkesin merak ettiği iso performansı; iso 100,200,400 çok iyi, noise yok,her zaman tercih edilebilir.iso 800 çok az noise oluyor, ama kullanılabilir. iso 1600 zorda kalmadıkça kullanılmaz noise biraz fazla.özetleyecek olunursa iso 400 e kadar süper ferformans. ev içi ve dışı az ışıklı ortamlarda flaş kullanma'dan işi görüyor.yetmezse 800 ü kullanın.iso 1600 pek gerek yoksa kullanmayın (burada bahsedilen flaşsız ev içi ve akşam dışarıdaki fotoğraflara göre yorumlanmıştır)

2)modlar; exr,auto,p,m,sp, video,n ve n+flaş
    A)EXR;en çok bu modu kullanın.bu modda 4 farklı çekim modu içeriyor,

1-exr auto:ortama göre hr(yüksek çözünürlük), sn(düşük noise),dr(dinamik alan) modlarından uygun olanı seçiyor.ayrıca çekmek istediğimiz şeye göre otomatik olarak makro,portre, manzara kendisi seçiyor.yani tek yapmak gereken deklanşöre basmak.bu mod gündüz yani yeterli ışıkta çok tercih edilebilecek bir mod.fakat az ışıklı ortamlarda tercih etmeyin çünkü iso sınırlaması yapamıyoruz bu modda, ve makine az ışıklı ortamlarda isoyu 1600 3200 gibi uçuk bir değere getiriyor ve noise oluyor.

2-hr: bu mod yeterli ışıkta kullanmak için yüksek çözünürlük isteyenler için.12 mp çözünürlükte fotoğraf çekebiliyoruz.elde ettiğimiz resimler çok güzel.keskinlik, renk.... çok iyi.fotolar daha sonra isteğe göre kaliteli bir şekilde düzenlenebiliyor.

3- sn: az ışıkta yani ev içi çekimlerde yada karanlıkta kullanmak için düşük noise modu.bu modda en fazla 6 mp çekebiliyorsunuz.pixel fusion teklonojisini kullandığından 2 pixel birleşip 12 mp oluyor 6 mp.peki işe yarıyormu noise azalıyormu diye sorarsanız azalıyor.flaşı olabildiğince kullanmayın bu mod sayesinde.az ışıklı ortamlarda mükemmel sonuçlar veriyor.fotoğraflar flaş kullanmadığından çok doğal çıkıyor.

4-dr: çok kontrast içeren görüntüler için yapılmış mod.burada da en fazla 6 mp kullanabiliyoruz.bu modda makine fotoğraf çekerken iki tane fotoğraf çekiyor( ama ayrı ayrı değil yani makine iki kere çekerken beklemiyoruz.1 fotoğraf çekme hızında çekiyor ama 2 görüntü alıyor).düşük ve yüksek kontrastlı çektiği iki fotoğrafı birleştirip bir foto yapıyor.sonuçta normal bir fotoğraf çekiminde karanlıkta kalan yada ışık patlamasıyla görünmeyen yerler burada görünür hale geliyor.güneşli havalarda gölge içeren resimler çekiyorsanız bunu kullanın sonuçlar tatmin edici.

not:2,3 ve 4. modda İSO, görüntü boyutu,renk,exposure...........tüm ayarlar yapılabiliyor.sonuç olarak en çok kullanacağınız mod bu olacaktır.resim kalitesi güzel.az ışıklı ve yeterli ışıkta çekilen fotoğraflar kesinlikle tatmin edici.

B)AUTO: bu modda aynı exr auto modunda olduğu gibi çalışıyor.tek farkı isoyu ayarlayabiliyoruz.böylece makine az ışıklı ortamlarda yüksek iso kullanarak noise yapmasını engelleyebiliyoruz.exposure ayarlarını filan makine ayarlıyor.iso,görüntü boyutu,renk.....gibi ayarları ayarlamamıza izin veriyor bu mod.

C)P: burada iki kullanım şekli var.birisi exposure öncelikli,diğeri diyafram öncelikli.shutter öncelikli mod yok.bunun yerine exposure öncelikli modu niye koymuşler anlamış değiliz, zaten hemen hemen her modda çekimden önce exposureyi ayarlayabiliyoruz buna ne gerek vardı.diyafram öncelikli modda ise geniş açıda 3.3 veya 9 telede ise 5.1 veya 14 ü seçebiliyoruz.burada dikkat ederseniz seçim aralıkları yok,yani geniş açıda ya 3.3ü yada 9u seçebiliyosunuz fakat bunu çözümü var, istediğin diyafram değerine ulaşmak için zoom ile oynuyoruz.yani 3.3 ile başlatıp zoom yaptıkça diyafram değeri büyüyor teleye geldiği zaman 5.1 oluyor.yani zoom ile oynayarak 3.1-5.1 ve 9-14 arası diyafram değerlerini kullanabiyoruz.gerçi buna pek gerek kalmıyor zaten ya sonuna kadar açıyoruz yada sonuna kadar kapatıyoruz.sonuç olarak diyafram öncelikli mod yeterli.shutter hızı öncelikli mod yok fakat bunu zaten manuel modla yapabiliyoruz.

D)M: bu modda makinenin tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz.diyafram ve shutter dahil.shutter hızı 8 saniye ile 1\1000 arasında değişiyor.bu iki değer yeterli.8 saniye az gelebilir fakat iso 800e kadar yükselttik'mi çok çok az ışıkta bile çok güzel fotolar elde edilebiliyor.1\1000 de yeterli geliyor (saç kurutma makinesi motorunu çalışırken sanki hiç dönmüyormuş gibi çekti.5x zoomda gemi'de sallanarak ve el'de makine sallanarak uçan kuşları çok rahat hareketsiz çekebiliyor)

E) SP: bu modda portre,manzara,çiçek, yazı........ gibi bir sürü hazır mod bulunmakta.güzel sonuçlar veriyor.

F)N : flaşsız normal çekim yapıyor. N+Flaş: aynı kareyi önce flaşsız sonra flaşlı çekiyor.

G)VİDEO: 640\480 yada 320/? çekim yapabiliyorsunuz.video boyutu hd değil fakat kalitesi çok iyi.video çekim sırasında zoom yapılamıyor.çekmeye başlamadan önce yapmak gerek.30fsp hızında çekim yapıyor.illa video çekerken zoom olsun yada hd olsun demiyorsanız bu makineyi kaçırmayın derim.sonuçta uzaktaki birşeyi çekiyorsanız önce zoom yapıp sonra çekime başlayabilirsiniz.

3)Tek batarya ile flaşsız 300 civarı flaşla 150-250 civarı foto çekebiliyosunuz.yanınıza yedek batarya alarak yarı yolda kalmazsınız.

4)makinenin görünüşü çok güzel.elinize aldığınız zaman kendini belli ediyor.lcd ekran büyük ve çok net.objektifin hareketi sırasında çıkan ses çok hoş.ccd shift titreşim önleyici çok işe yarıyor.her modda kullanabiliyorsunuz (hep açık tuta bilirsiniz)

5)flaş: kırmızı göz düzeltme,zorunlu,otomatik ve yavaş eş zamanlı seçenekleri var.flaş çok kuvvetli sıfır ışıkta dahi çok net resimler elde edebiliyorunuz.ayrıca akllı flaş sayesinde flaş sadece çektiğiniz yeri değil arka taraflarınıda aydınlatıyor,objede ışık patlaması olmuyor(çok güzel bir özellik)

DEĞERLENDİRME; iso konusunda f31 fd ile kıyaslarsak ona yetişemiyor,ama ona en yakın makine denilebilir.yani f100fd ile aynı performansı.renk, keskinlik çok iyi.her türlü ışık koşullarında güzel sonuçlar veriyor.portre çekimleri çok iyi insan yüzlerini bu kadar iyi çeken bir makina yok.yüz tanıma özelliği hızlı.makine çok hızlı açılışta ya'da çekim sonrası hiç beklemek zorunda kalmıyorsunuz.yani f100fd nin manuel kullanımı olan şekli diyebiliriz.sonuç olarak hem çektiği fotoğrafların kalitesi hemde manuel kullanıma imkan vermesiyle parasını sonuna kadar hakediyor.

• @netün, teşekkürler..
  • netün video sırasında zoom yapılabiliyor.. örnek videolar var.. bu arada trustedrevies sitesinde iso 1600 değerindeki fotolara kullanmak için mükemmel denişmiş.. yine dpreview f200 ün iso 1600 değeri için kullanılabilir sonuc demiş..ki s200 ün geri kalacak yanı yok.. zaten buda birsi iso 1600 de falan kus fotosu cekmişti.. makine iso performansı cok cok iyi.. tabi sn modda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 8 Ocak 2010; 4:39:50 >
  • bu arada s200 sahibi arkadaşlar sn modda iso 1600 lü resimler paylaşırlarsa cok güzel olur..
  • Daha fazla fotoğraf istiyoruz..
  • exr auto mod,3x zoomlu,tripodsuz çekilmiştir

perde hızı 1/120
    diyafram F 3.9
    iso 200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhns -- 10 Ocak 2010; 23:28:09 >
  • gkhns foto için saol.. exr modu özellikle düşük ışıkya görmek isteriz.. bu seferki foto cok kaliteli gözüküyor..
    cektiğin fotoların exif değerlerini yazarsan güzel olur..iso değeri ,f değeri ,ev değeri fala yazsan yeter..
  • bu cihaz ile Fujifilm FinePix S100FS arasinda kaldim. 100FS daha eski model ama parasoley ve daha onemlisi hareketli LCD var. ayrica daha ucuz. SLR almak istemiyorum bu ikisi hakkinda yorum yapabilirseniz sevinirim. tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^Biotech^

bu cihaz ile Fujifilm FinePix S100FS arasinda kaldim. 100FS daha eski model ama parasoley ve daha onemlisi hareketli LCD var. ayrica daha ucuz. SLR almak istemiyorum bu ikisi hakkinda yorum yapabilirseniz sevinirim. tesekkurler.

Parasoley dediğiniz 20-30 liralık bişey, benim "ah keşke şu lcd hareketli olsa" dediğim zamanlar oldu ama bunun için exr faktörü gözardı edilmez, tavsiyem s200exr yönündedir, s100fs de eminim çok iyidir... Bir de şuraya bakın:

http://www.trustedreviews.com/filter/digital-cameras?price_min=nmin&price_max=nmax&score=0&section_id=10&filter=2&manufacturer=32&submit.x=16&submit.y=8

sanırım açıklayıcı olur. bi defa arada sensör farkı var, s200exr şu anda fuji nin kullandığı en iyi sensör...

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• tesekkurler yabanci testleri de okudum ama kullanicilardan direk fikir almaya daha cok onem veriyorum. uygun fiyatli bulursam alacagim, gg'de ve sahibindende var gerci de bilemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.