Şimdi Ara

Fujifilm Finepix Av100 & Av150 Kullananlar Derneği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.814
Cevap
6
Favori
163.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xatixungur

ben yukardaki fotoları pek beğenmedim açıkçası. özellikle saat resmi kenarları filan neden kapkara? oda ışığında mı çekildi yoksa zifiri karanlıkta mı? benim aradığım şu: floresan ya da sarı ışıklı ortamda noise yapmadan flaşlı çekimlerde net bir görüntü yakalayabilmek. kalitesiz makine ile oda içinde flaş kullanınca zaten etrafı kapkara zifiri karanlıkta çekilmiş gibi çıkıyor. flaşsız çekince de bol kumlanma oluyor fotoda ışık azlığından ötürü. yani hem flaşı kullanıcan hem de görüntü karanlıkta çekilmiş gibi çıkmayacak bunu arıyorum. fuji ax200 alma aşamasındayım ama sırf bu konu aklıma takıldığı için tereddütteyim. ben de sony var 3.2 mp eski. güya üstünde xenon flaş var ama özellikle oda çekimleri berbat. dediğim gibi flaşı açarsam kapkara çıkıyor etraf. açmazsam da bol kumlu görüntü elde ediyorum.

canonla deneme yaptım ax480 ile, oda çekimi gayet iyi hem flaşla çekiyor hem de gayet doğal pasparlak net bir görüntü elde ediyorsunuz. işte ax200 de böyle ise alıcam.

bu makina a480'le aynı özeliklere sahip makinalar hatta fazlalığı var flaşa gelince her makina flaşlı çeker ama arkadaşın saati
    çekerken flaş ayarını eye flaşa getirip çekerse makinananın diğer ayarları otomatik değişir .ayarları yerine göre kullanmak gerekir.
    birde canonda flaşlı çekimlerindede ışık patlaması varmı foto eklerseniz görmek isteriz fujilerde akıllı flaş var'da

• quote:

Orijinalden alıntı: Efsane48

sizlerden daha fazla gün ışığında doğa ve çiçek resimleri bekliyoruz. Sayenizde fikir sahibi olup makineyi almak istiyorum.

Ha birde çok zahmt olmayacaksa gün ışığında video çekimi :)

Bekliyoruz arkadaşlar??
  • 1. resim floresan ışığında flaşsız çekim saat resmine gelince ise gece ışıklar kapalıyken hiç bir ayar yapmadan eye flaşla çektim bilmiyorum birşey fark ediyormu dediğim gibi fotoğraf konusunda olabildiğince acemiyim sadece alacak arkadaşlar biraz fikir sahibi olsun diye bas çek yaptığım resimler ötesi yok. yalnız 3. resmi çekerken P moduna alıp ısoyu değiştirmeyi denedim en iyi iso 400 iken bu sonucu aldım tabi makine elimdeydi hernekadar ben titretmemeye çalışsamda belki tripotla daha iyi sonuç alınabilir

aslında çekecek obje sıkıntısı var bugun evden çıkamadım umuyorum yarın birkaç manzara ve çiçek resmi çekip eklerim

bana sorarsanız insanın canını sıkan en büyük nokta makinanın pilli olması ve şarjlı piller

bunun dışında alacak arkadaşları bilgilendirme açısından 1video kayıdı max 2 gb ile sınırlandırılmış buda HD için 16 dk 9 sn yapıyor 8 gb lık kart ile 1 saatin üstünde kayıt yapılıyor ancak max 16 şar dklık olmak şartıyla

bu özellikler göze alındığında da bence makine fiyatıyla kıyaslanırsa kendinden bekleneni fazlasıyla verebiliyor özellikle HD kayıt gerçekten tatmin edici

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_anatolia

1. resim floresan ışığında flaşsız çekim saat resmine gelince ise gece ışıklar kapalıyken hiç bir ayar yapmadan eye flaşla çektim bilmiyorum birşey fark ediyormu dediğim gibi fotoğraf konusunda olabildiğince acemiyim sadece alacak arkadaşlar biraz fikir sahibi olsun diye bas çek yaptığım resimler ötesi yok. yalnız 3. resmi çekerken P moduna alıp ısoyu değiştirmeyi denedim en iyi iso 400 iken bu sonucu aldım tabi makine elimdeydi hernekadar ben titretmemeye çalışsamda belki tripotla daha iyi sonuç alınabilir

aslında çekecek obje sıkıntısı var bugun evden çıkamadım umuyorum yarın birkaç manzara ve çiçek resmi çekip eklerim

bana sorarsanız insanın canını sıkan en büyük nokta makinanın pilli olması ve şarjlı piller

bunun dışında alacak arkadaşları bilgilendirme açısından 1video kayıdı max 2 gb ile sınırlandırılmış buda HD için 16 dk 9 sn yapıyor 8 gb lık kart ile 1 saatin üstünde kayıt yapılıyor ancak max 16 şar dklık olmak şartıyla

bu özellikler göze alındığında da bence makine fiyatıyla kıyaslanırsa kendinden bekleneni fazlasıyla verebiliyor özellikle HD kayıt gerçekten tatmin edici

Bilgi içn sağol kardeş. Daha ayrıntılı örnekler bekliyoruz.

quote:

Orijinalden alıntı: azzazelll

http://i42.tinypic.com/rusfn4.jpg

teşekkürler flashlı çekim başarılı.

Biriniz şöyle 2-3 dk lık HD video örneği paylaşabilir mi?

• Arkadaşlar öncelikle hepinize tekrardan merhaba bir kaç gündür iş yoğunluğumdan dolayı siteye girip doğru düzgün bakamadım kusura bakmayın... Öncelikle daha fazla fotoğraf ve video isteyen arkadaşların sorusuyla başlıycam. arkadaşlar hepsiburada.com dan sipariş vermiş oldum gp marka sarjı pillerim 1 hafta olmasına rağmen hala tedarik sürecinde afedersiniz ama adamlara artık bi sövmediğim kaldı ama hala göndermediler ürünümü bu yüzdende paylaşım yapamıyorum sizlerle sarjlı pillerim Allahın izniyle en kısa zamanda gelirde sizlerle en iyi şekilde deneyimlerimi ve fotoğrafları paylaşırım bu yüzden hepinizden özür dilerim... Bende teknoloji sektöründe çalışmaktayım ve bu yüzden iş ortamımdada sürekli av100 ile çekimler yaptım gerçekten çok başarılı bir makine... bir anektodu paylaşmak isterim sizlerle... hareketli çekim moduna getirdiğimde gayet hızlı bir şekilde dönen pervanenin durmuşcasına fotoğrafını yakaladım gayet başarılıydı bence...

Söylediğim gibi inşallah en kısa zamanda piller elime ulaşırda hem hd video hemde fotoğrafları sizlerle paylaşırım... tabiki diğer kullanıcı arkadaşların böle bi imkanı varsa onlarında paylaşması çok iyi olur...

Birde gece ve kapalı ortamda çekilen fotoğrafları merak eden arkadaşlara bir fotoğraf daha yüklüyorum umarım yardımcı olur can çekişen pillerle çekebildiğim son kareler bunlar :) ayrıca yukarda ilk paylaştığım resimde karanlık ortamda ve manuel ayarlarla çekilmiş bir fotoğraf oda yardımcı olabilir size...

Fujifilm Finepix Av100 & Av150 Kullananlar Derneği
    Tam erkan görüntüsü için üzerine tıklamanız yeterli

•  Fujifilm Finepix Av100 & Av150 Kullananlar Derneği

Buda florasan ışığında ev ortamında çekilmiş bir çiçek resmi. Makro ayarında çekilmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsiL.

Arkadaşlar öncelikle hepinize tekrardan merhaba bir kaç gündür iş yoğunluğumdan dolayı siteye girip doğru düzgün bakamadım kusura bakmayın... Öncelikle daha fazla fotoğraf ve video isteyen arkadaşların sorusuyla başlıycam. arkadaşlar hepsiburada.com dan sipariş vermiş oldum gp marka sarjı pillerim 1 hafta olmasına rağmen hala tedarik sürecinde afedersiniz ama adamlara artık bi sövmediğim kaldı ama hala göndermediler ürünümü bu yüzdende paylaşım yapamıyorum sizlerle sarjlı pillerim Allahın izniyle en kısa zamanda gelirde sizlerle en iyi şekilde deneyimlerimi ve fotoğrafları paylaşırım bu yüzden hepinizden özür dilerim... Bende teknoloji sektöründe çalışmaktayım ve bu yüzden iş ortamımdada sürekli av100 ile çekimler yaptım gerçekten çok başarılı bir makine... bir anektodu paylaşmak isterim sizlerle... hareketli çekim moduna getirdiğimde gayet hızlı bir şekilde dönen pervanenin durmuşcasına fotoğrafını yakaladım gayet başarılıydı bence...

Söylediğim gibi inşallah en kısa zamanda piller elime ulaşırda hem hd video hemde fotoğrafları sizlerle paylaşırım... tabiki diğer kullanıcı arkadaşların böle bi imkanı varsa onlarında paylaşması çok iyi olur...

Birde gece ve kapalı ortamda çekilen fotoğrafları merak eden arkadaşlara bir fotoğraf daha yüklüyorum umarım yardımcı olur can çekişen pillerle çekebildiğim son kareler bunlar :) ayrıca yukarda ilk paylaştığım resimde karanlık ortamda ve manuel ayarlarla çekilmiş bir fotoğraf oda yardımcı olabilir size...

Tam erkan görüntüsü için üzerine tıklamanız yeterli

öncelikle teşekkürler. resim başarılı ama alttaki makro pek hoşuma gitmedi. pillerine umarım kavuşursunda daha çok resim ve video örneği sunabilirsin.

Ayrıca modemin CNet benim modemin aynısı canavar gibidir taş gibidir valla :D

• Arkadaşlar merhaba...
    Ben de sırf HD video çekimi özelliği için AV100 almayı düşünüyorum ama kullanan arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum.Bir de kullananlar örnek kısa videolar ekleyebilirse çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayh71 -- 10 Mayıs 2010; 12:03:05 >
  • @AsiL. ve @dr_anatolia bilgiler ve fotoğraflar için teşekkürler. Benim gibi ürünü almak isteyenler için yol gösterici oluyorsunuz @AsiL. Gece çekimi güzelmiş beğendim fakat makro için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim
  • Bir video buldum av100 ile çekilmiş yazıyor
  • Arkadaşlar makro çekimde bende sizlerle aynı fikirdeyim fakat o çekim ev ortamında ve florasan ışığında çekildi biliyorsunuz ki makro çekimde flash yok birde ev ortamında ve düşük ışıkta çekildiğini düşünürsek bence başarılı... ben bu makro çekimini aklınızda bir ölçüt olsun diye ekledim bence düşük ışıkta bu şekilde çekiyorsa gün ışığında neler yapabilir siz düşünün :)

Ayrıca Efsane48 sana hak vermemek mümkün değil hakkaten canavar gibi bir modem yaklaşık 8 yıldır kullanıyorum ve kimbilir neler gelmiştir başına bir teklemesini görmedim :)

35.5KsK35.5 paylaşmış olduğun youtube videosuda gerçekten çok başarılı...

Bu arada pil sorunuda çözüme kavuştu inşallah tedarik edilmiyormuş artık istediğim piller bende artecell in 4x3000 mah pili ile quick özellikli sarj cihazını sipariş vericem beğendim bu ürünüde inşallah kısa zamanda elime ulaşırda denerim ayrıca usb ve araç sarj kiti ilede sarj olabilme özelliği var beni cezbeden bu özelliği oldu...

• Bende bu videoyu buldum arkadaşlar...
  • beni de ekleyin. kargoda şu an :)
  • Arkadaslar av100 u hic mediamarktan filan alan var mi varsa fiyatlar,nasil bazi arkadaslar,diyebîlir netten al ama maalesef netten alamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.1.1.1 -- 10 Mayıs 2010; 21:22:52 >
  • Videolar ve bilgiler için teşekkürler. Fakat kendi çektiğiniz videoları yayınlarsanız seviniriz. birde zoom yaparken sesi kapatması çok saçma olmuş makinenin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kicgine

beni de ekleyin. kargoda şu an :)

Hoşgeldin kicgine fotoğraflarını ve deneyimlerini bizlerle paylaşmanı bekliyoruz...

frisby06 Ankamallden Electro word e bak en uygun orda bulabilirsin...

Efsane48 O kadar kusur kadı kızında bile verken av100 de de olsun ki bu olay sadece av100 e has bir sorun değil tüm hd video çekimi yapan makinelerde var optik zoom devreye girince sesi kesiyor...
  • bugun birkaç foto daha çektim manzara resmi olarak sayılabilir sanırım gece çekilen havai fişek çekim modunda adını bilmediğim ayarı 6" ya getirerek çektim gündüz olan ise manzara modunda elimde çektim hava yağmurlu ortalık baya yeşil çıktı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_anatolia -- 13 Mayıs 2010; 1:39:59 >

• Bende belki bu makinadan alabilirim hediye olarak birine, hepsiburada.com da fiyatı 200 lira play carda %25 puan da veriyor, yani makina bana 150 liraya gelmiş olacak. Alayımmı arkadaşlar :)

Birde gece çekilmiş fotoğraflar eklerseniz çok makbule geçer, benim için önemli olan kriter gece çekimide.
  • Sağolasın dr_anatolia paylaşımın için geçe cekimi fotoğraf hiç fena değil fakat gündüz bir fotoğraf çektiğini yazmıssın o görünmüyor...

murat_5320 bana sorarsan al gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum gayette uygun bi fiyata geliyor söylediğin gibi

Yukarda 2 tane ev ortamında karanlık odada çektiğim fotoğrafı paylaştım dr_anatolia arkadaşımızda bir gece çekimi paylaşmış bunlara bakarak kafanda üç aşağı 5 yukarı fikir oluşturabilirsin...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.