Arkadaşlar Fujifilm-Finepix S8100fd makinayı almak istiyorum ama daha önce kullanma imkanım olmadı sadece webden inceleyebildim kullanan arkadaşlar var ise yorumlarını paylaşabilirlermi? Fiyat ve Performans olarak idare eder gibi ama ?
S8000fd yi kullandım. O makine bence sadece zum yapabilen bir makine. Resimlerdeki keskinlik berbattı. Sıradan bir kompakt makine kadar fotoğraf çekebiliyor. Bence hiç parasını hak etmeyen bir makine. Bence Fuji S1500fd yi inceleyin.
işler değişti ani bir kararla nikon D60 aldım.Konu silinebilir.Verdiğim rahatsızlıktn dolayı özür dilerim.
Böyle yazıp kaçma bence. Şimdi sen anlat. Neden s8100 değil de nikon D60. Belki 8100fd alacak kişiye değişik fikir verip yönlendirmiş olursun.
quote:
Orjinalden alıntı: zayzay
işler değişti ani bir kararla nikon D60 aldım.Konu silinebilir.Verdiğim rahatsızlıktn dolayı özür dilerim.
S8100fd nin 27mm - 486mm odak uzaklıgı yani 18x carpan degeri var. Cok ciddi bir rakam. Bu iyi bir sey degil. Cunku objektiften adam gibi performans istiyorsan 4x i gecmemesi lazım. Kullanıcılar pek anlamadıgında vay zooma bak derler ama fotograf kalitesi dibe vurmustur. Ne kadar cok x o kadar cok mercek kullanımı demektir. Ne kadar cok mercek o kadar ısık deformasyonu, renk ve detay kaybı demektir. Asal yani sabit objektifler en kaliteli goruntuyu verir, sebebi en az mercekle en kısa yoldan ısıgı sensore tasır. Deforme minimum duzeyde olur.
D60 hayırlı olsun.
Kaliteli bir fotonun olusması icin: Buyuk sensor + kaliteli objektif + islemci algoritması uclusu onemlidir. Buda D-SLR makinalarda olur. Muhtemelen arkadas bu yuzden kucuk sensorlu, sabit objektifli Like tan vazgecmistir.
Yazıp kaçmak değil zamanım yoktu o yüzden acilen yazıp çıktım e buda kaçmak gibi anlaşıldı tabi.Ben ve arkaşım ortak makina almaya karar verdik bütçe meselesinede göz önüne alarak fujifilmi seçtik daha sonra buraya konu açtım bilen kişilerden bilgi almak için.bütçe meselesini çözünce nikion D60 aldık.
Arkadaslar ben makinayı kullanıyorum.. Tavsiye ederim