Şimdi Ara

fujifilm s6500fd mi yoksa pentax k100d mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önce nikon coolpix l100 kullandım. şimdi onu satıp çıtayı biraz yükseltmek niyetindeyim. genelde doğa ve portre fotoğraflar çekiyorum. fiyat olarak 400 civarı düşünürken zorlayarak max. 500-550 civarına çıkabilirim. iki-üç gün içinde almayı planlıyorum ancak bu iki makine arasında kaldım. yardımcı olursanız sevinirim.

• biri compact, biri DSLR..

ikisi farklı segmentlerin makinaları.

fakat şunu belirtmekte yarar var; 1-2 istisna hariç, hangi compact makina olursa olsun; hiçbiri herhangi bir DSLR'ın performansını veremez.
  • dslr ve compact makinalar olduğu biliyorum ancak dslr olsun diye k100d alıp s6500fd almamak daha faydalı olur mu benim için? farklı cihazlar olsa da aralarında karar vermek gerekse hangisi daha akıllıca olur?
  • DSLR almak her zaman daha avantajlıdır.

S6500Fd güzel makinedir ama asla bir DSLR kadar değildir.

Fakat hemen her konuda olduğu gibi imkan meselesi. Eğer K100D aldıktan sonra bunu sadece kit lensi (18-55mm) ile kullanacaksanız, DSLR almanın bir anlamı yok.

Ayrıca K100D yerine K100D Super tavsiye ederim. Arada ciddi farklar var.
  • k100d super de ne gibi farklılıklar var?
  • lens fiyatlarınıda hesaba kat mutlaka hesap yaparken. Lensler felan pahalı hep
  • Bu soruya en iyi alternatif cevap Sony R-1 al derim.Gerisi teferruat...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON EOS 100D mi 1200D mi ??
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pentax K100D Super
  • sony r-1 için kısa bi araştırma yaptım ancak fiyat olarak benim bayağı bi üzerimde.

lensler evet çok pahalıya mal oluyor fakat pentaxa uyumlu lensler konusunda bu durum pek geçerli değil sanırım. ayrıca makinayı alınca hemen set düzecek kadar işin ehli değilim. zamanla öğrendikçe ihtiyacım olan lenslere yoğunlaşmayı planlıyorum.

k100d super için kendimi zorlıyayım dedim ancak beni oldukça zor duruma sokacak. kredi kartı taksitli alabilicem zaten. bunun için max. 500-550 ye kadar çıkabildim. daha fazlasına zaten limitim yetmez.

bi kaç gün daha dolanıp bulmaya çalışıcam artık. sizlerin yorumları yolumda bana çok yardımcı oluyor. teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.