Şimdi Ara

Fujifilm X100S & Canon G5X

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bana bir fikir verirseniz memnun olurum.

Şu an elimde X100S var. Memnunum ancak sabit lens olması beni çok kısıtlıyor. Ona muadil Canon un vizörü de olan seçeneği g5X için alasım var.

Hem özellikleri daha fazla. Üstelik WiFi de var.

Bunu 1500 satıp üzerine 1500 koyup alacağım. Maddi sıkıntım yok.

İki makine de hoşuma gidiyor. Ne dersiniz değer mi?

Ona göre seçeceğim çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• G5X de sabit lensli değil mi?
  • Sabit lens ama hocam araştırdığım kadarıyla zoom özelliği var.

Yanlış mı baktım acaba.
  • Yok yanlış değil. Sabit odaklı lensi kastetmişsiniz, değiştirilemeyen lens algısı olmuş yazdıklarınızda arkadaş ondan o mesajı atmış.

Sorunuza farklı bir sebepten benzer bir deneyim yaşamış biri olarak şöyle bir cevap verebilirim. Ben dslr den ağırlığı sebebiyle üst segment kompakt makinelere geçmiş biri olarak yaşayabileceğinizi düşündüğüm sıkıntıları yazayım.

Eğer fotoğrafta detay önemliyse bu konudaki kayıplar canınızı sıkacak.

Elinizdeki makinedeki kontrolleri ciddi anlamda arayacaksınız. Basçek makinelere dönmüş gibi hissedeceksiniz.

Bir müddet sonra o makine de yetmemeye başlar ise 2. elde ciddi değer kaybedecek ve niş ürün olduğundan meraklısını bulmanız da zorlaşacak. Nerelerde yetmeyebilir. Geniş açı ya da ultra zoom ihtiyacı doğar ise.

Vizörü olan kompakt baktığınıza göre vizör kullanmayı seviyorsunuz demektir. En büyük farkı da burada göreceksiniz.

Para sıkıntınız da yokmuş, ben olsam yerinizde, x-t1 x-t10 veya sony a7 serisinden bir gövde bakar zevkime göre lens alırdım. Lens degişikliklerinde de hem kaybınız fazla olmaz hem de meraklısına kolayca ulaşırsınız. Yanlıs hatırlamıyorsam x100 ile xt1 xt10 ile takas yapmak isteyenler vardı forumda. Ama yedek yani ikinci makine olacaksa tüm söylediklerimi yok sayabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ?
    13 yıl önce açıldı
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.