Şimdi Ara

Fujitsu (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
885
Cevap
5
Favori
102.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihazdada hafif eğiklik var gibi drenaj hortumu sıkıntı yaratabilir cihazınız su damlatabilir.Boruları gizlemek için kanal kullanılması iyi olmuş bizimde klimanın kutusundan çıkmıştı bu kanal montajı güzel yapıp 20-30dk vakum yapmalarına rağmen tek memnun olmadığım konu elektrik bağlantısıydı adamlar ne buata bağladılar nede priz arkasına bağlantıyı fişle yaptılar birşey olmaz dediler bende güvenemeyip elektrikçi çağırdım bağlantıyı buattan yaptırıp ayrıca sigorta taktırmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 15 Ağustos 2010; 9:35:15 >
  • damlatma derken tahliye ediyor nem alıyor demek istedim :))

• Bu gün bu işi yapmak istersen ikiyi biraz yukarı 1 ide en aşağı yönlendir olay çözülsün 3 den bire tatlı bi eğim olmalı ama senin su 1 in yüksekliğinden akamıyor birikiyor ve iç ünitden çıkyor gibii geldi bana.... Birde derenajın başladığı tavada tıkanık olabilir bu çok zayıf ihtimal... Birde hortumun önü açık mı dışa açılan kısımda buda çok önemli...
  • arkadaslar elektirik konusunda pek bir bilgim yok beni aydinlatirsaniz sevinirim. Oncelikle buat nedir? Elektirigin buradan cekilmesi sartmidir? Benim klimama akim direk hicbirsey takili olmayan elektirik prizinden cekildi, sigortada konulmadi (disariya koymak istedim ama outdoor icin sigorta bulamadim). Su ana kadar sorunsuz calisiyor klima ancak ileride sorun yasatirmi bunlar bana?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

arkadaslar elektirik konusunda pek bir bilgim yok beni aydinlatirsaniz sevinirim. Oncelikle buat nedir? Elektirigin buradan cekilmesi sartmidir? Benim klimama akim direk hicbirsey takili olmayan elektirik prizinden cekildi, sigortada konulmadi (disariya koymak istedim ama outdoor icin sigorta bulamadim). Su ana kadar sorunsuz calisiyor klima ancak ileride sorun yasatirmi bunlar bana?

Ana sigorta kutusundan gelerek odanın çeşitli yerlerine elektriği dağıtan bir oda içi merkez denebilir. Aynı şekilde benimde buattan elektrik çekildi klimaya 4 senedir bir sorun yaşamadım ama mantıklı olan şu yine o buata ana sigortadan hat çektireceksin faz, nötr, topraklama sadece klima kullanacak o kabloyu, elektrik düğmeleri veya prizler ayrı kabloyu kullanacak sorun olmaz buatın üstüne ayrı gelen hattı istersen sıva üstü bir priz taktıracaksın klima fişle buna baglanacak sorunsuz ve guzel bir yönten olur... Kulallnmayacaksan çek fişi olay bu bende yaptırıcam kısa zamanda ...

• ben de kullanıyorum
  • samet007tr bilgi icin tesekkurler. Yanliz bu soyledigin islemin benim evimde olmasi cok zor. Bu kablo eger sigortadan cekilecekse benim sigorta malesef evin alt katinda ve elektirik dogal olarak siva altindan eve dagilmis durumda. Sigortadan hat cekmeye kalkarsam siva ustunden cekmek zorunda kalirim buda cirkin bir goruntu olusturur. Klimacilar klimaya prizden elektirik kablosu cekerlerken, hattin cekildigi elektirik prizine klima calisirken, yuksek enerji ceken herhangi bir elektronik takmadigim surece bir sorun olmayacagini soylediler buda bana mantikli geldi. Sigorta taktiramamamin sebebi ise klimaya elektirik kablosu cekilen priz acik terasta duruyor, yagmur yagdiginda tehlikeli olur diye buraya sigorta taktiramadim daha dogrusu outdoor icin kullanilan sigortalardan bulamadim. Simdi eger bu sekilde kullanimda sorun olmazsa hic elektirikci cagirip kablolarla falan ugrasmayim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet007tr

Bu gün bu işi yapmak istersen ikiyi biraz yukarı 1 ide en aşağı yönlendir olay çözülsün 3 den bire tatlı bi eğim olmalı ama senin su 1 in yüksekliğinden akamıyor birikiyor ve iç ünitden çıkyor gibii geldi bana.... Birde derenajın başladığı tavada tıkanık olabilir bu çok zayıf ihtimal... Birde hortumun önü açık mı dışa açılan kısımda buda çok önemli...

kardeş aklın yolu bir bende aksi giden bişeyler olduğunu düşünüyordum.özellikle bu mevsimlerde klima taktıracak arkadaşlara servislere çok dikkat etmelerini önemle rica ediyorum çünki herifler adeta ateş almaya geliyor biye bişey yetiştirimiş gibi birde samet kardeş benim dış üniteyle iç ünite hemen hemen aynı hizada gibi klima içerden su damlatmıor ama verimlilk açısından daha aşağı aldırmam bi etki edermi. ve birde suyun hortumda birikip geç tahliye olmasının ağız çıkış hacasıyla bi alakası varmıdıtr merak etttim saygılar...

• quote:

quote:

arkadaslar elektirik konusunda pek bir bilgim yok beni aydinlatirsaniz sevinirim. Oncelikle buat nedir? Elektirigin buradan cekilmesi sartmidir? Benim klimama akim direk hicbirsey takili olmayan elektirik prizinden cekildi, sigortada konulmadi (disariya koymak istedim ama outdoor icin sigorta bulamadim). Su ana kadar sorunsuz calisiyor klima ancak ileride sorun yasatirmi bunlar bana?

Ana sigorta kutusundan gelerek odanın çeşitli yerlerine elektriği dağıtan bir oda içi merkez denebilir. Aynı şekilde benimde buattan elektrik çekildi klimaya 4 senedir bir sorun yaşamadım ama mantıklı olan şu yine o buata ana sigortadan hat çektireceksin faz, nötr, topraklama sadece klima kullanacak o kabloyu, elektrik düğmeleri veya prizler ayrı kabloyu kullanacak sorun olmaz buatın üstüne ayrı gelen hattı istersen sıva üstü bir priz taktıracaksın klima fişle buna baglanacak sorunsuz ve guzel bir yönten olur... Kulallnmayacaksan çek fişi olay bu bende yaptırıcam kısa zamanda ...

kardes klima ne acba görüntüsü ankı toshiba gibi geldi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: MANADAM

quote:

quote:

kardes klima ne acba görüntüsü ankı toshiba gibi geldi bana

Resim temsili Alarko carrier mış

• quote:

samet007tr bilgi icin tesekkurler. Yanliz bu soyledigin islemin benim evimde olmasi cok zor. Bu kablo eger sigortadan cekilecekse benim sigorta malesef evin alt katinda ve elektirik dogal olarak siva altindan eve dagilmis durumda. Sigortadan hat cekmeye kalkarsam siva ustunden cekmek zorunda kalirim buda cirkin bir goruntu olusturur. Klimacilar klimaya prizden elektirik kablosu cekerlerken, hattin cekildigi elektirik prizine klima calisirken, yuksek enerji ceken herhangi bir elektronik takmadigim surece bir sorun olmayacagini soylediler buda bana mantikli geldi. Sigorta taktiramamamin sebebi ise klimaya elektirik kablosu cekilen priz acik terasta duruyor, yagmur yagdiginda tehlikeli olur diye buraya sigorta taktiramadim daha dogrusu outdoor icin kullanilan sigortalardan bulamadim. Simdi eger bu sekilde kullanimda sorun olmazsa hic elektirikci cagirip kablolarla falan ugrasmayim.

Sıva üstü çok çirkin olur mantıken tabii... Sıva altı olayını elektrikçiler ancak yapabilir çünkü mesafe uzak ve alt kat demişsin... Benim 7 - 8 mt. ve düz geliyor kendim buata kadar çekicem ayrı hat olması benim için biraz şart çünkü mutfaga giden eşyalarla ve elektrik düğmeleriyle aynı yerden klima bağlı şu anda... Bir keresinde şofben için ayrı hat çektirmiştim zor iş ama yapılamaz değil... Sigorta girişinden yenileri bağlıyorlar iki çift kablo takımını çok sağlam olmalı ama sonra yukarıdan çek eger sende düşünürsen elektrikçiyle beraber asılırsan ancak aşağıdan yukarıya gelir... Belki daha değişik çözüm yollarıda vardır bilemem...

• Bende o is cok zor gozukuyor ama ileride eve boya-badana yaptiracagim zaman siva altindan klimaya hat cektirebilirim umarim o zamana kadar bir sorun olmaz. Goruntuye onem verdigim icin klima etrafinda kablo gozukmesini sevmiyorum. Hatta seneye yukaridaki 2 odaya daha klima alacagim ve ayni prizden elektirik hatlarini cekmeyi dusunuyorum(tek prizden 3 klima beslenecek). Klimalarin hepsi ayni anda calismayacagi icin cok fazla bir sorun olacaginida dusunmuyorum.
  • Klimayı duvarın delindiği yere yakın kurdursan görüntü bu kadar çirkin olmazdı. Klimayı hafif çapraza üfleterek sorunu giderebilirdin.
  • Merhabalar Benimde Bir Sorum Olucak
    Evim Dubleks Doğu-Güney cephe
    Geçen Ay ASYA09L İnverter Modelini Yatak odasına 5x4m
    Dün ise ASYB24LD Plasma İnverter Modelini Salona takdırdım amerikan mutfak 40m2.
    Yan komşumla dailerimiz aynı Onda Yatak odasında lg Beko 9000btu A class var
    Salonda ise 18000 LG Beko Artcooler var.
    Onlarda Klimaları 18derece Calıştığı zaman Odaları cook soğuk oluyor durulmuıyor ama bendekiler 18 derecede calıştığı zaman Yatarken Terliyorum anlamadım gitti, Ki Her iki Makinede yeni takıldı. Dün Plasmayı Takmaya gelen arkadaşlar Kontrole geldiğinde 9000btu normal calıştığını hatta odaya Yetmediğini dile Getirdi..... Bunların Soğutmalarinda Bir Sorun mu var yoksa Standart birşeymi..

Ürün Geri iadesi Elektronik aletlerde 30 gün olabiliyormu acaba .....
  • http://www.fujitsuklimanoktasi.com/index.asp < gerekli teknik bilgiyi bu siteden alabilirsiniz.
  • Sayın Fujitsu kullanıcıları sizden bir ricam var. Klima almayı düşünüyorum 12.000 inverteli modellerden olacak Fujitsu alırsam günde 10 saat kullanırsam 25 dercede aylık faturam ne kadar gelir.Foruma bakıyorum herkes klimasını övüyo ama yakıt sarfiyatı ve aylık ne kadar fatura ödüyorlar hiç bu konular hakkında bilgi vermiyorlar.Bana en az yakan klima lazım çünki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: go44

Sayın Fujitsu kullanıcıları sizden bir ricam var. Klima almayı düşünüyorum 12.000 inverteli modellerden olacak Fujitsu alırsam günde 10 saat kullanırsam 25 dercede aylık faturam ne kadar gelir.Foruma bakıyorum herkes klimasını övüyo ama yakıt sarfiyatı ve aylık ne kadar fatura ödüyorlar hiç bu konular hakkında bilgi vermiyorlar.Bana en az yakan klima lazım çünki.

En az yakan klima istiyorsan 5000TL verip toshiba alacaksin.
  • quote:

Sayın Fujitsu kullanıcıları sizden bir ricam var. Klima almayı düşünüyorum 12.000 inverteli modellerden olacak Fujitsu alırsam günde 10 saat kullanırsam 25 dercede aylık faturam ne kadar gelir.Foruma bakıyorum herkes klimasını övüyo ama yakıt sarfiyatı ve aylık ne kadar fatura ödüyorlar hiç bu konular hakkında bilgi vermiyorlar.Bana en az yakan klima lazım çünki.

İnşallah konuları okumuşsunuzdur, LGC serisi olmasın, aman diyeyim o seri sorunluymuş buna dikkat edin yoksa klima süper ısıtma konusunda.
  • quote:

BEN BU SENE ALDIM 12000 PLAZMA SERISI ALDIM 2100TL. AZ YAKAR DIYE GUNDE 12-15 ARASI ARASI DEGISEN SAATLERDE VE 25-27 DERECE KULLANDIM KENDI FATURAM 30-35 ARASI GELIYORDU... BANA 85TL FATURA GELDI....BENCE BIRAZ FAZLA... BENDE COK ARASTIRDIM... EN İİİ Sİ FUJI DEDIM NEYSE KARARSENIN BEN TECRUBEMI YAZDIM...
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuraybatan

quote:

BEN BU SENE ALDIM 12000 PLAZMA SERISI ALDIM 2100TL. AZ YAKAR DIYE GUNDE 12-15 ARASI ARASI DEGISEN SAATLERDE VE 25-27 DERECE KULLANDIM KENDI FATURAM 30-35 ARASI GELIYORDU... BANA 85TL FATURA GELDI....BENCE BIRAZ FAZLA... BENDE COK ARASTIRDIM... EN İİİ Sİ FUJI DEDIM NEYSE KARARSENIN BEN TECRUBEMI YAZDIM...

çokmu gelmiş yani bırak arkadaşım bu karalamaları ya,

zaten kendi fturan 35 geliyormuş klimada 50 yakmış çok az bana 200 geliyor ben fazla demiyorum, biizm insanımız olur olmaza para verir gözüne görünmez elektrige verince ölür.

Aha size bir örnek daha vereyim, arkadaşım ayda 150 tl kömüre oduna her ay para veriyordu gel sana klima alalım dedim ilk önceleri kabul etmedi dünyaları yakar o dedi ama sonunda aldım-k ve geçen kış bir ay yaktı öldü öldü dirildi nemi oldu, işte sizler giib oldu, toplam elektrik fatursaı 75 tl gelince allah .... dedi başldı zaten 25 tl veriyordu ama 150 kömüre veriyordu ama onu görmüyordu, klima ile güzelce ısınınca 75 tl herşey dahil geldi bu kudurdu anladımsa sizleri arap olayım.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.