Şimdi Ara

Fujitsu (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
5
Favori
102.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Standart verilerden hareketle...
    ASYB18 ve AWYZ14'ü 500'er saat full kapasite çalıştırsam, kaçar lira elektrik maliyeti oluşur, nasıl hesaplayabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: belen51
    slm bende bugün fijutsu lgc14 inverter modelini aldım.. 2250tl cok ısrar ettim ben bu modeli istemedim diye ve gösterdim firmanın bana verdigi para alındığına dahil belgede lcc yazdıgını aldıgım yeri aradım lcc bitti artık lgc üretiliyormus. tamam dedim cihaz üzerindeki ısıtma sogutma değerleride farklı satın alırken incelediğim kataloktaki gibi değerler yok ısıtma 17100 soğutma 13600 btu katologda yazan 18100 web sitesinde yazan 19100 durumu antalya böge müdürünü arayarak belirttim ama oda toplatıya gidecegini payasadaki en iyi degerlere sahip oldugunu soyledi problem iyi yada kötü olması değil bi defa güç bazındaki değerleri uyuşmuyor anlatmaya calıstım katologdaki ve wep sitesindeki degerlerle uyusmadıgını. kullanın memmun kalmassanız geri alacagım sözünü aldım. bakalım deniyelim bir kaç gün ama ısıtması iyi gibi. aldığım bayide soyledi 35..40 liradan fazla fatura gelirse 1 oda ıstmak kaydiyle faturayı ben ödeyeceğim söyledi deniyorum....

LGC ile düz Invertor'ü kastediyorsunuz galiba, değil mi? Yani Plazma ve Nocria'larda sorun yok, doğru mu anlıyorum?

Herkes LGC'den bahsediyor ama abkay'ın sitesinde LGC diye bir model göremiyorum.
    http://www.abkaygroup.com/split.html

Ancak Fujitsu'nun Almanya sitesinden bakıyorum;
    http://www.fujitsu-general.de/index.php?id=210&L=1
    LGC'nin düze invertor olduğunu görüyorum.

• Arkadaşım kaç kw elektrik harcadın örnekte demişsin 500,kw X 273,tl=136,500,TL.PARA ÖDERSİN.Hesap bu.Yukardaki 14,lük cihaz alan arkadaşım.Bir oda için o cihaz cihazı satan kişi size demiş 30,tl 40,tl yakar bir oda için demiş.Tabi bu cihazı iki metre karelik bir odada çalıştırsanız bile bir ayda o denilen paraların üzerine bir fatura gelir.Arkadaşlar bırakalım gülünç faturaları GENERAL 18,likinverter.Gelen plazma bir ay boyunca hiç kapatılmadı.180,tl.dir..Gelen fatura..
  • sagol arkadaşım. 18mt ama teras kat ve iyi yalıtımlı degil... dün aksam 20:00 bugün aksam 20:00 a kadar 7kw elktrik harcadı once medyum fanda oda ısınınca Quıelet modda calıstı ortam normal 22derece...ama madein prc insanı rahatsız ediyor... birde katologdaki gibi deger yok yani 18100 değil 17100 bu normalmi. ve birde servis sigorta takmadı bende unuttum sormayı gereklimi diye sormayı... kullanmaya devammı edeyim yoksa bahsedilen lcc modelimi aramalıyım. servis lcc artık yok dedi.... LGC14 kullanlar varsa farkı yazabilirlermi yaklasık ısıttıkları alan derece ve fatura yazabilirlermi. birde fiyat normalmi 2250T
  • ceplayacak kimse kalmadı galiba....
  • belen51 arkadaşa doğru söylemişler 35-40 liradan fazla gelmez diye. Ben 1 senedir lgc 12 inv.modelini kullanıyorum ısıtmasındanda yaktığı elektriktente memnunum. Eylül ayında falan 55-60 lira geliyordu elekt.faturası şuan gelen fatura tam 100 lira. Ki üstüne şofben elektrikli kışın daha yüksek kademede çalışıyor.
    Klima akşam 7.30 ta açılıyor sabah 8 de kapanıyor. Cumartesi akşamdan p.tesi sabaha kadarda çoğu zaman kapanmıyor.
    oda 17 m2, 6.kat, kuzeye bakıyor, önü olduğu gibi açık ve biraz yüksek bi yer.
    Sadece sıcaklığın 0 ın altına indiği gecelerde bi kaç sefer defros yapması kısa süreli o insanın canını sıkıyor. Ki bunu tüm klimalar yapıyor. 0 ın altında defrostan sonra bile gayet sıcak üflüyor ve ısıtıyor. Memnun olmayan arkadaşların klimalarında hata olduğunu düşünüyorum açıkçası. Biraz memnun olmama yı anlarım ama klimadan nefret edecek şekilde yorum yapmadan sadece o klimaya özel bi sorun olduğu anlaşılıyor.

• bugün antalya 5 derece klima süper ısıtıyor. ama elektrik olarak ekonomik olmadığını gordum. hava sogudukca sarfiyat artıyor. 26 derecede saatte yaklaşık 0.8kw harcıyor. önceki masajda 24 saatte 7 kw yazmıstım ama hava yaklasık 12 13 derece idi ve 22deredcedeydi simdi hava 5 derece 26 derecede ve saate 0.8 belki normal diğer klimaları bilmiyorum . bende bir tane 21.500 btu union air marka klima var saate yaklaşık 2.5 3 kw harcıyor kıyaslayınca az ... birde hangi fanda kullanmak gerek ben en yavas fan kullanıyorum. bugün baktıığımda 9.amper elektrik çekiyordu.
  • Bende dün aldım 14 m2 odaya asya12 1780 liraya 6 taksit .deneyeceğim ve sonucları buraya yazacağım.İlk geldiğinde kargoda aldığımda LGC yazısını görünce iade etmeyi düşündüm.ama sonra deneyeyim dedim. Manisa turgutlu yakınlarında oturuyorum.Servis geldi çok hızlı bir şekilde kurdu.Vakumlama yaptılar konularında iyiydiler ne sorduysam yanıtladılar.Bana keşke LCC alsaydınız dediler.Şuan ilk fikrim LCC olmadığı için hafif rahatsızım okadar.Birde sitede asya12 lc yazıyordu. LGC veya LCC yazmıyordu.Alacak olan arkadaşlara LCC mi değil mi bakmalarını tavsiye ederim.
  • Bu arada geçen ay ufoyla ısıttım.Gündüzler 3 e kadar evde değiliz.110 lira fatura geldi.Bakalım klimayla ne kadar gelecek.
  • Eğer klimanızı çok soguk günlerde hiç kapamazsanız daha az elektrik çeker, aç kapa sarfiyatı bu klimalrda çogaltır ben kış sezonu yada yaz sezonu girince hiç kapamam, 2-3 gün eve bile gitmesem kapanmaz.
  • hayırlı olsun. güzel clısıyor bende lgc olunca rahatsız olmustum ama normal. kumandaa eko tusu var. basınca cihaz normal değerler üzerine cıkmıyor. ben amper metre ile ölçtüm 30 dereceye alıyorum eko modunda 5.6 amper cekiyor sonra düsüyor bu ama eko moduna basmadan. 9 ampere kadar cıkıyor. galiba max degerde calısıyor tabi ısıtmasıda artıyor. bende dısarıda 5derece iken ağız cıkıs sıcaklıgı min fanda 55 derece. ölcebilirsen bu sıcaklıgı paylasırmısın.
  • arkadaşlar çok acil cevap istiyorum kafama takıldı bizim klima komple kapalıyken yani hiç çalışmıyorken dün gece farkettim zaten sadece gece sessizlikte farkedilebilecek bi olay;dış ünitesinden çok zayıf bi sinyal sesi gibi birşey geliyor ama çok zayıf bir ses gündüzleri duyulabilecek bir sesdeğil neden olabilir acaba anlamadım gitti kafama da takıldı hiç böyler bişey görmemiştim neden olduğu konusunda bi fikri olan var mı?kartında beynin de vs.. bi sorun olabilri mi acaba ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotomorfoz

arkadaşlar çok acil cevap istiyorum kafama takıldı bizim klima komple kapalıyken yani hiç çalışmıyorken dün gece farkettim zaten sadece gece sessizlikte farkedilebilecek bi olay;dış ünitesinden çok zayıf bi sinyal sesi gibi birşey geliyor ama çok zayıf bir ses gündüzleri duyulabilecek bir sesdeğil neden olabilir acaba anlamadım gitti kafama da takıldı hiç böyler bişey görmemiştim neden olduğu konusunda bi fikri olan var mı?kartında beynin de vs.. bi sorun olabilri mi acaba ..

Ben bu gece sizin için bakayım arkadaşım,

ama daıkın klima ile ilgili şunu söyleyim, daıkın yazın tamamen kapalı iken havalar aşırı sıcak olunca arada dış ünite açılarak fan olarak çalışıp üstündeki sıcagı atıyor, bilemem fujitsudada böyle bir özellik varmı.

• fotomorfoz arkadaşım Bendede generalin 18.lik inverter plazma serisi var.Geçen sene almıştım bu sene ikinci senesi.Bu dediğiniz durumu Ben kullanma kılavuzunda yazdığını okudum.Yani diyorki.Cihaz çalıştırılmadığı zamanlarda dış ünüte=Ben buna bizzat şahidim. hava ısısı 0 sıfırın altına yani eksiye düştüğü zamanlarda dış ünüte bir miktar birkaç wat elektrik tüketir diye yazıyor Generalin kılavuzunda.Bende bunu bizzat gördüm geçen sene çok soğuk bir havada ekside cihaz tamamiyle kapalı iken dış ünüteden hafif bir cızırtı inilti ye benzer bir sesin dış ünüteden geldiğini duydum ünütenin panjurundan fan kısmına baktığımda dış ünüte fanının hafif hafif döndüğünü gördüm.Cihazımda anormal bir durum yok cihaz gayet normal çalışıyor.Ama böyle bir olay var Dış hava şartları eksiye düşünce cihazın dış ünütesinin çalıştığını ve fanın döndüğünü gördüm..Düşündüm cihaz evde olmadığım zamanda çalışacak yani bu durumu önlemek için elekrik besleme hattına klimanın yanına bir şalter koydurdum ve cihazı evde olmadığım zaman şalteri kapatıyorum..Arkadaşlar hepinize iyi günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: iclavak

fotomorfoz arkadaşım Bendede generalin 18.lik inverter plazma serisi var.Geçen sene almıştım bu sene ikinci senesi.Bu dediğiniz durumu Ben kullanma kılavuzunda yazdığını okudum.Yani diyorki.Cihaz çalıştırılmadığı zamanlarda dış ünüte=Ben buna bizzat şahidim. hava ısısı 0 sıfırın altına yani eksiye düştüğü zamanlarda dış ünüte bir miktar birkaç wat elektrik tüketir diye yazıyor Generalin kılavuzunda.Bende bunu bizzat gördüm geçen sene çok soğuk bir havada ekside cihaz tamamiyle kapalı iken dış ünüteden hafif bir cızırtı inilti ye benzer bir sesin dış ünüteden geldiğini duydum ünütenin panjurundan fan kısmına baktığımda dış ünüte fanının hafif hafif döndüğünü gördüm.Cihazımda anormal bir durum yok cihaz gayet normal çalışıyor.Ama böyle bir olay var Dış hava şartları eksiye düşünce cihazın dış ünütesinin çalıştığını ve fanın döndüğünü gördüm..Düşündüm cihaz evde olmadığım zamanda çalışacak yani bu durumu önlemek için elekrik besleme hattına klimanın yanına bir şalter koydurdum ve cihazı evde olmadığım zaman şalteri kapatıyorum..Arkadaşlar hepinize iyi günler...

cevap için teşk iclavak ses bugun de vardı;ama fanın döndüğünü farkedemedim fan dönmüyor bende acaba diyorum sizin ki rüzgarlı hava da bsktıysanız pervaneler bundan etkilenmiş olabilir mi ama sizinde tarif ettiğiniz ses çok brnziyor benim duyduğum sese en kısa zamanda kullanma klavuzuna bakacağım ama fujitsu olduğu için türkçe klavuz sanırım yoktu. Olabilir sonradan bende düşündüm belkide dış ünitenin donmaması için dir ama hiç bi kimada da rastlamadım en azıdan ben bilmiyorum böyle bi özellik olduğunu.Son olarak sizden ricam ben evin şalterlerini indirip kaldırdım ve o ses kesildiğini farkettim sizde böyle bi deneme yapma şansın olursa çok sevinirim ses kesiliyor mu diye çok teşk şimdiden

• fotomorfoz arkadaşım.Benim cihaz 18 lik plazma inverter iklimsadan aldım.General klima kullanm kılavuzu kitapçığı sayfa 81.şöyle yazıyor.Enerji tasarrufu ip uçları.Dış sıcaklık 10 derece veya altı olduğunda ve klima kapalı iken bile güç kablosu çekilmediğinde ünüte 20--40 wat arasında güç tüketecektir.Cihazı uzun süre kullanmadığınız zamanlarda cihazın güç kablosunu çekin.Kılavuzda böyle yazıyor.Ama dış ünüte fanının dönme işini sorarsanız dediğiniz gibi belkide o gün rüzgaar vardı belkide ben fark edemedim.Dış ünüte sesi içinde dış hava çok soğuk olduğunda cihaz kapalı iken bende bu ses oluyor her zaman olmuyor hava normal oldugunda ses yok yani devamlı ses yok bende dediğim gibi çok soğukta bu ses oluyor aynı bir sokak trafosu gibi bir ses.Ama soğuk havalarda oluyor.Şalteri kapatıncada bu ses yok.Yada cihazı çalıştırıncada bu ses yok oluyor....
  • fujitsu lgc nin eski ürüne göre daha kötü olduğu yorumlarını okudum. ancak arada bir mesajda plazma alma diyen olmuş. plazmanın var mı bir sorunu acaba. gördüğüm kadarıyla plazma serisi lc ile aynı kapasiteye sahip bir cihaz olmalı.
  • sayin icvalak tesk bilgi icin.sanirim anormal bi durum yok klimalrda.
  • bence plasma alinir arkadasim ben memnunum genel olarak sadece yuksek devirlerde biraz sesli calisiyor ama iyi cihazdir zaten bence plasma eski lcc serilerinin plasma ozelliklik olani bunun disinda degerler ayni.
  • fotomorfoz.Arkadaşım anormal bir durum yok.Cihazın çalışma prensibi böyle.Ben cihazı geçen sene aldım ve geçen sene yazı ve kışı bu cihazla geçirdim.Bu senede bu cihazla ısınıyorum.Ben onu bunu bilmem gördüğüme inanırım.Fujıtsu ve generalin plazma serileri gerçekten süper ısıtıyor.Civardan gelen seslere aldırmam,çünkü iki senedir bu cihazla ısınıyorum.Son durum.GENERAL süper bir cihaz.Saglıcakla..
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.