Şimdi Ara

Fujitsu (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
5
Favori
102.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ygt07

kardeş kendin ettin kendin buldun hiçbirşey demiyorum artık.Defalarca uyardık,evet LGC yeni seri ama eski seri olan LCC'nin eline su dökemedi.Dünyanın şikayetini aldı.Seni de defalarca uyardık git LD serisi al dedik ama kendin ettin kendin buldun.Şimdi de bu benimle yeni serilerin LC olduğunu ve doğru kapasite bilgilerinin sitede paylaşıldığını iddia edip mesajlarımı sildiren ÇOK BİLMİŞ(o kendini biliyor) ARKADAŞA KAPAK OLSUN.Umarım bu başlığı okuyordur şimdi, iddia edip bilmeden insanları LGC'ye LCC diye yönlendiren şahıs o kendini biliyor.
    Kardeş sana da diyecek bir şey yok, defalarca söyledik uyardık gittin aldın.Söylemesek ya da yanlış yönlendirsek neyse de bile bile de alınmaz ki.Bize düşen GEÇMİŞ OLSUN DEMEK.Yapabileceğiniz bir şey yok..

Üstat iyi hoş diyorsunda, LGC yi kasten sipariş edip evimize takmadık ki..
    LC teknik verileriyle, ithalatçıdan LC siparişi verdik, LGC geldi...

Üstüne üslük memlektin bu ürünü ithal eden distributorunun katalogları var LC ile ilgilii... aldıgımız yer LC diye sipariş açıyor.. gelen LGC oluyor..

Zaten geri iadesi yapıldı ... eğer sipariş ettiğim LC model varsa(!) gelir.. gelmesse iade olur.. yapıcak bişey yok ..

• quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

quote:

Orijinalden alıntı: ygt07

kardeş kendin ettin kendin buldun hiçbirşey demiyorum artık.Defalarca uyardık,evet LGC yeni seri ama eski seri olan LCC'nin eline su dökemedi.Dünyanın şikayetini aldı.Seni de defalarca uyardık git LD serisi al dedik ama kendin ettin kendin buldun.Şimdi de bu benimle yeni serilerin LC olduğunu ve doğru kapasite bilgilerinin sitede paylaşıldığını iddia edip mesajlarımı sildiren ÇOK BİLMİŞ(o kendini biliyor) ARKADAŞA KAPAK OLSUN.Umarım bu başlığı okuyordur şimdi, iddia edip bilmeden insanları LGC'ye LCC diye yönlendiren şahıs o kendini biliyor.
    Kardeş sana da diyecek bir şey yok, defalarca söyledik uyardık gittin aldın.Söylemesek ya da yanlış yönlendirsek neyse de bile bile de alınmaz ki.Bize düşen GEÇMİŞ OLSUN DEMEK.Yapabileceğiniz bir şey yok..

Üstat iyi hoş diyorsunda, LGC yi kasten sipariş edip evimize takmadık ki..
    LC teknik verileriyle, ithalatçıdan LC siparişi verdik, LGC geldi...

Üstüne üslük memlektin bu ürünü ithal eden distributorunun katalogları var LC ile ilgilii... aldıgımız yer LC diye sipariş açıyor.. gelen LGC oluyor..

Zaten geri iadesi yapıldı ... eğer sipariş ettiğim LC model varsa(!) gelir.. gelmesse iade olur.. yapıcak bişey yok ..

anlaşılmasın diye LC diyorlar zaten, LC diye seri yok.Distribütör de eksik yazıyor. ya LGC'dir ya daLCC'dir. LC diye bir seri yok zaten. LCC de kalktı.Haliyle tüm seriler LGC, plasma ya da nocria.Ama iyi ki iade etmişsin,LC diye bir seri gelmez zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygt07 -- 25 Nisan 2011; 23:24:27 >

• Otada bir yanlışlık ya da bir çeşit "takla" durumu oldugu ortada sanırım..
    Distributor de ki yetkili bana ürünün ASYG12LEC ile muadil oldugunu belirtti...
    ki ürün bu
    http://www.fujitsu-general.de/en/air-conditioners/residential-use/wall-types/asyg-12-lec.html

ancak bana gelen kolide LGC oldugu için kabul etmem mümkün olmayacak... muadil olsa bile (ki gerçekten öylemi bilemiyorum) bana gelen ürün neticede AYSG12LES değil, ASYA12LGC.... bir başka durum ise bu kişi bana lgc nin yeni bir model oldugu ve plazma filtreli oldugunu söylemesi.. halbuki onlar ASYB serileriydi... neyse bakalım ne çıkacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

Otada bir yanlışlık ya da bir çeşit "takla" durumu oldugu ortada sanırım..
    Distributor de ki yetkili bana ürünün ASYG12LEC ile muadil oldugunu belirtti...
    ki ürün bu
    http://www.fujitsu-general.de/en/air-conditioners/residential-use/wall-types/asyg-12-lec.html

ancak bana gelen kolide LGC oldugu için kabul etmem mümkün olmayacak... muadil olsa bile (ki gerçekten öylemi bilemiyorum) bana gelen ürün neticede AYSG12LES değil, ASYA12LGC.... bir başka durum ise bu kişi bana lgc nin yeni bir model oldugu ve plazma filtreli oldugunu söylemesi.. halbuki onlar ASYB serileriydi... neyse bakalım ne çıkacak.

söylediklerinin alayı yalan...daha fazla inanmayın.kendileri bile kendi cihazlarını bilmiyor.LD serisi isteyin sonra keyfini çıkarın son sözüm..

• quote:

Orijinalden alıntı: bambamfrm

arkadaşlar mrb.
    konunun yenisiyim yazdıklarınızla öğreniyorum.
    fujitsudan bir yetkiliyle görüştüm. lc serilerinden sorun yaşamadıklarını söylüyor. forumlarda yazılanlardan bahsettim. insanların maksimum değerlere göre hesaplayıp düşük btu lu cihaz aldığını söylüyor. istenilen verim için nominal değerler bakmamız gerektiğini söylüyor. ve benim yaklaşık 18m kare odam için asya12lc modelini öneriyor.

12 lik yetmez fujitsu alacaksaniz 24 luk alin ancak is gorur

• forumda yardımları geçen arkadaşlara teşekkür ederim.
    araştırmalar sonucunda fujitsu asyg12LECA ALDIM. 1 günde kurulum anlaşma vs bitti. şimdi havaları bekliyorum ısınsın da bi kullanalım bakalım nasıl?
  • Fujitherma marka klima almayı düşünüyorum nette pek tatmin edici bilgi bulamadım bu marka hakkında en başta hangi ülkenin markasıdır fujitsu ile bağları varmı yoksa sadece isim benzerliğimidir mitsubishi,daikin,fujitsu gibi markalarla kalite olarak yarışabilirmi?birde servisi kimdir nerededir?son olarak satıcının övünerek üstüne basabasa söylediği 410 gaz nedir?
  • kullanmadan geri veren arkadaslar, ve kotuleyen arkadslar kacınız lgc serisini kullandınız. ben butun kıs 14lgc ile ısındım ve cok güzel ısıtıyor max fanda 55 derece hava üflüyordu. bana cok rahat yetti teras kat, yalıtım yok şiddetli ruzgar esince perdeler sallanıyor bukadar yalıtımsız son kat odugu icin ısıtmaz diye dusundum hele forumda arcelik ile bile kıyaslamıslar. :=) dısarıda hava 5 derece iken iceridee 30 derceye kadar yukseldigini bilirim. deneme amaclı 30 da oturmak imkansız... ve hic defroza girmedi. simdi son kat oldugu icin oglen saatlerinde oda 30 dereceyi geciyor. 5 dakikada oda serinliyor. bakalım siddetli sıcaklarda net olarak anlayacagız. 18mt bir yer
  • arkadaşlar fujitsu bayinden klima almaya gittim fujitherma önerdiler bu marka fujitsunun ürünümüdür yoksa isim benzerliğimidir? kalitelimidir? keşife gelenler 120m2 dükkana FTH24BA model 2x24000 önerdiler sizce yeterlimidir?büyük ihtimal yarın takacaklar bu arada cevap yazabilirseniz çok makbule geçer.teşekkürler
  • Sadece isim benzerliğinden sizin gibi müşterileri kandırmaya yönelik bir harekettir. Kısaca etik olmayan bir hareket. Firmaların gözü paradan başka birşey görmez olmuş. Bunu kazanırken her yol mubahtır anlayışındalar. Fujitsunun Türkiye dist. Abkay Firmasının Çinli üretici Greeye fason yaptırdığı bir üründür fujitherma. Eğer bu ürünü satarken de Fujitsu üretimi diye satıyorlarsa o da ayrı bir sorun tabii ki. Zaten sektörde firma ve bölge ayırmadan söyleyebilirim ki çok sayıda yetersiz insanlar var. Afedersiniz ama memlekette herkes her işi yaparsa sonuçları da böyle oluyor maalesef.

Fujitherma için iyidir kötüdür demem. Gittiğiniz bayi içinde tanımadığım için bir lafım olmaz. Ama siz siz olun nerden ve hangi firmadan alırsanız alın alacağınız bayiyi , dist., ürünü çok iyi araştırın. Bir yere bağlı kalmayın. Bütün firmalardan keşif ve teklif isteyin. Önerdikleri ürünler ve kapasiteleri yetersiz gelirse de yazılı iade ve /veya değişim garantisi almadan paranızı ödemeyin. Aksi halde istenmeyen bir durumda çok mağdur olabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: belen51

kullanmadan geri veren arkadaslar, ve kotuleyen arkadslar kacınız lgc serisini kullandınız. ben butun kıs 14lgc ile ısındım ve cok güzel ısıtıyor max fanda 55 derece hava üflüyordu. bana cok rahat yetti teras kat, yalıtım yok şiddetli ruzgar esince perdeler sallanıyor bukadar yalıtımsız son kat odugu icin ısıtmaz diye dusundum hele forumda arcelik ile bile kıyaslamıslar. :=) dısarıda hava 5 derece iken iceridee 30 derceye kadar yukseldigini bilirim. deneme amaclı 30 da oturmak imkansız... ve hic defroza girmedi. simdi son kat oldugu icin oglen saatlerinde oda 30 dereceyi geciyor. 5 dakikada oda serinliyor. bakalım siddetli sıcaklarda net olarak anlayacagız. 18mt bir yer

Bu lgc serisinde kötü tecrübeleri yaşamış biri olarak LGC serisi bir cihaz kullandığınızdan emin misiniz öncelikle ? Klimanın yanındaki bilgileri yeniden kontrol ediniz.

Bu serinin 9 luk cihazını aldım geçen yaz ve yaşadıklarımı da forumda bu topikde de paylaşmıştım. Orda da okuyanların anlayacağı gibi bütün detaylar var. Ben soğutmasından hiç memnun kalmadım ve kışı göremeden iade ettim. Bendeki cihazın arızalı olduğunu kabul etmediklerine göre ya bütün seride bu yetersizlik durumu vardı ya da firma yeni serinin adının kötüye çıkmasını istemiyordu. İade edebilmem de firma değil bayinin duyarlılığı sayesinde oldu.Yaşanan sıkıntılar da yanımıza kar kaldı.

Gelelim size. Bakıyorum forumda üye olmanız Fujitsu konusuna yazmak için olmuş. Varsa yoksa fujitsuyu yazmışsınız. Antalyada konya altında oturuyorsunuz . Ben de antalyadayım. Bir gün davet ederseniz klimanızı test ederiz.

Bir kaç sorum var size.

Kaç senedir klima kullanıyorsunuz ? Hangi markaların ürünlerini kullandınız ?
    Yoksa ilk defa klima mı kullanıp gözünüzü Fujitsuda açtınız?
    Şu an fujitsu takılı olan yerde daha önce başka bir markanın klimasını kullandınız mı ?
    Ayrıca 18 m2 için 14 000 btu nominal değerli inverter cihaz normalde yüksek kapasite seçimi demektir. Siz üst katta olmanız ve yalıtım sorunu yüzünden ancak dengeleyebilmişsiniz yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla. Yoksa bu topiği açan arkadaş 25 m2 alanını 9 luk fujitsu( inverter LCC) ile iklimlendiriyor. O da zemin katta oturuyor.Bu hesaba göre sizin de 9 luk fujitsu ile olmadı 12 lik modeliyle işinizi görmeniz gerekirdi.

Bu sizdeki memnuniyet 25-28 m2 lik odaya 24 bin btu cihaz taktırıp çok iyi ısınıyorum soğutuyorum diye sevinenlere benzemiş.

Ama asıl olan sizin aldığınız markası modeli ne olursa olsun ürünle mutlu mesut olmanızdır. İyi günlerde kullanın.

• Koko selamlar

yaw itele gitsin şu Fujitsuları,herifler LGC ile kendilerini bitirdiler! sendeki cihazı geçen sene bende izlemiştim ve durum ortada idi
    neyseki geri aldılarda kurtuldun!

bu arada o senin cihazı aldığın yer bile bırakmış Fujitsu Bayiliğini ve Diamond ile Panasonic gördüm,dün oradan geçerken
    diğer B.Onat taki A-Klima ise 2 sene önce bırakmıştı!

Fujitsu nun artık bu tür cihazlarda işi kalmadı TR de anlaşılan!
    Zaten Cumhur beyde söylemişti biz VFR ye ağırlık veriyoruz diye

ayrıca bu Fujitherma ise müşteri kandırmaya yönelik işler!!buda palavra cihaz ve uyanıklar ismiyle sanırım iş bitirmek istiyorlar!

++

• sırf emin olmak için dün akbay grup müşteri hizmetlerini aradım telefona çıkan bayan fujithermanın birebir fujitsunun ürünü olduğunu fujitsu tehsislerinde üretildiğini hatta bununlada kalmayıp üretim tehsislerinde 2010-2011 sezonunda fujitsudan çok fujithermaya ağırlık verdiklerini falan filan pek anlamam teknik değerlerden bahsetti tabi söylediklerini samimi bulmadım telefonu kapattım ardında bayiyi arayıp klimaları getirmemelerini istedim sırf satmak için yapmadıkları şaklabanlık kalmadı oda ayrı bir mesele

peki üstatlar doğunun küçük bir ilindeyim daikin,sharp bulamadım mitsubishi dünyanın parası yerli markalarada pek güvenmiyorum ama demirdöküm yerlilerin en iyisi gibi geldi bana veya siz ne önerirsiniz?
  • yaklasık 10 yıldır kullanıyorum klima mersinde arcelik ve beko vardı. memmun degildik halada degiliz. ben kiracıyım ve aynı odada ev sahibinin kliması var. union air marka 21500btu cok guzel ısıtıyor ama inanılmaz elektrik harcıyor ve gurultulu. bunun icin yeni klıma alma ihtiyacı duydum. ve memmun kaldım . su an havalar iyi. serin sadece ne almada kullanıyorum sess neredeyse yok. 23-24 derecede yaklasık 3.5 saatte 1 kw elektrik harcıyor havalar iyice ısınsın gorecegiz nasıl ... ayrıca klima almadan fujitsu ve mitsubishi servis cagırdım ve 18000btu gerekli burası icin verim alamassınız dedi ama butcem buna yetti.. elektronik biraz sans isi. size bi sanssızlık gelmis olabilir yada bana sans.....:=) ben memmunum fark yok . neden markayı oveyim veya tavsiye edeyim. bana karmı verecekler.. http://www.abkaygroup.com/asya14.html

• Can Abi Aleyküm Selam.

Ben zaten Fujitsuyu iteleyeli çok oldu. Biliyorsun kurtulana kadar neler çektim. Bu LCC serisinin kaybolmasıyla Fujitsu bireysel kullanıcılar için bitti sayılır. Cihazlar zaten dünya para. Üstüne böyle sıkıntılı durumlar olunca hiç çekilmiyor. Ben VRF işinden anlamam ama bu cihazlarla ve bu fiyatlarla bu çocuk okumaz. Gerçi adamlarında umurunda değil ki. Büyük para VRF işinde olduğu için bir kaç bireysel müşteri memnuniyeti ya da memnuniyetsizliği pek de önemli değil.

Yalnız bu işlerin çivisi çıktı. Bu firmalar para kazanacağız diye akla karayı birbirine o kadar karıştırmaya başladılar ki olan yine hep tüketiciye oluyor.

@izler bence içinize yatan ürünü alın.Az para vermiyorsunuz . İyice araştırıp alın.

@belen51 siz aldığınız üründen memnun iseniz mesele yok.
  • Valla bu sizin yazdığınız doğru ise artık YUHHH!! demekten başka bir şey kalmadı.Yahu helal olsun kendileri bile kendi yalanına inanmış.Ya mal Gree nin üretimi bu kesin.Eger söylediği gerçekten doğru ise o zaman şu sonuç çıkar ortaya O zaman Fujitsu klimayı da GREE üretiyor.Ama şu kesindir ki Fujiterma Gree nin üretimi,bunun tersi söz konusu bile değil.

İyimidir kötümüdür tartışması ayrı.Sonuçta her zaman yazdık Gree Çinli kalitesinin çıtasını yükseltti.Burada hangi seriyi getirdiği ve F/P aralığını gözlemek lazım.
    quote:

Orijinalden alıntı: izler

sırf emin olmak için dün akbay grup müşteri hizmetlerini aradım telefona çıkan bayan fujithermanın birebir fujitsunun ürünü olduğunu fujitsu tehsislerinde üretildiğini hatta bununlada kalmayıp üretim tehsislerinde 2010-2011 sezonunda fujitsudan çok fujithermaya ağırlık verdiklerini falan filan pek anlamam teknik değerlerden bahsetti tabi söylediklerini samimi bulmadım telefonu kapattım ardında bayiyi arayıp klimaları getirmemelerini istedim sırf satmak için yapmadıkları şaklabanlık kalmadı oda ayrı bir mesele

peki üstatlar doğunun küçük bir ilindeyim daikin,sharp bulamadım mitsubishi dünyanın parası yerli markalarada pek güvenmiyorum ama demirdöküm yerlilerin en iyisi gibi geldi bana veya siz ne önerirsiniz?

• yaw Birol Hocam,bu GREE alayına mal yapıyor,sende biliyorsun yada diğer ikili olan Midea ve Haier ama snaırım Haier in fazla
    bir etkinliği yok gibi,dolayısıyla neredeyse tüm mallar GREE ve MIDEA dan çıkıyor,ancak kalitede ciddi farklı olabiliyor!

Basıyorsun canlıyı herifler istediğin malı/kaliteyi yapıyorlar

Ancak global pazar acaip büyük ne versen yutuyor!! dolayısıyla çok fazla uyanık çakal çıkıyor sonunda

TR de ise bu işin çoktan boku çıktı,bu sene tam bir klima-marka savaşları filan yaşanacak işlerde zaten nanay

++
    Edit;bu arada bu bizdeki Koçtaşın sattığı GREE ler çok güzel gidiyor,herifler tuturdular dümeni ve güzel gidiyorlar!
    SANKO-Airfel,bu işte müşteriyi üzmezse(Servisler aracılığıyla)GREE ile çok güzel yere gelecekler diye tahmin ediyorum!
    Birde REKLAM patlatırlar şöyle Mankenli filan,olay biter valla zaten gazı aldı çoğu insan bu GREE konusunda

Ama malın arkasındaki Firma vede benim için en önemlisi SERVİS konusunda sıkıntı olmaması gerekiyor!!

++

Edit;DH Yönetimi uyanık ise gitsinler GREE ye mal yaptırsınlar,her çeşitten ve Marka olarakta "DH" bassınlar,ülen ne biçim
    mal satarlar be

Birol ile Tekirdağlı da bu işin Organizatörü olurlar ve olay biter,milyonlarca işnsan izliyor yaw DH yi; "DH" Marka klima
    acaip satar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 1 Haziran 2011; 13:13:27 >

• arkadaşlar elime 2. el bir fujitsu klima geçti. modeli AWY14LSAZ
    soğutma :13600
    ısıtma :20500
    bu klimada kendi kendini temizleme özelliği var. diğerleri gibi değil.otomatik üst kapak açılıyor, filtreler yavaş yavaş dışarı çıkıyor ve içeri alınıyor bu esnada kapalı ve fırçalı bir bölmeden geçiyor ve filtreler temizleniyor.
    bu klima iyimidir. zamanında arkadaş çok para verdim demişti. Klimayı almayı düşünüyorum. bin lira gibi de arkadaşa 2. el parası vermeyi düşünüyorum. uygunmudur.
  • O model klima Fujitsu'nun "high end" serisi oluyor. Alıp da memnun olan gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yilmaz07

O model klima Fujitsu'nun "high end" serisi oluyor. Alıp da memnun olan gördüm.

teşekkürler....
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.