Şimdi Ara

Fujitsu (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
5
Favori
102.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

fujitsu 28,5 metre karede 30 gün 24 saat çalışıyor,
    termosifon 24 saat,
    kettle sürekli çalışıyor, banyoda kullanım sırasında full elektrik soba, yani evde herşey elektrikli, oglan evde oldugu için geceleri 2. klimada çalışıyor,

çamaşır makinesi hergün en az 3 kere çalışır,
    bulaşık makinesi gün aşırı çalışır,

geçen ay; 177 tl
    bu ay; 180 tl

süpep memnunum, hiç kapanmadan tam 30 gün 24 saat asla bir dakika bile kapanmadan çalıştı.
  • gercekten masallah demeli bence faturaniz cok ekonomik gelmis. Klimaniz kaclik bu arada fujitsuplazma mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotomorfoz

gercekten masallah demeli bence faturaniz cok ekonomik gelmis. Klimaniz kaclik bu arada fujitsuplazma mi?

arkadaşım klima 14000 btu LCC serisi fujitsu ınverter, 2 aydır 30 gün 24 saat çalışıyor salonda, diger odada gece çocuk yatacagı zaman gece 22 den snra açılıyor diger gün öglene kadar.
  • arkadasım faturanı nekadar etkiledi kac derecede kullanıyorsun...
  • 16 m2 oda güney cephe ASYA12LCC , 16m2 kuzey cephe ASYA09 LGC cihazlarım var. İlk sene 12 liği aldım ve çok memnun kaldığım için 9luğuda çocukların odasına almaya karar verdim ve izmirde özkaya gidip sipariş verdim.Sipariş vermeden önce piyasayı araştırmıştım fiyat konusunda eşdeğer kapasitede ve kalitedeki cihazları. Sonuçta 9 luk fujitsuda karar kıldım önceki memnuniyetime dayanarak. Diğer favori cihazda Mitsubishi Electric MSZ 25 VA idi. Katalog değerleri üzerinden karşılaştırma yaptığım için fujitsunun değerleri mitsubishininkinden daha yüksek değerlere sahipti ( ABKAY IN SİTESİNDEKİ DEĞERLER LCC için) Fiyatları aynı idi. Cihaz geldi kurulum yapılacağı zaman kuyruk kodunun farklı olduğunu farkettim ama kapasite değişikliğinin olacağını hiç düşünmemiştim ihtimal dahi vermedim. Ama içime kurt düşmüştü.Kurulum yapıldı başarılı bir şekilde işletmeye alındı ve gittiler. Onlar gittikten sonra internette yurt dışı sitelerde yaptığım araştırmalarda kuyruk kodu LGC olan cihazların kapasitelerinde ( düşüklük) farklılık olduğunu öğrendim. Bu bilgiyi Abkayın ortağı olan cihazıda satın aldığım yer olan Özkay'a Cumhur beye ilettiğimde bu bilgiden haberdar olmadıklarını söylediler. Bende cihazı geri almalarını yerine LCC serisini vermelerini istedim. Patronları ile görüşüp döneceklerini söylediler. Dönüş olumsuz oldu tabii ki.Çünkü ellerinde LCC serisi yoktu. Özkay'ın ortaklarından ikisi ile de görüştüm biri olumlu diğeri olumsuz yaklaştı bende istanbuldaki genel müdürleri ile görüştüm. O da olumsuz yaklaştı hatta beni takıntılıkla itham etmişti. Fakat hiç biri kapasite farklılığının farkında değillerdi. Sanki japonyada pazardan sebze alır gibi klima alıp Türkiye de satıyorlardı. Bunların üzerine japonyaya e-mail yolladım olumlu yaklaştılar ama çözüm yoktu. Tüm bu yaşananların sonucunda ABKAY bireysel müşteri memnuniyetini umursamıyor. İnsanın zorunada bu gidiyor. Cihazı 1,5yıldır kullanıyorum. Lcc nin memnuniyetini bunda yaşamadım. Çünkü Lgc nin kapasite değerleri Lcc den düşük. Mitsubishi yide kayınvalideme almıştık o dönemde aradaki farkı bu şekilde görmüş oldum arada bayağı fark vardı. Keşke onu alsaydım diye düşündüm. Şu anda halen kullanıyorum japon klimanın konforunu yaşıyorum fakat fujitsunun üstün performansını göremiyorum. İklimsadaki general ile LGC serisi fujitsu herşeyleri aynı sadece isimleri farklı . Zaten firma ismi FUJİTSU-GENERAL CO diye geçer. Sonuç olarak LCC memnuniyetini arayan tüketiciler umduklarını bulamazlar fakat japon konforunu yaşarlar diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar merhaba.Ben uzun zamandır yazılarınızı okuyorum ama foruma cevap yazabilmek için yeni üye oldum. Sayın Eskatore fujıtsunun durumu hakkında çok güzel acıklama yapmıs fakat bende fujıtsu almayı dusunen bırı olarak sızlere sunu sormak ıstıyorum;

1. Fujitsu klimanın ısıtma konusunda fiyat performans olarak en iyi klima oldugu dogrumu?
    2. 18000 btu klima almayı dusunuyorum salon ıcın.Fakat forumda herkes LGC serisinden kesinlikle uzak durun dıyor.Bu seferde LDCZ serisi plazma ya yonelıyorum LGC LCC konularına bulasmamak ıcın bu seferde aman plazmaya yanasmayın dıyorlar.Kafam cok karıstı Lutfen yakın zamanda Fujitsu 12 veya 18 inverter klima alanalar veya forumdaki bu işi yapan ustalardan yorum alabılrısem memnun olacagım.
    Sımdıden Tesekkur ederım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osakraker

Arkadaşlar merhaba.Ben uzun zamandır yazılarınızı okuyorum ama foruma cevap yazabilmek için yeni üye oldum. Sayın Eskatore fujıtsunun durumu hakkında çok güzel acıklama yapmıs fakat bende fujıtsu almayı dusunen bırı olarak sızlere sunu sormak ıstıyorum;

1. Fujitsu klimanın ısıtma konusunda fiyat performans olarak en iyi klima oldugu dogrumu?
    2. 18000 btu klima almayı dusunuyorum salon ıcın.Fakat forumda herkes LGC serisinden kesinlikle uzak durun dıyor.Bu seferde LDCZ serisi plazma ya yonelıyorum LGC LCC konularına bulasmamak ıcın bu seferde aman plazmaya yanasmayın dıyorlar.Kafam cok karıstı Lutfen yakın zamanda Fujitsu 12 veya 18 inverter klima alanalar veya forumdaki bu işi yapan ustalardan yorum alabılrısem memnun olacagım.
    Sımdıden Tesekkur ederım.

LGC sıkıntılı evet, LCC harikaydı.Amaİllaki Fujitsu diyorsasınız LDC performans bakımından sıkıntılı değil merak etmeyin.Birçok arkadaş bahsetti.Sadece iç ünite plastiğini hafif tıkırdamaları rahatsız etti bazı arkadaşları o kadar. Performans bakımından LDC serisi iyidir.Bütçeyi de belirtirseniz de ona denk farklı cihazlar var mı önerebiliceğimiz tartışılabilir..

• osakraker .Arkadaşım Generalin plazma LDCZ serileri süperdir hele ısıtmaları süperin üstü.Sogutmada aynı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: iclavak

osakraker .Arkadaşım Generalin plazma LDCZ serileri süperdir hele ısıtmaları süperin üstü.Sogutmada aynı...

• selam arkadaşlar bir arkaşımın iş yerınde klıması var uygun bi fıyata alıcam yanlız modelını arastırdım ama bulmadım teknık veri belkıde cok eskı bı model bılemıyorum (fujıtsu ASY12USCCW ) bu model şu ankı 12000 btu fujıtsularla aynımıdır perfonmas olarak kullanan varmı aanızda bu mode yada bılenınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf16

selam arkadaşlar bir arkaşımın iş yerınde klıması var uygun bi fıyata alıcam yanlız modelını arastırdım ama bulmadım teknık veri belkıde cok eskı bı model bılemıyorum (fujıtsu ASY12USCCW ) bu model şu ankı 12000 btu fujıtsularla aynımıdır perfonmas olarak kullanan varmı aanızda bu mode yada bılenınız ?

eski bir model ve EER-cop değerleri baya düşük.Soğutmada E sınıfı, ısıtmada D sınıfı, ben olsam almam.Siz bilirsiniz yine de.
  • baya düşük derken 12000btu arcelık beko markayla aynımıdr yanı ? bütçe yeterli olmadıgı için dıger markalara bakamıyorum. sıfır yerlı yada çin almak yerine 2.ci el japon bişy bakıyorum. bu baya aklıma yatmıstı am buda eski bir model degerlerıde düşükmüş. neyse bu olmadı yıne temız kullanılmıs bı japon almakta kararlıyım.

birde bu degerler düşük derken nasıl pek anlamadım şu an satılan 12000 btu fujıtsu klımalarla aynı sıcaklıgı verır ama elektıgı fazlamı yakar ? yoksa ısıtma performansımıda düşüktür bunula birlikte ? ısıtması aynıysa elektırgı bıraz fazla yakmasını onemsemıyorum acıksası. benım ıcın onemlı olan ısıtma performansı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolf16 -- 7 Nisan 2011; 1:35:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf16

baya düşük derken 12000btu arcelık beko markayla aynımıdr yanı ? bütçe yeterli olmadıgı için dıger markalara bakamıyorum. sıfır yerlı yada çin almak yerine 2.ci el japon bişy bakıyorum. bu baya aklıma yatmıstı am buda eski bir model degerlerıde düşükmüş. neyse bu olmadı yıne temız kullanılmıs bı japon almakta kararlıyım.

birde bu degerler düşük derken nasıl pek anlamadım şu an satılan 12000 btu fujıtsu klımalarla aynı sıcaklıgı verır ama elektıgı fazlamı yakar ? yoksa ısıtma performansımıda düşüktür bunula birlikte ? ısıtması aynıysa elektırgı bıraz fazla yakmasını onemsemıyorum acıksası. benım ıcın onemlı olan ısıtma performansı.

çok elektrik harcar diye düşünüyorum bence başka daha yeni ve temiz japonlara bakarsanız daha iyi olur kanımca.Zaten bütün japon markaların çoğu Çin üretimi oldu ama bu demek değil ki kalitesiz cihazlar?hayır çok da değil, artık Hitachi'nin bazı modellerinden başka Made in Japan cihaz kalmadı.Ama Çin de olsa aynı teknoloji ve aynı parçalar.Fujitsu-General çok iyi cihazlardır ısıtmada,yani arçelik-beko ile mukayaes edilmez ama belirtilen model baya eski olunca benim içime sinmedi, daha yeni ve iyi modellerini bulabilirsiniz kanımca.

• quote:

osakraker .Arkadaşım GeneralABİ CİHAZIN in plazma LDCZ serileri süperdir hele ısıtmaları süperin üstü.Sogutmada aynı...

ABİ SİZİN CİHAZIN ISITMADA AĞIZ ÇIKIŞ SICAKLIĞI KAÇ DERECE BENDE FUJİTSU PLAZMA 18000 BTU PLZM VAR AĞIZ ÇIKIŞ SICAKLIĞI MAX.55 DERECE VERİYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahçup

quote:

osakraker .Arkadaşım GeneralABİ CİHAZIN in plazma LDCZ serileri süperdir hele ısıtmaları süperin üstü.Sogutmada aynı...

ABİ SİZİN CİHAZIN ISITMADA AĞIZ ÇIKIŞ SICAKLIĞI KAÇ DERECE BENDE FUJİTSU PLAZMA 18000 BTU PLZM VAR AĞIZ ÇIKIŞ SICAKLIĞI MAX.55 DERECE VERİYOR

Bence kötü değil, iyi değer.takılmayın çok...

• Arkadaşım bende Generalin agız çıkış sıcaklığını ölçecek bir cihaz yok..Fakat cihaz ısıtmada elimi hava çıkış yerine koydugumda elimi yakacak biçime yakın bir sıcaklık veriyor her halde sizin verdiğiniz degerlerde heralde.Hiç denemedim ve ölçmedim ama geçen senede bu cihazla ısındım ve bu senede bu cihazla halen ısınmaktayım. 20,metre kare salonumda çalışıyor klima karşısındada mutfak var mutfak kapısını açınca mutfakta ısınmakta,General inverter LDCZ 18,plazma.ikinci kışıda bu klima ile çıkarıyorum.Daha evvel bir kaç marka klima kullandım o cihazlara göre General gerçekten ısıtma konusunda hakikaten çok iyi bir cihaz geçen sene yazında general ile evimi serinlettim kısacası ben çok memnunum.Generalin ısıtma performansı süper soğutmasıda öyle birde harcadığı enerji hakikaten düşük.GENERAL...........

• arkadaşlar mrb.
    konunun yenisiyim yazdıklarınızla öğreniyorum.
    fujitsudan bir yetkiliyle görüştüm. lc serilerinden sorun yaşamadıklarını söylüyor. forumlarda yazılanlardan bahsettim. insanların maksimum değerlere göre hesaplayıp düşük btu lu cihaz aldığını söylüyor. istenilen verim için nominal değerler bakmamız gerektiğini söylüyor. ve benim yaklaşık 18m kare odam için asya12lc modelini öneriyor.
  • Arkadaşlar karışık bir durum yaşıyorum yardımcı olabilirseniz çok iyi olur,

Geçen hafta bir internet sitesi üzerinden Fujitsu ASYA12LC modeli klima siparişi verdim ..
    Bu gün ürünü teslim almaya kargo şirketine gittim...

Kargoyla da sorun yaşadık ama hadi neyse, gttik .. tam teslim alıcakken benim sipariş ettiğim model yerine LGC serisi geldigini gördüm..
    ben ASYA 12LC sipariş etmiştim. Nitekim distributorun sitesindeki degerler bu klimanın LGC olmadıgını söylüyordu..

Cihazı teslim almadan distributor ile iletişime geçtim (satın aldıgım firma üstünden..) bana bir kaç dakika içinde bir bey geri dönüş yaptı ...
    LGC serilerinin yeni seriler oldugunu, satın alımı yaptıgım sitede eski modeller (LC gibi), internet sitelerinde de 1-2 aya kadar güncelleme yapılacağını belirttiler.

Ben her ne olursa olsun ürünü teslim almayacagımı söyleyip geri iade için kargo şirketine bilgi verdim.

Bir kaç saat sonra ilgili bey beni yine arayıp yeni modelleri içeren katalogu paylaşmak için mail adresimi sitedim, bende verdim.
    Güncel bir katalog yollamış (Fujitsu-genral sitesinde bulunanlar)... modeller arasında ne LC ler, ne LGC ler ne de daha eski LCC ler var... tamamen değişmiş...

İlgili şahıs bana gelen modelin katalog da ki ASYG12LE ile muadil olduğunu mailde belirtmiş.

Şimdi birileri beni hafif yollu keklemeyemi çalışıyor.. nedir anlayamadım ...

ne dersiniz ?

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

Arkadaşlar karışık bir durum yaşıyorum yardımcı olabilirseniz çok iyi olur,

Geçen hafta bir internet sitesi üzerinden Fujitsu ASYA12LC modeli klima siparişi verdim ..

Kargoyla da sorun yaşadık ama hadi neyse, gttik .. tam teslim alıcakken benim sipariş ettiğim model yerine LGC serisi geldigini gördüm..
    ben ASYA 12LC sipariş etmiştim. Nitekim distributorun sitesindeki degerler bu klimanın LGC olmadıgını söylüyordu..

Cihazı teslim almadan distributor ile iletişime geçtim (satın aldıgım firma üstünden..) bana bir kaç dakika içinde bir bey geri dönüş yaptı ...
    LGC serilerinin yeni seriler oldugunu, satın alımı yaptıgım sitede eski modeller (LC gibi), internet sitelerinde de 1-2 aya kadar güncelleme yapılacağını belirttiler.

Ben her ne olursa olsun ürünü teslim almayacagımı söyleyip geri iade için kargo şirketine bilgi verdim.

Bir kaç saat sonra ilgili bey beni yine arayıp yeni modelleri içeren katalogu paylaşmak için mail adresimi sitedim, bende verdim.
    Güncel bir katalog yollamış (Fujitsu-genral sitesinde bulunanlar)... modeller arasında ne LC ler, ne LGC ler ne de daha eski LCC ler var... tamamen değişmiş...

İlgili şahıs bana gelen modelin katalog da ki ASYG12LE ile muadil olduğunu mailde belirtmiş.

ne dersiniz ?

Teşekkürler

LGC kodlu olanlarla ilgili çok şikayetler var, forumda arayıp bakın.
    Yazılanlara bakılırsa, LGC sizin almak istediğinizle alakası olmayan bir aletmiş.
    Bence teslim almasanız daha iyi olur.
    Gene de o tecrübeyi yaşamış olanlardan fikir sorun derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

Arkadaşlar karışık bir durum yaşıyorum yardımcı olabilirseniz çok iyi olur,

ne dersiniz ?

Teşekkürler

kardeş kendin ettin kendin buldun hiçbirşey demiyorum artık.Defalarca uyardık,evet LGC yeni seri ama eski seri olan LCC'nin eline su dökemedi.Dünyanın şikayetini aldı.Seni de defalarca uyardık git LD serisi al dedik ama kendin ettin kendin buldun.Şimdi de bu benimle yeni serilerin LC olduğunu ve doğru kapasite bilgilerinin sitede paylaşıldığını iddia edip mesajlarımı sildiren ÇOK BİLMİŞ(o kendini biliyor) ARKADAŞA KAPAK OLSUN.Umarım bu başlığı okuyordur şimdi, iddia edip bilmeden insanları LGC'ye LCC diye yönlendiren şahıs o kendini biliyor.
    Kardeş sana da diyecek bir şey yok, defalarca söyledik uyardık gittin aldın.Söylemesek ya da yanlış yönlendirsek neyse de bile bile de alınmaz ki.Bize düşen GEÇMİŞ OLSUN DEMEK.Yapabileceğiniz bir şey yok..

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.