Şimdi Ara

Fujitsu LifeBook E751 Bios şifresini UNUTTUM !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar heryeri araştırdım bişe bulamadım en son çare burası geldi aklıma benım Fujitsu LifeBook E751 leptobum var ve kardeşim çok girdiği için babam bios şifresi koydurtmuş mahalleden birine ve bayadır giriş yapmamışlar ve şimdide şifreyi unutmuş bende yenı geldi iş seyahatinden ve bilgisayarı açamıyorum nasıl yapıcam lütfen yardım edin.. Bios pilini çıkardım 1 gün beklettim sora taktım yine açılmıyor şifre istiyor nasıl resetleri bu şirfreyi ????????

• yapmışsınızdır ama bios pilini çıkarttığınız da batarya takılı değildi değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

yapmışsınızdır ama bios pilini çıkarttığınız da batarya takılı değildi değil mi ?
    Bios pilini çıkarıp bil tel yardımı ile + ve - uçlarını kısa devre edin. Tabi arkadaşın dediği gibi bu esnada batarya takılı olmayacak. Eğer hala bir şifre istiyor ise bu şifre büyük bir ihtimal bios şifresi değil HDD şifresidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

yapmışsınızdır ama bios pilini çıkarttığınız da batarya takılı değildi değil mi ?

evet pil takılı değildi 1 gün boyunca beklettim pili sonra takdım olmadı.. kısa devre nasıl tyaptırıcam acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarıaslan

Bios pilini çıkarıp bil tel yardımı ile + ve - uçlarını kısa devre edin. Tabi arkadaşın dediği gibi bu esnada batarya takılı olmayacak. Eğer hala bir şifre istiyor ise bu şifre büyük bir ihtimal bios şifresi değil HDD şifresidir.

tel yardımı ile kısa devre nasıl yapabılırım acaba ? anlamadıgım şu telin bir ucunu alta bir ucunu uste değdiricem olemi ve normal tel yada bakır tel falanmı olması gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadecefuat

quote:

Orijinalden alıntı: Sarıaslan

tel yardımı ile kısa devre nasıl yapabılırım acaba ? anlamadıgım şu telin bir ucunu alta bir ucunu uste değdiricem olemi ve normal tel yada bakır tel falanmı olması gerekir

Alıntıları Göster
    Büyük ihtimalle clear cmos ile düzelmez. Bios entegresinin çıkartılıp ayrı bir cihaz ile tekrardan yazdırılması gerekiyor. İsterseniz bu konuda size yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: BilgiSerNotebookServisi

Büyük ihtimalle clear cmos ile düzelmez. Bios entegresinin çıkartılıp ayrı bir cihaz ile tekrardan yazdırılması gerekiyor. İsterseniz bu konuda size yardımcı olabilirim.

çok sevinirim yardımcı olursanız ne yapmam gerekıyor ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İBM HARDDİSK ŞİFRE KIRMA
    20 yıl önce açıldı
    Lenovo Z560 Bios Pili Nerede
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

çok sevinirim yardımcı olursanız ne yapmam gerekıyor ??

Alıntıları Göster
    Siz yapamazsınız bunu. Bu konuda teknik servis ekiplerinden yardım almanız gerekli. Zira cihazın komple sökülüp anakarttan bios entegresinin sökülüp bios cihazında o entegrenin tekrardan yazdırılması gerekiyor. Bunun başka alternatifi yok. İster bizden isterseniz bulunduğunuz ilde tamirciniz varsa yardım alabilirsiniz.

• quote:

Siz yapamazsınız bunu. Bu konuda teknik servis ekiplerinden yardım almanız gerekli. Zira cihazın komple sökülüp anakarttan bios entegresinin sökülüp bios cihazında o entegrenin tekrardan yazdırılması gerekiyor. Bunun başka alternatifi yok. İster bizden isterseniz bulunduğunuz ilde tamirciniz varsa yardım alabilirsiniz.

bu modellerde hep bu şekildemi oluyor acaba ?? bide bu kısa devre olayı nedir acaba
  • quote:

quote:

bu modellerde hep bu şekildemi oluyor acaba ?? bide bu kısa devre olayı nedir acaba

Onun baska alternatifi var. gidersiniz yetkili ana servise ozel bios kodlari veya programlari vardir 1 dk gibi kisa surede o sifreyi backdoor denilen arka kapi sifreleri ile acip kaldirabiliyorlar. tabi giderken en onemli sey faturanizin yaninizda olmasi yada calinti olmayacak bir sekilde goturmeniz. mesela bende a7sv var Turkiye icin uretilmemis bir model bu yuzden fransa kodlarina baktilar calinti kodu olmadigi icin rahatca biosun sifresini 1dk gibi kisa bir sure de kirip geri verdiler. icini actirmaya entegre sokturmeye gerek kalmadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

quote:

Onun baska alternatifi var. gidersiniz yetkili ana servise ozel bios kodlari veya programlari vardir 1 dk gibi kisa surede o sifreyi backdoor denilen arka kapi sifreleri ile acip kaldirabiliyorlar. tabi giderken en onemli sey faturanizin yaninizda olmasi yada calinti olmayacak bir sekilde goturmeniz. mesela bende a7sv var Turkiye icin uretilmemis bir model bu yuzden fransa kodlarina baktilar calinti kodu olmadigi icin rahatca biosun sifresini 1dk gibi kisa bir sure de kirip geri verdiler. icini actirmaya entegre sokturmeye gerek kalmadi.

güsel çözümmüş fakat tek sorun ne faturası kaldı nede bir evrağı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

quote:

güsel çözümmüş fakat tek sorun ne faturası kaldı nede bir evrağı

Alıntıları Göster
    Sizin oldugunuzu kanitlayabilin oda yeter...

• quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

Sizin oldugunuzu kanitlayabilin oda yeter...

Alıntıları Göster
    ANLADIM O ELBET KANITLANIR. ama şimdi servisle falan uğraşmak uzun iş :)) bir yolları varsa deneeım evden
  • quote:

ANLADIM O ELBET KANITLANIR. ama şimdi servisle falan uğraşmak uzun iş :)) bir yolları varsa deneeım evden

Alıntıları Göster
    o yollari ben denedim hic biri calismadi. biostan farkli olarak baska bir chipte bulundugu icin bu tip sifreler istesenizde silinmiyor. backdoor sifreleri heryerde var deneyebilirsiniz ama basari oraniniz kac olur bilmem. onlari deneyin evinizde olmazsaniz servisle uzunda olsa ugrasmak durumunda kalirsiniz.
  • acaba backdoorda yüzde kaç başarı sağlanmış merak ediyorum doğrusu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgiSerNotebookServisi -- 30 Aralık 2012; 9:47:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

acaba backdoorda yüzde kaç başarı sağlanmış merak ediyorum doğrusu...

Normal heryerde bulunan backdoor sifreleri ile cokta fazla saglanmadiginin bende farkindayim ama asil yetkili servisler bu sifreleri kirmak icin ozel yazilimlara sahipler ve 10 dk gibi kisa bir surede bu sifreleri tamamen silebiliyorlar. chip degismiyor. sokme takma olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

quote:

acaba backdoorda yüzde kaç başarı sağlanmış merak ediyorum doğrusu...

Normal heryerde bulunan backdoor sifreleri ile cokta fazla saglanmadiginin bende farkindayim ama asil yetkili servisler bu sifreleri kirmak icin ozel yazilimlara sahipler ve 10 dk gibi kisa bir surede bu sifreleri tamamen silebiliyorlar. chip degismiyor. sokme takma olmuyor.

Alıntıları Göster
    offf yaa napcaz servisle uğraşamam bu fujitsi lifebook leptobu bendeki lütfen bilen bir üstad bişe solesin leptobu açtım hangi çipe kısa devre yaptıracam

• quote:

offf yaa napcaz servisle uğraşamam bu fujitsi lifebook leptobu bendeki lütfen bilen bir üstad bişe solesin leptobu açtım hangi çipe kısa devre yaptıracam

Alıntıları Göster
    yardımcı olacak arkadaşım yokmu yaa fujitsu nun bu modeli ,için lütfen yardım edin
  • Aynı Fujitsu 100GB Notebook HDD vardı. Şifreli olduğundan kimse erişemiyordu ve bunu çok casus yazılımla şifre kırmada denedim ama olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayasaroglu

Aynı Fujitsu 100GB Notebook HDD vardı. Şifreli olduğundan kimse erişemiyordu ve bunu çok casus yazılımla şifre kırmada denedim ama olmadı.
    peki bunu açamıcakmıyıs artık ????
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.