Ben fan sesi yüzünden değiştirme yapmadım. Fanı daha önce bir süre kullanmış olduğum toshiba we şu an kullanmakta olduğum acer a göre çok daha sessiz. Bendeki sorun fanın çok kısa aralıklarla devreye girip çıkmasıydı. 10 saniye çalışıyor 2 saniye susuyor 10 saniye tekrar çalışıyordu çoğu zaman. Teknik servise göre bu bir sorun değil. Eğer bilgisayar ısınmadan dolayı kitlenme weya restart sorunu yaşamıyorsa fanın nasıl çalıştığı fujstsu-siemens yetkilerine göre bir poblem teşkil etmiyor. 2. kullandığım fs nin de fanı ilki gibi olmamakla birlikte yine sık devreye girip çıkıyordu, kullanan arkadaşlarımda da durum aynı. 10 saniye çalışıp 2 saniye susmasada 30 saniye çalışıp 10 saniye susuyor diyebilirim. Tabi bu bilgisayarda ek bir işlem yapmadığın sürece geçerli (exel we msn ortamı mesela). Ben pcdepo dan almıştım we orda değiştirdim, ama bunu örnek gösterip değiştirebileceğini sanmıyorum çünkü bu olay pcdepo-müşteri ilişkisi sadece. Yani ordakilerin bunu değiştirmek gibi bir mecburiyeti yoktu çünkü teknik servise göre bir sorun teşkil etmiyor. Artık sende bilgiyaraı nereden aldıysan oradaki insanların tutumuna bağlı bir olay bu.
Ama dediğim gibi sorunun sadece fan sesiyse kullanmış olduğum 2 fs we arkadaşımdaki 1 fs den edindiğim deneyim fan sesi diğer modellere oranla daha az.
Başka bir şey daha aktarmak istiyorum, 2. aldığım FS nin kitlenmesi we restart sorunu üzerine teknik servisi aradığımda ki pek çok kere aradım en son ürün müdürünün bana ilettiği şey "bir sorun wardır kesin, getirin bakalım" oldu. Yeni bir aleti teknik servise wermek istemediğimi belirttiğim zaman "o zaman daha alalı 1 ayı geçmemiş, aldığınız yerle bağlantıya geçin" dedi. Farklı sorunlarla karşılaştığınız zaman 1 ay içinde önce aldığınınız satıcıyı daha sonra olayı bir çözüme kavuşturamazsanız teknik servisi arayın bence.
quote:
Orjinalden alıntı: atreides
Arkadaşlar Osmanaganın ve birkaç kişinin yazısından fan sesi yüzünden değiştirme yapabildiklerini gördüm. Hangi firmadan ve hangi tarihte ve nereden değiştirdiklerini yazaralarsa bende örnek gösterip değiştirme için zorlayacağım.
Herkese selamlar,
Fan sesi için olası bir çözüm buldm. Almanyanın Amilo foumunda bu fanın aşırı çalışmasının hatalı grafik driverinden kaynaklandığını ve paket içinde verilen cd deki driverin tekrar yüklenmesi durumunda sorunun düzeleceği belirtilmektedir. Bu hataya ise ACPI'nin devre dışı kalması sebep olmakadır. Kısacası fan ısı denetimi apmaksızın sürekli çalışma moduna giriyor. Ayrıca şarza takılıyken daha sesli çalışıyor diyen arkadaşlar ACPI ayarlarından, fiş takılı iken daha düşük ayarlrda çalışmaını sağlayabilirler. Şarz kablosu takılı olmadığnda default ayarlara göre makine oomatik olarak yaı performansta çalşmaktadır, aynı ayarı fiş takılı iken de yapabilirsiniz. Pil kullanımına belli bir standart getiremeyen arkadaşlara da, makineyi mümkün olduğ kadarıyla piriz takılı ve pil takılı haldeyken çalıştırmalarını tasiye ederim. Eğer pil depolanacaksa mutlaka bir güç kaynağı ile birlikte kullnılmalı. Bende 2045'i bugün teknosa dan aldım ve gayet memlunum. Bir tek teknik servisle bu günlerde işim olacak. Çünkü mesajımdan da anlayacağınız gibi klavye harf atlamasıyaıyor.
Herkese iyi bayramlar
öncelikle herkesin baramını kutlarım,ben burda bi kaç konuya değincem. 1. olarak fan sesi meselesi.yukarda arkadaşımın bahsettiği olay ben ce çok önemli,eğer fanın sürekli çalışmasını önlüyosa çok ii olur,gerçi fanın sürekli çalışması aslında iidir çünki devamlı soğuk kalması demektir makinenin,tıpkı masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi,ancak kafa şişirdiğide malum.burda grafik kartının driveri derken ekran kartının driverından bahsediliyo sanırım yüklemesi gereken o kısmı cahiliğimden dolayı anlayamadım cevaplarsanız seninirim. 2.olarak ben fan olayında şöle bişi farkettim.güç seçeneklerinde home/ofiice seçiliyken fanın devri değişmekte sürekli,devamlı artıp azalıyo.ancak minimal power manegment i seçtiğimde fan sabit bi hızda çalışıyo ve fanın kafa ütülemisini az da olsa alıyo çünki artık monotonllaşmaya başlıyo ses bi süreden sonra.isterseniz bu seçeneğin ayarlarını değiştirdiğinizde de bu sabit çalışma olayı değişmiyo,ilginç ama bence işinize yarayabilir. 3. olarak ses kartı olayına değinmek istiyorum arkadaşlarki benim için ve bi çok kişi için önemli bu olay bence.çünki ben 5.1 diğital ses ev sinema sistemi almayı düşünüyorum.laptopun program ekle kaldırına baktığımda ses driveri olarak higt defination audio driver gösteriyo ve bildiğim kadarıyla sonama teknolojisinde intel ses olayını 7.1 diital e kadar destekleyen 24 bitlik bişi kullanıyo.acaba bu bilgisayarlarda da bu kullanılıyomu,bilgisi olan veya teknik serviste falan olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
rica ederim, iyi günlerde kullanman dilegiyle...
quote:
Orjinalden alıntı: viciasativa
... emrahyaz'a da tesekkürler , sayesinde biosu da flashladim. gercekten düzeldi...
ya arkadaslar bu bios updatedi bulamdım ben sanırım siteyi güncellemisler.rapide falan atabilirmisiniz.cok lazım kimi tuslar basmıyo kimiside oyunlarda kendi kendine tuslara basıyo
1. sayfaya koymustum gerci ama gözünden kacti sanirim.
Bu dosya ile yazdigim yaziyi adim adim uygularsan sorunun çözülecektir...
quote:
Orjinalden alıntı: W.O.L.K.E.R
ya arkadaslar bu bios updatedi bulamdım ben sanırım siteyi güncellemisler.rapide falan atabilirmisiniz.cok lazım kimi tuslar basmıyo kimiside oyunlarda kendi kendine tuslara basıyo
notebook alalı 3 gün oldu ve ekranın sağ alt köşede 1cm karelik kararmayı farkettim:S ölü piksel değil ama hafif bir kararma mevcut bu konu hakkında fikri olan var mı?
bu arada ekran kartı hakkındaki tartışmaya ben de katılacam ne kadar anlamsız olsada, v2045 de bulunan ekran kartı ile asus a6v deki ekran kartı temel olarak aynı mantıkla çalışmakta yani ortada bir pazarlama oyunu var eğer dikkatli olursanız piyasaya yeni giren asus a3e lerde de aynı pazarlama hilesi ile karşı karşıya oldugunuzu anlayacaksınız, 64mb paylasımlı olan ekran kartı bir anda 128 paylaşımlı oldu.... 3 kasım adana teknosadan aldıgım v2045 EKRANDA SAĞ ALT KÖŞEDE BULUNAN GARİP KARARTI dışında sorunsuz çalışıyor , en cok kafama takılan kitlenme sorunu yok ve piyasadaki ağır denebilecek çogu oyunu sorunsuz çalıştırıyor.... pil konusuna gelince MANTIKLI olan pil üstünde adaptörle beraber kullanmaktır bu sayede hem ekran hemde anakartı süprizlere karşı korumus olursunuz...
Teknosa büyük ihtimalle "kutuyu açmasaydın" diyecektir, teknik servise git iade yazsı al derim ben
quote:
Orjinalden alıntı: cobaltszone
notebook alalı 3 gün oldu ve ekranın sağ alt köşede 1cm karelik kararmayı farkettim:S ölü piksel değil ama hafif bir kararma mevcut bu konu hakkında fikri olan var mı?
ısınma konusunda şöyle bi yorumum olacak ne kadar katılırsınız bilmiyorum ama kasa olarak en iyi kasa asus notebooklarda ki onlarda bile ısınma söz konusu hissedilir bir fan sesi mevcut, elimizdeki ürün bir fujitsu siemens ve ati nin yeni seri ekran kartlarının öncüsü olan bir ekran kartını yüksek performansta çalıştırıyor ayrıca sata hdd ve ddr2 ram özellikleri ile rakipleriden sıyrılmaya çalışıyor üzülürek söylemeliyim ki bu kasa ile bu kadar , başka bi değişle bu paraya ancak bu kadar iyisi alınır... ayrıca benim makina da rahatsız edici bir fan sesi yok, sürekli çalıştıgı da söylenemez... alınabilir hangi notebooklar var die bir soru varsa aklınızda; bu aralar ithalat cok yavas model sıkıntısı var, bu durumdan en karlı cıkan fujitsu siemens oldu, bu üründen ne kadar ithal ettiklerini de ayrıca merak ediyorum açıkcası.
ben kesintisiz güç kaynağıa bağladım makineyi 60 milyona almıştım pili çıkartıyorum adaptöre bağlıyorum benim en büyük sorunum Wİ-Fİ İLE ALAKALI Wİ-Fİ GÜCÜ DÜŞÜK MAKİNENİN ARKADŞIMIN NOTEBOOK OTELDE YANIMDA ÇOK GÜZEL ŞEKİLDE KABLOSUZ AĞI GÖRÜOR BEN ANCA KAPI DIŞINDA LÜTFEN GÖREBİLİYORUM BUNUN ANTENİNİ FALAN NASIL KUVVETLENDİRİRİM VARMI Bİ YOLU NEDEN NEDEN Wİ-FİGÜÇSÜZ ÇİPLERİ ANI İNTELİN AMA ASUS MAKİNE DAHA İ ÇEKİYO SAN CEP TELEFOU GİBİ Bİ YARIDM
asus diosan orda duracaksın arkadas bu notebook u diğerleri ile karsılastırmaya giderseniz üzülürsünüz, ama durum bu wireless yetersiz kalıyosa tam olarak yapacak bişey yok, pcmcia kart kullanmaktan başka
ama bios ayarı falan varsa ,bilenlerin bizi aydınlatması cok ii olr
wi-fe problem ya bende de 1694 her yerden 5 tane ag buluyor bizimkinin haberi (2045) yok oyle etrafa bakıyor...
YARDIM ISTIYORUM BIRKAC KONUDA:
1) TeknoSa dan aldım ürünü birkaç gün oluyo, şu ana dek bi prob çıkartmadı amma WinXP Home yüklüydü
--ben bunu servisten orj. Pro yaptrmak istesem üstüne fiyat isteyip değiştirirler mi?
-- kendi elimle format atıp XP Pro kuracak olsam verdikleri Driver&Utilities cd'si yeterli oluyo mu tüm driver'lar için..
--bir de neden Toshiba/Sony HP de olduğu gibi laptopla beraber bir sürü program da gelmiyor yanında.. güç yönetim, touchpad progları vs..
yardımcı olursanz sevinirim.. özellikle XP Pro konusunda.. bi sorun çıkartır mı?
bi problem olmaz sen yukle gitsin bende aynısın yaptım bir problem yok
Wi-Fi problemini aşmak için intel 2200BG driverını güncelleyin birde yardımcı programı (İntel PROSet/Wireless Software) geliyor ki, hiç bir problem kalmıyor.
arkadaslar cok acil fujitsu siemens in ankara teknik servisin nerde oldugunu bilen birini arıyorum, ÇÜNKÜ LAPTOP KENDİLİĞİNDEN ÇÖKTÜ MUHTEMELEN BİOS KAYBOLDU SU KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM DURUP DURURKEN MAKİNE KİTLENDİ SU AN AÇILMIYO ÖNCE EKRAN GİTTİ SONRA KAPATTIĞIMDA AÇILMADI...
acil yardım gerek yarın teknik servise basvurmalıyım , sizce değiştirirler mi?
quote:
Orjinalden alıntı: atreides
Wi-Fi problemini aşmak için intel 2200BG driverını güncelleyin birde yardımcı programı (İntel PROSet/Wireless Software) geliyor ki, hiç bir problem kalmıyor.
ya bu konuyu biraz daha detaylı anlatırmısın.bu siteden driveri yüklüyoruz tamam.45 mbyt civarında sanırım.yardımcı program nerden geliyo onu anlayamdım ikisini de kuruyoruz ayru ayrı dime
yokmu cevap verebilecek
Bence xp home dan pro ya upgrade etmeyi dene formatlayıp kurmaya çalışınca hdd nin sata driveri kurulmuyo yani aslında normalde kurulur da floppy istiyo makinada floppy yok
servisten kurdurma konusunda ise benim bildiğim kadarıyla sende bulunan xp home u geri veremiyosun anca yeni xp pro aldırırlar sana o da yüz küsür dolara patlar. Aynı seri numarasını bile kabul etmiyo pro....
quote:
Orjinalden alıntı: alkemist
YARDIM ISTIYORUM BIRKAC KONUDA:
1) TeknoSa dan aldım ürünü birkaç gün oluyo, şu ana dek bi prob çıkartmadı amma WinXP Home yüklüydü
--ben bunu servisten orj. Pro yaptrmak istesem üstüne fiyat isteyip değiştirirler mi?
-- kendi elimle format atıp XP Pro kuracak olsam verdikleri Driver&Utilities cd'si yeterli oluyo mu tüm driver'lar için..
--bir de neden Toshiba/Sony HP de olduğu gibi laptopla beraber bir sürü program da gelmiyor yanında.. güç yönetim, touchpad progları vs..
yardımcı olursanz sevinirim.. özellikle XP Pro konusunda.. bi sorun çıkartır mı?
teknosa nın taaaa fujitsu siemensin taaaa eğer fs bugun kitlenen v 2045 yerine yenisini vermezse FENERBAHÇE- MİLAN MAÇINDA TÜM DÜNYAYA REZİL EDECEM ONLARI KAFAMA KOYDUM
4 günlük makina nasıl çöker ya nasıl bios kaybolur bu makina da? anlam veremiyorum ya sabah gidecem bakalım teknik servis ne diecek
quote:
Orjinalden alıntı: predrag_dt
wi-fe problem ya bende de 1694 her yerden 5 tane ag buluyor bizimkinin haberi (2045) yok oyle etrafa bakıyor...
dostum bilgisayarı açınca F2 ile bios ayarlarına gir orayı biraz karıştır Wireless Default Setup diye bişey görüceksin.. Onu enable yap.. Kaydet ve baştan başlat.. Windows başlayınca da Fn + F10 kombinasyonuyla wireless i aç.. sorunun hallolacaktır