Şimdi Ara

Full Body programı oluşturmak için yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 3 aydır salona gidiyorum.Haftada 3 gün full body şeklinde çalıştım ve yine 3 gün full body yapmak bana daha uygun geliyor. Önceliğim zayıflamak olsa da kas kütlesini de arttırmak istiyorum. Şu anki programımı salondaki hocaya biraz zor olmasını isteyerek yazdırdım ve artık fazla yormaya başladı. Daha basit ve işlevsel bir full body programı oluşturmak için yardımınızı bekliyorum. Bir alt mesaja da yazdığım kendi seçtiğim egzersizler uygun mu, soru işaretlerinin yerine ne gelebilir?

Devam ettiğim program
    Hepsi 3x12, başlangıçta ve sonda 15 dakika koşu bandı

Göğüs
    İncline Chest Press
    Pectoral Machine

Biseps
    İncline Bench Dumbell Curl

Bacak
    Leg Extansion
    Leg Press

Omuz
    Shoulder Press
    Dumbell Side Lateral Raise

Triceps
    Push Down
    Push Down Reverse

Sırt
    Lat Pulldown

Bel- Mide
    Hyperextansion
    Bench Knee Up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi john ciga -- 28 Haziran 2024; 17:19:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sevdiğim hareketlerden seçtiğim ve ekleme/düzeltme yapmanızı rica ettiğim program

Göğüs
    Chest Press Machine

Biseps
    İncline Bench Dumbell Curl

Bacak
    Leg Press

Omuz
    ?

Triceps
    ?

Sırt
    Lat Pulldown

Bel
    ?

Karın
    Mekik

Yeni programın başlangıcında eliptik bisiklet kullanmak istediğimi de belirteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi john ciga -- 28 Haziran 2024; 17:17:4 >
  • Göğüs için incline Dumbell press mutlaka olsun çok etkili. Omuz için lateral raise de olmalı. Çünkü press hareketlerinde ön omuz da aktif oluyor ama yan omuz gariban kalıyor. Lateral omuzlarını genişletir. Biceps için bence Barbell Curl veya z bar curl yap. Daha iyi kütle eklersin. İncline Dumbell Curl çok güzel hareket ama fazla izole. Önce en temel hareket olan Barbell Curl ile kütle ekle. Triceps için Skullcrusher veya cable ile Extension tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Night King kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Biseps için dediğiniz iki hareketten birisini yapacağım. Madem öyle Lateral de kalsın. Skullcrusher ve incline dumbell press form olarak hoşuma gitse de belirtmeyi unuttuğum bir durum var ki epilepsi hastasıyım. Halter veya dumbell'ı kafamın üstünde tuttuğum hareketler benim için tehlikeli. O hareket sırasında epilepsi nöbeti geçirirsem o ağırlık direk kafama düşecek çünkü. Başka hareket tavsiyeniz varsa dinlemek isterim. Arka kol için dumbell kickback nasıldır? Her bölgeden bir hareket yapıp göğüs ve omuz için 2 hareket mi yapayım?

• john ciga J kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun. Göğüs için makineyle press ve pec fly veya cable fly yapabilirsin. Arka kol için kick back biraz tırt bi hareket. Cable Extension yapabilirsin. Videosunu koyuyorum

https://www.youtube.com/watch?si=0P8s4YOmyd8kEz7U&v=ns-RGsbzqok&feature=youtu.be

Göğüs sırt gibi büyük kaslar için 2 hareket. Biceps triceps gibi küçük kaslar için 1 hareket yapabilirsin. Full body olduğu için her bölgeye 2-3 hareket yaparsan bitmez o antrenman. Aslında 5 gün gidebilsen push pull leg push pull yapabilirsin. Çol daha güzel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.