Şimdi Ara

Full Hd 1920 x 1080 23' Led Monitör İçin VGA mı HDMI mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
4.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus ml238 aldım full hd 23" hem vga hem hdmi girişi var. Ekran kartımda Radeon HD 7850 ekran kartının dvi çıkışı var direk oraya hdmi kablosunuda takabiliyorum, ekran kartının kendi aparatıyla vga ya çevirip monitörün vga kablosunuda bağlayabiliyorum sizce hangisi daha kaliteli olur?
    Monitörü tam bir oyuncu monitörü olarak aldım 2ms tepkime süresi var bu yüzden önerilerinizi lütfen buna göre söyleyin.

Birde şu an vga da sorun var gibi oyunlarda hafiften bir dalgalanma var biraz araştırdım galiba o sorun benim ekran karti modelindeymiş güncelleme yapınca düzeliyormuş diğer pc boşalsın neti buna bağlıyıp güncellemeye çalışacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HDMI daha iyi hocam
  • Hdmi kablo daha yeni bir teknoloji ve daha fazla veri taşıyabiliyor ayrıca tek bir kablo ile hem video hem de ses akışı sağlanabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun arkadaşlar yorumlarınız için.
    Ekran kartımda DP ve HDMI çıkışlarıda varmış en iyisi HDMI-HDMI olur değilmi?
  • yupocuk Y kullanıcısına yanıt
    hdmi hdmi en iyisi
  • Dvi >_ HDMI > Vga
  • 23* 1080p kullanıyorum açıkcası çok kaliteli bir hdmi kablo ödünç alıp denemiştim dvi ile arasında hiç bir fark göremedim almaktan vazgeçtim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaliteli bir HDMI kablo ile görüntün daha iyi olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: PostMortem

Dvi >_ HDMI > Vga

Açıklar mısınız lütfen neden Dvi daha iyi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basarir11

quote:

Orijinalden alıntı: PostMortem

Dvi >_ HDMI > Vga

Açıklar mısınız lütfen neden Dvi daha iyi?

Daha iyi demedim ki? ">_" büyük eşit demektir, ekran kartlarındaki yaygınlık beni ilgilendiriyor çünkü. Onun dışında hdmiın ses özelliğini geçmezsek kafa kafaya.
  • Sağolun arkadaşlar.
  • soruyu yenilemek istiyorum vga dan vga mı yoksa hdmi dan hdmi a mı daha iyidir???

çünkü şu an yeni aldığım led monitör de ikisinide deniyorum hiç bir fark yok gibi!!!
  • Hdmı

• quote:

Orijinalden alıntı: TheQ7

Hdmı

Neden?
    kullanana kadar bende aynı görüşteydim ama artık emin değilim
    bu farkı nerede anlarız?
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Fark goremezsiniz. Dvi ile hdmi ile iletime video arasında hiç bir fark olmaz. Çünkü zaten aynı protokolü(TMDS)kullanıyorlar. Fakat vga ile fark olur. VGA'da Full hd'de kaliteli olarak hertzin üzerine çıkamazsın. Vertical clock hızı ancak buna izin veriyor. Daha yuksek hızlara çıkarsanız kalite duser. Onun için hdmi kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 24 Ocak 2015; 11:12:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Fark goremezsiniz. Dvi ile hdmi ile iletime video arasında hiç bir fark olmaz. Çünkü zaten aynı protokolü(TMDS)kullanıyorlar. Fakat vga ile fark olur. VGA'da Full hd'de 30 hertzin üzerine çıkamazsın. Vertical clock hızı ancak buna izin veriyor.

Böyle mi?

Full Hd 1920 x 1080  23' Led Monitör İçin VGA mı HDMI mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: RSteel

quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Fark goremezsiniz. Dvi ile hdmi ile iletime video arasında hiç bir fark olmaz. Çünkü zaten aynı protokolü(TMDS)kullanıyorlar. Fakat vga ile fark olur. VGA'da Full hd'de 30 hertzin üzerine çıkamazsın. Vertical clock hızı ancak buna izin veriyor.

Böyle mi?

Full Hd 1920 x 1080  23' Led Monitör İçin VGA mı HDMI mı?

Normal kullanımda vga ile full hd sıkıntı çıkarmaz. Fakat yüksek yenileme hızı gerektiren uygulamalarda full hd kullanmaya kalkarsan performans alamazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.