Şimdi Ara

Full Petrol: Yakıtla İlgili Tepkiler Hızla Büyüyor! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
1
Favori
24.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: medonk

quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

quote:

Baştan beri şüphe ile yaklaşmıştım, haklı çıktım...

Bizi de bilgilendirin de biz de bilelim sayın yönetici.
    Bir yönetici olduğunuz ve bazı sorumluluklarınız olduğunu hatırlatarak sizden yüzeysel 1-2 yoruma dayanmayan, kanıtlı ve tatminkar bir açıklama bekliyorum.

Lütfen komik olmayınız. Benim yönetici olmam yakıt kalitesi hakkında detaylı bilgiler vermemi gerektirmiyor.

Hala sorumsuz paylaşımlara devam ediyorsunuz.

Size forum yöneticisi olarak sorumluluğunuzu hatırlattım.

Ama görüyorum ki ,zaten siz de o sorumluluk yok.

Yaptığınız yorumu açıklayınız lütfen, nasıl , neye dayanarak haklı çıktınız? Detaylı bilgi veremeyeceksiniz yorumunuzu neye göre yaptınız?

Yönetici olmanız yakıt kalitesi hakkında detaylı bilgi vermenizi gerektirmez ama yaptığınız yorum hakkında bilgi sahibi olmanızı gerektirir. Üstelik kimse sizden yakıt hakkında detaylı bilgi vermenizi istemedi.

Yönetici olarak otomobil bölümünü direkt ilgilendiren bir firma ile iddialar da bulunurken bunun somut delillere dayanması gerekmez mi?

Özür dilerim ama sizi anlayamıyorum. Kusuruma bakmayınız ama ben gayet açık olduğumu düşünüyorum.

Ben şahsi olarak '' full petrol'' isimli firmanın yakıtını beğenmiyorum,kalitesinden şüphe ediyorum. Zaten ucuz olması beni kalite konusunda korkutuyor. Baştan beri şüphe ile yaklaşıyor aracıma bu yakıtı almıyorum. Yakıt hakkındaki problemlerini yazan arkadalarımızın mesajlarını okuyunca şüphelenmekte haklı olduğumu düşündüm.

Bunlar benim şahsi fikirlerimdir.

Yönetici olmam forumda şahsi fikirlerimi paylaşmama engel değildir. Ben bu firmanın yaktını beğenmiyorum, beğenen arkadaşlara saygı duyuyorum.

• Umraniye full den karyakit alan var mi? Yorumlar nasil? Ozellikle benzin?
  • Valla son 400 litre LPG mi FULL ' den aldım. Ne performans ne de tüketimde %1 bile fark göremedim. AYGAZ dan daha çok menzile sahip olduğu kesin. Full kartımla birlikte %8 toplam indirim kazaıyorum. Heryerde LPG litresi 2.67 iken ben 2.49 dan alıyorum. Son derece memnunum şuana kadar valla dip gaz geziyorum bir de devirkesiciye giriyorum sık sık. Ya gaz gayet iyi ya da benim lancer çok dayanıklı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Baştan beri şüphe ile yaklaşmıştım, haklı çıktım...

Bizi de bilgilendirin de biz de bilelim sayın yönetici.
    Bir yönetici olduğunuz ve bazı sorumluluklarınız olduğunu hatırlatarak sizden yüzeysel 1-2 yoruma dayanmayan, kanıtlı ve tatminkar bir açıklama bekliyorum.

Lütfen komik olmayınız. Benim yönetici olmam yakıt kalitesi hakkında detaylı bilgiler vermemi gerektirmiyor.

Hala sorumsuz paylaşımlara devam ediyorsunuz.

Size forum yöneticisi olarak sorumluluğunuzu hatırlattım.

Ama görüyorum ki ,zaten siz de o sorumluluk yok.

Yaptığınız yorumu açıklayınız lütfen, nasıl , neye dayanarak haklı çıktınız? Detaylı bilgi veremeyeceksiniz yorumunuzu neye göre yaptınız?

Yönetici olmanız yakıt kalitesi hakkında detaylı bilgi vermenizi gerektirmez ama yaptığınız yorum hakkında bilgi sahibi olmanızı gerektirir. Üstelik kimse sizden yakıt hakkında detaylı bilgi vermenizi istemedi.

Yönetici olarak otomobil bölümünü direkt ilgilendiren bir firma ile iddialar da bulunurken bunun somut delillere dayanması gerekmez mi?

Özür dilerim ama sizi anlayamıyorum. Kusuruma bakmayınız ama ben gayet açık olduğumu düşünüyorum.

Ben şahsi olarak '' full petrol'' isimli firmanın yakıtını beğenmiyorum,kalitesinden şüphe ediyorum. Zaten ucuz olması beni kalite konusunda korkutuyor. Baştan beri şüphe ile yaklaşıyor aracıma bu yakıtı almıyorum. Yakıt hakkındaki problemlerini yazan arkadalarımızın mesajlarını okuyunca şüphelenmekte haklı olduğumu düşündüm.

Bunlar benim şahsi fikirlerimdir.

Yönetici olmam forumda şahsi fikirlerimi paylaşmama engel değildir. Ben bu firmanın yaktını beğenmiyorum, beğenen arkadaşlara saygı duyuyorum.

Bu şekilde yazarsanız zaten hiçbir sorun yok.
    Şahsi görüşünüzü paylaşmanızda bir sorun yok..
    Fakat siz bunu yapmak yerine " baştan beri şüpheleniyordum, haklı çıktım " derseniz o zaman işler değişir.
    Ne de haklı çıktınız,bunu neye dayanarak diye sormak gerekir o zaman. Bunu da siz bir yönetici olduğunuz için sorarım. Normal bir forum takipçisine sormam.

Yönetici olmanız forumda şahsi fikrinizi paylaşmanıza engel değil ama siz fikir paylaşmadınız, kesin bir bilgiymiş gibi sundunuz.
    Ben buna karşı çıktım.
    Saygılar.

• eşimin önceki aracını (accent admire 1.5 crdi) motor arızası yüzünden takas edip sıfır bir araç (astra 1.3 cdti) almıştık. önceki araçta 6 aydır, belki daha fazla full'den dizel almıştık ve motor arızası beni baya bir full yakıtı konusunda kıllandırmıştı. bence dizeli kesinlikle çok kaliteli değil ve sıkıntılı. benzini içinse genelde iyi deniliyor, memnun olmayanı görmedim ama geçen sefer ki %12 indirimden tüm endişelerime rağmen bende defoyu fulledim. normalde bildik ve iyi bir shell bayisinden alıyorum dizeli ve farkı hemen hissettim. kesinlikle aracın çekişi düşüyor. bir seferden motora zarar vermez diye düşünüyorum ama artık mecbur kalmadıkça full'den almama konusunda son tecrübemden sonra iyice eminim. yani dizel yakıt almam artık full'den.
    öte taraftan full'un 1 tl köpüklü yıkama, araç temizleme ve zam öncesi sms gönderme hizmetleri çok iyi. onları takdir ediyorum.

• fiyat konusunda indirim yapmaları normal. Çünkü kendisi şiletiyor istasyonları. Akaryakıt satışında %7 Bayi + %7 dağıtıcı şirket payı vardır. İstasyonları kendi işlettiği için %7 bayi payını almayarak bu oranda indirim yapıyorlar. bu oranın üzerinde indirim yaparkende dağıtıcı payından düşüyorlar. yani kardan zarar ediyorlar ;)

daha önce çalıştığım şirketin aracına full den yakıt alıyorduk. daha sonra Petrol ofisinden aldığım aynı miktarda yakıtla %10 daha fazla yol yapmaya başladık.

ama hangi firma olursa olsun istasyondan istasyona değişir yakıt kalitesi. işletmeci çok önemlidir burada. tanktaki temiz yakıta bozuk yakıt karıştırır o çok iyi dediğimiz yakıtta bile değişiklik olabilir. bu durumun testlerde ortaya çıkması zordur. aracı çekişten düşürür vs.

genel olarak tüm yakıtlar aynıdır ama dağıtıcı tarafından geliştirilen ve standart yakıta eklenen özel katkılarla araçların daha uzun yol katetmeleri sağlanabilir.

• selam arkadaşlar ben daha full ilk çıktıgı zaman istasyonları yayılmadan bagcılar yüzyıl köprüsünün ordaki ilk istasyonundan mazot alıyordum orası daha önce alpetti sonra full oldu.ve daha sonra birçok full istasyonundan yakıt aldım.geçen gün 3.48 den mazot aldım tam ben full bayrampaşanın önünden geçerken tabela degişti 3.48 fiyatı gördüm depoyu doldurdum ogün 130 km yol yaptım anadolu yakasına falan geçtim dönüşte akşam tekrar başka bir fullden depoyu tekrar doldurdum.ve senelerdir hiç sorun yaşamadım menzil azalmadı arttı bile diyebilirim.psikolojik olarak ucuz yakıt alınca insan korkuyor.ben moil bakırköydende çok yakıt alıyorum 3.62 den.shell gtl yakıt 4.10 civarı ile fullden 3.48 tl aldıgım yakıtın hiç bir farkı yok ben bunun denemelerini çok yaptım.aracım jetta 1.9 tdı.yerli akaryakıt şirketlerinin yayılması ve tüketicinin diger yakıtlarla farkın olmadıgını çözmesi büyük şirketlerin işine gelmiyor sanırım..saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: emtue

Genelde FULL'u savunurum fakat son aldığım depoda araba ıkınıyor ama gitmiyor. TOTAL'e dönecek gibiyim. Önceden titreşim vardı fakat şimdi gitmeme de başladı. Siyah dumanı gözlemleyemedim daha.

Ayda 2 defa %12 kampanyası gider ayak son vurgun gibi bir durum değildir umarım

Konya'da totalin gazıda benzinide, shelle görre daha ucuz, arada kalite farkı var mıdır?(Genellikle shell kullanırım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR

quote:

Orijinalden alıntı: emtue

Genelde FULL'u savunurum fakat son aldığım depoda araba ıkınıyor ama gitmiyor. TOTAL'e dönecek gibiyim. Önceden titreşim vardı fakat şimdi gitmeme de başladı. Siyah dumanı gözlemleyemedim daha.

Ayda 2 defa %12 kampanyası gider ayak son vurgun gibi bir durum değildir umarım

Konya'da totalin gazıda benzinide, shelle görre daha ucuz, arada kalite farkı var mıdır?(Genellikle shell kullanırım)

Ikisi de ayni klasmanda yakitlar. Benim TEB Total kredi kartim var, yakit alirken aninda %5 dusuyor neredeyse FULL fiyatina geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Bugun 150 liralik benzin aldim buradan. Arabayi calistirmayi basarsin yeter. Geri kalanini milangaz hallediyor.

Konuyla alakasız ama bulmuşken yazayım
    Ben Alfaya yaklaşık 10 bin km dir fullden benzin alıyorum şu an bir sıkıntısını yaşamadım.

Bildiğin üzere Stilo ya Lpg uyguladık. Ankarada lpg yi nerden alsam ne önerirsin.Shell opet po alıyor kardeşim fakat PO da ciddi bir menzil azalışı var.Diğerleride malum pahalı.

Full un Lpg sini kullandın mı nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vet147

quote:

Bugun 150 liralik benzin aldim buradan. Arabayi calistirmayi basarsin yeter. Geri kalanini milangaz hallediyor.

Ben Alfaya yaklaşık 10 bin km dir fullden benzin alıyorum şu an bir sıkıntısını yaşamadım.

Bildiğin üzere Stilo ya Lpg uyguladık. Ankarada lpg yi nerden alsam ne önerirsin.Shell opet po alıyor kardeşim fakat PO da ciddi bir menzil azalışı var.Diğerleride malum pahalı.

Ben artik benzini fullden yakiti milangazdan aliyorum. bir zamanlar shell, aygaz takilirdim, artik milangazdan aliyorum. bir sikintisini gormedim henuz. :D

bildigim kadariyla fullun kendi lpgsi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vet147

quote:

Ben artik benzini fullden yakiti milangazdan aliyorum. bir zamanlar shell, aygaz takilirdim, artik milangazdan aliyorum. bir sikintisini gormedim henuz. :D

bildigim kadariyla fullun kendi lpgsi yok.

Milangaz a katkılı flan diyorlar filtreleri tıkıyormuş eskiden öyle sıkıntıları vardı.Artık öyle değilmiş diye duydum Deneyeyim bi

• degerli arkadaşlar,şahsen ben nereden uygun bulursam oradan alıyorum yakıtı.geçen ümraniye taraflarında starpet gördüm ve mazot 3.40 tl idi.depom full oldugu için mazot almadım.şuan genelde moil bakırköyden alıyorum demirörenin kendi istasyonu 3.62 den.emin ol diger pahalı markalardan farkı yok ve menzil dahada arttı aracımda.full de full garanti diye bir olay var.eger sorun çıkarsa ücretsiz yaptırabilirsiniz aracınızı.ve adamlar tüvden kalite belgesi almışlar.ve istanbulun bir çok ana merkezinde hangi firma olursan ol kalitesiz mazot sat başına büyük dert alırsın.ve full gibi moil gibi büyük şirketlerin tekerine çomak sokan firmalar zaten baskı altında bir üçkagıt olsa zaten bu firmalar hiç barınamaz.ve büyük şirketler full garanti kartdan dolayı fullü mahkemeye vermişler diye duydum ama içerigini bilmiyorum.kalitesiz mazotta aracın sesi fazla degildegil ama titreşimi vibrasyonu artar ve araba sallama yapar.tekler yani.çok kötüyse çig yakar mazotu araç ve egzostan bunu çok rahat anlarsınız.ve servise gittiginizde işini iyi bilen bir usta egl valfinin açıp kapama degerlerinden enjektör basıncından vs bunu anlar.ve arkadaşlar bu meşhur büyük şirketler senelerdir bize kalitesiz mazot sattılar eskiden mazotlar nasıldı?şimdi traktöre koymazsınız o mazotları.1998 yılında vw araçları kurum yaptı.vw firması bir mühendis takımı yolladı bu sorun diger ülkelerde yokta neden türkiyede var diye.ve mühendisler baktıki mazot çamur gibi kalitesiz sonra arabadan degilde mazottan oldugu anlaşıldı.ve bu çamur gibi mazotu halkımız bp şhell total vs den aldı.ve insanların o seneler büyük paraları gitti bu kurum temizligine.senelerdir sömürüldük yani arkadaşlar.fransız total ve ingiliz bp ve şhell neden kendi ülkelerindeki mazot gibi mazot satmadılar türkiyeye.şimdide kızıyorlar yerli şirketler ataga kalktı diye.işlerine gelmiyor pastanın bölünmesi..saygılar..

• Arkadaşlar sıfır hyundai i30 aracımı aldığımdan beri full yenibosnadan dizel yakıt alıyorum (1 seneye yakın bir süredir) garanti kartım da var herhangi bir sorun yaşamadım. Bundan önceki peugeot aracımda devamlı bp veya shell den yakıt alıyordum, bir kez shell havalimanından aldım ardından araçta çekme sorunu ve takılmalar oldu servis sorunun benzinden kaynaklandığını oksijen valfinde bozulma olduğunu söyledi bana bir sürü masraf çıkardı bu olaydan sonra ne shell den ne bp den yakıt alıyorum, aracımı değiştirince de hep full den aldım adamlar garanti veriyorlar, herhangi bir sorun da yaşamıyorum, bence bu çıkan söylentiler pasta payını kaybeden şirketlerin (aynı zamanda kar paylarını da azaltmayı hiç düşünmeyen) medyaya pompalamasıyla ortaya çıkan söylentiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drsami

Arkadaşlar sıfır hyundai i30 aracımı aldığımdan beri full yenibosnadan dizel yakıt alıyorum (1 seneye yakın bir süredir) garanti kartım da var herhangi bir sorun yaşamadım. Bundan önceki peugeot aracımda devamlı bp veya shell den yakıt alıyordum, bir kez shell havalimanından aldım ardından araçta çekme sorunu ve takılmalar oldu servis sorunun benzinden kaynaklandığını oksijen valfinde bozulma olduğunu söyledi bana bir sürü masraf çıkardı bu olaydan sonra ne shell den ne bp den yakıt alıyorum, aracımı değiştirince de hep full den aldım adamlar garanti veriyorlar, herhangi bir sorun da yaşamıyorum, bence bu çıkan söylentiler pasta payını kaybeden şirketlerin (aynı zamanda kar paylarını da azaltmayı hiç düşünmeyen) medyaya pompalamasıyla ortaya çıkan söylentiler.

otomobil forumunda yılların kullanıcılarını bile bu mevzularda ciddiye almıyorlar. daha otomobil bölümündeki ilk mesajınız. ıskarta mesaj haliyle

• quote:

Orijinalden alıntı: drsami

Arkadaşlar sıfır hyundai i30 aracımı aldığımdan beri full yenibosnadan dizel yakıt alıyorum (1 seneye yakın bir süredir) garanti kartım da var herhangi bir sorun yaşamadım. Bundan önceki peugeot aracımda devamlı bp veya shell den yakıt alıyordum, bir kez shell havalimanından aldım ardından araçta çekme sorunu ve takılmalar oldu servis sorunun benzinden kaynaklandığını oksijen valfinde bozulma olduğunu söyledi bana bir sürü masraf çıkardı bu olaydan sonra ne shell den ne bp den yakıt alıyorum, aracımı değiştirince de hep full den aldım adamlar garanti veriyorlar, herhangi bir sorun da yaşamıyorum, bence bu çıkan söylentiler pasta payını kaybeden şirketlerin (aynı zamanda kar paylarını da azaltmayı hiç düşünmeyen) medyaya pompalamasıyla ortaya çıkan söylentiler.

arkadaşım sana tamamen katılıyorum.sizin ve benim aracımda sorun var sanırım ne çekiş düşüyor ne siyah duman atıyor.gerçekten psikolojik bir savaş bu full amlemini çıkar pompadan, üzerine meşhur 4 büyük markaların birtanesini yaz çok güzel oldugunu söylerler.o pastanan pay almak kolay degil arkadaşım dedigin gibi pompalarlar.şuan piskolajik olarak pompalıyorlar.yarın birgün 4 büyüklerin hükümete baskısı sonuç verir tek fiyat diye yasa çıkar.bu sefer hem full hem halkı pompalarlar..saygılar..

• bende 1 yila yakin yakitimi fullden aldim dizel ve eskiden shellden alirken menzil850'yi gecmiyodu full beykentten aldim alali 1000km'yi rahat gorur olmustum dizeli sattim 0km vw polo aldim 1.4 ilk depoyu k.cekmece fullden aldim %12 indirimi yakaladim cekis dusuk hizda yuksek viteste cok dusuk ama isin asli arabayida tam tanimiyorym zaten nasil cekiyo bilmiyorum
  • selamlar.

aracım honda jazz otomatik. opetten 100 tl lik benzin almıştım geçen gün ve sayaçları sıfırlamıştım. aracımın ortalama tüketimi 6.6 lt/100 km idi. (100 tl lik benzini kullandığım güzergah üsküdar-kadıköy olup 6,6 lt ortalama hesabına bir defa tuzlaya e5 ten gidip gelmede dahil).opetten aldığım 100 tl lik benzinden yarım depo gibi kalmışken full ün kampanyasından bugün benzin alarak depomu tam doldurmuş oldum ve full den aldığım benzin 81 tl tuttu.

ancak haremden sahil yolundan salcak üzerinden üsküdar merkez ve ordan fıstıkağacına gittim ve ortalama tüketim değeri 8,6 lt gösterdi. (4 km yol gitmiş oldum) ayrıca motorun rolantideki sesi ve titremesi sanırım azcık arttı.

bu durum sizce normal mi? bu 81 tl lik benzin başımıza iş açmasın sonra.???

• Hiç Full den yakıt almadım, ancak biraz mantıksız gelen durumlar var

Tüm markalar yakıtı aynı rafinerilerden gelmiyormu ? İthal olanlar hariç.

Yakıta katkı koyanlar fiyatıda zaten yükseltiyor, katkısız yakıtlar aynı değilmi?

Bir istasyonda su,solvent vs varsa oradan yakıt alan araçların hepsinde problem çıkması gerekmezmi. Şikayetler kitlesel değil.

Tüm Full istasyonları sözleşmiş gibi yakıta yabancı maddemi ekliyor veya depoların hepsimi pis. Mantık dışı gibi.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.