Şimdi Ara

Full Petrol: Yakıtla İlgili Tepkiler Hızla Büyüyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
1
Favori
24.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eski aracımda opet'ten full'e geçmiştim. yeni aracımla da 3 aydır full'den dizel alıyorum. henüz sıradışı bir durum farketmedim. fakat bugün bir inceleme yaptım.

şikayetvar.com'daki şikayetler ve ekşisözlük'teki "full" başlığının 3. sayfasında yazılanlar midemi yeterince bulandırdı. genel şikayetler:

-arabanın çekişinin düşmesi
    -motordan gelen sesler
    -eksozdan çıkan siyah duman

ve en önemlisi: yakıtı ucuz olmasına karşın; yakıtın; opet, total, shell gibi firmaların yakıtına nispeten

-yaklaşık %10 daha az km yapması

kimileri bu yazılanlar için "perakende petrol satışı işinde rekabet çıkınca diğer şirketler bel altı vuruyorlar" diye açıklıyor.

• Arabama 3 seferdir full den benzin alıyorum son günlerde rolantide titreme yaptığını hissettim bundan sonra başka yerlerden alıp kesin bir kanıya varıcam inşallah benzinden değildir.
  • Psikolojik kıllanmada olabilir
  • Yok ya onu bende düşündüm de bazen araba ciddi ciddi titriyor; keşke psikolojik olsa
  • Km olarak kısa gittiğini düşünmüyorum ama performans düşüklük oluyor. Würth common rail katkısını 3 depoda bir ilave ediyorum. Titreme konusunda yalan söylemek istemem ama çok rahatsız olmadığım için dikkat etmedim. Opetten aldığım mazot daha az km yapıyordu.
  • bu aralar aracıma opetten alıyorum malum 1500 tl lik beleş akaryakıtım var
  • Ben pek şikayet duymadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben tovbe ettim daha dizel almiyorum fulden

Araba bildigin degisti duman atiyor cekisten dustu motor sesli calisiyor

Ama benzininden son derece memnunum 96 oktan kullaniyorum ::)))
  • ben son 2 defadır full den fulluyorum kampanyadan, benzin 95 oktan şikayetim yok.

dizel veya lpg de sorun varmıdır veya benzin de sorunlu mudur bilmem şu an içn %12 indirim yaptıkça ordan alıcam.

Ama ona buna da takılmayın sakın! gidin en az bir defa yarım depo tam depo biz yakıt alıp deneyin iyice inceleyin kararı kendiniz verin, 1 depo kötü yakıttan enjektör bozulmaz daha dogrusu o kadar kötü derecede yakıt satsalar şu an piyasadan çekilmiş olurlardı , franchise yok kendileri işletiyor + şube sayısı az yani hep gözlem altındalar .

çok büyük şirketler pastadan pay aliyor dunyanın savas baslatan devleri, bu alanda spekulasyon da olur manipulasyonda, en dogru kararı gidip kendiniz vereceksiniz.

Forum olarak 100+ kişi kredibilitesi yüksek gelir burda sonra deneyimini ne zaman hangi şubeden ne aldıgını yazar bi istatistiksel sonuca ulaşılır.

• 1 seneden fazladır full'den eurodizel aldım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım, internetin aksine çevremde de sorun yaşayan ne gördüm ne duydum. Yalnız zamanında ilk kez yakıt aldığımda çekişten düşme ve motor sesinde yükselme olmuştu ama ikinci yakıt alışımdan sonra hiçbir sorun kalmamıştı, bunu biraz araştırmıştım; ustam eğer önceki aldığın yakıt bitmeden karıştırdıysan olabilir demişti.
  • 2001 leon signo 1,6'da Benzin kullanıyorduk performans falan konusunda sıkıntı yoktuda Sanki motor daha bi gürültülü çalışıyordu :)
  • Hiç alakası yok bence safsata bunlar hep fullden alıyorum bir sorun yok. Koskoca bakan açıklama yaptı tüm istasyonlardaki akaryakıtlar aynı diye. Nerde ucuzsa ordan alın diyor.
  • tamamen psikolojik bu sorun yasadim diyenlerin cogu. ucuz bilinmedik bir marka kesin bi oyun vardir diyenler önceden araçlarinda farketmedikleri seyleri farkediyor.ben cogu sikayete de inanmiyorum hic kullanmadan kotuleyenler var. ben 1 senedir kullaniyorum denk geldikce full istasyonu birkere bile aracimda fafkli birsey hissetmedim menzil ise diger markalarla ayni.
  • Bana da daha az kilometre yapıyor gibi geldi ama kullanıma göre de değişebilir tabi bu durum. %10 %12 gibi indirimler oldukça gidip FULL'den depoyu taşana kadar dolduruyorum Çekişte zayıflık, gürültülü çalışma gibi bir durumla karşılaşmadım.
  • Açıldığından beri full den benzin alıyorum hiç şikayetim yok.

Dizelini bilmem ama benzin için diğer firmalarla arasında hiç bir fark yok, artısı varmı , hayır oda yok.

Arada bir %12 indirim yapıyorlar onu denk getirmeye çalışıyorum. depoda da yaklaşık 14 tl fark ediyor.
  • Sözlükteki yazılanlardan şu dikkatimi çekti :

quote:

bu adamların bu kadar indirim yapıp hala varlıklarını sürdürebilmelerinin tek açıklaması olabilir, o da istasyonlar kendilerinin olabilir... yani arada bayi sahibi olmadığı için bu istasyonlarda %13-14'e kadar indirim yapabilirler (normalde maksimum %6-7 yapabilir) ancak regülasyonlar bir akaryakıt dağıtım şirketinin elinde tuttuğu istasyonların sadece %10'una direk sahip olabileceğini belirtiyor.

bugünkü açıklamaya bakıyorum, adamların portföyünde toplam 50 istasyon var, bunun 30'u kendilerine ait... (normalde en fazla 5'inin kendilerine ait olmasına izin veriliyor).

nasıl oluyor da bu adamlar regülasyonu bypass edebildiler onu bir incelemek lazım... mesela gidip 30 istasyonun herbiri için ayrı şirket kurup, daha sonra da bunu bir büyük şirketin iştiraki olarak göstermiş olabilirler, ancak rekabet kurumu veya epdk buna müdahale edebilirdi...

enteresan bir durum var bu şirketle ilgili.

• Genelde FULL'u savunurum fakat son aldığım depoda araba ıkınıyor ama gitmiyor. TOTAL'e dönecek gibiyim. Önceden titreşim vardı fakat şimdi gitmeme de başladı. Siyah dumanı gözlemleyemedim daha.

Ayda 2 defa %12 kampanyası gider ayak son vurgun gibi bir durum değildir umarım
  • son günlerde aracımın çekişten düştüğünü ve deponun daha çabuk boşaldığını bariz hissettim.
  • Bir konuda bilgi edinmek istiyorsam, başvuracağım en son kaynak eskşi sözlüktür...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.