Şimdi Ara

Full Stack Developer olmak için kurs mu üniversite mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ben 17 yaşında Açıköğretim lisesi öğrencisiyim. Full Stack Developer olmak istiyorum ancak bunun için kursa mı bakmalıyım üniversite mi okumalıyım? Üniversite okumak biraz zor gelecek çünkü Açıklise dolayısıyla dersleri saldım. Kurs olarak da Workintech veya Onlyjs gibi Online kursa katılmak istiyorum. Workintech şartlarını sağlayamadığım için Onlyjs düşünüyorum. Eğitimi aldıktan sonra stajı bitirip Rusya veya Kazakistan'a gidip çalışmak istiyorum ki vatandaşlığım ve Rusça dilim de var. Sizce ne yapmalıyım?

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence üniversite okuyacaksan , türkiyedeki üniversiteleri geç. En tepedeki 8-10 üniversite hariç boşa vakit kaybı olur. Üniye giden tiplerin de çoğunun amacı eğlenmek, çevrendekiler yüzünden de vakit harcaman kaçınılmaz, ilerde işine yarayacak doğru düzgün network de kuramazsın.

Slav ülkelerinde eğitim genelde iyidir ama gideceğin üni. de teoriden çok pratik eğitim olması çok avantıjına olur , ayrıca yurtdışında üniye gidenler burdakilere göre çok daha bilinçli, sen de üni de kendini geliştirirsen, üniversiteden çıkmadan geleceği parlak, kendi yaşıtlarından oluşan bir çevre edinmen buraya göre çok daha kolay. Çok esktrem matematik, fizik alanıyla ilgili bir yazılım işi yapmayacaksan nerdeyse herşeyi, üniversiteye gitmeden de öğrenebilirsin. Onun dışında üniversite diploması halen yazılım tarafında özellikle ilk işe girerken önemli. Yalnız üniversiteye devam ederken 1. sınıftan itibaren dışarıdan kurs/eğitim alman ve bunu pratiğe dökmen önemli. Yani bir taraftan üni de dersleri verip diğer taraftan kendini sektöre hazırlaman ve bunu 4 sene boyunca yapman gerekiyor. Rusyada üniye gitme şansın varsa hiç düşünme. Yazılım konusunda çok çok iyiler.

Artık yazılım sektörü çok vahşi ve talepkar hale geldi. Mezun olduğunda junior değil Mid seviyede olman gerekiyor. İngilizcenin de en az B1 seviye olması gerekli. Ayrıca Remote iş olanaklarının artmasıyla Pakistan, Hindistan, Bangladeş gibi nüfusu çok yoğun ülkelerden milyonlarca iyi yazılımcı sektöre giriyor, bizim ülkeyi şimdilik etkilemese Avrupa ve Amerikada deli gibi işe giriyolar. Özellikle Hindistan eğitim konusunda son 10 senede devrim yaptı. Çin olma yolunda ilerliyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 5 Ağustos 2024; 1:51:32 >

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt
    Abartmasak mı? Şu an freelance olarak çalışıyorum ama öncesinde yönetici olarak işe alım da yapıyordum. En kötü üni mezunu bilg müh bile alıyorduk. Eskiden 2 senelikler de iyiydi ama onlarda kalite çok düştü.

İngilizce konusuna gelince ingilizcesi iyi birini bulmak çok zor. Zaten ingilizcesi iyi olanlar senior olmasalar bile avrupada iş buluyor. Nedenini tam olarak bilmemekle beraber bizim juniorlar hintli seniorlar kadar şanslı avrupa’da iş bulma konusunda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ETSHayranı E kullanıcısına yanıt
    Valla kendini saldıysan işin zor. Ya biraz sıkıp bir bilg müh okuyacaksın ya da diğer yolu seçersen kendini çok sıkman lazım. Lise mezunları bile iyi yazılımcı olup iyi paralar kazanabiliyor ama gerçekten kendilerini adıyorlar.

Düz yol varken neden patikadan gitmek istiyorsun? Eğer bilg müh kazanacak kadar çalışmaya kendini adayamıyorsan yazılımcı olmaya çalışma bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 12 Ağustos 2024; 1:22:35 >
  • Workintech nedir diye girip baktım, şöyle bir sayfa ile karşılandım:
    " 6 ayda uluslararası yazılımcı ol"
    "Yazılım ön bilgisi olmayan gençleri 6 ayda dünyanın en iyi şirketlerine girecek seviyeye getiriyoruz. "

Böyle bir şey nasıl mümkün olabilir anlamıyorum, herhalde çok yaşlandım artık dinazor oldum, ya da o şirketlere yazılımcı değil temizlikçi olarak falan mı sokuyorlar nedir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ETSHayranı E kullanıcısına yanıt
    Türkiye’de kurumsal bir firmada çalışmak istersen diploma şart. IK belli kriterleri olmayanları teknik mülakata almadan direk eliyor çünkü. Yurt dışı için de İngilizce önemli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.