Şimdi Ara

Fullmetal Alchemist 2: Brotherhood (Spoiler içerir) (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
925
Cevap
4
Favori
50.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyiki zamanında ilk fmayı izlemişimde böyle hangisini izlesem diye kafam karışmadı. zaten mangasının sonlarına gelince yeni anime serisi başlamıştı. sanırım en efsane seri brotherhoodtu. sıfır filler 100% ekşın. kan şiddet aşk nefret intikam simya kimya herşey vardı valla:D ve on numara bitirdiler kimsenin aklında soru işareti kalmaz:D

ilk serinin sonunda einstein ile ilgili olan muhabbete çok gülmüştüm ya hatırlayan vardır
  • Yaa ne çabuk bitti bu öyle :) 2. seri kuşkusuz birinciye bin basar ama sonu tatmin etmedi beni ben daha şaşalı birşeyler bekliyordum. Bitti :/ Ne yapacağım şimdi ben :S
  • Eleman tanriyi icine aliyor daha ne olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWarrior -- 1 Mart 2011; 16:09:31 >
  • Fma 3 felan çıksa keşke yaa hayır diğer animelerde çok güzel olanlar da var ama hiçbiri fma gibi bir efsanenin yerini alamıyor

ayrıca eski mesajları okurken dikkatimi çekti @ballrry kusura bakma hocam ama nerenle okumuşsun mangayı yanılmıyorsam hepsinin cevabını vermişti anime
  • bunun 3.sü çıkmazsa bence japonya'ya savaş açmalı avrupa devletleri zaten ucu yeni bir animeye açık bitti bu arada anime olarak bence ilk seri daha hoştu mangaya bağlı olmamasına rağmen xd neyse başlık hortlamış olur inş. :D
  • Bencede ilk seri her zaman en sevdiğim olarak kalacaktır. Sonra Death Note. Sonra Naruto. Gerisi çöp zaten, Bleach eskiden çok iyiydi de artık bözdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lev@

Bencede ilk seri her zaman en sevdiğim olarak kalacaktır. Sonra Death Note. Sonra Naruto. Gerisi çöp zaten, Bleach eskiden çok iyiydi de artık bözdu.

Efsane olmuş bir seridir fma. anime manga dünyasındaki o 3 büyük seriden dahada iyidir denebilir (optan iyi mi o tartışılır gerçi)

Bleach'e gelince ah bleach ah. kubo titeyi bulup falakaya yatırmak lazım. okadar geliştirilebilir bi evren yarattı süper karakterler tasarladı ama maalesef mangaka olmakla ilgili hiçbir bilgisi yok. mangasının verdiği bi mesaj bile yok. mesela naruto olsa işte arkadaşlık sevgi cart curt deriz ama bleach tamamen kubonun hayal dünyası. (başlarda güzel sonralarda saçma ötesi olan bir hayal dünyası)

bleach bozdu lafını görünce hep böyle oluyor tutamıyorum kendimi neyseki bu sefer az yazmışım

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow-YB

quote:

Orijinalden alıntı: lev@

Bencede ilk seri her zaman en sevdiğim olarak kalacaktır. Sonra Death Note. Sonra Naruto. Gerisi çöp zaten, Bleach eskiden çok iyiydi de artık bözdu.

Efsane olmuş bir seridir fma. anime manga dünyasındaki o 3 büyük seriden dahada iyidir denebilir (optan iyi mi o tartışılır gerçi)

Bleach'e gelince ah bleach ah. kubo titeyi bulup falakaya yatırmak lazım. okadar geliştirilebilir bi evren yarattı süper karakterler tasarladı ama maalesef mangaka olmakla ilgili hiçbir bilgisi yok. mangasının verdiği bi mesaj bile yok. mesela naruto olsa işte arkadaşlık sevgi cart curt deriz ama bleach tamamen kubonun hayal dünyası. (başlarda güzel sonralarda saçma ötesi olan bir hayal dünyası)

bleach bozdu lafını görünce hep böyle oluyor tutamıyorum kendimi neyseki bu sefer az yazmışım

Hak vermek gerek, hala Ichigo'nun
    Soukyou geri tepip infaz direklerini kırdığı sahneyi
    açıp izlerima arada. (Bölüm 54) O kaptanlarla savaşı, bankai'yi ilk açışı felan.

• Filmi çıkmadımı halen yav...
  • Beyler manga-ka hasta olduğundan seri erken bitti zaten.Yoksa daha yolu vardı 2-3 sene.
    Ama şaka maka başka hiç bir anime ve mangada FMA'nın tadı yok
  • Trollük falan yapmıyorum ama fma benim için overtated bir seridir.Akıcı ama bittikten sonra kendini tekrar hatırlatan,atıyorum youtube'dan sahnelerini izleten bir seri değildir.Death note,naruto:shippbuden gibi serilerin yanında küçük kalır.Niye bu serinin bu kadar putlaştırıldığını anlamıyorum.
  • eduvardo eririk binbaşı armstrong adamım yav.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

Trollük falan yapmıyorum ama fma benim için overtated bir seridir.Akıcı ama bittikten sonra kendini tekrar hatırlatan,atıyorum youtube'dan sahnelerini izleten bir seri değildir.Death note,naruto:shippbuden gibi serilerin yanında küçük kalır.Niye bu serinin bu kadar putlaştırıldığını anlamıyorum.

10 senedir sayısız anime izledim, hala izlemekteyim. Kusura bakmada ama anime bilginden şüphe duyuyorum. Hele hele death note gibi bir animeyi fma ile karşılaştırabiliyorsan kesinlikle şüphe duyarım.

Naruto serisini takip eden biri olarak, fma dan aldığım hissi gram yaşatamamıştır bana. Hele hele Naruto vs Yahiko son kapışmasındaki tom ve jerry kapışması rezillikti, hala unutamıyorum böyle bir saçmalık nasıl yapılabilir. Genel olarak çok çok fazla boş bölüm olmasıda ayrıca sıkıcıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 11 Mart 2011; 20:38:34 >

• quote:

Trollük falan yapmıyorum ama fma benim için overtated bir seridir.Akıcı ama bittikten sonra kendini tekrar hatırlatan,atıyorum youtube'dan sahnelerini izleten bir seri değildir.Death note,naruto:shippbuden gibi serilerin yanında küçük kalır.Niye bu serinin bu kadar putlaştırıldığını anlamıyorum.

Kavga izlemek istiyorsan Naruto Bleach felan açarsın tabi. Ben asıl FMA açıp izlerim arada sevdiğim bölümlerini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarpuzcuTR

quote:

10 senedir sayısız anime izledim, hala izlemekteyim. Kusura bakmada ama anime bilginden şüphe duyuyorum. Hele hele death note gibi bir animeyi fma ile karşılaştırabiliyorsan kesinlikle şüphe duyarım.

Naruto serisini takip eden biri olarak, fma dan aldığım hissi gram yaşatamamıştır bana. Hele hele Naruto vs Yahiko son kapışmasındaki tom ve jerry kapışması rezillikti, hala unutamıyorum böyle bir saçmalık nasıl yapılabilir. Genel olarak çok çok fazla boş bölüm olmasıda ayrıca sıkıcıdır.

Zaten bu konuda çok bilgili olduğumu söylemedim.Haklısın naruto'da da boş bölümler var ,özellikle ilk naruto'yu bende çok severek izlemedim.Ama shippbuden'de itachi vs sasuke,jiraiya vs pain hikayelerive dövüşleri, narutonun daha düzgün bir karakter sergilemesi, madara...Bunların hepsi benim için narutoyu özel kılıyor.Fma'yı ben mi anlamadım bilmiyorum ama bana abi-kardeş dostluğu demeyin.Ya da homonculusların dünyayı ele geçirmesi,hohenhaim'ın dönüşü ve çocukları için dövüşmesi..Bunlar benim için yukarıda yazdıklarımla karşılaştırınca hayli sönük ve saçma kalıyor.Ha içinde güzel hikayelerde var mesela iç savaş falan ama bunlar yetersiz geliyor.
    Tabi insandan insana göre değişir.Sen mesela ed'in simya yaparak dövüşmesini narutonun rasengan'ından daha güzel bulabilirsin.Ya da kimi arkadaşlarım gibi ooo fma felsefik mesajlar veriyor falan diye de düşünebilirsin.Ama bana bir anime kendini altyazı çıkmadığı ingilizce izlettirebiliyorsa o anime benim için diğerlerinden daha çekicidir.
    Death note'a gelince bence hikayesinin orjinalliği hiç birinde yok.(Anime bilgimin çok yüksek olmadığını söylemeliyim)Örneğin benim animelere başlamam death note ile başlar.(pokemon ve türevlerini saymıyorum)Hatırlıyorum lisede bir arkadaş bahsetmişti ve hikayesi çok hoşuma gitmişti.Siz de gidin animelerle hiç alakalı olmayan birisini animeye başlatmasını deneyin.Ona fma'nın hikayesini anlatın sonrada death note'u anlatın.Acaba hangisi insanlara daha çekici geliyor?Bunun dışında death notu beğenmemin nedeni böyle bir öyküyü 25.bölüme kadar süper karakterlerle çok akıcı götürmesidir.Diğer taraftan son 20 bölüm rezalettir o ayrı.

• Kırmızı Pervane

Öncelikle verdiğin kaliteli cevapdan ötürü çok teşekkür ediyorum. Böyle bir cevabı forumda görmeyeli baya hemde baya oldu.

Bir konuda çok haklısın animeye başlayan kişiye önce death note vereceksin. Hemen etkisi altına alacak bir anime hem de kısa bir anime olduğundan sıkmayacaktır. Ama daha sonra animeye devam eden kaç kişi tanıdıysam fma gibi olmuyor abi diyorlar.

Tabi şimdi kişiden kişiye göre değişir, anlamak yorumlamak çok farklıdır. Belkide hayata bakış açısı etkiliyordur insaları animelerden aldığı zevki. Belkide benim fma ya bu kadar bağımlı olmamdan dolayı death note ile bir tutulmasına gönlüm razı olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 12 Mart 2011; 23:44:12 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KarpuzcuTR

quote:

Zaten bu konuda çok bilgili olduğumu söylemedim.Haklısın naruto'da da boş bölümler var ,özellikle ilk naruto'yu bende çok severek izlemedim.Ama shippbuden'de itachi vs sasuke,jiraiya vs pain hikayelerive dövüşleri, narutonun daha düzgün bir karakter sergilemesi, madara...Bunların hepsi benim için narutoyu özel kılıyor.Fma'yı ben mi anlamadım bilmiyorum ama bana abi-kardeş dostluğu demeyin.Ya da homonculusların dünyayı ele geçirmesi,hohenhaim'ın dönüşü ve çocukları için dövüşmesi..Bunlar benim için yukarıda yazdıklarımla karşılaştırınca hayli sönük ve saçma kalıyor.Ha içinde güzel hikayelerde var mesela iç savaş falan ama bunlar yetersiz geliyor.
    Tabi insandan insana göre değişir.Sen mesela ed'in simya yaparak dövüşmesini narutonun rasengan'ından daha güzel bulabilirsin.Ya da kimi arkadaşlarım gibi ooo fma felsefik mesajlar veriyor falan diye de düşünebilirsin.Ama bana bir anime kendini altyazı çıkmadığı ingilizce izlettirebiliyorsa o anime benim için diğerlerinden daha çekicidir.
    Death note'a gelince bence hikayesinin orjinalliği hiç birinde yok.(Anime bilgimin çok yüksek olmadığını söylemeliyim)Örneğin benim animelere başlamam death note ile başlar.(pokemon ve türevlerini saymıyorum)Hatırlıyorum lisede bir arkadaş bahsetmişti ve hikayesi çok hoşuma gitmişti.Siz de gidin animelerle hiç alakalı olmayan birisini animeye başlatmasını deneyin.Ona fma'nın hikayesini anlatın sonrada death note'u anlatın.Acaba hangisi insanlara daha çekici geliyor?Bunun dışında death notu beğenmemin nedeni böyle bir öyküyü 25.bölüme kadar süper karakterlerle çok akıcı götürmesidir.Diğer taraftan son 20 bölüm rezalettir o ayrı.

Sönük ve saçma kalıyor diye örneklediğin şeyler, aslında benzerlik taşıyan şeyler.

Sasuke-Itachi arasındaki temel nokta ne, fedakarlık. Eduardo-Alphonso arasındaki temel nokta ne, o da fedakarlık.

Jiraya-Pain arasında da, güç kazandırıp sonra o güçle karşısına çıkma olayı... Homunculus ile Hohenhein arasındaki olay ne, yine gücü verip sonra o güçle karşı koyma...

Naruto'nun düzgün bir karakter sergilemesine karşılık, Ed ve Al'ın karakterleri hep düzgün ve olgundu.

Madara ise, yılanın başı; ilk homonculus ne o da yılanın başı...

Anlatmak istediğim zaten bazı temel şeyler var ve bunlar benzerlikler taşır. O yüzden sana Naruto'da güzel gelen bir şey, aslında başka bir hikayede farklı karakterle gösteriliyor.

Ama FMA'nın farklı olmasının sebebi hikaye ve onun işlenişidir. Sen bence FMA'yı tam olarak kavrayamamışsın. Mesela DN'daki hikaye orjinalliği hiç birinde yok demişsin. İyide DN'un hikayesi orjinal değil ki, zibilyon kez işlenen shinigamiye farklı bir bakış sadece... DN'un kendini bu kadar sevdirmesinin sebebi olmayan hikayesi değil, zaten hikayesi iyi olsa 20 küsür bölüm sonra patlamazlardı. Oradaki kedi fare oyunu sevdiriyor, izleyeni ters köşe yaptığı için bu kadar dillerde... Sen hiç gördün mü, "Bana DN gibi bir anime önerirmisiniz?" derken hikayeyi kasteden birini? Böyle bir soruya Bleach'i bile örnek olarak verebilirsin ya da Code Geass için DN vari denir, hikayesi yüzünden mi?

FMA ile DN'un hikayesini anlatın hangisinin daha çekici geleceğinden bahsediyorsun. FMA'yı kavrayamamışsın derken söylemek istediğim buydu, FMA'yı zaten anlatamazsın ki... DN'da ise arkadaşına anlatacağın hikaye koca DN'un tek cümlelik hikayesi aslında...Bir tanrının ölüm defterini dünyaya düşürüp, bir lise öğrencisinin onu bulmasıyla başlayan olaylar zinciri... Konu bu, ama DN'u izlemenin sebebi cümlenin sonundaki zincir. Hikayede bir derinlik yok, Kira ile L'nin mücadelesini, oradaki brainstorming olayına odaklanıyorsun sen. FMA ise bambaşka bir şey, ilerledikçe derinleşen bir kurguya sahip. Anlat desem nasıl anlatacaksın, iki kardeşin bedenlerini geri alma çabası mı diyeceksin? FMA'nın belki de yapılmış en iyi anime olarak görülmesinin sebebi muhteşem hikayesi ve karakterlerin işlenişidir. Sana tavsiyem FMA'yı tekrar izlemen yönünde...

• Son bölümü yeni bitirdim mesaj atmadan yatmak istemedim Ben dostluğun gücü zart zurt tarzını değilde karşılılı akıl oyunlarını stratejileri hamleleri seven biri olarak yeterince tatmin oldum kesinlikle, ha dostluk felan filan inanırsan başarırsın muhabbetleri de vardı ama stratejiler , kuzey ordusu , Mustang'ın ekibi gerçekten müthişti.İlk sezonun ortalarında sarmaya başladı beni ilk bölümlerde çerez niyetine biraz izler sonra sıkılırım sanmıştım(tek düze gidicek gibiydi neler oldu), bir baktım final bölümünü izliyorum
  • Beyler aniDb.net'in birincisi olan bi anime FMA:B... Kurgusu en iyi anime kurgusuna sahip bi şaheser... Oscar alması gereken seslendirme, müzikler, senaryo, vd...
    Gerçi anlatım olarak Clannad: After Story (aniDb 3.sü) en iyisi olsa da, FMA:B harbiden dünyanın en kral konusu ve senaryosuna sahip en iyi anime... Not: Clannad'ı daha çok severim...) (Bi de GTO'yu)
  • Ek hikaye geliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipponese -- 31 Ağustos 2011; 21:14:25 >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.