Şimdi Ara

Fullmetal Alchemist // Çok acil yardıma ihtiyacım var beyler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fullmetal Alchemist Brotherhood (2009) İndirdim dün. az önce bitti. fakat ögrendim ki bundan önce Fullmetal Alchemist varmış tek isimli. 2003 yapımı..
    şimdi sorum şu. ilkiyle bu 2009daki aynı mı? yoksa Brotherhood'u anlamam için ilk seriyi mi izlemem gerekiyor?

• İlk serinin sonu mangadan farkı bitiyor.
    Sadece brotherhood'u izlesen yeter.Brotherhood daha iyi çünkü.
    2. Seri tamamen mangayla aynı gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk seri yapıldığı sırada mangaya yetişiliyor ve sonrasını yazar kendi yaratıyor ve farklı ilerleyip farklı bitiyor.Broterhood isa mangaya saygı duruşu tarzı bir şekilde mangaya uygun yapılıyor.Belli bir kesim ilk seriyi diğer kesim ise ikinci seriyi daha çok sever.İlk seriyi de izle.

• Boşver ilk seriyi izleme.
    Brotherhood şu an myanimelist'e göre en iyi anime.
    İlk seri ise 168.'ci sırada.
    Ama tercih senin.

• Kesinlikle ilk seriden başla. Sırf mangadan ayrılıyor diye izlememezlik etme. Ülkemizdeki animeseverler "mangadan ayrılma" denilince op, naruto, bleach, fairy tail gibi ucuz ve leş yapımların fillerlerini bildikleri için bunu tüm animelere genelliyorlar. Malesef fma'nın ilk serisi de bu gereksiz genellemeden payını alıp izlenmiyor. Bu arada "malda birinci yaaa ondan çok iyi kanka" kafasına selam yolluyorum.
  • İlk FMA ve filmi Conqueror of Shamballa bitirilmeden FMA Brotherhood'a geçilmemeli bence. Her hikaye kanımca illa Manga'dan direkt adaptasyon olmak zorunda değil (Bkz. FMA Brotherhood için çıkan Secret Star of Milos filmi) , yeni seri remake diye de kimsenin de kimseyi giriş kısmı, yani olayların başlangıcınının bile anlatılmadığı seriyi gereksiz yere övmesine gerek yok bence.
  • Bence ilk seriden başla.Bana göre ilk serinin sonu daha güzel.
  • nedense internette 1. ve 2. serinin fanları birbirinden ayrılıyor. Birini seven ötekini sevemiyor falan filan. Ben sadece Brotherhood'u izledim ve hala da bir eksiklik hissetmiyorum kendimde. Bir ara düşündüm ilk seriyi şu sınav döneminden sonra listem bayağı kabarık ona gelene kadar daha izleyeceğim çok şey var ama bilmiyorum belki ben de izlerim ilk seriyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Staletto

Bence ilk seriden başla.Bana göre ilk serinin sonu daha güzel.

sonu mutlu bitmiyor neresini sevdin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperior

quote:

Her seri klasik mutlu sonla biterse ne zevki olur ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ak Sakallı Nene

quote:

quote:

animelerin %90 i mutlu sonla bitmiyor veya kafada soru işaretleri birakacak şekilde bitiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

animelerin %90 i mutlu sonla bitmiyor veya kafada soru işaretleri birakacak şekilde bitiyor.

Mutlu son olmayınca daha fazla ilgimi çekiyor benim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Takatoshi Tsuda

quote:

quote:

quote:

quote:

Mutlu son olmayınca daha fazla ilgimi çekiyor benim.

çok nadir güzel olur sadece 2 örnek var elimde: code geass,guilty crown

• Hyperior kullanıcısına yanıt
    Şahsi fikrim, o derecede mutlu sonlar da yapmacık geliyor bana. Ufak bir hüzün de olmalı derim nazar boncuğu niyetine. Hele hele FMA BH'unki epey bir aceleye getirilmişti, gerçi yanlış hatırlamıyorsam mangaka sağlık problemleri nedeniyle çabuk bitirmek zorunda kalmıştı. Şaka maka ortalığı çok güzel spoilerlarla doldurduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiralik kettle

Şahsi fikrim, o derecede mutlu sonlar da yapmacık geliyor bana. Ufak bir hüzün de olmalı derim nazar boncuğu niyetine. Hele hele FMA BH'unki epey bir aceleye getirilmişti, gerçi yanlış hatırlamıyorsam mangaka sağlık problemleri nedeniyle çabuk bitirmek zorunda kalmıştı. Şaka maka ortalığı çok güzel spoilerlarla doldurduk

animelerin çoğu mutsuz ,anlamsiz şekilde bittiği için ve kafada soru işaretleri biraktiği için mutlu sonu mumla ariyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anti klimatik sonlar bilhassa seinen, bilimkurgu ve mecha'larda kullanılıyor, diğe animelerde, örneğin özellikle shounen anime'lerde anti klimatik son beklemek pek doğru değil çünkü ileyici profili buna müsait değil.
  • Bir esere çizerinin yarattığı karakterler ve olay örgüsünün beğenildiği için başlanıldığını düşünürsek sonra da bu olay örgüsünü başka birileri devralıp devam etmeye çalışırlarsa hikaye genel olarak hüsranla sonuçlanıyor. Çokça örnekleri var bunun. O nedenle de konunun yaratıcısına sadık kalınması gerektiğini ve Brotherhood'un seyredilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonrasında diğerini izlemek sana kalmış ancak asıl senaryo Brotherhood'da anlatılıyor.
  • İkisini de Fate serileri gibi alternatif evren olarak düşün.İki farklı hikaye.Başlangıç aynı ama ilerleyiş ve son farklı.Aynı hikayeye iki farklı yazarın iki farklı bakış açısı olarak düşün.Ama eğer yukarıdaki arkadaşın dediğine katılıyorsan gidip mangasını oku.Asıl hali diye ısrarcıysan.

• Bence bu kadar tartışmak yerine mangasını okumak daha iyi.Ben mangasını önerip kaçarım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.