Şimdi Ara

futbolda ters ayak geliştirme yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
15.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm ben futbolda solağım füze gibi vururum ama sağ ayağımı fazla kullanmadığımdan top sağ ayağıma gelince sol ayağıma alasım geliyor sağ ayağımı ne gibi çalışmalar yaparak geliştirebilirim

• öncelikle zamana ihtiyacın var bu konuda sürekli sag ayakla top sürmeye çalış ve en az 1 saat sağ ayak şut çalışması yap benim de aynı şekildeydi bu sayede hallettim hemen hemen aynı oranda kullanıyorum çok fazla işe yarıyor
  • sag ayagım %100 varsayarsak solumu %80 oranında kullanabılıyorum dıyebılırım, alısmanla ılgılı cok calısmalısın kısa paslarla basla uzun paslar at bırısıyle calısırsan daha ıyı olur bos bos sut cekme o sonrakı ıs once temelını saglam at hareketlı toplarla calıstırsa bırısı daha ıyı olur.
  • oncelıkle sag ayagın ıle topu bıraz sektır alıs sag ayagınla yavas yavas sonra kısa paslara gecersın kımseyı bulamassan duvar ıle yapabılırsın once yavas sonra sert sert gıttıkce mesafeyı uzat sonra şut çekmeye başla şutu ilk yakından çek mesafeyi yavaşa yavaş uzat penaltı çalışmasıda yap sonra orta açmaya çalış sağ ayağınla bu arada sağ ayağınıda güçlendirmeye bak
  • Bence sol ayağını kullanman büyük avantaj.Sol ayakla sürüyorsan büyük ihtimal zaten çalım yeteneğinde gelişir.Bence gelişmesi zor ayak soldur.Ama siz sağ istiyorsanız hergün yarım saat yarım saat duvarla paslaşın sağ ayağınızla.Becerdiğiniz zaman,kavradığınız zaman, uzun paslara geçin duvarla aranızı biraz uzak tutun.(Bahçeniz yok ise okula top getirin okulun duvarıyla paslaşın ben öyle yaptım)

Sonra da tabiki penaltılar.Sert ve kararlı olun,köşelere vurun.Kendinizi geliştirene kadar yapın bunu.Ne kadar iyi penaltı çekerseniz sahada sağ ayağınızla o kadar iyi sert şut çekersiniz demektir.

Zaten penaltıyı yaparsanız şutu da becermiş sayılırsınız artık depar atıp top sürmeye de çalışırsınız veya onu da artık sol ayağınızla yaparsınız.

Ben böyle yaparak sol ayağımı geliştirdim.Sol ayakla roket gibi vurmasam bile orta açıyorum çalım atıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Futbol'da ters ayak dönemi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.