Şimdi Ara

Fuzuloto vs Eminoto vs Birevim vb. hangisi?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
9.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Faizsiz" sözü tamamen aldatmaca...

Katılım Bankaları ilk çıktığında "kar zarar ortaklığı" adında bir hesap açıyorlardı...Yaklaşık bir iki yıl mudilerine bazı aylarda yüksek para bazı aylarda düşük para bazı aylarda da hiç para yani kar payı vermediler...Tabii ki doğrusu da buydu,hesabın adı kar zarar ortaklığı zaten,kara da zarara da ortaksınız...

Ama bir süre sonra mütedeyyin mudiler homurdanmaya ve paralarını çekmeye başladılar,çünkü sistem hoşlarına gitmedi,özellikle düşük kar payı aldıklarında... 

Adamlar da akıllı,baktılar normal banka aylık faize ne veriyor,onlar da aynı miktarın üzerine 100-150 lira ekleyip çıkartarak vermeye başaldılar mudilerine,işler düzeldi... 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D@rbeli M@tk@p -- 20 Şubat 2021; 22:11:27 >

• Mesela 30 katılımcılı sisteminde bütün katılımcılar nasıl en geç 20. ayda parasını alıyor? Demek ki grup haricinde bir para var, bu da işi bankacılık sistemine çevirir, iş bankacılık sistemine dönünce de faiz devreye girer.

Yine söyleyeyim, faiz haram diyen adama saygı duyuyorum, git bankadan çek demiyorum. Gerçekten hassas iseniz bu sistemde de faiz var diyorum. Faize girecekseniz de bu sisteme ne gerek var, bankadan alın, para anında elinizde olsun. Yok faiz haram ise peşin (biriktirme olur, mülk satma olur) veya gerçek faizsiz borç (aileden, dosttan vs.) almak dışında bir yöntem yok.

• Bi arkadaş birevimden ekimde alması gereken parayı hala alamadı. En iyisi eminevim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

Kurada önce çıkanlar avantajlı. Sona doğru çıkanlar derdine yansın durumu var sanırım.

Alıntıları Göster

Önce veya sonra çıkmasının bir avantajı yok. Dengeliyorlar, ama nasıl dengelediklerini falan hatırlamıyorum. Emin ve fuzül 20 senedir falan devam ediyor, güvenilir gibi duruyor. Ama ben şahsen sonradan teslim hiçbir sisteme girmem.

• Bu firmalar sizden topladıkları parayı faize koyup işletmiyorlarmı geri size ödeyene kadar?

• sözde faiz almıyorlar ancak hizmet bedeli şu bedeli şu sigorta vs diye aynı bedeli çıkarıyorlar ve hiçbir güvencen yok bu sistemde git bankadan kredi çek daha mantıklı en azından beklemezsin :)

he illa faiz olayına takılıyorsan git katılım bankasından al o da faiz almıyor kar paryı alıyor :)  

şeytan ayrıntıda gizli bunu unutmayın

• En tosunu hangisiyse o.
  • Araç alırken bilirkişi falan gelmiyor ben aracımı alırken aracı buldum dedim parayı hesabıma yatırdılar gittim aldım buradan atıp tutanların çoğu kapısından içeri bile girmemiştir bu kurumların evi alırken de öyle oldu ben evi buldum dedim hatta ev sahibi tapuyu sonra vermesine rağmen parayi hesaba hemen yatırdılar ben tapuyu onlara sonra götürdüm ama ben sektördeki en köklü firmalarından.bahsediyorum herkesin tercihi son ekleme aracin sigortasını ve kasgosunu kendi sigortacima yaptırdım
  • fibumi F kullanıcısına yanıt

İnşaallah benimde öyle olur kolaylıkla hallederim önümüzdeki ay..

• Birevimden,60bin.tl,3 yıl araba için girdim.Çekiliş çıkmadı ama bir yıl dolunca paramı aldım.Şu anda ödemeye devam ediyorum.Biter bitmez ev için tekrar gireceğim.
    Bu sistemlerin içinde Eminevim en eski ve güvenilir olanıdır.Ondan sonra da birevim gelir.
    Siz öyle her konuşana bakmayın,yok bankadan kredi çek yok bilmem ne.Başkasına akıl vermek kolay.Faizmiş,harammış, onların umrunda değil.
    Size tavsiyem bu iki firmadan birine girin.
    Ben girdiğimde,bana sıra gelmeden önce arabamı almıştım.Sıram gelince, mevcut arabama sadece kaporta ekspertizi yaptırdım ve kabul ettiler, ödemeyi yaptılar.
    Bende arabamın elden almış olduğum borçlarını ödeyip kalan para ile de 33bin liralık altın aldım.O altın daha sonra 50bine çıkmıştı ama son günlerde 40 civarında.
    Yani sizin anlayacağınız, faize bulaşmadan bu sistemlerden gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi ciddi bunlara inanan, güvenenler var

Banka hariç hiçbir kurumu güvenmeyin, özellikle faiz haram diyen kısma güvenmeyin. Dünya bankacılık sistemiyle yönetiliyor.

Bu şirketleri savunanlar on yıl önce mağlum cemaatleri savunuyordu. Devlet nasıl izin veriyor böyle kurumlara şaşıyorum. Gerçi hükümet bu cemaatlere bel bağlamış durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 23 Şubat 2021; 10:20:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önümüzdeki ay araba alacam alan arkadaşlarım da var neden güven miyim enteresan bir yaklaşım.

Faizin haram olduğu kuran ve hadislerle sabit. Dünya böyle yönetiliyor diye herkes böyle yapıyor diye bu seni cezai sorumluluktan kurtarmaz.

Rasûlullah (sav) buyurdular: "İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki faiz yemeyen hiç kimse kalmayacak. Kişi doğrudan yemese bile ona tozundan bulaşacak."

Tam bu zamandayız tozundan bulaşıyorsa Allah afetsin

Bu konulara girmeyecektim son yazılan zorladı herkese iyi günler..

• bunlardan hangisinin kullanıcı sayısı azsa size daha önce çıkma ihtimali yüksek olanı tercih etmelisiniz

• Mantar gibi türediler... Yakında ufak tefek patlamaya başlar. Güven azalır. Arkadan kimse girmemeye başlayınce büyüklerinde de sıkıntı başlar.

Geçenlerde yeni bir tane daha duydum. Girdim baktım sitesine. Bilmem ne holding kuruluşu diyor.

Holdingin sitesine baktım. Sadece site var. şu şu alnalrda yatırımlarımız var diyor sadece. Yatırımları ne, hangi şirkete yatırımları var. BÜYÜK BİR MUAMMA.

O yüzden paranın ne kadar ZOR kazanıldığını bilen biriyseniz daha başka yollar deneyerek birikim yaparak araba/ev almanızı dilerim.

Eldeki TAVUK, dışardaki KAZdan iyidir.

• Burada fazin ne olduğunu bilmeyenler atmış tutmuş. Merhaba git bankadan al demiş, ya arkadaşlar sizene. Siz faiz yiyorsanız o sizin inancınız. Emin ve fuzul en güvenilirdir. Katılım bedeli, rehin bedeli hariç bir şey almazlar. Onlarda rakam baştan bellidir. Atma turanlara bakmayın. Sizin hesabınızı kimse vermeyecek. Adma demiş git bankadan al. Alda gör 2 ay ödeme ne yapıyor bak bakalım.

• 2013 te ev, 2016 da araba aldım. Tavsiyem yüksek ödeme yapın, vade ortasına girin (çekilişinde geri ödeme farklı oluyor, ev için öyleydi, arabayı bilmiyorum ) sıranızı geline paranızı alırsınız.

• Hepsinden uzak durulmali !!! İnternette biraz arastirma yaptim. Aman allahim sok icinde kaldim. Oyle sikayetler varki yani gercekten sok edici.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.