Şimdi Ara

Fuzuloto vs Eminoto vs Birevim vb. hangisi?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
9.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Ciddi ciddi bunlara inanan, güvenenler var

Banka hariç hiçbir kurumu güvenmeyin, özellikle faiz haram diyen kısma güvenmeyin. Dünya bankacılık sistemiyle yönetiliyor.

Bu şirketleri savunanlar on yıl önce mağlum cemaatleri savunuyordu. Devlet nasıl izin veriyor böyle kurumlara şaşıyorum. Gerçi hükümet bu cemaatlere bel bağlamış durumda

Mağlum nedir yahu?

Bence seni asıl rahatsız eden bunların faizsiz olması. "Dünya banka sistemiyle yönetiliyor" önermen çok doğru değil. Faizsiz bankacılık sistemi çok büyüdü ve yaygınlaştı batılılar da bu işe el attı.

Emin ve fuzül çok eski iki firma. Batacak olsalar batarlardı. Bazıları da ponziye bile benzetmeye kalkmış bunları.

Bazı insanların dini kaygılarının olması bu forumdaki bir kısım zevatı rahatsız etmiş gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiçbiri tabiki bu devirde insan babasına bile güvenmiyor bu sistemler bu kadar zaman nasıl ayakta duruyor pes doğrusu bizim milletimiz akillanmaz 😠

• quote:

Orijinalden alıntı: fullasss

1 sene önce fuzulotoya başvurmuştum çekilişli sistem. Bu ay bana çıktı önümüzdeki ay parayı alacam.

Gram güven vermiyor 12 mesajlı yorumlar.

• Eminevim ve Fuzulev en eskiler bu 2 firmanın kısmen devlet güvencesi olduğu söyleniyor.

İyi pazarlık yapın hemen tamam demeyin organizasyon ücreti konusunda çok fazla indirim yapılıyor ve daha cazip teklifler veriyorlar.

Sisteme girerken cayma durumunda ne gibi sonuçlar olacak bununla ilgili kesin bilgiler ve teminatlar alın.

Genelde cayma durumunda organizasyon ücreti iadesi yapılmıyor. Bunun bilgisinde olun.

Yakın tarihte teslimli bir sisteme dahil olmaya çalışın yoksa kredi ile arasında çok fark kalmıyor mantığı da kalmıyor.

• Yasal altyapı ve organizasyon ücretinde cayma hakkı gerş ödenmesi gibi tüketici hakları yasallaşyırılıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Mağlum nedir yahu?

Bence seni asıl rahatsız eden bunların faizsiz olması. "Dünya banka sistemiyle yönetiliyor" önermen çok doğru değil. Faizsiz bankacılık sistemi çok büyüdü ve yaygınlaştı batılılar da bu işe el attı.

Emin ve fuzül çok eski iki firma. Batacak olsalar batarlardı. Bazıları da ponziye bile benzetmeye kalkmış bunları.

Bazı insanların dini kaygılarının olması bu forumdaki bir kısım zevatı rahatsız etmiş gibi.

Alıntıları Göster

faizsiz bankacılık bir yalandır. kimse kendi kendini kandırmasın, nasıl ki mülkünü kiraladığın zaman gelirin adı kriadır, nasıl ki işçi çalıştırdığın zaman verdiğinin adı ücrettir para ile para kazanmak faizdir. istediğin kadar eğ-bük bu değişmez. murakaba-murahaba vs saçmalıklar bu işten anlamayan temiz insanları kandırmak için kurulan düzenektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi texjrwillerjr -- 13 Mart 2021; 14:29:43 >

• Bunların hepsi iflas eşiğinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: asbengu

Bunların hepsi iflas eşiğinde

eminevim oto vs 91de kurulmuş sanırım 30 yıl olmuş iflasın eşiğinde mi?biraz akla mantığa aykırı geldi bu yorum hocam.

• Faiz'in adını "Faizsiz" koysanız da birşey değişmez! Bu enflasyonist ortamda bırakın 20-30 kişilik gruplara çekilişle araba vermeyi 3-4 kişilik gruplara bile hakkaniyetli davranılamaz. Değirmenin suyunun kesilme ihtimali çok yüksek. Kripto paralar bunlardan daha güvenilirdir.

Daha detaylı ve kitabın ortasından bilgi sahibi sahibi olmak isteyenlerin şu makaleyi okumasını tavsiye ederim:

https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/ege-cansen/sona-kalan-dona-kalir-6309067/?utm_source=yazarlar&utm_campaign=diger_yazilar&utm_medium=diger

• ahmet3976 kullanıcısına yanıt

Kimseye birşey inandırmak zorunda değilim kimseye de yalan borcum yok mesaj sayısına bakılarak atıp tutanı da ilk defa burda gördüm..

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Mağlum nedir yahu?

Alıntıları Göster

Faizsiz bankacilik diye bir sey olabilir mi? Banka nasil para kazanacak.

Kusura bakmayin ama faiz yerine kar payi katilim payi falan deyince teorik olarak isim degisikligi ile Allah'i kandirabilcegini dusunenleri hedefliyor.

Cok inancliyim su isin bir oluru yok mu kitapta faiz yaziyor baska bir sey diyelim de gunah olmasin. Faiz odeyen mi yoksa isim degisikligi ile dinin etrafindan dolanmaya calisan mi?

• Hiçbiri

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Faizsiz bankacilik diye bir sey olabilir mi? Banka nasil para kazanacak.

Kusura bakmayin ama faiz yerine kar payi katilim payi falan deyince teorik olarak isim degisikligi ile Allah'i kandirabilcegini dusunenleri hedefliyor.

Cok inancliyim su isin bir oluru yok mu kitapta faiz yaziyor baska bir sey diyelim de gunah olmasin. Faiz odeyen mi yoksa isim degisikligi ile dinin etrafindan dolanmaya calisan mi?

Alıntıları Göster

hocam sisteme girersiniz girmezsiniz orası ayrı ama isim değişikliği mevzusu ilginç geldi bana.Elbette Allah'ı kimse kandıramaz da mesela evlenmeden çocuk sahibi olan bir çift toplumun gözünde nasıl bir duruma düşer?bir de çocuk sahibi olan evli insanlara bakalım.Şimdi şöyle br cümle kurar o zaman evlenmeden çocuk yapan çift:Ne yani bir kağıt parçası olunca(nikah) çocuk sahibi olmak doğru bir davranış mı oldu?

Yani sizinki buna benzemiş biraz.Faz ayrıdır misal veryorum,vade farkı ayrıdır.X bir malı peşin fiyatına 5 liraya satacakken taksitle 8 liraya vermek caiz değil midir?caizdir.Ödeyeceğimiz para artıyor ama yeter k islama uygun bir alışveriş olsun.

Eminevim fuzulev vs bir sürü var girerken dikkatli olmak lazım tabi,zaten vatandaşın parası yok ömür boyu taksit öder yani dar gelirli aileler.Özellikle aylık ödenecek miktar 1000-2000 ise hiç tavsiye etmem sürünür gider o kişi.

bu arada sisteme girerken organizasyon ücreti var mesela 200 bine girdiniz 10 bin lira organizasyon ücreti verdiniz diyelim,en son borçlarınız bitince 210.000 öder çıkarsınız.verilen bu org ücretinin caiz olduğu,sıkıntılı olmadığını hem din işleri yüksek kurulu yani diyanet söylüyor hem de fatih kalender söylüyor(fatih hoca ismailağa cemaatine bağı çok çok bilgili bir insan,onların da dyanetten ayrı fetva hatları var)

Not:Ama eskiden mesela 200 bin +10 bin buna ek olarak da kira yardımı diye uyduruk bir şey vardı hala var mı bilmiyorum varsa o sisteme girmeyin benc3.O şekilde 240 bin ile çıkıyor mesela giren kişi.Ama grdiğiniz para hariç sadece organizasyon ücreti varsa ona cevaz veriliyor.

Bir de devlet tam biliyorum ama zorunlu hale getirmiş bu şirketlerin mali durumuna,sanırım yeterli paraları olup olmadığına dair vs.Sadece eminevim ve fuzulev bu kriteri sağlamış diye duydum.

Allaha emanet olunuz

• açıkçası sistemde 1. ay çıkanın ve 20. ay çıkanın durumu sıkıntı. ev ve otomobil fiyatları yerinde durmuyor. bir kişinin polo mu passat mı sahibi olacağını kim belirliyor kura. bir nevi kumar oynuyorsunuz. tutarsa passat tutmazsa polo alıyorsunuz. bankadan kredi çekseniz parayı hemen alıp passat alabilecekken mağdur oluyorsunuz. Ev almak için giren ama parayı aldıklarında hiçbir eve paraları yetmeyecek duruma gelen tanıdıklarım var. Üstüne istemeye istemeye bir de katılım bankasına bulaştılar. Çünkü sisteme girdikten sonra fiyatlar uçtu. Bence sistem çok adaletsiz. Ya katılım bankaları ya da altın dolar vs. olarak para biriktirin. Masrafsız bir araç alıp para biriktirdikçe aracınızı değitirin. Ben para biriktir al-sat ile 95 model uno ile başlayıp 2012 toureo customa kadar çıkıp onu da satıp ev aldım.

• Hiçbirinden almam. Mümkünse sizde uzak durun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutkulu420

hocam sisteme girersiniz girmezsiniz orası ayrı ama isim değişikliği mevzusu ilginç geldi bana.Elbette Allah'ı kimse kandıramaz da mesela evlenmeden çocuk sahibi olan bir çift toplumun gözünde nasıl bir duruma düşer?bir de çocuk sahibi olan evli insanlara bakalım.Şimdi şöyle br cümle kurar o zaman evlenmeden çocuk yapan çift:Ne yani bir kağıt parçası olunca(nikah) çocuk sahibi olmak doğru bir davranış mı oldu?

Yani sizinki buna benzemiş biraz.Faz ayrıdır misal veryorum,vade farkı ayrıdır.X bir malı peşin fiyatına 5 liraya satacakken taksitle 8 liraya vermek caiz değil midir?caizdir.Ödeyeceğimiz para artıyor ama yeter k islama uygun bir alışveriş olsun.

Eminevim fuzulev vs bir sürü var girerken dikkatli olmak lazım tabi,zaten vatandaşın parası yok ömür boyu taksit öder yani dar gelirli aileler.Özellikle aylık ödenecek miktar 1000-2000 ise hiç tavsiye etmem sürünür gider o kişi.

bu arada sisteme girerken organizasyon ücreti var mesela 200 bine girdiniz 10 bin lira organizasyon ücreti verdiniz diyelim,en son borçlarınız bitince 210.000 öder çıkarsınız.verilen bu org ücretinin caiz olduğu,sıkıntılı olmadığını hem din işleri yüksek kurulu yani diyanet söylüyor hem de fatih kalender söylüyor(fatih hoca ismailağa cemaatine bağı çok çok bilgili bir insan,onların da dyanetten ayrı fetva hatları var)

Not:Ama eskiden mesela 200 bin +10 bin buna ek olarak da kira yardımı diye uyduruk bir şey vardı hala var mı bilmiyorum varsa o sisteme girmeyin benc3.O şekilde 240 bin ile çıkıyor mesela giren kişi.Ama grdiğiniz para hariç sadece organizasyon ücreti varsa ona cevaz veriliyor.

Bir de devlet tam biliyorum ama zorunlu hale getirmiş bu şirketlerin mali durumuna,sanırım yeterli paraları olup olmadığına dair vs.Sadece eminevim ve fuzulev bu kriteri sağlamış diye duydum.

Allaha emanet olunuz

Alıntıları Göster

Hocam evlenmeden cocuk sahibi olmayi nasil benzettiniz bilmiyorum. Nikah gerekiyorsa gerekiyordur.

Oburunde adam sizden faiz aliyor, ya da size faiz veriyor ama adina baska seyler diyor, sonra da ben faiz vermedim diyor. (faizsiz bankacilik icin diyorum). Gercek kar payi belirsiz olur, hatta kaybetme riski olur ( o zaman da bu faizsiz bankacalik isteyen kisiler buna yanasmaz:))

Bu eminevim, Fuzulevim vs. icin demiyorum. Onlarda faiz yok, magduriyet var. Sona kalanlar magdur olurken ilk cikanlar kazancli oluyor. Yuzde 20 enflasyon olan bir ulkede bu sisteme giriyorsunuz para oduyorsunuz 2 yil sonra paranizi yuzde 40 erimis olarak geri aliyorsunuz, sizin paranizla baska birisi de yuzde 40 kazanc saglayarak ev almis oluyor. Bu enayiligi yasamak isteyenler girsin tabiiki.

• Hemican kullanıcısına yanıt

Evet hocam dediklerinize katılıyorum, kâr payında zarar da ortak olur ve kaybetme riski olmalıdır. Her ay düzenli şu kadar veya şu kadar yüzde vereceğiz kar payı olarak deniyorsa bunun adı kar payı olmaz, faiz olur.

Eminevim gibi şirketlere gelince, insanların maalesef alım gücü yok ama herkes ev sahibi olmak istiyor. Faizsiz olsun derken zaman uzuyor ve para değersizleşiyor.

Benim arkadaşım mesela ayda 5000 ödeyerek girdi, 13 ay sonra parasını alacak ve ev alacak. İşte böyle ödeme olursa veya 3500+ diyelim, o zaman güzel bir sistem, kura falan beklemezsin, her sistem kuralı değil. Girdiğin anda ne zaman parayı alacağını söylüyorlar. Lakin asgari ücretli gibi geliri olanların kesinlikle uzak durması gereken bir şey bence, öde öde bitmez yıllarca ve psikolojik olarak yorulur insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: tutkulu420

Evet hocam dediklerinize katılıyorum, kâr payında zarar da ortak olur ve kaybetme riski olmalıdır. Her ay düzenli şu kadar veya şu kadar yüzde vereceğiz kar payı olarak deniyorsa bunun adı kar payı olmaz, faiz olur.

Eminevim gibi şirketlere gelince, insanların maalesef alım gücü yok ama herkes ev sahibi olmak istiyor. Faizsiz olsun derken zaman uzuyor ve para değersizleşiyor.

Benim arkadaşım mesela ayda 5000 ödeyerek girdi, 13 ay sonra parasını alacak ve ev alacak. İşte böyle ödeme olursa veya 3500+ diyelim, o zaman güzel bir sistem, kura falan beklemezsin, her sistem kuralı değil. Girdiğin anda ne zaman parayı alacağını söylüyorlar. Lakin asgari ücretli gibi geliri olanların kesinlikle uzak durması gereken bir şey bence, öde öde bitmez yıllarca ve psikolojik olarak yorulur insan.

Kisa sureli zamanlarda evet sistemin calisma ihtimali yuksek. 13uncu ayda aliyorsa tahminim toplam zaten 24 ay falan herhalde.

Ama bu sure 4 5 yila ciktiginda sikintili.

• Aman uzak dur kardeşim. Zor duruma düştüğün zaman vaad edilen hiç bir şey yerine gelmiyor.

Şikayet var a gir yüzlerce şikayet bulursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3976

Aman uzak dur kardeşim. Zor duruma düştüğün zaman vaad edilen hiç bir şey yerine gelmiyor.

Şikayet var a gir yüzlerce şikayet bulursun.

hocam aslında adamlarda sıkıntı yok,arkadaş çevremden de şikayetler var ama baştan sana söylüyor adamlar şöyle olur böyle olur diye.Sonra 6 ay sonra çıkmak istiyorlar o zaman da organizasyon ücretinde kesinti oluyormuş sanırım tam bilmiyorum veya ödediğin parayı 6 ay sonra veriyorlar.Ben de gidip konuştum adamlar hepsini anlatıyor ama bizim insanımızda suç.şikayet varda elbette şikayet olacaktır tüm Türkiyede şubeleri var adamların,ilgilenen adamlarda sıkıntı olabilir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.