kasko için 4000 lira imzalatıyorşar ve kredi kartına çekince iade oluyor derken anlamadım hocam.kasko için 4000 ödüyor muyuz ödemiyor muyuz? |
Fuzuloto vs Eminoto vs Birevim vb. hangisi?? (5. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: tutkulu420kasko için 4000 lira imzalatıyorşar ve kredi kartına çekince iade oluyor derken anlamadım hocam.kasko için 4000 ödüyor muyuz ödemiyor muyuz?
Alıntıları Gösterherhangi bir şubeden öğrenebilirsiniz yazmakla anlatılamıyor ve anlaşılamıyor maalesef..
-
Yeni nesil bir tür cemaat tarikat gibi bisey. Kaçın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
eminevim birevim ikizlerevim
ben uzak durdum hep ama çok cazip teklifler yaptılar.
iki abim var biri ev biri araba aldı eminevimden. bir arkadaşım iki üç kere araba aldı, sonra onları ve önceden aldığı daireyi satıp lüks daire aldı üstüne tekrar araba aldı. benim araba için de aynı sitede lüks daire ve bir araba vermeyi teklif ettiler ben bulaşmadım. karlı olmadığı için değil faize girer mi diye caiz mi değil mi tereddütüm olduğu için. evi kendileri satın alıp bana vadeli satsalar (faiz değil vade farkı oluyor ve çok çok farklı bir durum bu) hiç tereddüt kalmayacak da onu da yapmıyorlar işte.
-
Emin evimden araba ve ev alanlar var çevremde eminevim de mağdur olmazsin ama kura ne zaman cikar sana ne kadar fayda sağlar o konuda birsey diyemem
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evi alıp sana satacak bir kurum asla bulunmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Faizden korkup bunlara bulaşıyorsunuz. O adam senin paranı nerede işletiyor sence? Veya doviz aldım, altın aldım faize bulaşmadim diyorsun. İyide amerikan merkez bankası fed uyguladıği faiz politikası faiz değil mi? Ya arkadas iki fetvaya tav oluyorsunuz. Allah size akil vermiş ve ilk emri kafadan çakmış. Demişki Oku! E güzel kardeşim şimdi söyle bana ben faize bulaşıp kredimi çekip cart diye altima arabamı çekiyorum. O arabanin parasıni gidip faize bulaşa bulaşa ödüyorum. Sen benden 2. El araba alırken bana sorar mısın? Faizli kredi ile mi aldınız bu arabayı diye. boşa uğraşıyorsunuz. Faizsiz diye pazarlıyıp senin dini duygularını sömüren yeni bir tür titan bu tipler. Hee bak bu sistemin taaa isviçre taraflarinda baya baya bildiğin kominist gruplar tarafından yapılanları var. Ama adamlarda azcık utanma var. Bunlar gibi sömürmuyorlar. Sistemden çikıyorsan efendi gibi paranı ödüyorlar. Üzerinede dosya masrafı bilmem ne bunlar gibi fahiş fiyat yapmıyorlar. Bak adamlar kominist diyorum. Faiz falan tamamen hikaye. Şuanda bu mesajı okuduğun telefonun parası bile faize bulaştı. Devlet memuruysan bile vatandaşın aldığı alkolle, oynanan at yarışı ile ödediler paranı. O sebeple git efendi gibi çek kredini al arabanı. Bu ülkede faize bulaşmadığını zannetmek çok komik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulnation -- 27 Haziran 2021; 8:35:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: sepulnation
Faizden korkup bunlara bulaşıyorsunuz. O adam senin paranı nerede işletiyor sence? Veya doviz aldım, altın aldım faize bulaşmadim diyorsun. İyide amerikan merkez bankası fed uyguladıği faiz politikası faiz değil mi? Ya arkadas iki fetvaya tav oluyorsunuz. Allah size akil vermiş ve ilk emri kafadan çakmış. Demişki Oku! E güzel kardeşim şimdi söyle bana ben faize bulaşıp kredimi çekip cart diye altima arabamı çekiyorum. O arabanin parasıni gidip faize bulaşa bulaşa ödüyorum. Sen benden 2. El araba alırken bana sorar mısın? Faizli kredi ile mi aldınız bu arabayı diye. boşa uğraşıyorsunuz. Faizsiz diye pazarlıyıp senin dini duygularını sömüren yeni bir tür titan bu tipler. Hee bak bu sistemin taaa isviçre taraflarinda baya baya bildiğin kominist gruplar tarafından yapılanları var. Ama adamlarda azcık utanma var. Bunlar gibi sömürmuyorlar. Sistemden çikıyorsan efendi gibi paranı ödüyorlar. Üzerinede dosya masrafı bilmem ne bunlar gibi fahiş fiyat yapmıyorlar. Bak adamlar kominist diyorum. Faiz falan tamamen hikaye. Şuanda bu mesajı okuduğun telefonun parası bile faize bulaştı. Devlet memuruysan bile vatandaşın aldığı alkolle, oynanan at yarışı ile ödediler paranı. O sebeple git efendi gibi çek kredini al arabanı. Bu ülkede faize bulaşmadığını zannetmek çok komik.hocam bu kadar şey yazdınız ve özeti şu: Dini bilginiz yok.
Zaten bilginiz olsaydı kredi çek arabanı al demezdiniz.Yani elma ile armudu karıştırmayınız.Ben öğretmenim,devletin benim maaşımı faizden kazandığı parayla ödemesi beni bağlamaz,devleti bağlar,ben mecbrum paramı almaya.Gönül ister ki faizden uzak dursun devlet orası ayrı tabii.senin faizli krediyle aldığın araç bana neden haram olsun yahu?bu kadar da mı bilginiz yok?
ben 2 maaşlı biriyim ve kredi almıyorsam arabamı alamıyorsam Allahtan korktuğum içindir.Gerekirse araba da almam ama kredi de çekmem Allahın izniyle.Oysa ödeyecek gücüm var,takva sahibi insan burada belli olur.Ödeme gücü varken almamak,faize bulaşmamak.Altın almanın faizle yakından uzaktan ilgisi yok,dinimizce caizdir buna da laf ediyorsunuz.Söylediklerinizin içinde doğru bir şey var mı emin değilim sayın hocam.Pardon OKU emrini hatırladım.Allah oku dedi diyorsunuz ki öyle ama siz belli ki okuyup öğrenmemişsiniz.Faizi insanlara tavsiye etmek neredeyse faizi işlemek gibidir.
kullandığım telefon faizmiş değilmiş bunları Allah sormaz bize.Sana soracağı şu,kasten,bilerek faize girdin mi?Gidip ev araba gibi saçma şeyler için kredi çektin mi diyecek.Bana borcu olan adam parayı kumarda da kazansa bana helal o para.Adam borcunu ödeyemeyecek,almayacak mıyız yani faiz diye?o faiz o kişiyi bağlar.Siz ise gidin kredi çekin diyorsunuz.Bunları yazdım ama size faydası olur mu emin değilim.Dinimizi(islamı) okuyup öğrenmenizi tavsiye ederim.Selametle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutkulu420 -- 29 Haziran 2021; 1:19:50 >
-
Katılım bankaları tam olarak bu işi yapıyor. Örn: Kuveyt Türk, Türkiye finans
Sayın hocam, bende öğretmenim. Kuran_ı kerim i defalarca okudum. Anlatılanlara hiç inanmadım, hep okudum. Ben diyorumki "ben faize bulaşmak istemiyorum" diyipte fetva verenlerin sizi rahatlattığı açıklamalarla hareket ederseniz de zaten faize bulaşıyorsunuz. Bu söylediğim fetva değildir. Sorduğunuz yapılarda hiçbir güvencesi olmayan, size dini görünüp sizi sömürecek yapılardır. Faizin etrafından dönüyormuş gibi görünen yapılardır. Altın neden caiz dir? Dibine kadar faizdir diyorum. Okuyun dediğim kısım dini okuyun değildi, finans okuyun istememdi. Birşeyin adı değişti diye caiz olmaz. Faizi övmuyorum, kredini çek zaten ne alırsan ondan farkı yok diyorum. Paran tlde birikirse bile bulaştın zaten diyorum. Ve evet bunları bilirken bilmiyormuş gibi davranman seni bağlar sayın hocam. Yapacak birşeyin var mı? Yok. O sebeple Allah hoşgörülüdur, affedicidir zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: sepulnation
Sayın hocam, bende öğretmenim. Kuran_ı kerim i defalarca okudum. Anlatılanlara hiç inanmadım, hep okudum. Ben diyorumki "ben faize bulaşmak istemiyorum" diyipte fetva verenlerin sizi rahatlattığı açıklamalarla hareket ederseniz de zaten faize bulaşıyorsunuz. Bu söylediğim fetva değildir. Sorduğunuz yapılarda hiçbir güvencesi olmayan, size dini görünüp sizi sömürecek yapılardır. Faizin etrafından dönüyormuş gibi görünen yapılardır. Altın neden caiz dir? Dibine kadar faizdir diyorum. Okuyun dediğim kısım dini okuyun değildi, finans okuyun istememdi. Birşeyin adı değişti diye caiz olmaz. Faizi övmuyorum, kredini çek zaten ne alırsan ondan farkı yok diyorum. Paran tlde birikirse bile bulaştın zaten diyorum. Ve evet bunları bilirken bilmiyormuş gibi davranman seni bağlar sayın hocam. Yapacak birşeyin var mı? Yok. O sebeple Allah hoşgörülüdur, affedicidir zaten.Sayın hocam Allah katında tek para çeşidi vardır o da altın.Ne olursa olsun altın caizlikten çıkmaz.Altın dolar euro alım satımında sakınca yok.İşte biz kredini çek bir şey olmaz veya diğerlerinden farkı yok diyemeyiz insanlara.Bizim liralarımızın faizden gelmiş olması bizi mesul yapmaz,kendi tercihimizle gidip kredi almak bizi bitirir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kuş Kafası
Katılım bankaları tam olarak bu işi yapıyor. Örn: Kuveyt Türk, Türkiye finansŞahsi fikrim tam olarak bu işi yapmıyor. Böyle yapıyormuş gibi görünüyor. Yani prosedür olarak diğer bankaların yaptığı işlemleri yapıyor. Sadece ödediğiniz faizin adına finansman payı diyorlar.
Alıntı
metni:Sayın hocam Allah katında tek para çeşidi vardır o da altın.Ne olursa olsun altın caizlikten çıkmaz. Altın dolar euro alım satımında sakınca yok.İşte biz kredini çek bir şey olmaz veya diğerlerinden farkı yok diyemeyiz insanlara.Bizim liralarımızın faizden gelmiş olması bizi mesul yapmaz,kendi tercihimizle gidip kredi almak bizi bitirir. Dini bilgim fazla yok ama faizin neden haram olduğunu mantığım bir türlü almıyor. Bazen şöyle düşünüyorum; birikmiş parası olan bir insanın altın alıp evinde bir köşede saklaması mı daha hayırlı yoksa birikmiş parasını bankaya yatırıp iş kuracak veya bir ihtiyacını karşılayacak birisi için ön ayak olması mı daha hayırlı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaZZaM -- 29 Haziran 2021; 17:51:9 >
-
Bu gibi katılım bankaları finansman sağlamak yerine, doğrudan almak istediğiniz şeyi kendileri alıp size kâr paylarını koymak suretiyle taksitle satıyorlar.
Faizin haram olma sebebi, zenginin daha zengin olması ama fakirin daha da farkirleşmesine sebep olmasından dolayıdır.
Bir de islam dini paranın doğru yönden devamlılığını ister. Senin bankaya koyduğun para faiz ile başkalarına yatırım olacak. Örneğin; birisi işini kurma amacıyla bankadan faizle 500.000tl kredi çekmiş olsa ve üstüne 250.000tl faiz işlese; bu kişinin totalde borcu 750.000tl olmuş olur. Bu 250.000tl de bankaya paralarını yatırmış olanların hesabına pay edilir. Ee, nerede kaldı alın terinin önemi? Nerede kaldı çalışma azmi?
Alın teri mukaddestir. Faiz ödeyen kişi daha da fakirleşir, parası olan zengin ise bu sayede daha da zengin olur.
Bir de, altın almakla parayı faize yatırmak birbirine karıştırılmamalı. Gerçek para zaten altındır. Elimizdeki tahvillerse o altının karşılığı olan belgeden başka bir şey değildir. Sen altın aldığında elindeki belgeyi verip gerçek parayı almış oluyorsun.
Döviz ise tamamen kur oyunudur, caiz olan bir sistemdir. Ancak altın gibi değildir. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin, altın değerlidir. Ama döviz içinde çok fazla değişken vardır. Mesela; sizin ülkenizde dolar değerliyken, başka ülkeye gittiğinizde değersiz olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bahsettiğiniz katılım bankasından halen devam eden kredim var. Hiç de öyle söylediğiniz gibi almak istediğimiz şeyi banka almıyor. Aldığım gayrimenkul için diğer bankalar nasıl işlem yaptıysa bunlar da aynısını yaptılar.
Aslolan alınteri ise paranızı altın da yapmayın. Geçen sene altın atıyorum 200 liraydı bu sene 500 lira. E alınteri olmadan para kazandınız.
Yine aslolan alınteri ise ihtiyacınız olmadığı halde 3-4 tane gayrimenkul alıp kiraya vermek de sizin mantığınıza göre haram olması lazım. Alınteri olmadan para kazanılıyor.
Örneğinizde bahsettiğiniz 500.000 tl kredi çekip 750.000 tl ödeme durumunda ise bu kişi belki yatırım yaptı 1.000.000 tl kazandı. Yatırım yaptı ihtiyacı olanlara iş verdi, devlete vergi verdi vs. Kusura bakmayın ama altın alıp kenara koyarak ekonomiye zerre faydası olmayan insandansa kredi çekip yatırım yapıp insanlara iş kapısı açan, devlete vergi veren insan benim gözümde daha yeğdir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konu nereden nereye gelmiş konuyu açan bu firmalar güvenilirmidir diye soruyor cevaplar faizle ilişkili haram helal caiz vs.
Katılım bankaları ile hem araç, hem gayrimenkul alan çok tanıdığım var. Hatta en son bu yöne yönlendirmem ile Türkiye finans üzerinden babam araba aldı. Sistem tam da benim söylediğim şekilde işledi.
Ben şu altına çevirme konusunu iyi anlatamadım sanırım. Orada sen elindeki para yerine geçen belgeyi vererek karşılığında gerçek parayı alıyorsun. Ama faizde sen elindeki para yerine geçen şeyi verip yine para yerine geçen şeyi üstüne bir de ekleyerek alıyorsun. 5 koyduğun yerden 10 alıyorsun. Soruyorum, kim sana gökten gelmiş gibi fazladan 5 lira verir? Sana 5 fazla veriyor çünkü o da finansman sağladığı kişiden 5 fazla aldı. O kişi de 5 lira sahibi oldu ama ödemesi gereken 10 lira var. İşte burada faiz ile para (yani altın) yatırımı birbirinden ayrılır. Altın alımında kaime verip gerçek para almış olursun. 1 sene sonra arada oluşan fark, senin elindeki kaimenin değer kaybetmesinden kaynaklıdır. Bu, bir nevi alışveriş gibidir. Geçen sene 60a aldığım arabanın bu sene 90 etmesi gibi.
Faizde sen bankaya borç vermiş oluyorsun. Borcunu da 5 verdiysen 5 alırsın. 10 alırsan eğer; karşılığını vermediğin bir şeyi almış olursun.
500.000tl kredi çeken adam iş yapmaya çalışırken batarsa ne olacak? Şimdi şöyle bir durum var; bu adamın 1.000.000tl kazanıp kazanamayacağı kesin değil. Bu parayı bu adam tasavvurda (hayalde) kazandı varsayımımız var. Ama aradaki 250.000tl faiz ise gerçek. Gerçekler her zaman hayalden üstündür bu yüzden. O adam kazanmaya çalışırken batarsa olacakları bir düşünün. İşte bu yüzden faiz haramdır.
İnsanlar çalışarak mal-mülk ve para sahibi olmak yerine, faizcilikle bunlara sahip olmayı isterlerse ne olur? Herkes yattığı yerden kolay paranın peşine düşmüş olur. Peki kim çalışacak yeryüzünde? Faize yatıracak parası olmayanlar çalışacak. Ne ile iş kurup çalışacaklar peki? Faizle kredi çekip çalışacaklar. Yani faiz işleten kişiler (zenginler) daha da çok kazanacak, fakir olup faizle kredi çekmek zorunda kalanlar ise, aldıklarından daha fazla borç ödemeye mecbur kalacaklar ve daha da yoksullaşacaklar.
Ev kiraya verme kısmına gelecek olursak; sen adama hizmet veriyorsun ve karşılığında ondan belli bir ücret tahsil ediyorsun. O evi yapmak ya da almak içinse alın teri sarf ediyorsun. Zaten 3-5 tane daire alacak kadar alın teri sarf ettiysen, o daireler de senin emeklilik gelirin olmuş olur. Yine emek karşılığı sahip olunan bir şeydir.
Özetle; emeği ve kur farkını, karşılığı olmadan alınan faizle karıştırmamak gerekir. Faiz; yoksulu daha da yoksul yapar. Sosyal dengeleri bozar. İnsanlar arasındaki yardımlaşma, dayanışma, ihsan ve infak gibi duyguların yok olmasına sebep olur.
Biraz uzun oldu, inşallah anlaşılabilir olmuştur. İnanan bir kimse olduğunuzu varsayarak şunu da söylemek istiyorum; bizleri yaratan Allah, bizler için her zaman en doğru ve en iyi olanı gösterir. Toplumlarda faiz ne kadar çoksa, ahlak o kadar düşük oluyor. Paraya meyil ne kadar artarsa, dayanışma duygusu o oranda azalıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
hocam merhabalar,sistem tam da benim söylediğim gibi işledi derken nasıl oldu?mesela araç alacağız vekalet veriyoruz demiyorlar mı?Türkiye finans önce evi veya arabayı tapu veya noter ile üzerine alıp daha sonra bize 2.bir noter işlemiyle mi satıyor?Dün kuveyte gittim vekalet veriyoruz falan filan dedi adam +dosya masrafı+kasko diyor.Bbanızın araç alımını açıklarsanız bizlere de yardımcı olur belki hocam.kaç bine aldınız nasıl ödeyeceksiniz,peşinatınız var mıydı?teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutkulu420 -- 30 Haziran 2021; 14:22:39 > -
Kuveyttürkten kredi kullanarak gayrimenkul aldım. Gelip gayrimenkule ipotek koyuyorlar. Yani önce banka alıp bana satmıyor. Öyle olması için tapunun önce kuveyttürke geçmesi gerekiyor. Ama öyle bir şey olmadı.
@Dermânî Şahsi fikrim söyledikleriniz kendinizi kandırmaktan başka bir şey değil. Emeksiz parayı altın üzerinden kazanınca caiz, başka bir şey üzerinden kazanınca haram!
Nasıl ki ihtiyacınız olmayan gayrimenkulü kiraya verip emeksiz para kazanmak caizse, emeğinizle kazandığınız parayı bankaya yatırarak faiz elde etmek bana göre aynı mantık. Sonuçta fazla paranızı bankaya kiraya veriyorsunuz. Bankada sizin paranızı kullandığı için kira (faiz) ödüyor.
Dediğim gibi bunlar benim düşüncem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 tapu olursa dinimize göre uygun oluyor ama ben de sordum öyle yapmıyorlar.
Bir de sayın hocam benim düşüncem diyorsunuz ama islamda paradan para kazanılmaz bu şekilde bankaya yatırılarak.
bukonular şahsi olarak fikir belirteceğimiz konular değil,hadis ve alimlerin içtihadı ile sabit olan,tartışmaya kapalı konulardır.Şimdi arkadaşım bana erkek neden altın yüzük takmaz diyor,peygamberimiz yasaklamış diyorum adam kabul etmiyor.Peygamber de durdurmuyor bu milleti gerçekten.Ev alın kiraya verin,mal alın satın ama paradan bu şekilde kira(faiz) kazancı kabul edilemez hocam.İlla ben yapacam diyenler de gelsin buyursun yapsın,helal olan kazançlarının da bereketi kaçacaktır.İnsan oyalanır gider de haberi olmaz bir ömür boyu.Para gelsin de nasıl gelirse gelsin zihniyetinde olamayız biz,müslümanız,hesaba çekileceğimize inanıyoruz.Her yol bitti mi ki faize gidelim?bitse de gidemeyiz orası ayrı.
Ben ayda 5000 birikimle araba alamıyorum,kredi çekmeyi bilmez miyim mesela 80 liralık araçlar oldu 150 bin lira.Her şey Rabbimizden geliyor buna da sabredeceğiz diyorum.Selametle kardeşim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X