Böyle bir dönemde maddi sıkıntıya düşen İnsanlar var sonuç olarak. Kurallar bu kadar katı olmamalı. İnsanlar mağdur ediliyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fuzuloto vs Eminoto vs Birevim vb. hangisi?? (4. sayfa)
-
-
Faiz söz konusu olunca katılım bankaları bana daha doğru geliyor. Eminevim ve türevlerine bu konuda güvenemedim.
Ancak siz bu sisteme girmeye kararlıysanız ve hangisi derseniz bence eminevim.
Çünkü en eski ve köklü olan firma olduğu için diğerleri müşteri çekebilmek adına çok cazip teklifler verdi. Atıyorum 100 bin liraya emin evim 10 bin lira masraf isterken birevim 6 bin lira istedi. Eminevim 20 ayda paranı veririm derken birevim 10-12 ayda veririm dedi. Bunun sonunda da şimdi ödeme zorluğu çekiyor.
Bddk bu firmalardan 100 milyon teminat istedi. Artık eskisi gibi güvensiz değil ama eminevim gibi çok müşterili firmada 100 milyon az.
Tl bu hızla değer kaybederken bu sisteme gireceksem;
1-Peşinatı yüksek tutarım. Bu sayede erken ödeme yapıyorlar. Hatta görüşürken sizi hep peşinat vermeye teşvik ediyorlar. Böylece sisteme giren parayı kullanıp, paradan para kazanarak ödeme yapıyor.(bu sisteme güvenemediğim kısmı burası. Parayı nasıl değerlendiğinin kesin bilgisi yok. Katılım bankalarında bu işlemler denetleniyor)
2-Gireceğim miktarı az tutarım ki kayıp halinde zararım az olsun. (Tabi günümüzde az paraya araba kalmadığı için çok zor)
3-Eminevim'e peşinat olarak araba da verebiliyorsunuz. Yani araç alacaksanız eminevimin sattığı araçları da değerlendirebilirsiniz. Bu sayede erken ödeme alabilirsiniz. (İş yerinden arkadaş 8. ayda parasını alacakken eminevimin sattığı arabayı alınca 3 ay daha erken aldı parasını). Yani parayı ne kadar erken alırsanız o kadar az zarar edersiniz.
Şu an 100 bin liralık araç için sisteme girerseniz, peşinat vermez ya da az verir ve kura beklerseniz, kura çıktığı zaman arabanın 200 bin lira olma ihtimali var.
Bir de bu katılım bankası mevzu var. Sanayicinin yatırım yapması için bankadan kredi/finansman kullanması gerekir. Tabi banka da kendi parasını değil, parasını bankaya yatıran müşterisinin parası ile bu krediyi verir. Bu sebeple bu işlerde bankayı kullanmak daha doğru. Bankada para olmayınca kredi vermek için dışarıdan borçlanmak durumunda kalınmaz böylece.
-
quote:
Orijinalden alıntı: texjrwillerjrfaizsiz bankacılık bir yalandır. kimse kendi kendini kandırmasın, nasıl ki mülkünü kiraladığın zaman gelirin adı kriadır, nasıl ki işçi çalıştırdığın zaman verdiğinin adı ücrettir para ile para kazanmak faizdir. istediğin kadar eğ-bük bu değişmez. murakaba-murahaba vs saçmalıklar bu işten anlamayan temiz insanları kandırmak için kurulan düzenektir.
Alıntıları GösterBir kadınla ilişki yaşamanın 2 statüsü vardır. Ya evlilik içinde olur, ya dışında olur, ki buna zina deriz. Baktığında tamamen aynı olan, aynı niyet ve hareketlerle yapılan aktivite. Birini dine, örfe, kimi yerlerde hukuka uygun hale getiren nikah isimli sözleşmedir.
Demek ki taraflar arasında bir sözleşme olup olmaması onun niteliğini değiştirebiliyor.
-
Hiçbiri?
-
Gerçekten faizsiz bankacılık diye bir şey olduğunu düşünenler var. Çok ilginç.
Faizin adına kar payı deyince faizsiz bankacılık mı oluyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben vaktinde araştırmıştım, eminevimi ev için, herkes vadenin yarısında evini alacaksa biz kalan zamanda kime kira yardımı yapıyoruz diye sordum, adam cevap veremedi. tabi araç için kira yardımı gibi birşey yok, ona net birşey diyemem. kaldıki kadınların altın günü denilen olayın da caiz olamayabileceği düşünülürse xevim olaylarının ucu gerçekten açık. katılım bankalarının da şartları var, iki satış işlemi şart ancak çoğu katılım bankası vekalet falan deyip tek satışla kredi sağlamanın derdinde. en sağlamı hiç bulaşmamak, kendimce şöyle bir çözüm buldum, 40 binlirayı kredi kartına çekip taksitle ödemek.
"Fuzuloto vs Eminoto vs Birevim vb. hangisi??"
Hiçbiri... (kimler neler yaşamış, sistem nasıl işliyor araştırırmanız yeterli)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Nisan ayında 2018 model Skoda fabia aldım. Teşekkürler fuzuloto..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fullasss -- 5 Haziran 2021; 13:49:32 > -
Hiçbiri. Bulaşılmaz öyle şeylere.
-
Kusura bakmayın ama "Faize bulaşmak istemiyorum" demek ütopya, koskocaman ve bomboş bir hayal, dini fetva sahiplerinin bir iluzyonu. Faize marketten makarna alırken bile bulaşan adam sevap günah hesabına girmiş. Paranızı birikiminizi tl olarak evde yastık altında yıllarca tutuyorsanız lafım yok. Ancak döviz, altın, kripto v.s herhangi bir yatırım aracına çevirdiyseniz veya bankada vadesiz hesapta duruyorsa bile yine gaize bulaştınız demektir. Bu sebeple gidin efendi gibi kredinizi çekin yada paranızın yettiğini alın.
Eşinızin kolundaki burma bileziğe bile faiz bulaşıyor. Siz bulaşmıyor zannediyorsunuz. Onunda olayına amerikan merkez bankası fed faizlerle karar veriyor.
Icinde, Logosunda Yesil - Osmanlica -Emin/Guven/Huzur gibi algiya donuk finans veya yuksek sermayeli islem araci kuruluslari (Emlakci - Galerici de dahil) ne kadar eski olsa da uzak durmam gerektigini hatirlatir bana.
Mesela yurt disina (bati toplumunda) gittiniz, isminizden ya da bir sekilde Turk Musluman oldugunuzu fark eden birisi size soyle yaklasir. "Hello Brother, Selamunaleykum" falan, bilin ki kesin bir cisim yaklasiyor.
Dipnot: Enflasyonun Aylik %3-5 oldugu, Yillik %30 oldugu bir ortamda, Faizsiz diye birsey olmaz.
Para - Ticaret - Siyaset - Yargi konularinda Laik Kalmak, en buyuk akil nimetidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 7 Haziran 2021; 8:37:43 >
quote:
Orijinalden alıntı: fullasssNisan ayında 2018 model Skoda fabia aldım. Teşekkürler fuzuloto..
Bu üyeyi dikkate alarak iş yapmayin. Önceki konulara yazdığı mesajlar tamamen mesaj kasma amaçlı kısa ve düşünülmeden yazılan mesajlar. Muhtemelen fuzuloto çalışanı ve güven vermeye çalışıyor.
Ya eminevim yada fuzulevim olabilir iş yerinden arkadaşım bu sistemle ev aldı. Ama baya uzun süre kredi öder gibi sisteme girip para ödedi ondan sonra ev sırası geldi ve bu sıranın gelme süresi öyle hemen olmuyor 1-2 sene para ödeyip bekledi
-
quote:
Orijinalden alıntı: fullasss
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterMesaj kasma amaçlı kısa ve düşünülmeden yazılan mesajlar... Senin beynine kısa mesajlarla hitap edemediysem bu benim suçum değil. Kimseye yalan borcum yok. Genelde forumu takip ederim. Konu benle ilgili olduğu için ve bu sistemden araba aldığım için bilgi amaçlı yazdım. Kötü düşünce ve iftiranı kendine sakla..
-
Eminotodan 1 yil önce aldık bankadan da uyguna geldi bayağı 4.ayda çıktı. Nekadar nakit verebilirsen okadar öne alıyorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bana da çok uyguna geldi 150 binlik girdim 1 yıl sonra çıktı genelde ücretin yüzde 10 u alınır giriş ücreti olarak. Daha sonra pazarlıkla indirilir. Ben o zaman 11 bin küsür giriş ücreti vermiştim. Ne kadar erken çıkarsa o kadar iyi. Daha sonradan çıkınca 4 bin tl lik kasko sigorta için sözleşme imzalattılar.(Akva sigorta bünyelerinde) Dışarda aldığın teklif daha pahalıyısa ak sigortadan yapılmak zorunda ben sadece kaskoyu yaptırmıştım araç sigortasında daha uygun teklif almıştım.Kredi kartıyla ödeme yapıldığı için 2-3 gün içinde 4 bintlyi iade ettiler. Tabi bunu başta söylemediler. Ufak çaplı bir şok yaşamıştım. Birde ödeme yapmaya devam ettiğim için araç ipotek bedeli 1.300 küsür tl öedemiştim. Sonuç olarak 2 aydır araç sahibiyim.7-8 ay önce ev içinde başvurmuştum inşaalah yakın zamanda o da çıkar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fullasss -- 11 Haziran 2021; 19:51:11 > -
quote:
Orijinalden alıntı: fullasssBana da çok uyguna geldi 150 binlik girdim 1 yıl sonra çıktı genelde ücretin yüzde 10 u alınır giriş ücreti olarak. Daha sonra pazarlıkla indirilir. Ben o zaman 11 bin küsür giriş ücreti vermiştim. Ne kadar erken çıkarsa o kadar iyi. Daha sonradan çıkınca 4 bin tl lik kasko sigorta için sözleşme imzalattılar.(Akva sigorta bünyelerinde) Dışarda aldığın teklif daha pahalıyısa ak sigortadan yapılmak zorunda ben sadece kaskoyu yaptırmıştım araç sigortasında daha uygun teklif almıştım.Kredi kartıyla ödeme yapıldığı için 2-3 gün içinde 4 bintlyi iade ettiler. Tabi bunu başta söylemediler. Ufak çaplı bir şok yaşamıştım. Birde ödeme yapmaya devam ettiğim için araç ipotek bedeli 1.300 küsür tl öedemiştim. Sonuç olarak 2 aydır araç sahibiyim.7-8 ay önce ev içinde başvurmuştum inşaalah yakın zamanda o da çıkar..
hocam hangi firmadan aldınız eminevimden mi ?mesela 200 binlik araca girip X miktar peşinat verdim diyelim,Organizasyon ücreti de 10.000 olsun toplam 210.000 ediyor.
Ek olarak ne ücreti var?ipotek kasko vs demişsiniz de ben anlamadım.2.el araç alsak da geçerli mi bu kasko falan?
-
Faizsiz ev ve araba alma diye bir olay kesinlikle var. Bunu inkar edenlere veya dalga geçenlere aldırış etmeyin, takılmayın (nasıl oluyor diye soran olursa anlatırız). Adamlar düşünmüş bulmuş ve yıllardır uyguluyor. Saydıklarınız arasından birevimi tavsiye ederim. Hem hizmet bedeli çok düşük hem de dini konuda çok hassaslar. Diğerlerinin ev uygulamasında sakıncalı hususlar var, arabayı bilmiyorum.
-
Ek ücret olarak girişte organizsayon ücreti var. Fuzulotodan almıştım geçen sene Eminevim biraz daha katı sistemi vardı. Şimdi nasıllar bilmiyorum şubeye gidip bilgi almak en iyisi. Aracı alsanda ödemen devam ettiği için ipotek yapılıyor araca. Kasko araç sigortası için aracı almadan 4 bin tl imzalatıyorlar. Sonra kredi kartına çektirdiğinde para iade oluyor. Daha detaylı bilgi için dediğim gibi en iyisi şubeye uğramak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X