Şimdi Ara

Fx 6100 Isınıyormu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha dün aldığım topladığım fx 6100 işlemcim m5a97 anakart ve 4 gb 1600 mhz parçaları bugün bir teste sokayım dedim işlemci ısısı 20 dakkalık AIDA64 sistem kararlılık testinde 67 68 derecelere çekirdek ısısı da 55 dereceye çıktı dahada zorlamadım kapattım proğramı odamın içi 30-35 derecede malum havalar çok sıcak bu ısı değerleri normalmidir ?

• çok normal dereceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: schumi0411

çok normal dereceler

valla şöyle bir forumu dolaşıyırom aynı işlemcili arkadaşlar stok fanla 10-15 derece daha az ısındığını yazmışlar açıkçası canım sıkıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencadmin

quote:

Orijinalden alıntı: schumi0411

çok normal dereceler

valla şöyle bir forumu dolaşıyırom aynı işlemcili arkadaşlar stok fanla 10-15 derece daha az ısındığını yazmışlar açıkçası canım sıkıldı

bu havalarda çok normal takma kafana
  • işlemci voltajı ne durumda?

anakartlar bazen fazladan voltaj veriyor o da işlemcinin ısınmasına neden olabiliyor.

kesin çözüm işlemci soğutucu almak amdlerin stok fanları ne yazıkki tenekeden öte birşey değil
  • sana şöyle söyliyim stok fan ı geç.cumulinumbus'un dediği gibi teneke ancak stok fanın altındaki o termal macun o kadar dandik ki sana anlatamam pazartesi soğutucu alıcam bende.stok fanlar adamı bitirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True Romance -- 26 Temmuz 2012; 22:49:50 >
  • Havalar sıcak ama 68 biraz fazla o işlemci için. Kasanın havalandırma durumu nasıl? Fanı doğru taktığınıza ya da macunu doğru sürdüğünüzden emin olun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    AMD FX 8350 İŞLEMCİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben 1.5 aydır bu işlemciyi kullanmaktayım şimdiye dek kullandığım en iyi ısı değerlerine sahip şu havalarda bile çekirdek ısıları boşta hiç 40 dereceyi görmedi...kasa kapakları full açık vede cm gemin ıı soğutucu ile tabiiki...stres testinde şu havada 68 dereceyi görmesi gayet doğal....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

ben 1.5 aydır bu işlemciyi kullanmaktayım şimdiye dek kullandığım en iyi ısı değerlerine sahip şu havalarda bile çekirdek ısıları boşta hiç 40 dereceyi görmedi...kasa kapakları full açık vede cm gemin ıı soğutucu ile tabiiki...stres testinde şu havada 68 dereceyi görmesi gayet doğal....

herbir çekirdekmi 68 hocam? stok fanla gelen macun berbat ötesi
  • Oda ısısı ve zaten normal havalarda cok sıcak hocam stok fanla çok kastırmamanızı öneririm gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumulinumbus

işlemci voltajı ne durumda?

anakartlar bazen fazladan voltaj veriyor o da işlemcinin ısınmasına neden olabiliyor.

kesin çözüm işlemci soğutucu almak amdlerin stok fanları ne yazıkki tenekeden öte birşey değil

hocam şuan baktım boşta işlemci 0.888V zorlayınca 1.188 ile 1.392 arasında gidip geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencadmin -- 27 Temmuz 2012; 3:13:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnLyLoveMe

sana şöyle söyliyim stok fan ı geç.cumulinumbus'un dediği gibi teneke ancak stok fanın altındaki o termal macun o kadar dandik ki sana anlatamam pazartesi soğutucu alıcam bende.stok fanlar adamı bitirir

Parçaları bilgisayarcım taktı termal macuna gerek varmı dedim üstünde var gerek yok dedi sürmedi o yüzden .. Ben peder beyden destek almadan kasayı yenileyince para soğutuyuya kalmadı önümüzdeki aya inş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Havalar sıcak ama 68 biraz fazla o işlemci için. Kasanın havalandırma durumu nasıl? Fanı doğru taktığınıza ya da macunu doğru sürdüğünüzden emin olun.

hocam kasada 3 tane fan var biri önden hava alıyor diğeri arkadaki egzoz fan birde yan kapakta tam işlemciye hava veren bir fan var bu sıcaklığı artıtıyor olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

ben 1.5 aydır bu işlemciyi kullanmaktayım şimdiye dek kullandığım en iyi ısı değerlerine sahip şu havalarda bile çekirdek ısıları boşta hiç 40 dereceyi görmedi...kasa kapakları full açık vede cm gemin ıı soğutucu ile tabiiki...stres testinde şu havada 68 dereceyi görmesi gayet doğal....

yani 20 dakka kararlılık testine soktum o ısı değerine çıktı belki birkaç saat tutsam 70 i geçerdi en iyisi soğutucu almak
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhee

Oda ısısı ve zaten normal havalarda cok sıcak hocam stok fanla çok kastırmamanızı öneririm gereksiz.

aynen katılıyorum ben anakarttan turboya alıp 3.9 kullancaktım ama normal zor kullanıoz :D
  • Bilgisi olan yazabilirse sevinirim. Acil ihtiyacım var çünkü.
    İşlemciyi alıp gittiği yere OC yapacağım düşünülürse(CPU soğutucu Big Typhoon kullanılacak).
    FX-4100 ?
    FX-6100 ?
    FX-8120 ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 28 Temmuz 2012; 14:34:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FasTBoY

Bilgisi olan yazabilirse sevinirim. Acil ihtiyacım var çünkü.
    İşlemciyi alıp gittiği yere OC yapacağım düşünülürse(CPU soğutucu Big Typhoon kullanılacak).
    FX-4100 ?
    FX-6100 ?
    FX-8120 ?

8120 O.C getirisi yüksek.Sitede videolu incelemesi var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.